Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، مشقت زندگی عشایری بر کسی پوشیده نیست، آنها با تحمل این همه مشقت انتظار دارند حداقل ضروری ترین نیازشان یعنی تامین آب به موقع پاسخ داده شود که متاسفانه این موضوع مختل شده است.

با توجه به اوج گرفتن گرمای هوا که در برخی مناطق استان حتی به ۵۰ درجه سانتی‌گراد هم می‌رسد، این اختلال آبرسانی عشایر کرمانشاه حسابی به دردسر انداخته است و مسئولان هم اصلا متوجه حاد بودن موضوع نیستند و صرفا نبود امکانات و اعتبارات را بهانه توجیه این کم کاری می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کم آبی علاوه بر تهدید سرمایه‌های دامی و تولیدات این قشر، خود خانوارهای عشایری را هم برای تامین آب شرب به زحمت انداخته است؛ قطعا با این روند نامناسب خدمت‌دهی به عشایر، کاهش جمعیت این قشر در سال‌های آینده دور از انتظار نخواهد بود و آنها هم از جامعه‌ای مولد به جامعه‌ای مصرف کننده و حاشیه نشین تبدیل می شوند.

عشایر: تانکرهای آبرسانی ارتش به ما کمک می‌کنند

عشایر در نقاط مختلف استان در تماس مکرر با خبرنگار مهر از مختل شدن روند آبرسانی ابراز گلایه دارند و عنوان می‌کنند که چند هفته است تانکرهای آبرسانی به بهانه نداشتن لاستیک آب نمی برند و حتی برخی از رانندگان به صراحت از آنها درخواست انعام دارند.

تعدادی از عشایر ضمن انتقاد شدید از مدیریت آبرسانی به این قشر گفتند که در حال حاضر نیز تانکرهای ارتشی با هزار مشکل با دریافت هزینه ۱۰۰ هزار تومانی برای هر بار آب رسانی، نسبت به توزیع آب میان این عشایر اقدام می کنند.

راننده‌های آبرسان امور عشایری: اختلال آبرسانی به دلیل خرابی تانکرهاست

از سوی دیگر با رانندگان تانکرهای آبرسان که تماس گرفتیم، آنها درباره علت تاخیر در آب رسانی ها دلیل این اختلال را خراب شدن یکی از خودروها که وظیفه آبرسانی به چندین مسیر را داشته عنوان کردند.

آنها بیان داشتند که با محول شدن وظیفه آبرسانی به خودروهای دیگر که هر کدام وظیفه آبرسانی به چند نقطه دیگر را بر عهده داشتند و در واقع به دلیل حجم زیاد کار آب رسانی ها با تاخیر انجام می شود.

اگر مشکلی باشد دراسرع وقت حل خواهد شد

مسئول آب رسانی امور عشایری کرمانشاه قبلا در گفتگو با خبرنگار مهر  اعلام کرده‌ بود که مشکلی درباره عدم آبرسانی به تنگه کشت گزارش نشده است و از آنجا که تعداد عشایر بسیار زیاد است و در این فصل بیشتر به شهرستان کرمانشاه کوچ می کنند برای توزیع آب میان عشایر چرخه آب رسانی ۲ یا ۳ روز در هفته داریم.

کاظمی با بیان اینکه در این میان تقسیم کار انجام شده است، گفت: علی القاعده نباید وقفه آن چنانی وجود داشته باشد مگر اینکه به صورت اتفاقی ماشینی خراب شود که البته اکثرا هم جایگزین و زاپاس دارند.

مسئول آب رسانی امور عشایری کرمانشاه بیان داشت: ممکن است موارد استثنایی پیش آید، معمولا اگر عشایر نیاز به آب رسانی خارج از چرخه توزیع آب داشته باشند تماس می گیرند.

وی با اشاره به اینکه تاکنون گزارشی از وجود مشکل آب رسانی در منطقه تنگه کنشت گزارش نشده است، افزود: از سوی عشایر این منطقه تماسی با مسئولین شهرستان و استان برقرار نشده است.

کاظمی گفت: رانندگان از طریق سیستم جی پی اس به صورت اتوماتیک از سوی ما کنترل می شوند و ساعت حرکت و مقصد آنان تحت نظارت است.

مسئول آب رسانی امور عشایری کرمانشاه با اشاره به اینکه عشایر هم در کنار ما نظارت می کنند، ادامه داد: در صورتی که راننده ای در بحث آبرسانی کوتاهی کرد باید مراتب به اطلاع مسئول آب رسانی شهرستان و در بعد در مرحله بعدی به استان گزارش شود.

