Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر علمی "همایش ملی مواجهه با آسیب‌های اجتماعی از دیدگاه اسلام" با بیان اینکه آسیب‌های اجتماعی به عصر یا کشور خاصی محدود نمی‌شوند، گفت: آسیب‌های جدی جامعه در زمینه‌های طلاق، بیکاری، اعتیاد، حاشیه‌نشینی، مفاسد اجتماعی و فضای مجازی است و در این موارد وضعیت نگران‌ کننده‌ای داریم.

به گزارش ایسنا، دبیر علمی "همایش ملی مواجهه با آسیب‌های اجتماعی از دیدگاه اسلام" که نشست خبری آن امروز ۱۹ تیر در پژوهشکده آسیب‌های اجتماعی دانشگاه شاهد برگزار شد، از نهایی شدن ۶۰ مقاله در این همایش در حوزه‌های اعتیاد، بیکاری، طلاق، حاشیه‌نشینی، مفاسد اجتماعی و فضای مجازی خبر داد و با اشاره به اینکه توصیه‌های این مقالات در قالب یک کتاب استخراج خواهد شد، خاطرنشان کرد: امیدوار هستیم که این همایش غیر از ثمرات علمی آن در مقام عمل هم به کار آید و مورد استقبال مسئولین قرار گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حجت‌الاسلام والمسلمین احمدحسین شریفی با اشاره به اینکه آسیب‌های اجتماعی تنها به کشور ما یا عصر خاصی اختصاص ندارد، ‌گفت: این انحرافات در تمام طول تاریخ بشر وجود داشته به حدی که گاهی علما را به ناامیدی کشانده است.

وی خاطرنشان کرد: در این زمینه چنانچه مقیاس و معیار جهانی در نظر گرفته شود، وضعیت ما وضعیت خوبی است. این در حالی است که همین وضعیت چنانچه با معیارهای اسلامی سنجیده شود، وضعیت نگران کننده و بحرانی است که متخصصان نیز باید با همین دیدگاه به آن بنگرند.

دبیر علمی همایش ملی مواجهه با آسیب‌های اجتماعی از دیدگاه اسلام تشریح کرد: مساله بیکاری در جامعه ما نسبت به آمریکا وضع بهتری دارد، چرا که در آن کشور ۴۹ میلیون نفر در فقر مطلق به سر می‌برند. در زمینه طلاق نیز از نرم جهانی وضعیت بهتری داریم. در کشور ما کمتر از یک چهارم ازدواج‌ها به طلاق کشیده می‌شود، در حالی که در فرانسه، انگلیس و آمریکا این آمار بیش از یک دوم است.

وی ادامه داد: در بخش طلاق تاکنون نزدیک به ۵ هزار کتاب، مقاله، نشست و همایش تدوین و برگزار شده است، این در حالی است که در سالهای قبل سال از هر ۱۱ ازدواج یکی به طلاق می‌کشید، اما اکنون از هر ۳.۵ تا ۴ ازدواج یکی به طلاق می‌انجامد.

دبیر علمی "همایش ملی مواجهه با آسیب‌های اجتماعی از دیدگاه اسلام" مقالات، کتاب‌ها و همایش‌ها در این زمینه را بی‌ثمر توصیف کرد و گفت: علت آن است که نسخه‌های پیچیده شده برای ما همان نسخه‌های ناکارآمد غربی است.

شریفی یک مشکل نسخه‌پیچی‌های غربی را متمرکز بودن آن‌ها بر توصیف و تبیین آسیب‌ها عنوان و تشریح کرد: این نحوه مواجهه کمتر بر مقابله و پیشگیری متمرکز بوده و تنها به علت‌یابی آسیب‌ها می‌پردازد.

وی با تاکید بر اینکه دو قید اصلی پیشگیری و مقابله در محورهای این همایش ذکر شده است، خاطرنشان کرد: متخصصین ما باید این مساله را ذیل علوم انسانی اسلامی بررسی کنند، این در حالی است که دانشگاهیان این حوزه را نپذیرفته و معتقدند علم همان است که تولید می‌شود و نهایتا باید ترجمه و بومی‌سازی شود.

دبیر علمی همایش ملی مواجهه با آسیب‌های اجتماعی از دیدگاه اسلام با بیان اینکه مطالعات علوم انسانی اسلامی ادعای دیگری دارد، مقوله پیشگیری و مقابله را دشوار دانست و اضافه کرد: در مجموع ۲۳۳ مقاله به دبیرخانه علمی این همایش رسیده و نزدیک به ۴۵ محقق را نیز جدای از فراخوان عمومی دعوت به مشارکت کرده‌ایم که از میان آن‌ها ۳۴ نفر این دعوت را اجابت کرده‌اند.

شریفی از نهایی شدن ۵۶ مقاله در همایش فوق خبر داد و گفت: این مقالات در موضوعات اعلام شده توزیع متوازنی داشته و برخی نیز به مبانی اسلامی و روش‌شناسی اسلامی مطالعات آسیب‌های اجتماعی پرداخته‌اند.

تقدیر از مقالات برتر در ۲۶ تیر ماه

به گزارش ایسنا، دکتر محسن فرمهینی فراهانی، دبیر اجرایی این همایش نیز با حضور در این نشست از اطلاع رسانی مناسب این همایش خبر داد و گفت: برای ۳۵۰۰ نفر از اندیشمندان و پژوهشگران حوزه علوم انسانی به منظور مشارکت در همایش، فراخوان فرستاده و به دانشکده‌ها و مراکز علمی شهرستان‌ها نیز پوستر همایش را ارسال کردیم.

