Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها - محمد حسن مقدم‌نیا: محمد کرم محمدی با حکم موقت استاندار سمنان به‌عنوان سرپرست فرمانداری ویژه شاهرود انتخاب شد تا در انتظار حکم وزیر کشور باشد او پس از سید محمدرضا هاشمی که چهار سال در این مسند بود به شاهرود آمد تا با چالش‌های جدید نسبت به پیشوا، محل خدمتی سابقش روبرو باشد چالش‌ها و مطالباتی که می‌توان آن‌ها را به پنج گروه عمده تقسیم‌بندی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سرمایه‌گذاری، اشتغال و کشاورزی

عملکرد استانداران دهه‌های اخیر در حوزه سرمایه‌گذاری شاهرود درخشان نبوده است، و آمار گواه این امر هستند که در سال‌های اخیر هیچ پروژه مهمی در شاهرود مورد سرمایه‌گذاری قرار نگرفت و حتی برخی پروژه‌ها مانند کنستانتره، سیمان بیارجمند، فولاد و ... که با همت مردم اجرا شده هم با ناکامی مواجه شدند، از آن مهم‌تر بسیاری سرمایه‌گذاری‌های دیگر مانند قطعه‌سازی، داروسازی، منطقه آزاد تجاری و ... نیز به شهرهای دیگر استان منتقل شدند و دراین‌بین سبد شاهرودی‌ها از تخم‌مرغ‌های سرمایه‌گذاری خالی ماند.

در سال‌های اخیر در غرب استان سمنان افزایش فاز مینی‌بوس سازی، کارخانه تولید خودرو، کارخانه قطعات اتومبیل، یکی از بزرگ‌ترین کارخانه‌های ترانسفورماتور ایران، بزرگ‌ترین کارخانه تولید داروهای دامی کشور، کارخانه ساخت تجهیزات ماشینی و ده‌ها کارخانه دیگر انجام و یا تجهیز شدند که برای هزاران نفر اشتغال ایجاد کردند تا جایی که بارها و بارها این پرسش مطرح شد که چه طرح عظیم صنعتی در این مدت برای مردم شرق استان سمنان و خصوصا شاهرود ایجاد و اشتغال آن به جوانان امید داده است؟ در سال‌های اخیر یک پالایشگاه نفت در شاهرود فعالیت دارد ولی کارخانه‌هایی مانند کنستانتره، فولاد، قیطان، سیم و کابل و ده‌ها کارخانه دیگر یا بسته شدند و یا با تعدیل نیرو مواجه شدند و این یعنی اشتغال ۱۰۰ نفر و بیکاری هزار نفر دیگر!

از سوی دیگر سال گذشته  یک همایش بزرگ سرمایه‌گذاری استان سمنان در تهران برگزار شد که به گفته کارشناسان و رسانه‌ها فاجعه‌ای بیش نبود، آنجا که برای همه برملا شد که تفاهم‌های شفاهی نیم‌بند تنها سهم شاهرود از این همایش بوده و هیچ‌گاه مسئولان استان سمنان درباره نتایج آن در قبال شاهرود سخنی به میان نیاوردند.

خباز استاندار سابق سمنان بی‌پروا سخن از بیکاری هفت‌درصدی در استان سمنانی می‌زد که در شاهرود و میامی به اذعان مردم و ائمه جمعه و نماینده این شهرستان‌ها در مجلس نرخ بیکاری حداقل ۲۴ درصد در بین تحصیل‌کردگان دارند، پس چالش دیگر پیش روی کرم‌محمدی اشتغالی است که نه آمارهایش با حقیقت می‌خوانند و نه تلاش مسئولان استانی برای رفع آن! هرچند چاووشی برعکس خباز بی‌پروایی در بیان آمارهای عجیب‌وغریب را کنار گذاشته و حداقل در راه بیان آمار بیکاری در شرق استان سکوت کرده است.

واپسین چالش در این بخش، کشاورزی است، همان‌طور که حسینی شاهرودی نیز معتقد است: مسئولان استانی ۲۵ سال است که با برچسب قطب کشاورزی استان سمنان، مانع رسیدن سرمایه‌های صنعتی و تولیدی به شاهرود شده‌اند و آن‌هم در حالی است که خشک‌سالی باعث شده تا تولید گندم در کل استان ۱۲۰ هزار تن باشد حال‌آنکه در یک شهرستان استان گلستان که یک‌هشتم شاهرود جمعیت دارد، ۲۵۰ هزار تن گندم تولید می‌شود، پس کرم‌محمدی باید به وضعیت کشاورزی و اشتغال نیز سروسامانی بدهد.

