Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - موسيقي ما_ عليرضا قرباني (خواننده كلاسيك ايراني) به همراه اعضاي گروهش سامان صميمي (نوازنده كمانچه)، ميلاد محمدي (نوازنده تار) و زكريا يوسفي (كوبه اي نواز) طي چند هفته اخير در سه فستيوال «رسپكت» چك، «موازين» مراكش و «اتنوكراكف» لهستان حضور پيدا كرده و مخاطبانشان را ميهمان موسيقي ايراني كردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اجراهايي كه گفته مي شود با استقبال خوبي هم همراه بوده اند و حالا قرار است تا حدود ١٠ روز ديگر اعضاي اين گروه بار ديگر راهي جمهوري چك شوند و اين بار در فستيوالي در شهر «استراوا» حضور پيدا كنند.
زكريا يوسفي درباره جزئيات اجراهاي گروه در اين سه فستيوال به «موسيقي ما» گفت: «در اين اجراها مجموعه اي از چندين آلبوم عليرضا قرباني اجرا شد كه آلبوم هاي قديم و جديد او را در بر مي گرفت. همچنين، اجراي تصانيفي از قدما با تنظيم گروه هم بخش ديگري از رپرتوار ما را تشكيل داد. بخشي از كار نيز به صورت بداهه ساز و آواز و همچنين قسمت هاي كوتاه سازي روي صحنه رفت.»
او در پاسخ به اين پرسش كه رپرتوار اجراهاي اين گروه در فستيوال هاي خارجي چقدر با ساير اجراها تفاوت دارد، توضيح داد: «اجراهاي فستيوالي قطعا متفاوت تر از ساير اجراها هستند. البته اين موضوع به نوع فستيوال و كشور ميزبان هم بستگي دارد. خيلي ها دوست دارند در فستيوال كارهاي جديد بشنوند و بعضي ها هم با آثار قدما ارتباط مي گيرند. برخي كارهايي با تمپوي تند تر و يا برخي كندتر مي پسندند. همچنين ما در اين فستيوال ها در حين اجرا، قطعات سازي و آوازي به صورت بداهه اجرا كرديم كه متناسب با فضا و حال مخاطب بودند. حتي بارها شده كه يك تصنيف درست روي صحنه و ميانه اجرا خلق شده و خيلي هم مورد استقبال قرار گرفته است. مي خواهم به شما بگويم در واقع رپرتوار در اين فستيوال ها مجموعه اي از قطعاتي هستند كه سليقه هاي متنوعي را پوشش دهد.»
اين هنرمند در پاسخ به اين پرسش كه در فستيوال هاي خارجي ارتباط مخاطب با موسيقي ايراني در چه سطحي است، پاسخ داد: «خوشبختانه در اين سال ها به واسطه برگزاري فستيوال هاي مختلف در دنيا و حضور گروه هاي مطرح ايراني ميزان استقبال از اين اجراها بالاست. موسيقي شرقي عمق زيادي دارد و در اين ميان عمقي كه در موسيقي ايراني و هندي هست در ساير كشورهاي شرقي نيست. مخاطب آن ارتباطي كه بايد را با حس و حال موسيقي ايران برقرار مي كند، با اينكه از شعر فارسي چيزي متوجه نمي شود. به هر حال بعضي ها با ريتم ارتباط مي گيرند، بعضي ها با ملودي و...
سعي كرديم رپرتوار متنوعي داشته باشيم و خودمان را در قيد و بند فرم خاصي قرار ندهيم. غير از بداهه نوازي، بداهه خواني هم از بخش هاي درخشان كنسرت هاي ما بوده است. به هر حال در اين اجراها ارتباط حسي بين اعضاي گروه آنقدر زياد است كه عليرضا قرباني در لحظه آوازي خلق كند كه هم ما به لحاظ حسي از كار لذت برديم و هم مخاطب با آن ارتباط گرفت.»
زكريا يوسفي در بخش ديگري از صحبت هايش گفت: «نمي توان اين موضوع را كتمان كرد كه شمار وسيعي از مردم كشورهاي دوردست از طريق فستيوال هايي با موسيقي كلاسيك ايراني آشنا شدند كه با حضور موسيقيدانان ايراني در جاي جاي دنيا همراه بوده است؛ فستيوال هايي كه با هدف معرفي موسيقي ملل و آشناسازي فرهنگ ها با يكديگر برگزار مي شوند. اين فستيوال ها در شرايط مختلف و بعضا در راستاي اهداف اقتصادي برگزار مي شوند؛ تعدادي از اين فستيوال ها نيز صرفاً با هدف فرهنگي محض و بدون هدف اقتصادي و با پشتيباني موسسات حامي برگزار مي شوند. همه اين فستيوال ها با توجه به اهدافي كه دارند در زمان خود، کارکردهاي درست داشتند و هنوز هم دارند. با همه اين ها بايد به اين موضوع اشاره كرد که بهترين جا براي معرفي موسيقي هاي کلاسيک و فولک ايراني شايد همين فستيوال ها باشند که نه عامه گرايي کنسرت هاي معمول را دارند و نه مثل سالن هاي دانشگاهي براي جمعي از نخبگان اجرا مي شوند. از طرف ديگر اين رويدادها بهترين ويترين فرهنگي براي معرفي هر کشور هستند. من فكر مي كنم، سال هاي متمادي حضور گروه ايراني ما و تجربه اجراهاي متعدد در فستيوال هاي معتبر بين المللي نشان داده که اين تعيين هدف چگونه مي تواند در معرفي فرهنگ، نزديکي انسان ها و‌ پشتيباني روحي هنرمندان تاثير داشته باشد.»
او همچنين در پاسخ به اين پرسش كه در فستيوال ها چقدر امكان همنشيني ميان گروه هاي شركت كننده از كشورهاي مختلف وجود دارد نيز گفت: «در برخي فستيوال ها فضاي چنين همنشيني هايي فراهم است. در خيلي از اين برنامه ها گروه هاي كشورهاي مختلف به پشت صحنه آمدند و راجع به اجراي ما سخن گفتند و فضاي خوبي براي صحبت ايجاد شد. از طرفي خيلي وقت ها در راستاي برگزاري فستيوال ها، ضيافت هايي برگزار مي شود كه گروه هاي كشورهاي مختلف مي توانند در آن فضا با هم گپ و گفت كنند. گپ هايي راجع به ريتم، تحريرهاي آوازي و ...خيلي وقت ها هم اين گپ و گفت سرچشمه انجام كارهاي مشترك مي شود.»

