Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-07@09:10:29 GMT

آمار هولناک مصرف روزانه پلاستیک ایرانی‌ها

تاریخ انتشار: ۱۹ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۶۰۰۵۷۷

آمار هولناک مصرف روزانه پلاستیک ایرانی‌ها

رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران با اشاره به اینکه هر ایرانی روزانه سه «پلاستیک» وارد محیط زیست می‌کند، گفت:‌ در ایران سالانه بیش از ۲ میلیون تن پلاستیک تولید می‌شود.

به گزارش ایسنا، ناهید خداکرمی صبح امروز در نطق پیش از دستور خود با بیان اینکه همانطور که قبلا نیز گفتم یکی از اهداف کمیسیون سلامت پیگیری و بررسی لوایح، طرح‌ها و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. اجرا نشده برنامه دوم توسعه شهرداری است، گفت: امروز صحبت ما در مورد مصوبه‌ای است که ۹ سال پیش تصویب شد اما مورد بی توجهی قرار گرفت؛ چرا که در اردیبهشت ۸۸ بود که شورای شهر مصوبه‌ای مبنی بر الزام شهرداری تهران به تغییر الگو و کاهش مصرف کیسه‌ها، ظروف یکبار مصرف و جایگزین کردن مواد قابل بازیافت در کلیه مراکز وابسته به شهرداری را داشته است اما این مهم مغفول مانده است.

وی با بیان اینکه ۲۱ تیرماه از سوی طرفداران محیط زیست روز بدون کیسه پلاستیکی نامگذاری شده است، تصریح کرد: اگر به موضوع پلاستیک حساس نباشیم پلاستیک‌ها سرزمین ما را اشغال می‌کنند.

خداکرمی با بیان اینکه پلاستیک اثرات مخرب زیادی بر جای می‌گذارد و موجب ضررهای جبران ناپذیری می‌شود، گفت: پلاستیک‌ها بیش از ۵۰۰ سال در محیط باقی می‌مانند و بعضا توسط باد جابجا می‌شوند و این در حالیست که چندی پیش شاهد بودیم یک دلفین با بلعیدن کیسه‌های پلاستیکی دچار خفگی شده بود.

وی با بیان اینکه تحقیقات نشان می‌دهد که تمام پلاستیک‌ها ممکن است در صورت خراش یا گرم شدن، مواد شیمیایی مضر آزاد کنند، گفت: سوزاندن پلاستیک علاوه بر اینکه سبب آلودگی هوا می‌شود، می‌تواند موجب آزاد شدن مواد شیمیایی شده و بیماری‌های تنفسی ایجاد کند.

عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه هر سال حدود ۱۳ میلیون تن پلاستیک به اقیانوس‌ها ریخته می‌شود، گفت: در ایران بررسی انجام شده که بر اساس آن سالانه بیش از ۲ میلیون تن پلاستیک تولید می‌شود و این پلاستیک‌ها با دوام بوده و صدها سال طول می‌کشد تا تجزیه شود.

وی با بیان اینکه بر اساس یک مطالعه در سازمان محیط زیست مشخص شد که در هر غرفه میوه و تره بار ۸.۵ کیلوگرم پلاستیک مصرف می‌شود و در شمال تهران این حجم پلاستیک ۱۳ کیلو و در شرق تهران شش کیلو بوده است، گفت: بنابراین روزانه ۲۱ تن و سالانه ۷.۵ میلیون تن کیسه پلاستیکی فقط در میادین میوه و تره بار استفاده می‌شود.

خداکرمی با بیان اینکه هر ایرانی به طور متوسط روزانه سه پلاستیک وارد چرخه محیط زیست می‌کند و بر همین اساس در استفاده از ظروف پلاستیکی یکبار مصرف جزء ۱۰ کشور نخست هستیم، گفت: امروز استارت آپ‌ها و استعدادهای خلاق به دنبال بازیافت دوباره مواد پلاستیکی هستند و دوستداران محیط زیست نیز تلاش می‌کنند تا به مردم آگاهی برسانند. همچنین حمایت از کیسه‌های پارچه‌ای نیز می‌تواند گام موثری در راستای بهبود اوضاع باشد و بهتر است دست به دست هم دهیم و به خاطر نسل آینده از کیسه‌های پلاستیکی استفاده نکنیم.

