Web Analytics Made Easy - Statcounter

شهر > محیط زیست ایران - همشهری آنلاین:
مدیرکل هواشناسی استان البرز گفت: سال ۹۰ خط خشکسالی دقیقاً بر روی پلنگ‌آباد اشتهارد قرار داشت اما امروز این خط بر روی تاج سد کرج قرار دارد.

به گزارش ايسنا، منصور رحمانیان با انتقاد از مدیریت نشدن منابع آب گفت: 93 درصد منابع آب کشور در بخش کشاورزی مصرف می‌شود و همین باعث شده چاه‌هایی که تا سال 90، 75 متر عمق داشت الان به عمق 300 متری برسند، در چنین وضعیتی سوال اینجاست که چرا هنوز کشت غرق‌آبی انجام می‌شود و چرا کشاورزی به سمت کشت گلخانه‌ای نمی‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رحمانیان با بیان این که سه درصد منابع آب کشور در بخش شرب مصرف می‌شود، خاطرنشان کرد: 38 درصد آب‌های شرب در شبکه توزیع هدر می‌رود. سه درصد منابع آب کشور در بخش صنعت مصرف می‌شود و یک درصد نیز به بخش‌های متفرقه مربوط است.

مدیرکل هواشناسی استان البرز تصریح کرد: سال 90 خط خشکسالی دقیقاً بر روی پلنگ‌آباد اشتهارد قرار داشت اما امروز این خط بر روی تاج سد کرج قرار دارد. این خشکسالی چند مرحله را طی کرده که به اینجا رسیده است؛ خشکسالی ابتدا با مرحله خشکسالی هواشناسی آغاز می‌شود سپس به مرحله هیدرولوژیک وارد می‌شود پس از آن به مرحله خشکسالی کشاورزی می‌رسد و بعد خشکسالی تبعات اقتصادی و اجتماعی نیز به دنبال دارد.

این مسئول در توضیح این مراحل خاطرنشان کرد: خشکسالی هواشناسی یعنی نرمال بارش در یک سال از نرمال 30 ساله کمتر باشد؛ خشکسالی هیدرولوژیک زمانی است که دیگر آب در پشت سدها وجود ندارد یا کم است و مجبور به جیره‌بندی آب می‌شویم.

وی ادامه داد: در این شرایط آبی برای کشاورزی نیز وجود ندارد و زمین‎های کشاورزی لم‌یزرع می‌شود که به آن خشکسالی کشاورزی گفته می‌شود؛ این وضعیت خشکسالی اقتصادی را نیز در پی دارد و بر اثر آن سطح زیر کشت، الگوی کشت، فرآوری محصولات توسط کارخانجات و ... دچار اختلال می‌شود.

رحمانیان افزود: در مرحله نهایی که از آن به عنوان خشکسالی اجتماعی یاد می‌شود؛ مردم دست به اعتراض می‌زنند که در هشتگرد هم شاهد چنین وضعیتی بودیم.

وی با بیان اینکه خشکسالی یک پدیده خزنده است و در کوتاه مدت رخ نمی‌دهد گفت: وضعیت امروز ما طی 20 سال رخ داده و اگر قرار باشد درست شود 20 سال طول می‌کشد.

رحمانیان تصریح کرد: ما در طول این سال‌ها همه چیز را خشک کردیم؛ با وجود کم‌آبی سطح زیر کشت را افزایش دادیم؛ بدون توجه به توسعه پایدار و توان اقلیمی به ساکن کردن جمعیت در مناطق اطراف پایتخت دست زدیم؛ منطقه 22 تهران یکی از نمونه‌های این وضعیت است.

این مسئول ادامه داد: تا چند سال پیش خشکسالی ما فقط بر اساس بارش بود اما امروز تبخیر و تعرق هم در حال بیچاره کردن ماست، چون سطح زیر کشت را بدون توجه به روش‌های جدید بالا بردیم؛ هنوز در هوای آزاد به صورت غرق‌آبی گندم می‌کاریم؛ هر یک کیلوگرم هندوانه به 400 کیلوگرم آب نیاز دارد و ما بی‌توجه به این موضوع هندوانه می‌کاریم.

وی خاطرنشان کرد: از طرف دیگر به بازچرخانی آب هم توجهی نکرده‌ایم و در چنین وضعیتی فاضلاب ارزشمندی که می‌توان با تصفیه آن بخش زیادی از آب مورد نیاز برای کشاورزی و صنعت را تامین کرد از دست می‌رود، با این تفاصیل، پیش‌بینی می‌شود استان البرز امسال در خشکسالی ضعیف و متوسط باقی بماند.

در همین زمینه: کل کشور درگیر خشکسالی است دود نابودی تالاب صالحیه در چشم کرجی‌ها جدیدترین گزارش مرکز آمار | کم باران‌ترین و پر باران‌ترین استا‌های ایران خشکسالی دامن مازندران را می‌گیرد؟ قم تا ۱۴۰۴ خشک‌ترین استان کشور می‌شود کف رودخانه کارون در اثر خشکسالی مشخص شده است

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۰۵۸۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیل راه ۴ روستای قلعه گنج را مسدود کرد

آفتاب‌‌نیوز :

محمد فلاح کهن شامگاه پنجشنبه اظهار کرد: راه روستا‌های شریک آباد، بلبل آباد یک و ۲ و شمزان هیات در بخش مرکزی مسدود شده است.

وی ادامه داد: طغیان رودخانه‌ها و وقوع سیلاب در اثر استمرار بارندگی‌ها موجب آبگرفتگی در ۱۰ روستا از جمله در روستا‌های شمزان جهاد، شمزان هیات، بلبل آباد یک، ۲ و سه، شریک آباد، تم کلی و روستای زیارت بچه در دهستان سرخ قلعه بسته شده است.

فلاح کهن با بیان اینکه همه این روستا‌ها در بخش مرکزی این شهرستان قرار دارند بیان کرد: تیم‌های ارزیاب و امداد هلال احمر به محل اعزام شده اند که علاوه بر قلعه گنج، یک تیم از استان و ۲ تیم از رودبار جنوب هم در میان آن‌ها حضور دارند.

وی اضافه کرد: تگرگ به مزارع جالیزی در روستای شومهری و گندمزار‌های شهرستان نیز خسارت زده است.

هواشناسی برای ۲ روز گذشته هشدار قرمز صادر کرده بود و شاهد شدت بارندگی‌ها و طغیان رودخانه‌های فصلی در جنوب کرمان بودیم.

هواشناسی در جدیدترین پیش بینی خود اعلام کرد، روز جمعه جوی به‌نسبت پایدار خواهیم داشت و از اوایل هفته آینده ضمن افزایش ابر احتمال رگبار باران در برخی مناطق جنوب غربی دور از انتظار نیست.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • ورود سامانه بارشی به کرمانشاه
  • سیل راه ۴ روستای قلعه گنج را مسدود کرد
  • واحدهای تولیدی جهادگران عرصه صنعت و استاندارد هستند
  • تصاویر هوایی از مناطق سیل‌زده بلوچستان + فیلم
  • (ویدیو) حضور پلنگ برای نخستین بار در کوهسرخ
  • جیرفت بیشترین بارش استان کرمان را به خود اختصاص داد
  • تقدیر مدیرکل تبلیغات البرز از مشارکت مردم در برنامه های ماه رمضان
  • ثبت بیشترین بارندگی در دهسلم نهبندان با ۲۹ میلی متر
  • پیش‌بینی افزایش دما در البرز
  • سالانه یک میلی‌متر از میزان بارش‌های کشور کم شده است