Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-03@16:09:22 GMT

کمتر از یک هزارم چاه‌های غیر مجاز کشور در یزد است

تاریخ انتشار: ۱۹ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۵۹۶۹۴۷

کمتر از یک هزارم چاه‌های غیر مجاز کشور در یزد است

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای یزد گفت: تعداد چاه‌هایی که عمدتا برای مصارف کشاورزی صنعت و خدمات به صورت غیرمجاز و بدون مجوز شرکت آب منطقه‌ای در استان یزد حفر و شناسایی شده 260 حلقه است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای یزد در مصاحبه با خبرنگار یزد آوا، گفت: تعداد چاه‌هایی که عمدتا برای مصارف کشاورزی صنعت و خدمات به صورت غیرمجاز و بدون مجوز شرکت آب منطقه‌ای در استان یزد حفر و شناسایی شده 260 حلقه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته احتمالا تعداد این چاه‌ها غیر مجاز بیش از این است اما به این دلیل که برخی کارخانه‌ها و گلخانه‌دارها در یک محیط محصور اقدام به حفر چاه می‌کنند شناسایی نمی‌شوند.

سید محمد طباطبائی افزود: برای شناسایی این چاه‌های غیر مجاز با مصوباتی که در شورای حفاظت منابع آب شهرستان‌ها و استان داریم که با حضور فرماندار و در مرکز با حضور استاندار برگزار می‌شود دستور گرفتیم که اکیپ شناسایثی چاه‌های غیر مجاز با حضور نمیانده دادستانی، نماینده فرماندار و نماینده شرکت آب منطقه‌ای تشکیل شود که این اکیپ با حضور در کارخانه ها و گلخانه‌ها چاه‌های غیر مجاز را شناسایی و اقدامات حفاظتی را انجام می‌دهند.

وی با بیان اینکه تعداد چاه‌های غیر مجاز شناسایی شده در سطح کشور بیش از 300 هزار حلقه است، افزود: این آمار نشان می‌دهد که استان یزد از لحظ حفاظتی و عدم حفر چاه غیرمجاز وضعیت خوبی دارد و کمتر از یک هزارم چاه‌های غیر مجاز کشور در یزد قرار دارد که برای هر کدام از این چاه‌ها در شرکت آب منطقه‌ای پرونده تشکیل شده است و طبق قانون توزیع عادلانه آب با آن برخورد صورت می‌گیرد.

طباطبایی با اشاره به همکاری خوب مقامات سیاسی و قضایی استان در حفاظت از آب‌های زیر زمینی ادامه داد: زمانی که یک چاه غیرمجاز شناسایی می‌شود ابتدا به فرد اخطار داده می‌شود تا چاه را پر کند اگر فرد تمکین کرد پرونده بسته می‌شود و شکایتی علیه او انجام نمی‌گیرد ولی چنانچه فرد متخلف تمکین نکرد به ناچار از دادستان شهرستان درخواست پر کردن چاه غیر مجاز انجام می‌شود، سپس دادستانی به ضابط قضایی خود نامه می‌دهد که جهت پر کردن این چاه غیر مجاز با شرکت آب منطقه ای همکاری شود.

وی با بیان اینکه در سال گذشته 41 حلقه چاه غیر مجاز در استان مسدود شد، تصریح کرد: هر سال با توجه به ظرفیت شرکت آب منطقه ای و بسته به مدت زمان طی مراحل قانونی برای مسدود کردن چاه‌های غیر مجاز، تقریبا 40 تا 50 ازاین چاه‌ها در استان مسدود می‌شوند.

این مقام مسئول با اشاره به وجود چاه‌های غیر مجاز در مناطق کوهستانی گفت: از این چاه‌ها با عنوان چاه‌های غیرمجاز شرب خانگی اسم برده می‌شود که ظرفیت و نوع آن‌ها با چاه‌های غیرمجازی که آمار داده شد تفاوت دارد. عده‌ای که در مناطق کوهستانی استان منزل دارند و عمدتا با کمبود آب مواجه می‌شوند اقدام به حفر چاه غیرمجاز در محیط محصور و حریم شخصی منزل خود برای مصارف شرب و بهداشت می‌کنند که به همین دلیل اقدام حفاظتی و شناسایی آنها مشکل است.

طباطبایی در خصوص نحوه برخورد با حفر این چاه‌ها  افزود: کسانی که در این مناطق قنات دارند و مسیر آب قنات آنها در منطقه به گونه ای است که اگر چاه حفر شود باعث ضرر به این قنات و منبع آبی می‌شود با مشاهده حفر چاه غیر مجاز به شرکت آب منطقه ای مراجعه می‌کنند و از افرادی که چاه حفر کردند شکایت می‌کنند، این شکایت بررسی می‌شود و همراه با مالک قنات به منازلی که اقدام به حفر چاه کردند مراجعه و با اذن صاحبخانه برای ورود به منزل این چاه شناسایی و درب چاه مسدود می‌شود و سپس پرونده به مراجع قضایی ارجاع داده می‌شود و در مورد آن تصمیم‌گیری می‌شود.