وی همچنین از ایجاد گفتمان و حساسیت در زمینه مقابله با آسیب‌های اجتماعی خبر داد و با بیان اینکه مجوز این همایش در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) به ثبت رسیده است، ادامه داد: رایزنی‌ها با حامیان انجام شده و قرار است که دانشگاه شاهد به عنوان محور قرار گرفته و با کمک معاونت اجتماعی وزارت کشور و سایر حامیان در این زمینه همگرایی ایجاد کند.

دبیر اجرایی همایش ملی مواجهه با آسیب‌های اجتماعی از دیدگاه اسلام، در پایان گفت: افتتاحیه و اختتامیه این همایش در تاریخ ۲۶ تیر ماه با حضور مقامات کشوری و به صورت همزمان در پنج سالن مرکز همایش‌های بین‌المللی صدا و سیما برگزار خواهد شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام آسيب هاي اجتماعي تولید علم دانشگاه شاهد علوم انسانی اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۵۹۹۴۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجلس دوازدهم به وضعیت معیشتی و مشکلات اقتصادی رسیدگی کند

به گزارش خبرگزاری مهر، پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای معرفی داوطلبان نمایندگان دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.

«فضل‌الله رنجبر» از حوزه انتخابیه خدابنده به پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» در دور دوم انتخابات پیوست. متن گفت‌وگوی وی با خبرگزاری مهر را در ادامه می‌خوانید:

در مجلس آینده تقسیم بندی حزبی و سیاسی را چگونه پیش بینی می‌کنید؟

- شناختی از ترکیب منتخبین فعلی ندارم و نگاهم صرفاً خدمت به مردم است.

مهم‌ترین موضوعی که با توجه به حوزه تخصصی شما باید بیشتر در مجلس آینده مورد توجه قرار بگیرد، چیست؟

در مجلس دوازدهم وضعیت معیشتی و مشکلات اقتصادی به ویژه اشتغال، تورم و مبارزه با فقر و آسیب اجتماعی باید مورد توجه قرار گیرد.

اولویت شما در مجلس آینده برای حضور در کدام کمیسیون خواهد بود؟

کمیسیون عمران و یا امنیت ملی و سیاست خارجی

مهمترین چالش استان خود را چه می‌دانید و برای حل آنچه راه‌کاری دارید؟

نرخ بالای فلاکت، مشکل بیکاری و تورم و آسیب‌های اجتماعی / ‏‬ بهترین راهکار برای حل این مشکلات هم افزایی بین مجمع نمایندگان استان کرمانشاه و تاثیرگزاران در استان است که باید برای جذب و تسهیل سرمایه گذاری در استان و بهبود فضای کسب و کار در کنار امنیت سرمایه گزاری و کاهش هزینه‌های تولید و حجم واسطه‌ها انجام شود و همچنین بهبود سیستم توزیع و نظارت از ذیگر لازمه‌های در کرمانشاه است.

استفاده از ظرفیت‌های خوب در استان کرمانشاه در زمینه اقتصاد مرز، گردشگری، و کشاورزی باید به طور ویژه در دستور کار قرار گیرد.

کرمانشاه برای برون رفت از مشکلات نیاز به یک نگاه ویژه ملی از سوی دولتمردان مرکز دارد؛ نمایندگان باید تلاش کنند تا این نگاه ویژه ملی به استانی که به فرمایش مقام معظم رهبری سینه ستبر ایران اسلامی نامیدند، ایجاد شود.

برای آسیب‌های اجتماعی بهرتین راهکار بر اساس تجربه کاری ام تلاش برای ردیف اعتباری ویژه و اختصاصی در قانون بودجه سالیانه کشور است؛ همچنین استفاده از ظرفیت‌های گروه‌های مردمی و جهادی و ظرفیت سازمان‌های مردم نهاد و نیروهای متخصص حوزه فرهنگی و مقابله با آسیب‌های اجتماعی در جهت اجرای طرح‌های مناسب در محلات جامعه هدف است.

کد خبر 6081582

دیگر خبرها

  • ضرورت انتقال دانشجوی بورسیه‌ای به کشور‌های جهان برای پیشرفت علمی ایران/ سیاست‌های علمی، ۲۵ ساله تدوین شوند نه ۸ ساله
  • واکنش روابط عمومی دانشکده علوم خانواده به برخی حاشیه‌سازی‌ها
  • اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها محور اصلی تعلیم و تربیت اجتماعی هستند
  • شیب داوطلبان ورود به دانشگاه در رشته‌های علوم انسانی بالاست/ کشور با خطر کمبود تکنسین مواجه است
  • توضیح دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران درباره حاشیه‌های اخیر
  • توضیح دانشگاه تهران درباره بهره مندی از ظرفیت شخصیت‌های حقوقی
  • واکنش دانشگاه تهران به حواشی برخی انتصابات در دانشکده خانواده
  • کاهش ۲۴ درصدی ورودی پرونده‌های طلاق توافقی در شهرستان بهارستان
  • برگزاری شش پیش‌همایش و دریافت ۳۰۰ مقاله علمی
  • مجلس دوازدهم به وضعیت معیشتی و مشکلات اقتصادی رسیدگی کند