کاظمی با تاکید بر اینکه پیگیر موضوع هستیم و اگر مشکلی باشد دراسرع وقت حل خواهد شد گفت: آب رسانی اقدامی ویژه است و نمی توان عشایر را بدون آب گذاشت.

مشکل اصلی به کمبود اعتبار و عدم امکانات مربوط می شود

حسن احمدی، مدیرکل امور عشایری استان کرمانشاه نیز در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: شهر کرمانشاه حدود دو هزار خانوار عشایر دارد که پراکندگی آنان به گونه ای نیست که شمار زیادی از آنان در یک نقطه باشند و بتوان به سادگی آنان را تحت پوشش قرار داد.

ما با اعتبار کم نمی توانیم همه را پوشش دهیم در واقع امکان‌پذیر نیست، هرکسی هم بگوید آبرسانی به موقع انجام می شود دروغ گفته در نتیجه به طور طبیعی چرخه آبرسانی طولانی می شود وی افزود: علاوه بر توزیع نامتقارن جمعیت، ما هم با اعتبار کم نمی توانیم همه را پوشش دهیم در واقع امکان‌پذیر نیست، هرکسی هم بگوید آبرسانی به موقع انجام می شود دروغ گفته در نتیجه به طور طبیعی چرخه آبرسانی طولانی می شود و امکان ارائه خدمات هر روز و رفع به موقع نیازهای عشایر نیست.

احمدی گفت: بسیاری از عشایر هم در سنوات گذشته تانکر چرخ دار دریافت کردند و تعهد دادند از طریق ما تامین آب نشوند بلکه خودشان با نیسان و تراکتوری که در اختیار دارند آب مورد نیاز خود را تهیه کنند.

این مسئول افزود: تنگه کنشت آب فراوان دارند و این گونه نیست که عشایر دسترسی نداشته باشند زیرا در آنجا  چشمه ای نظیر طاقبستان با همین دبی وجود دارد و آب در دسترس دارند اما جاهای دیگری که آب ندارند ما در تلاش  برای پوشش آن مناطق هستیم.

مدیرکل امور عشایری استان کرمانشاه گفت: در جلسات برنامه ریزی که با حضور نمایندگان برگزار می شد، اعتراض کردیم که این اعتبار کفاف نیازهای عشایر را نمی دهد.

وی افزود: کل اعتبار برای شهرستان کرمانشاه ۵۵۰ میلیون تومان است که برای ۲ هزار خانوار پول یک واحد آپارتمان در این شهر نیست و دردی را از این جامعه دوا نمی کند. اعتبار نیست و ما هم بدون اعتبار نمی توانیم قدمی برداریم کاری نمی شود کرد زیرا آب رسانی وسیله و زمینه نظیر لاستیک و تعمیرات موتور می خواهد اما اعتبارات برای خیلی از ملزومات آب رسانی کافی نیست.

به گزارش مهر، اعتبار هر نهادی به قدرت چانه‌زنی مدیران آن نهاد و بیان صریح مشکلات و پیگیری برای تخصیص بوجه مورد نیاز  است، آن هم در بحث آبرسانی و نیاز حیاتی این قشر تولیدکننده که امام راحل از آنها به عنوان سرمایه‌های انقلاب یاد می‌کرد.

کد خبر 4342642

منبع: مهر

کلیدواژه: آبرسانی عشایر کرمانشاه بوشهر کرمانشاه خبرگزاری مهر گرگان شهرکرد بیرجند مشهد شیراز خطبه های نماز جمعه یاسوج خرم آباد آتش سوزی مجلس شورای اسلامی سانحه تصادف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۵۹۶۷۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرشدن کانال‌های کشاورزی بخش میانکوه درپی بارش‌های اخیر

یعقوب شکوهی اظهار داشت: بیشترین بارش سامانه اخیر استان مربوط به شهرستان اردل با حدود ۵۳ میلی‌متر بود که باعث بروز خسارت در برخی مناطق این شهرستان شد و هم‌اکنون کانال‌های کشاورزی بخش میانکوه یه لایروبی و بازسازی نیاز دارد.