وی افزود: هر چاهی که بدو مجوز شرکت آب منطقه‌ای حفر شود قطعا روی حق آبه‌ منابعی که مجاز هستند اثر منفی می‌گذارد و اقدامی خلاف قانون و شرع محسوب می‌شود. با توجه به اینکه این چاه‌های غیر مجاز در منازل مسکونی قرار دارند شناسایی آنها بسیار سخت است و اهالی منطقه بخصوص دهیار، شورا و مالکان قنات در شناسایی چاه‌های غیر مجاز می‌توانند نقش مهمی داشته باشند.

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای یزد گفت: بیشتر چاه‌های غیرمجاز شرب خانگی در ارتفاعات شیرکوه در مناطق پیشکوه، میانکوه و پشتکوه هستند که شامل روستاهای سانیچ، ده بالا، طزرجان و بنادک سادات، سخوید، نیر و زدین و ... می‌باشند که چوندر این مناطق کوهپایه‌ای هستند و با حفر عمق کم به آب می‌توان رسید اقدام به این کار می‌کنند که از اهالی آن منطقه می‌خواهیم که خودشان مامور آب منطقه‌ای شوند و در خصوص حفر چاه غیر مجاز تذکر دهند تا موجب خشک شدن آب‌های زیر زمینی نشوند.

طباطبایی تصریح کرد: موضوعی که در خصوص حفر چاه‌های غیر مجاز مهم است وجود دستگاه‌های به اصطلاح  الاکلنگی است، اخیرا دستگاه‌هایی ساخته شده که عقب نیسان و یا روی تراکتور قرار می‌دهند و به صورت دستگاه مکانیکی و حفاری است و داخل باغ، منزل و یا کارخانه می برند و در محیطی محصور شروع به حفاری می‌کنند که برای برخورد با این اقدام، مدیر کل دادگستری استان حکمی صادر کردند که هر کجا این دستگاه‌ دیده شد توقیف شود که با این حکم تعداد آنها بسیار کم شده و همکاری خوب مسئولان قضایی را نشان می‌دهد.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۵۹۶۹۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساماندهی اتباع مجاز در کرمانشاه

مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی استان کرمانشاه از اقامت حدود چهار هزار تبعه خارجی مجاز در استان خبر داد و گفت: طبق برنامه سازمان ملی مهاجرت وزارت کشور، ساماندهی تمام اتباع خارجی در استان آغاز شده است. 

حمزه سلیمانی با اشاره به آغاز طرح ساماندهی اتباع و مهاجرین خارجی در کرمانشاه، اظهار کرد: در سطح استان کرمانشاه حدود چهار هزار نفر تبعه خارجی شامل دارندگان کارت‌های هویتی، گذرنامه، دفترچه و پناهندگی حضور دارند. 

وی تصریح کرد: ۱۰۰ درصد دارندگان کارت‌های هویتی در سطح استان اتباع کشور عراق هستند که در طول چهار دهه اخیر در کرمانشاه ماندگار شده‌اند و مردم این دیار همواره سنگ صبور آنها بوده‌اند، در بحران‌ها کنارشان ایستاده‌اند و به شایستگی از آنان میزبانی و پذیرایی کرده‌اند. 

مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی استان اضافه کرد: دارندگان گذرنامه نیز عموما دانشجویان خارجی دانشگاه‌های رازی، آزاد و علوم پزشکی هستند که بیشتر آنها از کشورهای عراق، سوریه، فیلیپین، هند و سومالی برای تحصیل به کرمانشاه آمده‌اند. 

وی در ادامه با بیان اینکه طبق برنامه سازمان ملی مهاجرت وزارت کشور ساماندهی تمام اتباع خارجی کشور از جمله در کرمانشاه در دستور کار قرار گرفته، اظهار کرد: اجرای این طرح در استان از دارندگان کارت‌های هویتی، دفترچه و پناهندگی آغاز شده و پیش‌بینی می‌شود ظرف یکی دو هفته آینده به اتمام برسد. 

سلیمانی یادآورشد: پس از ساماندهی دارندگان کارت‌های هویتی، ساماندهی دانشجویان خارجی و بدنبال آن سرمایه‌گذاران خارجی که در استان فعالیت می‌کنند، آغاز خواهد شد. 

وی عنوان کرد: در راستای اجرای این طرح تمام اتباع خارجی مقیم استان باید به سامانه «سهما» مربوط به سازمان ملی مهاجرت مراجعه کرده و مشخصات خود را به صورت کامل وارد کنند. 

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • دستگیری متخلفان شکار غیر مجاز در منطقه حفاظت شده هلن
  • نیاز مرغ روزانه کشور کمتر از ۷ هزار تن است
  • دستگیری شکارچیان غیرمجاز در منطقه هلن چهارمحال‌وبختیاری
  • درگذشت ناگهانی دومین افشاگر نقص فنی بوئینگ ۷۳۷ در کمتر از دو ماه!
  • بازگرداندن زن کلاهبردار کلان اقتصادی به کشور
  • گرداننده فراری چند شرکت هرمی به کشور بازگردانده شد
  • پلیس، گرداننده فراری چند شرکت هرمی را به کشور بازگرداند
  • استرداد متهمه کلاهبردار کلان اقتصادی به کشور
  • ساماندهی اتباع مجاز در کرمانشاه
  • یک روز با «کارگران» شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه تهران