Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - سنندج - ايرنا - واردات کالاهاي خارجي از مرزهاي کردستان در سه ماهه نخست سال جاري در بخش هاي مختلف از کاهش محسوسي برخوردار است که اين مساله مي تواند نويدي در تحقق شعار سال 97 مبني بر حمايت از کالاي ايراني باشد.

به گزارش خبرنگار ايرنا، در سالي که از سوي رهبر معظم انقلاب اسلامي با عنوان حمايت از کالاي ايراني نامگذاري شده است بايد تلاش کرد تا در زمينه هاي مختلف به تحقق اين شعار کمک کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


يکي از راه هاي تحقق اين شعار، کاهش واردات و افزايش صادرات است که در سه ماهه اول سال جاري استان کردستان توانسته در هر دو مورد از اين بخش ها موفق عمل کند بطوريکه در اين مدت نه تنها صادرات انواع کالا از مرزها از نظر ارزش دلاري 36 درصد رشد داشته بلکه واردات کالا نيز از کاهش 28 درصدي برخوردار است.
معاون امور بارزگاني و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان مي گويد: واردات کالاهاي خارجي از مرزهاي اين استان به داخل کشور در سه ماه اول سال از نظر ارزش دلاري 28 درصد و از نظر ارزش وزني 82 درصد نسبت به مدت مشابه خود کاهش داشته است.
محمد بختيار خليقي روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: در اين مدت، دو هزار و 918 تن کالا به ارزش ريالي 13ميليون و 711 هزار دلار وارد کشور شد که در مقايسه با مدت مشابه سال گذشته که 15 هزار و 775 تن به ارزش دلاري 18 ميليون و 992 هزار دلار بود از کاهش محسوسي برخوردار است.
وي افزود: اين ميزان کاهش ها با توجه به نامگذاري سال جاري بنام حمايت از کالاي ايراني براي عرصه توليدات داخلي خبري نويد بخش است.
معاون امور بارزگاني و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان در خصوص افزايش صادرات در بخش صادرات از گمرکات استان و ساير گمرکات تاکيد کرد: ميزان صادرات از کردستان در سه ماهه اول امسال به 294 ميليون دلار رسيده که اين ميزان در مقايسه با مدت مشابه سال گذشته، 36 درصد رشد داشته است.
خليقي يادآور شد: در بخش صادرات علاوه بر افزايش از نظر ارزش دلاري در بخش وزني نيز به ميزان 490 هزار تن رسيديم که از اين بُعد نيز نسبت به مدت مشابه سال گذشته که 315 هزار تن بود، 56 درصد رشد داشته ايم.
وي اضافه کرد: در اين مدت 504 هزار و 212 تن به ارزش يک ميليارد و 161 ميليون دلار از مرزهاي استان ترانزيت شد که نسبت به مدت مشابه خود از نظر وزني 39 درصد و از نظر دلاري هشت درصد افزايش داشته است، در سه ماهه اول سال گذشته 363 هزار تن کالا به ارزش يک ميليارد و 75 ميليون دلار از مرزهاي اين استان ترانزيت شده بود.
معاون امور بارزگاني و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان در خصوص حجم کل مبادلات تجاري استان گفت: در اين مدت يک ميليارد و 468 ميليون و 711 هزار دلار به ارزش 998 هزار تن کالا در مرزهاي استان کردستان مبادله شده است.
خليقي با اشاره به افزايش 12 درصدي از نظر ارزش دلاري و رشد 44 درصدي از نظر وزني مبادلات تجاري از مرزهاي استان نسبت به مدت مشابه سال قبل اظهار داشت: در سه ماهه نخست سال 96 حدود يک ميليارد و 309 ميليون دلار به ميزان 694 تن کالا در اين مرزها مبادله شده است.
به گزارش ايرنا، ميوه، سبزي ها و نباتات (خربزه، هندوانه، گوجه‌ فرنگي، خيار)، مواد معدني، محصولات سراميکي، مواد پلاستيکي و ساير مواد غذايي عمده ترين کالاهاي صادراتي از مرزهاي استان کردستان است.
مصنوعات آلومينيوم، ضايعات باطر‌ي‌، برنج، وسايل نقليه موتوري نيز عمده ترين کالاهاي وارداتي از مرزهاي اين استان است.
گمرکات استان کردستان با چهار شعبه فعال در سنندج، باشماق، سيرانبند بانه و بانه خدمات گمرکي به فعالان اقتصادي ارائه مي کند.
گمرک سيرانبند بانه و گمرک باشماق از مرزهاي گمرکي فعال رسمي و بين المللي استان هستند و گمرکات بانه و مريوان در زمينه ترانزيت، صادرات، امور مسافري و مقدار قابل توجهي در بخش واردات فعال است.
استان کردستان با 29 هزار و 137 کيلومتر مربع طبق سرشماري سال 1395 داراي يک ميليون و 600 هزار نفر جمعيت است.
3034/9102
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۵۹۱۶۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گام عملی برای جهش تولید