وی با اشاره به ریزش سنگ و رانش زمین در بخش‌هایی از شهرستان اردل مانند جاده‌های بخش میانکوه و تنگ درکش‌ورکش، افزود: البته هیچ‌کدام از جاده‌های این شهرستان بسته نشد و تلاش راهداران برای ربزش‌برداری و پاکسازی محور‌های ارتباطی ادامه دارد.

شکوهی به رعایت نکردن تقویم کوچ و اقدام عشایر شهرستان اردل نسبت به کوچ زودهنگام قبل از ۲۵ اردی‌بهشت‌ماه اشاره و اضافه کرد: در این بارندگی تعدادی از عشایر اردل با مشکل مواجه شدند.

وی یادآور شد: البته از طریق مدیرکل امور عشایر چهارمحال و بختیاری، مدیرکل منابع‌طبیعی و آبخیزداری استان و فضای مجازی اطلاع‌رسانی به عشایر مبنی بر خودداری از کوچ زودهنگام قبل از ۲۵ اردی‌بهشت‌ماه انجام شده بود.

بیشتر بخوانید
تخلیه آب از منازل مسکونی در شهرستان کیار

شکوهی اظهار داشت: این در حالی است که تعدادی از عشایر شهرستان اردل تقویم کوچ را رعایت نکرده‌اند و بدون توجه به هشدار‌ها و اخطار‌ها از خوزستان به سمت چهارمحال و بختیاری کوچ را آغاز کردند.

وی گفت: به‌همین منظور حدود ۱۰ درصد از عشایر دیناران شهرستان اردل در مسیر کوچ از خوزستان به چهارمحال و بختیاری دچار مشکل شدند که در همین راستا ساعت ۲ بامداد شنبه به‌همراه جمعیت هلال‌احمر و اداره امور عشایر در منطقه حضور یافتیم و مواد غذایی و نایلون برای پوشش کف و روی چادر‌ها بین این عشایر توزیع شد.

شکوهی به مطلوب شدن شرایط آب و هوایی شهرستان اردل برای روز شنبه اشاره و تاکید کرد: خدمت‌رسانی و کمک‌رسانی به عشایر دارای مشکل به‌علت کوچ ادامه دارد و قرار است نیرو‌های امدادی به دنگان دیناران این شهرستان اعزام شوند.

وی با اشاره به درخواست کمک تعدادی از عشایر گرفتار در پلاک زیر سه‌راهی شلیل، افزود: خدمت‌رسانی و کمک‌رسانی به این عشایر انجام خواهد شد.

شکوهی تصریح کرد: البته در روز جمعه عشایر دو سه نقطه این شهرستان از جمله عشایر میانکوه و دره‌شور درخواست کمک داشتند که کمک‌رسانی به آنان در سریع‌ترین زمان ممکن انجام داد.

وی یادآور شد: این در حالی است که مدیرکل امور عشایر چهارمحال و بختیاری با حضور در خوزستان به عشایر برای رعایت تقویم کوچ و خودداری از کوچ زودهنگام قبل از ۲۵ اردی‌بهشت‌ماه هشدار داده بود.

شکوهی اظهار داشت: خسارت‌های ناشی از بارندگی‌های اخیر در شهرستان اردل به‌زودی و پس از ارزیابی‌های کارشناسی جمع‌بندی و اطلاع‌رسانی خواهد شد.

باشگاه خبرنگاران جوان چهارمحال و بختیاری شهرکرد

دیگر خبرها

  • رعدوبرق، جان دام‌های عشایری را در فارس گرفت
  • پایان رنج بیش از ۱۰۰ دانش‌آموز عشایر/ حوزه‌های امتحان کهگیلویه و بویراحمد افزایش یافت
  • پایان رنج بیش از ۱۰۰ دانش‌آموز عشایری/ حوزه‌های امتحان کهگیلویه و بویراحمد افزایش یافت
  • خسارت ۵۰۰ میلیارد ریالی بارش‌های سیلابی به حوزه عشایری ایلام
  • امدادرسانی به ۸۰ خانوار عشایری شهرستان کوهرنگ
  • پرشدن کانال‌های کشاورزی بخش میانکوه درپی بارش‌های اخیر
  • امدادرسانی به ۸۰ خانوار عشایری در کوهرنگ
  • خسارت بارش اخیر به ۹۰ درصد راه های عشایری گچساران
  • انسداد برخی مسیر‌های ارتباطی عشایری و تلفات احشام در خوزستان
  • آبرسانی به ۵۱۱ روستای فاقد آب شُرب سالم در کرمانشاه ظرف ۳ سال