Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-05@20:35:01 GMT

ترس از درد مانع زایمان طبیعی

تاریخ انتشار: ۱۹ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۵۹۱۹۴۹

ترس از درد مانع زایمان طبیعی

به گزارش خبرگزاری برنا از فارس، متخصص زنان و زایمان بیمارستان مادر و کودک شوشتری، با اعلام این مطلب که علاوه بر ترس از درد زایمان، باورهای نادرست از روند زایمان نیز سبب پناه بردن و اصرار مادران باردار به انجام سزارین می‌شود، گفت: آگاهی مادران باردار از شیوه‌های تسکین درد زایمان، بسیار اندک بوده و اغلب آنها به عنوان تنها جایگزین، عمل جراحی سزارین را انتخاب می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر «لیلا کاظمیان» با معرفی زایمان در آب به عنوان یک روش‌ زایمان طبیعی، ادامه داد: طبق آمارهای اعلام شده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، گسترش سزارین در ایران به طور متوسط سه برابر بیشتر از آمارهای جهانی بوده، اما این در حالی است که در کشورهای پیشرفته برای کاهش عمل سزارین، برنامه‌ریزی می شود. او با اشاره به روش‌های علمی که می‌تواند بدون عارضه برای مادر یا جنین، درد را به کمترین حد خود برساند، افزود: در طول یک و نیم قرنی که از به کارگیری نخستین روش‌های تسکین درد زایمان می‌گذرد، توجه به روش‌های غیردارویی به تدریج، بیشتر شده است. دکتر کاظمیان با بیان اینکه قدرت شفابخشی آب، قرنهاست که ثابت شده و اثر بی‌وزنی آب، سبب خلق فشار یکسان بر تمام اعضای بدن می‌شود، این امر را سبب کاهش انرژی از دست رفته، ایجاد شل‌سازی (Relaxation) در آب و در نتیجه کاهش درد عنوان کرد. او توضیح داد: مکانیسم این اثر، به صورت فعال کردن گیرنده های اعصاب حسی محیطی است و سبب کاهش درد، افزایش کیفیت انقباض‌ها، افزایش ترشح اندورفین‌ها، کاهش ترشح استرس هورمون‌ها، ترشح آدرنالین و افزایش حرکت مادر و قرارگیری در وضعیت‌های مناسب در مراحل مختلف زایمان می شود. این متخصص زنان و زایمان، افزود: در این روش، روند طبیعی زایمان حفظ شده و در مرحله نخست زایمان، درد کاهش چشمگیری پیدا می‌کند؛ از سویی دیگر، به آمادگی قبلی مادر از نظر تکنیک‌ها و تمرین‌های تنفسی در ماه‌های پایانی بارداری، نیاز مبرمی وجود نداشته و با آموزش موقت و کوتاه مدت نیز امکان‌پذیر است. دکتر کاظمیان از جمله مزایای زایمان در آب، به کاهش تجویز داروهای از بین برنده درد، اشاره کرد و گفت: در زمان انجام زایمان در آب، مادر عملکرد به مراتب سهل‌تری از زایمان بر روی تخت داشته و از میزان مداخله پزشکی حین زایمان نیز کاسته می شود. کاهش آسیب‌های کانال زایمانی و نیاز کمتر به برش در ناحیه پرینه برای تسریع خروج جنین و در نتیجه کاهش تروما، ضربه و آسیب به نوزاد، حرکت‌های آزاد مادر در آب، شرکت فعال او در امر زایمان و ورود ملایم نوزاد، از دیگر مزایایی بود که این پزشک متخصص زنان و زایمان به آن اشاره کرد. او نشانه‌های آرامش‌دهنده آب را سبب کاهش اضطراب و ترس مادر عنوان کرد و افزود: این خود سبب کاهش درد زایمان نیز می‌شود؛ کاهش درد منجر به ذخیره انرژی مادر شده و در مرحله دوم زایمان که مرحله خروج جنین است، بسیار کمک کننده است، از سویی دیگر در این روش، شاهد کاهش مشکلات «breast feeding» یا همان تغذیه با شیر مادر پس از زایمان هستیم. دکتر کاظمیان یادآور شد: مادران به این نکته باید توجه داشته باشند که این شیوه زایمان نیز مانند تمام روش‌های رایج، خالی از عوارض نیست و باید در محیط درمانی و بیمارستانی، زیر نظر متخصص زنان و ماماهای با تجربه انجام شود.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: زایمان زنان شیر عمل جراحی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۵۹۱۹۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انجام ۵۲ هزار زایمان در بیمارستان‌های فارس

معاون درمان دانشگاه گفت: با تلاش همکاران حوزه مامایی در سال گذشته، ۵۲ هزار و پانصد زایمان در بیمارستان‌های زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز انجام شد.