آب، خشک‌سالی و مناطق محروم  و مهاجرت

خشک‌سالی در شاهرود عمری ۱۷ ساله دارد، اما مسئولان استان سمنان برای مقابله با آن برای هفت سال هم حتی برنامه ندارند چه برسد به ۱۷ سال! هنوز در شاهرود هندوانه کشت می‌شود، ۷۰ درصد زمین‌ها غرقابی کشت می‌شوند الگوی کشت تنها در لابه‌لای سخنان مسئولان جولان می‌دهد و بخش ترویج جهاد که مسئول رساندن یافته‌های علمی به کشاورزان محسوب می‌شود، گویا تعطیل است. کشت گلخانه‌ای در شاهرود با میزان ایده‌آل کیلومترها فاصله دارد و متأسفانه عدم بارش باران و برداشت بی‌رویه از منابع زیر زمینی باعث شده تا شاهرود برای آب شرب هم حتی با مشکلاتی روبرو شود.

سهم شاهرود از ۲۰ هزار هکتار آبیاری تحت‌فشار شش هزار هکتار است درحالی‌که میزان زمین‌های غرقابی بسیار فراوان هستند، پس مسئولان در بیان جدی بودن مشکل خشک‌سالی به مردم ناتوان بوده‌اند، مدیرانی که در عین ناباوری هنوز بر سرکار هستند و با هر شیوه مدیریتی حتی درصورتی‌که مانند امروز با شکست کامل روبرو شوند، بازهم بر سرکار هستند نمونه بارز آن کنتورهای هوشمند بر روی چاه‌ها است، کنتورهایی که علناً با شکست روبرو شدند و امیدواریم کرم‌محمدی آمار تعداد چاه‌های دارای کنتور هوشمند را از مدیر امور آب شهرستان بخواهد تا متوجه عمق ماجرا شود.

این خشک‌سالی اما به خالی شدن بسیاری از روستاها در بیارجمند انجامیده است، روستاهایی مانند تلخاب، اسب کشان و ده‌ها روستای دیگر امروز به‌اندازه تعداد انگشتان دودست ساکن دارند و با تانکر به آن‌ها آب‌رسانی می‌شود درحالی‌که وقتی سه سال پیش با مدیر آبفای روستایی استان تماس تلفنی داشتم تا از وی درباره تأسیس نمایندگی آبفار بیارجمند مصاحبه‌ای ترتیب دهم وی می‌گفت: آنجا امکان تأسیس این اداره وجود ندارد! درحالی‌که در مدت مدیریتش تا آن روز فقط یک‌بار آن‌هم به بیارجمند سفرکرده بود و تاکنون خار توران را به چشم ندیده بود. پس یکی دیگر از چالش‌های کرم‌محمدی این است که جدیت کم‌آبی را ابتدا به مردم بیان کند و سپس مسئولان استانی را متقاعد کنند که فکری برای این امر بیندیشند تا شاهد خالی‌تر شدن روستاها و پیامدهای منفی اجتماعی آن شامل ناامنی در روستاهای خالی از سکنه، جولان قاچاقچیان مواد مخدر و در شهرها حاشیه‌نشینی، مشاغل کاذب، اعتیاد و فقر و ... نباشیم.

محیط‌زیست و منابع طبیعی

به‌جرات می‌توان گفت که شاهرود ازنظر مسائل محیط زیستی و حساسیت عمومی درباره آن جزء ۱۰ شهر نخست ایران بزرگ است، دلیل آن هم نام «قاره کوچک» است که بر آن نهاده‌اند، شهرستانی که در فاصله ۳۰ دقیقه رانندگی در شمال آن جنگل و در جنوب آن کویر رمل و شنی است، یک‌سوی آن به کوه و سوی دیگر به دشت و از یک سمت به بیابان و از سمت دیگر به ریگزار می‌پیوندد و به همین دلیل جاذبه‌های فراوانی دارد که تخریب آن‌ها هم برای مردم بسیار چالش‌برانگیز است.

