Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد گفت: با استفاده از ظرفیت‌های استان، تبلیغات و رایزنی با آژانس‌های آسیایی، رویدادهایی را پیش‌بینی کرده‌ایم تا به 1 میلیون گردشگر در سال جاری برسیم.

سیدمصطفی فاطمی فیروزآبادی در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری آنا گفت: یزد یکی از استان‌هایی است که بیشترین مقصد گردشگران اروپایی را دارد و به همین لحاظ هم مناسبات بین‌المللی و اتفاقات سیاسی بسیار سریع بر روی آن تاثیرگذار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر همین اساس ما برای اینکه تاثیر مسائل روز بر گردشگری را کاهش دهیم حیطه فعالیت‌های استان در این حوزه را گسترش داده‌ایم.

وی ادامه داد: ما سعی داریم تعداد گردشگران آسیایی را به واسطه تبلیغات، بالا ببریم و این امر امروزه با رایزنی از طریق آژانس‌های آسیایی در حال انجام است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد در خصوص برنامه‌های ویژه برای جذب گردشگر داخلی تصریح کرد: با اینکه یزد از استان‌هایی است که تعداد گردشگر خارجی‌اش زیاد است و افراد علاقه‌مند زیادی را برای بازدید از ساختار تاریخی یک شهر شرقی به خود جذب می‌کند اما بسیاری از ایرانیان هنوز نتوانسته‌اند ‌زیبایی‌هایی که در این شهر و پیرامون آن وجود دارد، را ببینند. به همین دلیل ما در حال برنامه‌ریزی هستیم که بتوانیم تورهای متعدد گردشگری را برگزار کنیم.

وی یکی دیگر از کارهایی که در این زمینه در حال انجام است را برپایی جشنواره‌های متعدد معرفی کرد و افزود: آنچه یزد را در کنار آثار تاریخی‌اش می‌تواند معرفی کند، ظرفیت‌هایی است که امروزه در این استان وجود دارد. بر همین اساس برنامه‌ریزی شده که اوایل شهریور ماه جشنواره شب‌های کویر را برگزار کنیم.

فاطمی اظهار کرد: جشنواره تابستانه بافق، جشنواره برداشت خرما، جشنواره ساخت مجسمه‌های شنی از جمله رویدادهایی هستند که در کنار آثار تاریخی یزد، می‌تواند جذب گردشگر کند و برای مردم جذابیت داشته باشد.

وی در بخشی از سخنانش در خصوص پتانسیل‌های این استان تشریح کرد: یزد 5 قسمت دارد که دارای قابلیت برای عرضه در حوزه گردشگری است. اول بحث بافت‌ها و اماکن‌ تاریخی آن است که این شهر را بسیار خاص کرده است. ما در یزد بزرگترین بافت تاریخی زنده را داریم که به ثبت جهانی هم رسیده است. این شهر همچنین نخستین شهری است که در حوزه بافت ‌تاریخی به ثبت ملی رسیده و گسترده‌ترین بافت خشتی جهان را داراست.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد خاطرنشان کرد: کوچه و پس‌کوچه‌ها و اماکن تاریخی این استان بسیار خاص است و توجه هر گردشگر را جلب میکند.

وی در ادامه دومین ویژگی شهر تاریخی یزد را بازار بزرگ یزد معرفی کرد که بعد از بازار تبریز دومین بازار بزرگ ایران است.

فاطمی افزود: در کنار سوغات، صنایع‌دستی و شیرینی‌های استان یزد، ترمه و منسوجات، دست بافت‌های یزد و طلای یزد از جایگاه خاصی میان گردشگران برخوردار است. همچنین سومین ویژگی یزد، هم‌زیستی ادیان و زیارتگاه‌هایی است که از ادیان گوناگون مثل مسلمانان، زرتشتیان، کلیمیان و سایر ادیان را در بر می‌گیرد. ما تورهای سایر ادیان را داریم که باعث جذب گردشگر از اقصی نقاط دنیا برای دیدن جشن‌ها، مراسم‌ها و آیین‌های بومی می‌شود.

وی اظهار کرد: وجود رمل‌های کویری در شهر یزد یکی دیگر از ظرفیت‌های این استان است. ما یکی از بلندترین و طولانی‌ترین رمل‌ها را با عنوان کویر زرین داریم که در شهرستان اردکان قرار دارد. همچنین کویرهایی در اطراف شهرستان بافق داریم که برای توریست‌ها جذاب است. آنچه کویر این استان را از سایر کویرها متمایز می‌کند این است که این استان نزدیک‌ترین رمل‌ را به یک مرکز استان دارد که در 2 کیلومتری یزد است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد ادامه داد: تمام این رمل‌ها مجهز به کمپ‌های کویری و جشنواره‌های مختلف مجهز شده‌اند. رالیف، سافاری، شتر سواری، موتورسواری و انواع ورزش‌های هوایی مثل پاراگلایدر و... در کمپ‌های کویری وجود دارد و من فکر نمی‌کنم در هیچ نقطه‌ای از کشور به لحاظ تعدد، تنوع و امکانات کویری همچون یزد باشد. در شهر یزد 11 کمپ تاکنون مجوز گرفته‌اند که امروزه در حال فعالیت هستند.