منبع: فرارو

کلیدواژه: مصرف پلاستیک شهرداری تهران کیسه پلاستیکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۰۰۵۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشاهده پلنگ در منطقۀ سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری

یک فرد پلنگ ایرانی در منطقۀ حفاظت‌شده سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری توسط مأمور یگان حفاظت محیط‌زیست در این منطقه ثبت شد. - اخبار استانها -

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، ‌سعید یوسف‌پور مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان گفت: مأمور یگان حفاظت محیط‌زیست استان در حین گشت و کنترل در منطقۀ حفاظت‌شدۀ سبزکوه موفق به ثبت تصویر یک قلاده پلنگ ایرانی شد.

وی با اشاره به اینکه پلنگ ایرانی گونه در خطر انقراض جهانی است و از گونه‌های حمایت شده، حفاظت‌شده و همچنین با ارزش به شمار می‌رود افزود: گونه پلنگ در رأس اکولوژیک قرار دارد و حفاظت از آن به معنای حفاظت از کل زیستگاه است.

به گفته وی، در حال حاضر 432 گونه جانوری در مناطق حفاظت شده استان ثبت شده که از این تعداد، 46 گونه از مجموع پستانداران به شمار می‌روند.

یوسف پور اظهار داشت: از مجموع گونه‌های در معرض خطر نیز تاکنون چهارگونه شامل بالابان، کرکس مصری، اردک سر سفید و پلنگ ایرانی در مناطق حفاظت شده چهارمحال‌وبختیاری به ثبت رسیده است.

گفتنی است: منطقه حفاظت‌شدۀ سبزکوه با مساحت بیش از 51 هزار هکتار، زیستگاهی ارزشمند با تنوع زیستی غنی و منحصر به فرد در چهارمحال‌وبختیاری است که در 150 کیلومتری مرکز استان و 30 کیلومتری شهر لردگان و در شهرستان‌های کیار و بروجن قرار گرفته است.

زیست‌بوم ویژه، تنوع گیاهی، وجود دره‌های عمیق و جنگل‌های بلوط و کوه‌های زاگرس، بهترین شرایط را برای زیست گونه‌های جانوری مانند پلنگ، کل و بز وحشی، خرس قهوه‌ای و دیگر جانداران در این محدوده تحت مدیریت حفاظت محیط‌زیست فراهم کرده است.

در چهارمحال‌وبختیاری یک اثر طبیعی ملی، یک پارک ملی، یک پناهگاه حیات‌وحش و 6 منطقه حفاظت‌شده وجود دارد که در مجموع حدود 15 درصد مساحت این استان را در برمی‌گیرند.

این تصاویر توسط محیط‌بان ملک‌آرا خلیل طهماسبی در منطقه حفاظت شده سبزکوه ضبط شده است.

پیش از این نیز، حضور پلنگ ایرانی در مناطق حفاظت شده چهارمحال‌وبختیاری توسط محمدرضا احمدی مسئول منطقه حفاظت شده سبزکوه در سال جاری ثبت شده و پیش‌بینی می‌شود حضور پلنگ در دیگر مناطق حفاظت شده استان نیز به ثبت برسد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ردپای کدام شرکت‌ها در تولید پلاستیک بیشتر است؟
  • مصرف روزانه پیاز چه خواصی دارد؟
  • تحقق طرح کاهش مصرف پلاستیک نیازمند تلاش همگانی است
  • تصاویری از گشت و گذار پلنگ ایرانی در منطقه حفاظت شده سبزکوه
  • مشاهده پلنگ در منطقۀ سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری
  • ورود مار سمی به کارگاهی در خلازیر تهران
  • تاثیرات شگفت انگیز مصرف روزانه پیاز
  • کاهش ریسک ابتلا به سرطان با مصرف روزانه ۲ عدد گوجه فرنگی
  • معضل کشت‌های زیرپلاستیکی در همدان و آلودگی محیط زیست
  • (ویدئو) قانون کاهش تولید کیسه‌های پلاستیکی