Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-03-19@09:04:53 GMT

دقت و ظرافت آب و رنگ روی بوم

تاریخ انتشار: ۲۰ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۶۱۲۳۸۹

دقت و ظرافت آب و رنگ روی بوم

شهرام سینایی متولد سال ۵۴ در اصفهان و فرزند دوم خانواده‌ای از طایفه هفت لنگ بختیاری است. وی کارشناس‌ارشد عمران است و علاوه‌بر فعالیت در این زمینه، هنر نقاشی را به‌صورت جدی دنبال کرده است.

این هنرمند در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: عموهای من همه نقاش هستند ولی متاسفانه با اینکه آثار خوبی خلق کردند ولی نقاشی را کنار گذاشتند، اما فعالیت آنها در من نیز شوق نقاشی را به‌وجود آورد چراکه همیشه به‌دنبال این بودم که راهی برای تخلیه روحی خود پیدا کنم و در نهایت به نقاشی روی آوردم و چون آبرنگ نسبت به سایر مواد لطیف‌تر بود نقاشی با آبرنگ را انتخاب کردم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شهرام سینایی افزود: مدتی نزد استاد عباسعلی پورصفا، حسین یقینی، کوروش اصلانی و استاد عمادی طراحی کار کردم اما در مجموع به این موضوع که همه چیز کلاسه‌شده باشد علاقه زیادی ندارم، به نظر من باید بخشی از هنر، زاییده روح خود هنرمند باشد؛ چرا ما در گذشته اساتید بزرگی در زمینه موسیقی داشتیم؟ چون آنها این هنر را سینه‌به‌سینه آموزش می‌دادند؛ برای مثال استادی شور می‌نواخت و شاگرد هم باید مثل او ساز می‌زد و این موضوع به تصفیه‌خانه روح شاگرد می‌رفت و چیز دیگری در می‌آمد ولی الان همه چیز به صورت نُت شده و باعث می‌شود همۀ حس موسیقی گرفته شده و چیز چشمگیری را هم شاهد نباشیم.

وی ادامه داد: من در آثار خودم بیشتر سبک "رئال" و "هایپر رئال" را دنبال می‌کنم و در مورد انتخاب موضوع آثار، زیاد درگیر سوژه نیستم اما بیشتر موضوعاتی مانند پرتره، بناهای تاریخی، مشاغل قدیمی، طبیعت و معضلات اجتماعی را به تصویر می‌کشم؛ در مجموع موضوعاتی که در تقابل با آبرنگ هستند را نقاشی می‌کنم یعنی تمایل دارم چیزی که پیش از این نمی‌شد آن را با آبرنگ اجرا کرد به تصویر بکشم.

این هنرمند گفت: در نقاشی‌های آبرنگی که من خلق می‌کنم برخلاف آن چیزی که معمول است، رنگ‌ها به صورت لکه هستند. آثار من نسبت به نقاشی‌های آبرنگ سایر افرادی که ‌آبرنگ کار می‌کنند کمی متفاوت است که البته این تفاوت به این معنی نیست که کار بقیه را قبول ندارم، اما نحوه کار من در نقاشی آبرنگ سرعتی نیست. برخی از هنرمندان معتقد هستند که در آبرنگ باید رنگ را بزنی و تمام بشود، ولی به نظر من در این روش ارزش نقاشی پایین می‌آید.

وی ادامه داد: بعضی‌ معتقدند دست نقاش باید در نقاشی دخالت کمتری داشته باشد، آنها اعتقاد دارند که ناخودآگاه هنرمند به هوشمند اصلی یعنی خدا وصل می‌شود و در نهایت هنرمند، نقشی را می‌آفریند. گروه دیگری معتقد است هنری که روی بوم می‌آید باید تحرک خودش را داشته باشد یعنی باید مکان را مشخص کنیم و با یک دید قبلی کار را شروع کنیم. کارهای من شبیه دیدگاه گروه دوم است و اعتقاد دارم که هم ترکیب‌بندی اثر و هم رنگ‌ها باید با دقت و ظرافت اجرا شود.

سینایی در خصوص احساس وابستگی هنرمند به اثر معتقد است که این دلبستگی با توجه به مدت زمان و یا احساس و عواطفی که برای اثر صرف شده است، متفاوت خواهد بود. وی معتقد است که آثار او نشان‌دهندۀ شخصیت وی است.

این هنرمند اعتقاد دارد که مخاطب می‌تواند در آثار وی از میزان توجه او به جزئیات اطلاع پیدا کند.

