Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-03-28@21:47:12 GMT

ایجاد دو نوع توافق در بازار ثانویه ارزی

تاریخ انتشار: ۱۹ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۶۰۳۴۱۹

ایجاد دو نوع توافق در بازار ثانویه ارزی

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست؛  محمد لاهوتی  گفت: از صبح امروز اولین اظهارنامه ارزهای صادراتی در بازار ثانویه و سامانه نیما برای عرضه به واردات کنندگان کالاهای اولویت سوم عرضه شده است. وی با بیان اینکه دو نوع توافق برای فروش ارز صادراتی به کالاهای اولویت سوم جهت واردات وجود دارد، اظهارداشت: نوع اول توافق مستقیم بین واردکننده و صادرکننده است که البته تاکنون نرخ آن مشخص نیست و اگر هم مشخص شود به طور رسمی اعلام نشده و نمی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی نوع دوم را عرضه ارز صادراتی در سامانه نیما عنوان کرد و افزود که تا این ساعت هیچ نرخی برای ارز صادراتی در این سامانه نیز تعیین نشده است. رییس کنفدراسیون صادرات درباره اینکه راه اندازی بازار ثانویه ارزی چه اندازه می تواند بر صادرات و واردات تاثیر داشته باشد؟، گفت: یکی از درخواست های اصلی صادرکنندگان و واردکنندگان راه اندازی بازار ثانویه ارزی بود؛ دلیل این موضوع نیز این بود که بتوانند به معاملات فی مابین به طور توافقی ادامه دهند ولی دولت اعتقاد دارد باید نظارت دقیق بر بازار داشته باشد.

وی ادامه داد: دولت تاکید دارد که بداند ارز صادراتی چه کالاهایی برای واردات چه کالاهایی مصرف می شود؛ البته این موضوع در راستای شفاف سازی است و به نوعی پیشنهادات بخش خصوصی هم به طور کامل در آن دیده شده است.

لاهوتی درباره اینکه آیا بازار ثانویه تعیین کننده نرخ ارز خواهد بود یا نه، تصریح کرد: ارز صادراتی در بازار ثانویه و سامانه نیما قرار است تنها به کالاهای اولویت سوم برای واردات تعلق بگیرد؛ مجموع واردات کالاهای موجود در این اولویت رقمی در حدود ۵.۵ میلیارد دلار است، اما ارز صادراتی که قرار است برای این کالاها استفاده شود، در شرایط عادی بین ۱۰ تا ۱۲ میلیارد دلار است.

رییس کنفدراسیون صادرات توضیح داد که عرضه و تقاضا در بازار ثانویه ارزی متعادل نیست و در صورتی که ارز صادراتی و اظهارنامه های صادراتی به طور یکجا در یک مقطع زمانی وارد بازار شود، عرضه بیش از تقاضا خواهد بود و قیمت ها کاهش می یابد.

عضو اتاق بازرگانی تاکید کرد: به نظر من عرضه ارز در بازار ثانویه تعیین کننده نرخ ارز آزاد نیز نخواهد بود و در صورتی که برای تامین ارز مسافران خارجی، بیماران، کسانی متعهد به ارائه خدمات ارزی شده یا کالاهایی را به طور مدت دار وارد کشور کرده اند، تعیین تکلیف، قطعا شاهد تشکیل بازار سوم نیز خواهیم بود.

وی گفت: اگر دولت به دنبال واقعی شدن نرخ ارز است و می خواهد حباب ایجاد شده را از بین ببرد، قطعا همانگونه که بازار ثانویه را به رسمیت شناخت، باید خرید و فروش در صرافی ها و به شکل اسکناس را هم البته تحت نظارت خود به رسمیت بشناسد.

رییس کنفدراسیون صادرات افزود: به رسمیت شناختن فعالیت های ارزی در صرافی ها می تواند مکمل تصمیمات اخیر بوده و نتیجه آن نیز واقعی شدن قیمت ارز و از بین رفتن حباب رازی خواهد بود.

لاهوتی خاطرنشان کرد که هنوز دولت درباره فعالان اقتصادی که در حوزه صادرات خدمات فنی و مهندسی فعال هستند یا افرادی که ماشین آلات را با اعتبار شخصی و به طور مدت دار وارد کشور کرده اند، فکری نکرده و باید برای تکمیل پازل ارزی خود برای این موضوع نیز تعیین تکلیف کند. وی در عین حال خاطرنشان کرد که عرضه ارز صادراتی در بازار ثانویه می تواند تا حدودی قیمت ها را متعادل کند.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: بازار ثانویه ارزی رییس کنفدراسیون صادرات ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۰۳۴۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیگنال عجیب دلار به قیمت مسکن/ قیمت‌ جدید خانه‌های پایتخت را ببینید (+ جدول)

به باور کارشناسان، بازار مسکن با فاصله‌ از افزایش نرخ دلار اثر می‌پذیرد و اثر رشد نرخ دلار را پس از گذشت مدتی در این بازار می‌توان مشاهده کرد.