وی در خصوص پنجمین ویژگی این استان به وجود باغات ایرانی اشاره کرد و گفت: تعداد باغ‌های ایرانی یزد، بسیار زیاد است. تاکنون دو باغ ایرانی هم از این استان به ثبت جهانی رسیده‌اند که یکی باغ دولت‌آباد و دیگری باغ پهلوان‌پور مهریز است. سایر باغ‌ها هم مثل باغ خان، باغ ناجی و باغ رستم دستور همه با سبک و سیاق ایرانی، یزد را به عنوان شهر باغ‌های ایرانی توانسته معرفی کند. با وجود به این پنج ویژگی، ما در استان برنامه‌هایی طراحی کرده‌ایم تا بتوانیم آنها در راستای ورود توریست تقویت کنیم.

فاطمی درباره اینکه چه چشم‌اندازی برای ورود گردشگر در سال جاری متصور شده است، بیان کرد: فکر می‌کنم با برنامه‌ریزی‌های انجام شده تا پایان سال حدود یک میلیون گردشگر به استان وارد شوند البته این میزان فقط شامل گردشگرانی است که در هتل‌ها اقامت می‌کنند. برآورد ما این است که در سال جاری میزبان حدود 80 هزار گردشگر خارجی باشیم. ممکن است بسیاری از افراد در زائرسرا‌ها، اماکن دولتی، خانه اقوام و حتی در چادرها ساکن شوند، این افراد در زمره آمار ما نیستند و میزان 1 میلیون گردشگر صرفا اقامت رسمی در استان را شامل می‌شود.

انتهای پیام/

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۵۹۴۳۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشگاه تبریز در رتبه‌بندی آسیایی تایمز در جایگاه ۱۲۱ دانشگاه‌های آسیا قرار گرفت

براساس تازه‌ترین رتبه‌بندی آسیایی تایمز، دانشگاه تبریز با صعود ۲۸ پله‌ای نسبت به سال ۲۰۲۳ در جایگاه ۱۲۱ دانشگاه‌های آسیا قرار گرفت.

به گزارش ایسنا، جلال شیری، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز گفت: بر اساس آخرین آمار اعلامی نظام رتبه بندی جهانی تایمز در خصوص رتبه بندی دانشگاه‌های آسیایی، دانشگاه تبریز با صعود کم سابقه ۲۸ پله ای در بین دانشگاه‌های آسیایی توانست جایگاه ۱۲۱ آسیا را کسب کند.

وی افزود: بر همین اساس، دانشگاه تبریز با صعود ۱۲ پله ای در بین دانشگاه‌های کشور نسبت به سال گذشته، توانست جایگاه دوم دانشگاه‌های جامع کشور را پس از دانشگاه تهران برای سال ۲۰۲۴ کسب نماید.

شیری گفت: همچنین در مقیاس "درهمکرد"، دانشگاه تبریز پس از دانشگاه های صنعتی شریف، صنعتی امیرکبیر، علم و صنعت، تهران و صنعتی شیراز در جایگاه ششم کشوری قرار گرفت.

*اعتبار بالای نظام رتبه بندی بین المللی تایمز

شیری با اشاره به اعتبار بالای نظام رتبه بندی تایمز اظهار داشت: نظام رتبه بندی بین المللی تایمز از جمله نظام های رتبه بندی معتبر است که با استفاده از شاخص های آموزش، کیفیت پژوهش، محیط پژوهشی، ارتباط با جامعه و صنعت، و فعالیت ها و همکاری های بین المللی اقدام به رتبه بندی دانشگاه ها می نماید.

دانشگاه تبریز در سال ۲۰۲۴ صعود ۲۰۰ رتبه ای در بین دانشگاه های جهان در نظام رتبه‌بندی بین المللی شانگهای، و نیز صعود ۱۰۰ رتبه ای نظام رتبه‌بندی تایمز (در بین کل دانشگاه های جهان) را نیز تجربه کرده است.

بر اساس این گزارش؛ در لیست ارائه شده  در رتبه بندی آسیایی تایمز در سال ۲۰۲۴ ۷۵ دانشگاه  از جمهوری اسلامی ایران حضور داشته اند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • فوری: دو سهمیه آسیایی ایران مشخص شدند
  • بهره مندی از گلستان های گل محمدی برای جذب گردشگر
  • جنجال تصویر گردشگر روس با یک بغل اسکناس ایرانی/ کارت‌های گردشگری چه نقشی دارند؟
  • بازدید بیش از ۲٠ هزار گردشگر از اماکن تاریخی شهرداری کاشان
  • به دنبال طلای بازی‌های آسیایی هستم/ رکورد ایران را جا به جا کردم
  • دانشگاه اراک در میان برترین‌های آسیا قرار گرفت
  • بازدید بی‌سابقه گردشگران از باغ جهانی فین کاشان
  • بازدید بی‌سابقه گردشگران از باغ جهانی فین
  • دانشگاه تبریز در رتبه‌بندی آسیایی تایمز در جایگاه ۱۲۱ دانشگاه‌های آسیا قرار گرفت
  • فیلم| نجات جان ۱۵ گردشگر مفقودی در ارتفاعات نوشهر