سینایی  از  "یرواند ناهاپتیان" به عنوان یکی از نقاشان مورد علاقه‌اش نام برد و در پاسخ به این سوال که بهترین اثری که خلق کرده کدام یک بوده است، گفت: اثری با نام «حیا در فقر» دارم که آن را از روی یک عکس کشیدم، این عکس  پیرزنی را در حال خشت‌زنی نشان می‌داد. به نظر خودم در آن اثر توانسته‌ام آن چیزی را که می‌خواهم به بیننده منتقل کنم.

به گزارش ایمنا، شهرام سینایی علاوه‌بر هنر نقاشی در زمینه‌ شعر، موسیقی(نوازندگی گیتار و پیانو) و مجسمه‌سازی(مجسمه‌های چوبی) نیز فعالیت دارد. وی تا کنون نمایشگاه‌های مختلفی را در زمینه نقاشی برگزار کرده و در بسیاری از نمایشگاه‌ها و جشنواره‌های خارجی مانند نخستین دوسالانه آبرنگ بنگلادش، دومین دوسالانه جهانی آبرنگ ویتنام، جشنواره فابریانو در کشور ایتالیا و جشنواره بین‌المللی آبرنگ اوربینو در ایتالیا شرکت داشته است.

منبع: ایمنا

کلیدواژه: هنر نقاشی هنرمندان اصفهان شهردار اصفهان ریاست جمهوری ورزشگاه نقش جهان فناوری های نوین مدیریت شهری اصفهان فردا زاینده رود کشاورزی حمل و نقل عمومي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۱۲۳۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهاجمان «دختری با گوشواره مروارید»‌ زندانی نمی‌شوند

گروهی از فعالان محیط زیستی که چندی پیش تابلو نقاشی «دختری با گوشواره مروارید»‌ را به عنوان اعتراض هدف حمله قرار داده بودند، از حکم تحمل حبس معاف شدند.

به گزارش ایسنا، بر اساس حکم یک دادگاه در هلند، سه فعال محیط زیستی که در ماه اکتبر سال ۲۰۲۲ به نقاشی «دختری با گوشواره مروارید»‌ اثر «یوهانس ورمیر» حمله کرده بودند، دیگر محکوم به تحمل حبس نخواهند بود.

«آرت‌نت»‌ نوشت،‌ یکی از این سه معترض سر خود را به شاهکار مشهور «ورمیر» چسبانده بود و در ابتدا این سه نفر به تحمل دو ماه حبس محکوم شده بودند.

این سه معترض به نمایندگی از یک گروه محیط زیستی بلژیکی، نقاشی «دختری با گوشواره مروارید» در «موزه مائریتشویس» واقع در «لاهه» را در بیست و هفتم اکتبر سال ۲۰۲۲ هدف قرار دادند. در جریان این اعتراض یک نفر سر خود را با چسب به شیشه محافظ نقاشی چسباند، نفر دوم دست خود را با چسب به نقاشی چسباند و نفر سوم نیز از این رویداد فیلمبرداری کرد. با اینکه آسیبی به نقاشی وارد نشد، ولی شیشه محافظ آن به صورت جزئی آسیب دید.

«دختری با گوشواره مروارید» نقاشی که به عنوان «مونالیزای شمال» هم شناخته می‌شود، بهترین نوع هنر هلندی را به نمایش می‌گذارد. اگرچه دختری با گوشواره مروارید مملو از رمز و راز است (مثل همتای خلق‌شده توسط لئوناردو داوینچی) اما یکی از محبوب‌ترین نقاشی‌های تاریخ هنر محسوب می‌شود.

پلیس در نهایت این معترضان را از موزه خارج کرد و آن‌ها ۲۳ روز را در بازداشتگاه سپری کردند. این سه نفر بعدها به تخریب اموال و خشونت عمومی علیه این اثر هنری متهم شدند. تنها یک ماه پس از این حادثه، این افراد به دو ماه حبس محکوم شدند.

این پرونده بعدها به دادگاه استیناف لاهه منتقل شد که احکام را لغو کرد. دادگاه اعلام کرد که به دلیل حدود سه هفته بازداشتی که معترضان پیش از آغاز محاکمه گذرانده بودند، مجازات زندان اقدامی «بیش از حد شدید» خواهد بود. دادگاه همچنین نگران سرکوب شدید اعتراضات مسالمت آمیز بود.