به گزارش ایلنا، بازار مسکن از بازارهای سنتی محبوب است که مردم همواره آن را به عنوان کالای سرمایه‌ای مطمئن می‌شناسند. مسکن از جمله کالاهایی است که حتی اگر تقاضایی در قبال عرضه وجود نداشته باشد، امکان افزایش قیمت آن و ایجاد رکود تورمی در این بازار وجود دارد. حالتی که برخی از کارشناسان اقتصادی معتقدند با ادامه افزایش نرخ دلار، امکان تکرار آن در بازار مسکن وجود دارد.

از یک دهه گذشته فاصله قیمت مسکن و درآمد مردم هر روز بیشتر شد به‌طوریکه امروز به یک شکاف تبدیل شده و همین امر عامل رکود بازار مسکن شده، چراکه قدرت خرید مردم به خرید خانه‌ای با قیمت میانگین ۶۰ تا ۷۰ میلیون تومان (در شهر تهران) نمی‌رسد.

اما در حالی که مشتری برای خانه‌های عرضه شده بازار وجود ندارد و در شرایط طبیعی در مقابل افزایش عرضه و کاهش تقاضا قیمت کالا باید کاهش پیدا کند اما مسکن با تاثیرپذیری از سایر عوامل به ویژه نرخ دلار گران‌تر می‌شود.

در شرایطی که قیمت مسکن در ۸ ماه اول سال گذشته کنترل شد و بازار از نوسانات قیمتی در امان بود اما با رشد قیمت ارز، بازار مسکن هم خیز صعودی را برداشت. کارشناسان مسکن می‌گویند بازار مسکن با فاصله‌ای از افزایش نرخ دلار اثر می‌پذیرد و اثر رشد نرخ دلار را پس از گذشت مدتی در این بازار می‌توان دید.

همزمان با شروع سال جدید اعلام نرخ تورم خود عامل اثرگذار در قیمت‌گذاری در بازار مسکن است و می‌دانیم که در کشورمان همواره بین عرضه و تقاضای واقعی فاصله‌ای وجود دارد اما عامل مهمی که اجازه رشد افسارگسیخته قیمت‌ها را در بازار مسکن نمی‌دهد، درآمد خانوار و قدرت ضعیف خرید در جامعه است بطوریکه طبق گفته دبیر اتحادیه مشاوران املاک تهران میزان قرارداد خرید اولی‌ها در بازار به حداقل ممکن رسیده‌است.

باید دید در ابتدای سال جدید کفه ترازوی کدام عامل سنگین‌تر است و کدام عامل بیشترین اثرگذاری را در تعیین قیمت‌ها در بازار مسکن خواهد داشت.

از آنجایی که مرجع قیمت‌گذاری‌ها بازار مسکن، پایتخت است و تغییرات قیمتی از بازار مسکن تهران به سایر شهرها سرایت می‌کند در جدول زیر قیمت خانه در محله‌های مختلف تهران بررسی می‌شود.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • افتتاح نخستین مرکز عرضه مستقیم محصولات کشاورزی در بندرعباس
  • افتتاح مرکز عرضه مستقیم محصولات کشاورزی در بندرعباس
  • بازار ماهی فروشان شهرستان تنکابن با ۷۰ سال قدمت
  • ایلان ماسک، FREN، Doge، میم کوین ها، و داستان همیشگی
  • افزایش قیمت دلار بازار مسکن را به کدام سو می‌برد؟
  • پیش‌بینی مهم نرخ ارز در ۱۴۰۳؛ تغییر قیمت دلار تا پایان سال
  • سیگنال عجیب دلار به قیمت مسکن/ قیمت‌ جدید خانه‌های پایتخت را ببینید (+ جدول)
  • یک پیش‌بینی مهم درباره نرخ ارز در سال ۱۴۰۳/ سمیعی: قیمت دلار تا پایان سال چه تغییری می‌کند؟
  • افزایش قیمت خودرو در سال ۱۴۰۳
  • ۳۰ مدل نیسان در راه است