دیدار کارگران شریف و زحمتکش کشورمان با رهبر معظم انقلاب، رهاورد جدیدی از هدایت‌های معظم‌له درخصوص تحقق شعار سال داشت:
– برای رسیدن به افق روشن آینده تحریم‌ها را به فرصت تبدیل کنید.
– کارگران رکن جهش تولید در کشور هستند.
– صاحب‌نظران اقتصادی در دولت و خارج دولت راه‌های فراوان مشارکت در تولید را به مردم نشان ‌دهند.
– مسئولان کشور، راه مشارکت آسان را فراهم کنند.
برای تحقق این رهنمودها می شود راه‌های زیر را رفت و به نتیجه رسید :
۱- ما برای تحقق شعار کلیدی جهش تولید با مشارکت مردم دو قانون دقیق و عملی داریم.
قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار مصوب ۱۳۹۰ و یکی هم قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور.
اگر رئیس جمهور محترم روی اجرای این دو قانون تمرکز و از طریق مدیریت خوب معاون اول تمامی مواد آن را پیگیری کنند گامی حیاتی برای تحقق شعار سال برداشته خواهد شد.
در این دو قانون وظایف کلیدی برای دولت و بخش خصوصی از طریق اتاق‌های بازرگانی سراسر کشور تعریف شده است که می توان به رهنمودهای رهبری را از طریق عملیاتی کردن این وظایف عمل کرد.
ماده ۱۱ این قانون اشاره به تشکیل یک پارلمان بخش خصوصی تحت عنوان شورای گفت‌وگو دارد. فهرست ریزی را تحت عنوان وظایف این پارلمان ارائه داده است که می تواند همه موانع جهش تولید را یکجا بردارد.
اعضای این پارلمان عبارتند از وزیر یا بالاترین مقام دستگاه اجرایی که موضوع مانع تولید به آن دستگاه مربوط می شود.
تشکل‌های اقتصادی سراسر کشور و نمایندگان آنها در اتاق بازرگانی عضو این پارلمان هستند.
ماده ۱۳ در هر یک از استان‌ها می‌گوید: استاندار با همکاری رؤسای اتاق‌ها در استان شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی را به ریاست خود تشکیل دهد و وظایف محوطه در قانون را عملیاتی کند.
۲- به نظر می رسد رئیس جمهور محترم با تشکیل یک پایگاه اطلاع‌رسانی در دبیرخانه مشترک دائمی در شورای گفت‌وگو یا پارلمان بخش خصوصی با مدیریت و مسئولیت بخش خصوصی گزارشات اجرایی برای تحقق شعار سال را به عنوان اولین گام پیگیری و حل مشکلات را یک به یک با زمان‌بندی در این پایگاه رصد کند.
۳- دولت با پرهیز از تصدی‌گری و مبارزه با رانت‌خواری‌ها در تعارض منافع بین دستگاه‌های دولتی و بخش خصوصی اگر به نفع تولید در بخش خصوصی تمایل پیدا کند، مشوقی برای کارآفرینی‌ها و سرمایه‌گذاری‌ها خواهد بود.
بی‌تردید مشارکت موفق مردمی در داخل، رهگشای مشارکت مردمی از سوی ایرانیان خارج از کشور نیز خواهد بود.
۴- باید یک نگاه نو در بانک‌ها و بیمه‌ها به عنوان یک علامت مثبت برای دادن تسهیلات پیدا شود. دولت این نگاه را تضمین و حمایت کند.
این نگاه می تواند اندوخته‌های طلا و ارز را از پستوی خانه‌ها و صندوق امانات در بانک‌ها به سمت تولید بیرون کشد.
رهبری معظم در همین دیدار از عدم اجرای سیاست‌های کلی تامین اجتماعی گله کردند ،
اگر این سیاست‌ها اجرا شود کارگران به آینده شغلی خود امیدوار می شوند.
همچنین این گله در مورد عدم هدایت اعتبارات بانکی به سمت تولید به نوعی بیان شد.
۵- رئیس جمهور عزیز عزم خود را جزم کند به عنوان فرمانده اصلی اتاق جنگ اقتصادی، گام‌های عملی برای کوچک کردن و تصدی‌گری دولت از طریق پارلمان بخش خصوصی بردارد.
یک تیم پای کار از مسئولین دولت و بخش خصوصی را برای تحقق شعار سال تجهیز و تشجیع کند و از آنها هر ۱۰ روز یک بار گزارش بخواهد و در پایان نیم سال اول یک جمع‌بندی از رسیدن به قله های جهش تولید با مشارکت مردم ارائه دهد.

 

دیگر خبرها

  • تامین ارز برای واردات کالا‌های اساسی، صنایع و خدمات از ۴.۸ میلیارد دلار گذشت
  • آموزش مهارتی بیش از ۱۵ هزار کردستانی 
  • ۴۱۳ هزار تن کالاهای اساسی به مازندران وارد شد
  • بانک‌ها برنامه‌های خود برای تحقق شعار سال را ارائه کنند
  • افزایش ۱۷ درصدی درآمدگمرکات مازندران از تجارت خارجی
  • کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد
  • افزایش ۱۷ درصدی درآمد گمرکات مازندران از تجارت خارجی
  • صدور بیش از ۵۰ میلیون دلار کالا از گمرک استان همدان
  • نقش محوری کارگران در تحقق شعار سال
  • گام عملی برای جهش تولید