امروز علاوه بر تخریب جنگل‌ها توسط مردم و توریست‌ها و یا شاهوار به دست معدن بوکسیت که می‌تواند تا سال‌های آینده به اعتقاد کارشناسان باعث بیابانی شدن شاهرود شود، مسائل دیگری نیز این شهرستان را تهدید می‌کند، مسائلی مانند شائبه‌های راه‌سازی و طرح‌های انتقال آب، معدن، جاده‌سازی و ... که در کنار اجرای پروژه یوز در توران به‌مثابه آفریقای ایران و یکی از مهم‌ترین زیستگاه‌های یوز در دنیا باعث شده تا حساسیت‌ها در این شهرستان بالا باشد، از سوی دیگر سمن‌های محیط زیستی شاهرود هم بالاترین تعداد و هم بیشترین فعالیت را در بین شهرستان‌های هشت‌گانه استان سمنان دارند لذا کرم‌محمدی باید راهی برای تعامل با این سمن‌ها نیز بیابد، از سوی دیگر او با شهری روبرو است که در آن عده‌ای هنوز محیط‌زیست را مقوله‌ای لوکس و متعلق به قشر بی‌دغدغه می‌دانند که مسائل انسانی را فراموش کرده و ... که کرم‌محمدی باید در تغییر این نگرش نیز بکوشد.

تحول اداری و تفویض اختیار به مدیران شهرستانی

موضوع بعد در تحول اداری این است که کرم‌محمدی می‌بایست سهم مدیریت شاهرود را در استان سمنان محقق کند امروز از بین ۷۶ دستگاه اجرایی، خدماتی، دولتی و ... در استان سمنان فقط یک مدیرکل شاهرودی وجود دارد از طرف دیگر هیچ زنی در شاهرود مدیر نیست این یعنی وضعیت مدیریت بزرگ‌ترین شهرستان استان سمنان اصلاً جالب نیست که کرم‌محمدی باید آن را دریابد.

یکی از مسائل دیگر پیش روی کرم‌محمدی در حوزه تحول اداری، تفویض اختیارات مدیران کل به روسای ادارات شاهرود به‌عنوان تنها فرمانداری ویژه استان سمنان است، مقوله‌ای که سید شهاب‌الدین چاووشی استاندار سمنان نیز در مراسم معارفه وی به آن اشاره کرد، اختیاراتی که می‌توانند پس از تفویض، روسای ادارات شاهرود را معاونان مدیرکل (درست همان‌طور که فرماندار شاهرود معاون استاندار سمنان است) قلمداد کند و این امر دامنه اختیاراتشان را در بسیاری موارد افزایش می‌دهد که مهم‌ترین آن‌ها ارائه استعلام‌ها برای سرمایه‌گذاران و تسهیل آن‌ها است، برای مثال وقتی سرمایه‌گذاری برای استعلام وضعیت آب و گاز برای پروژه خود ۴۰ روز معطل شود، قطعاً شوق خود را دراین‌باره ازدست‌داده و شهر دیگری را برای سرمایه‌گذاری انتخاب می‌کند لذا این امر در حوزه سرمایه‌گذاری بسیار اهمیت دارد که فرماندار شاهرود می‌بایست به آن توجه ویژه داشته باشد.

از سوی دیگر ندادن اختیارات به ادارات شاهرود بعضاً مشکلاتی را نیز آفریده که ازجمله آن‌ها طولانی شدن سیر سرمایه‌گذاری و پشیمان شدن سرمایه‌گذار را می‌توان نام برد یا مشکلاتی در حوزه حدود و اختیارات نظارتی که سبب شده تا افراد بعضاً تا یک ماه با ادارات درگیر باشند.

این را نیز باید توجه کرد که تعامل بسیاری از ادارات شاهرود با اصحاب رسانه اصلاً خوب نیست، بسیاری‌شان حتی پست روابط عمومی را در سازمان خود ندارند و در جلسات نیز از راننده، آبدارچی و ... استفاده می‌کنند که تنها آن جلسه برگزار شود. تعامل با اصحاب رسانه معضلی در شاهرود است که کرم‌محمدی باید آن را تدبیر کند.

زیرساخت‌ها و مرز هوایی

آخرین مطالبه مردم از محمدی اما زیرساخت‌هایی مانند فرودگاه، مرز هوایی، گمرک، راه‌آهن اینچِه‌برون-شاهرود-طبس و جاده‌سازی است که می‌بایست با پیگیری طرح‌ها و لوایح نسبت به جذب اعتبارات در این حوزه کوشا باشد، امروز مرز هوایی برای مردم شاهرود و استان سمنان دارای اهمیتی حیاتی است چراکه به آن‌ها علاوه بر امکان مسافری و حج و عتبات، مزیت صادرات محصولات کشاورزی در هنگام تازه خوری را با بالاترین ارزش‌افزوده می‌دهد و این یعنی اشتغال، توسعه اقتصادی و درآمدزایی.