این نوع از اعتراضات از اواخر سال ۲۰۲۲ و با حمله معترضان محیط زیستی به نقاشی «آفتاب‌گردان‌ها» اثر «ون‌گوگ» با سوپ گوجه‌فرنگی آغاز شد.

این گروه از افراد همچنین پیش‌تر به نقاشی «مرگ و زندگی» اثر «گوستاو کلیمت»‌ نقاش برجسته اتریشی حمله کردند و روی آن رنگ سیاه روغنی ریختند. دو معترض بر روی یکی از نقاشی‌های «امیلی کار» نقاش کانادایی که در «گالری هنر ونکوور»‌ نگهداری می‌شود، شیره درخت افرا ریختند و دست‌هایشان را با چسب دیوار چسباندند.

«جیغ» اثر «ادوارد مونک» که در «موزه ملی نروژ» واقع در «اسلو» نگهداری می‌شود، چندی پیش هدف حمله معترضان نیز قرار گرفته بود. مجموعه تابلوهای مشهور «قوطی‌های سوپ کمبل» اثر «اندی وارهول» هنرمند نامدار آمریکایی که در «گالری ملی استرالیا» نگهداری می‌شود نیز توسط معترضان محیط‌زیستی خط‌خطی شده بود. دو فعال حوزه محیط زیست دستانشان را به قاب دو تابلو نقاشی اثر «فرانسیس گویا» که در موزه «پرادو» نگهداری می‌شود، با چسب چسباندند. همچنین گروهی دیگر از فعالان روی شاهکار «ون‌گوگ» سوپ نخودفرنگی ریختند. نقاشی گران‌قیمت «کومه‌ها» اثر «کلود مونه» نیز هدف معترضان قرار گرفته بودند. حتی «آفتاب‌گردان‌ها»ی مشهور «ون‌گوگ» نیز در امان نماندند و دو زن با حمله به تابلوی گران‌قیمت «گل‌های آفتاب‌گردان» روی آن سوپ گوجه فرنگی ریختند.

تابلونقاشی «باغ هنرمند در ژیورنی» اثر «کلود مونه» که در موزه ملی سوئد نگهداری می‌شود، جدیدترین سوژه این گروه از معترضان بوده است. چندی پیش دو زن در استکهلم پس از پرتاب نوعی رنگ به نقاشی هنرمند فرانسوی «کلود مونه» و سپس چسباندن دستان خود به قاب آن دستگیر شدند.

البته علاوه بر مهاجمان نقاشی «دختری با گوشواره مروارید»‌ برخی دیگر از این معترضان با عواقب حمله به شاهکارهای هنری مواجه می‌شوند. چندی پیش معترضان محیط‌ زیستی که دست‌های خود را با چسب به تابلو نقاشی «رافائل» چسبانده بودند، به پرداخت جریمه نقدی محکوم شدند. همچنین دو فعال محیط زیستی که گفته می‌شود در گالری ملی هنر واشنگتن دی‌سی روی محفظه شیشه‌ای مجسمه «رقصنده کوچک چهارده ساله» ساخته «ادگار دگا»، هنرمند فرانسوی قرن نوزدهم رنگ مالیده بودند، بازداشت و با اتهامات فدرال روبرو شدند.

دو معترض محیط‌زیستی که به تابلو نقاشی «گاری علوفه»‌ مشهورترین اثر هنری «جان کانستبل» در گالری ملی لندن حمله کرده بودند برای وارد کردن بیش از ۱,۰۰۰ پوند خسارت به این نقاشی به پرداخت جریمه محکوم شدند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • خرم‌دره و کوچه‌باغ‌هایی که قدرت خدا را نقاشی می‌کنند
  • (ویدئو) نقاشی دیواری جدید بنکسی در لندن
  • زنجان شهر جهانی ملیله/ هنری که اوج ظرافت و زیبایی است
  • راز ماندگاری آثار هنری خلاقیت و ابداع است/ هنرمند باید مهر و امضای خودش را داشته باشد
  • سالی که مش صفر و نقاش کویرها را برد/هزار اقاقیا در چشم تو هیچ بود
  • هنر ۴۲ ساله بانوی سنندجی مورد استقبال هنردوستان داخل و خارج کشور
  • نشان درجه یک هنری برای حسن روح الامین
  • هنرنمایی هنرمندان کوچک در میراث‌داری از امانت پیشینیان 
  • مهاجمان «دختری با گوشواره مروارید»‌ زندانی نمی‌شوند
  • نمای آثار ۵۰ هنرمند با مشارکت بیش از ۵ گالری