مهرداد شریفی موفقیت‌های دانشگاه علوم پزشکی شیراز در زمینه کاهش آمار‌های مرگ و میر مادران باردار در سال ۱۴۰۲ در مقایسه با سال ۱۴۰۱ را بیانگر ارتقای کیفیت و کمیت خدمات مامایی دانست و افزود: اداره مامایی معاونت درمان، مسوول تدوین و اجرای برنامه‌های ارتقای سلامت مادران، نوزاد سالم، رسیدگی به امور مامایـی و پاسخگویی به شکایات در این زمینه است.

او با اشاره به حضور بیش از ۱۰ هزار مادر باردار در کلاس‌های آمادگی برای زایمان در بیمارستان‌های زیرمجموعه دانشگاه با هدف فرهنگ سازی و ترویج زایمان طبیعی، ادامه داد: ایجاد کلاس‌های آمادگی دوران بارداری به روش‌های مختلف و آموزش مسایل مورد نیاز مادران باردار، می‌تواند راه حل مناسبی برای ارتقای سلامت مادران باشد و افزایش آگاهی و آمادگی در دوران بارداری، این امکان را به مادر می‌دهد که این مرحله از زندگی را با عوارض کمتر و به شکل خوشایندتری طی کند.

شریفی اضافه کرد: در قالب طرح جوانی جمعیت برای نخستین بار پنج مرکز درمان ناباروری در سطح دو، در شهرستان‌های داراب، لامرد، آباده، ممسنی و فیروزآباد پس از شهر شیراز، آغاز به کار کرد که می‌تواند گامی نو در عرصه خدمت به زوجین نابارور برای دسترسی آسان آنان به خدمات این حوزه باشد.

این مقام مسئول در دانشگاه علوم پزشکی شیراز ارائه مراقبت‌های مامایی با کیفیت بالا و تلاش در بهبود مستمر آن را عاملی موثر در کاهش مرگ و میر و ابتلای مادران به انواع بیماری‌ها دانست و گفت: ارایه خدمات درمانی و مشاوره‌ای تخصصی در مرکز مشاوره ناباروری در بیمارستان مادر و کودک شوشتری شیراز برای نخستین بار در کشور انجام شده است.

معاون درمان دانشگاه فعالیت مرکز مشاوره ناباروری بیمارستان مادر و کودک شوشتری شیراز را در سطح سه، با بهره گیری از مشاوران و اساتید برجسته و بنام دانشگاه و ارائه خدمات مشاوره‌ای تخصصی پزشکی، فقهی، حقوقی و روانشناسی به زوجین نابارور اعلام کرد که می‌تواند در رفع چالش‌های این خانواده ها، نقش موثری داشته باشد.

پیگیری و اجرای ۱۷۰ مصوبه در کمیته‌های تخصصی جوانی جمعیت معاونت درمان از ابتدای ابلاغ سیاست‌های کلی جوانی جمعیت، پیگیری روند درمان بیش از ۲۵ هزار مادر باردار نیازمند مراقبت ویژه از سوی کارشناسان مامایی مستقر در مرکز پایش مراقبت‌های درمانی دانشگاه MCMC، حضور بیش از ۲ هزار ماما به عنوان مامای همراه در بلوک‌های زایمان مراکز خصوصی و دولتی با هدف خوشایند سازی مراحل زایمان برای مادر باردار، برگزاری بیش از ۲۰ دوره آموزشی برای کارکنان شاغل در مراکز درمانی با هدف آشنایی با فرایند‌ها و دستورالعمل‌های مرتبط با حوزه مامایی، از اقدامات انجام شده در اداره مامایی معاونت درمان دانشگاه بود که دکتر شریفی به آن اشاره کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • انجام ۵۲ هزار زایمان در بیمارستان‌های فارس
  • نقش موثر مامایی در کاهش آمار سزارین و افزایش زایمان طبیعی
  • نقش ماما در سلامت زنان و نوزادان
  • انجام بیش از ۹۰ درصد زایمان‌ها توسط ماماها
  • برگزاری رایگان کلاس‌های آمادگی برای زایمان در یزد
  • بیش از ۱۲۰۰ ماما در استان البرز فعالیت می‌کنند
  • فعالیت بیش از ۸۵۰ نفر ماما در استان کرمانشاه
  • کسب رتبه دو کشوری در شاخص بی دردی زایمان طبیعی
  • ثبت بیش از ۱۱ هزار زایمان طبیعی در البرز
  • البرز رتبه دوم کشوری در شاخص‌های بی دردی زایمان طبیعی را کسب کرد