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۰۱۳۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بستنی ایرانی در کدام کشورها پرطرفدار است؟ | خارجی ها بستنی ایرانی را با این طعم‌ها دوست دارند | جدیدترین قیمت بستنی قیفی، متری، سنتی و ویژه را ببینید

همشهری آنلاین-مرضیه ثمره‌حسینی: «در ایران روزانه حدود هزار و ۲۰۰تن بستنی مصرف می‌شود که از این میزان حدود هزار تن از سوی شرکت‌های صنعتی و ۲۰۰تن هم از سوی کارگاه‌ها و بستنی‌سازی‌های سنتی تولید می‌شود.» اینها را محمدجواد شکری، از فعالان صنعت تولید و تجارت بستنی در ایران در مورد آمار تولید و صادرات بستنی در کشور به همشهری می‌گوید. اما مهم‌تر از بستنی‌هایی که مصرف داخلی دارند، لژیونرها و صادراتی‌ها هستند؛ بستنی‌هایی که با برند ایرانی شهرت جهانی کسب کرده‌ و دل مشتری‌ها را به‌دست آورده‌اند.

شکری در مورد صادرات بستنی می‌گوید: «بسیاری از شرکت‌های تولیدکننده ایرانی به کشورهای همسایه صادرات بستنی دارند؛ صادراتی که رکورد ۴۰۰تن بستنی در روز را به دست‌آورده است؛ بستنی‌هایی که بیشتر به عراق و کشورهای حوزه خلیج‌فارس مانند عمان و کویت و امارات به‌ویژه شهر دوبی می‌رسند. علاوه بر حوزه خلیج‌فارس، بستنی‌های ایرانی به کشورهای آذربایجان، گرجستان، قزاقستان، قرقیزستان و ازبکستان و حتی کشورهای آفریقایی مانند لیبی هم صادر می‌شود و صادرکنندگان نیم‌نگاهی هم به بازار چین دارند.»

مردم جهان بستنی ایرانی را با چه طعم‌هایی دوست دارند؟

شکری با بیان اینکه صادرات بستنی ایرانی به کشورهای دیگر با توجه به فرهنگ و ذائقه هر کشوری و با بسته‌بندی‌های مختص هر منطقه انجام می‌شود، می‌گوید:« چینی‌ها مزه‌های ایرانی مانند رز، گلاب و زعفران را خیلی دوست دارند و کشورهای همسایه شمال ایران طعم زردآلو را می‌پسندند.»

این فعال صنعت تولید و تجارت بستنی با بیان اینکه بستنی ایران حتی به آمریکا و کانادا هم صادرات می‌شود، می‌گوید: «هرچند صادرات ما به این کشورها محدود به ایرانیان ساکن در آنجا می‌شود اما در شهرهایی مانند تورنتو عرضه بستنی ایرانی به جز فروشگاه‌های ایرانی به فروشگاه‌های غیرایرانی هم رسیده، ضمن اینکه به‌دنبال توسعه صادرات بستنی به آمریکا هم هستیم.»

بستنی زعفرانی ابتکار ایرانی

بستنی از فرنگ به ایران رسید. ناصرالدین‌شاه قاجار در سفر به فرانسه بعد از خوردن بستنی میوه‌ای فرانسوی، عاشق این دسر جذاب شد و به خدم‌وحشم خود دستور داد طرز تهیه آن را از فرانسوی‌ها بگیرند و به ایران بیاورند و اینگونه شد که پای بستنی به ایران باز شد. نخستین کسی که در تهران بستنی درست کرد «ممد ریش» نامی بود که با چرخ دوره‌گردی‌اش روانه کوچه و بازار می‌شد و بستنی می‌فروخت. پس از او، اکبر مشتی(مشدی) به بستنی رنگ و بوی ایرانی داد و بستنی زعفرانی تولید کرد. طعم این بستنی آنقدر خاص و خوب بود که خیلی زود در میان ایرانیان و جهانیان محبوب شد. اواخر دهه۴۰ شمسی، دستگاه‌های بستنی‌سازی وارد ایران شدند و بستنی در طعم‌ها و برندهای مختلف عرضه شد.