امروز حسینی شاهرودی نماینده شهرستان به‌تنهایی در حال دویدن به دنبال مرز هوایی است که به‌شدت همراهی با او نیاز است، مردم شاهرود امروز نیازمند کسی هستند که بدون تعارف با مرکز استان مطالبات را بیان کند و نه اینکه سیاست نه سیخ بسوزد و نه کباب را دنبال کرده و مردم را اصطلاحاً سر بدواند.

درنهایت کرم‌محمدی سکان‌دار فرمانداری ویژه شهرستان شاهرود است و با این همه چالش که ذکر شد و چالش‌های دیگری که ذکرش مانند ایجاد صنایع تبدیلی، سدها و منابع آبی، روستاهای محروم، تامین اجتماعی، بهین یاب و ده‌ها مورد دیگر در این زمان نمی‌گنجد، دست به گریبان است، حال باید دید دراین‌بین او چه خواهد کرد؟

کد خبر 4341009

منبع: مهر

کلیدواژه: استانداری سمنان اشتغال جذب سرمایه گذاری حفاظت از محیط زیست فرمانداری شاهرود بوشهر کرمانشاه خبرگزاری مهر گرگان شهرکرد مشهد بیرجند شیراز خطبه های نماز جمعه خرم آباد یاسوج آتش سوزی مجلس شورای اسلامی سانحه تصادف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۵۹۲۸۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شبکه ملی تسهیل‌گر جوانی جمعیت در سمنان ایجاد می‌شود

مدیر کانون‌های خدمت رضوی استان سمنان گفت:  شبکه ملی تسهیل‌گر جوانی جمعیت در سمنان ایجاد می‌شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  سمنان، حسن سعدالدین با بیان اینکه  دوره آموزشی "حسنه ماندگار" روزهای 6 و 7 اردیبهشت 1403 در استان برگزار می شود؛ اظهار داشت: دوره آموزشی "حسنه ماندگار" با هدف تشکیل شبکه ملی تسهیل گر جوانی جمعیت با حضور اساتید مجرب برگزار می‌شود.

وی اظهار داشت: دوره آموزشی حسنه ماندگار در استان روزهای ششم اردیبهشت با حضور داوطلبان از شهرستانهای سمنان، گرمسار، سرخه و مهدیشهر در شهرستان سمنان و هفتم اردیبهشت از شهرستان‌های دامغان، شاهرود و میامی در شهرستان شاهرود برگزار می‌شود.

سعدالدین تصریح کرد: در این دوره که به صورت ملی برگزار می‌شود، هماهنگی و نظارت بر اجرای آن بر عهده مدیریت کانون‌های خدمت رضوی استان است.

مدیر کانون‌ های خدمت رضوی استان سمنان تأکید کرد: این دوره با همکاری آستان قدس رضوی و با سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین وافی، نویسنده کتاب و مدیر مؤسسه اندیشه کوثر و دکتر مروتی، عضو کمیته مطالعات جمعیت شورای عالی انقلاب فرهنگی به میزبانی استان سمنان برگزار خواهد شد.

وی گفت: این دوره به همت کارگروه جوانی جمعیت بنیاد کرامت رضوی(معاونت خدمات اجتماعی) کانون خدمت رضوی و با همکاری دانشگاه‌های علوم پزشکی سمنان و شاهرود، شورای اسلامی استان سمنان، بانک سپه وشرکت توزیع برق اجرایی می‌شود.

مدیر کانون‌ های خدمت رضوی استان سمنان اضافه کرد: جریان شناسی حوزه جمعیت، تاریخچه حوزه جمعیت، آسیب شناسی فردی و اجتماعی حوزه جمعیت، اسقاط جنین و فنون تسهیلگری از مهم‌ترین محورهای این دوره آموزشی است.

انتهای پیام/361

دیگر خبرها

  • اعزام ۱۷۰ نفر به حج عمره پس از ۹ سال
  • اولین کاروان حج عمره مفرده از استان سمنان راهی سرزمین وحی شد
  • نخستین کاروان حج عمره استان سمنان اعزام شد
  • مردمی سازی اقتصاد در استان بوشهر عملیاتی شده است
  • شبکه ملی تسهیل‌گر جوانی جمعیت در سمنان ایجاد می‌شود
  • بارش سنگین برف بهاری در محور شاهرود-توسکستان-گرگان
  • تصاویر بارش برف بهاری در جاده شاهرود - توسکستان | میزبان بارش نسبتاً سنگین برف بود + ویدئو
  • گزارش خبرگزاری مهر رتبه دوم جشنواره آب و رسانه را کسب کرد
  • برگزاری دوره آموزش تخصصی سفال و سرامیک در استان سمنان
  • صدرنشینی تارگت در مسابقات لیگ تیراندازی سمنان