بستنی گران‌ شده، مشتری آب رفته

مغازه‌داران می‌گویند رشد قیمت این خوراکی پرطرفدار باعث شده تقاضا برای خرید بستنی کاهش پیدا کند. رئیس اتحادیه بستنی، آبمیوه و کافی‌شاپ تهران با تأیید این موضوع می‌گوید: «تورم بر میزان تقاضا برای آبمیوه و بستنی اثرگذار بوده و تقاضا تا حدودی کم شده است. برای همین با وجود اینکه هزینه‌ها بیش از ۵۰درصد افزایش یافته است، صنف ما برای حمایت از مصرف‌کنندگان و برای حفظ بازارمان، تصمیم گرفت امسال فقط حدود ۲۰درصد افزایش قیمت داشته باشد».

محسن مبرا، ضمن تأکید بر اینکه بستنی قیمت مصوب ندارد، ادامه می‌دهد: «از سال۱۴۰۲ بنا بر مصوبه سازمان حمایت، دیگر نرخ مصوب نداریم و نرخ‌ها از سوی خود تولیدکننده‌ها تعیین می‌شود.»

قیمت انواع بستنی در بازار

کماکان ارزان‌ترین بستنی بازاری بستنی یخی است. بستنی یخی میوه‌ای در برندهای مختلف ۷ هزار تومان است. بستنی چوبی میلکی۱۰ هزار تومان، بستنی کیم ۱۰ هزار تومان، بستنی کیک تیرامیسو ۱۵ هزار تومان، قیفی ۱۵ هزار تومان، بیسکورول ۲۰ هزار تومان، بستنی لیوانی ماراش با شیر بز ۳۰ هزار تومان، بستنی چوبی سالار ۳۰ هزار تومان و بستنی مگنولیا ۴۰ هزار تومان است.

همچنین بستنی یک لیتری طالبی و وانیلی۸۰ هزار تومان است.

هر کیلو بستنی سنتی ساده هم در تهران بین ۱۳۰ تا ۱۷۰ هزار تومان و نوع ویژه و ۴ مغز آن بین ۲۰۰ تا ۲۷۵ هزار تومان است. هر کیلو بستنی میوه‌ای هم در طعم‌های مختلف انبه، توت‌فرنگی و غیره بین ۱۵۰ تا ۱۹۰ هزار تومان است.

اگر بخواهید بستنی سنتی در میزان کم سفارش دهید یک ظرف کوچک بستنی سنتی حدود ۴۰ هزار تومان و یک ظرف کوچک بستنی میوه‌ای شامل ۴ اسکوپ (هر اسکوپ بین ۱۵ تا ۲۰ هزار تومان) حدود ۷۰ هزار تومان است. اگر هوس بستنی قیفی هم کنید هر عدد آن بین ۱۵ تا ۲۵ هزار تومان است. بستنی قیفی متری هم که در بعضی مغازه ها عرضه می شود با توجه به اندازه کوچک، متوسط و بزرگ به قیمت ۵۰ هزار، ۶۰ هزار و ۷۰ هزار تومان فروخته می‌شود.

کد خبر 848579 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها صادرات قیمت - تنظیم بازار بستنی و فالوده عراق عمان امارات

دیگر خبرها

  • اجراهای متنوع گروه‌های موسیقی محیطی در خانه هنرمندان ایران
  • آیت‌الله فاضل لنکرانی: «امید» در میان اساتید حوزه در حال از بین رفتن است/ تعداد شاگردان استادی که سالیانی 100 شاگرد داشت به 10 نفر رسیده! حدود 150 استاد در سال گذشته تدریس داشتند، اما در سال جاری تا 2 ماه از تدریس محروم بودند
  • تجلیل از مقام معلم در اجرای دوقلوی آواز ایران در اصفهان
  • جزییات «شب نغمه‌های اذان ایرانی» اعلام شد/ تجلیل از ۲ موذن پیشگام
  • شب نغمه‌های اذان ایرانی روی صحنه می‌رود
  • یادمان دهمین سالروز کوچ قلندر موسیقی ایران در گرگان برگزار شد
  • رامین حسین‌پور بهترین آهنگساز یک فستیوال بین‌المللی شد
  • رامین حسین پور بهترین آهنگساز فستیوال لس‌آنجلس شد
  • بستنی ایرانی در کدام کشورها پرطرفدار است؟ | خارجی ها بستنی ایرانی را با این طعم‌ها دوست دارند | جدیدترین قیمت بستنی قیفی، متری، سنتی و ویژه را ببینید
  • سامان احتشامی در تهران کنسرت برگزار می‌کند