Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-30@01:09:16 GMT

پیشرفت پروژه‌ی مترو در مسکو و پکن چگونه بود؟

تاریخ انتشار: ۲۰ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۶۱۴۲۴۱

پیشرفت پروژه‌ی مترو در مسکو و پکن چگونه بود؟

یکی از پر کاربردترین سیستم های حمل و نقل، قطارهای درون شهری هستند که امروزه وجودشان در شهرهای پر تردد به عنوان یک الزام محسوب می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایمنا، پروژه‌های ساخت قطار شهری معمولا یک شبه اتفاق نمی‌افتند بلکه برای ایجاد و طرح ریزی آن‌ها، ماه‌ها و حتی سال‌ها زمان نیاز است. در ادامه شرح مختصری از چگونگی پیشرفت دو متروی بزرگ جهان خواهیم خواند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متروی مسکو

نخستین خط متروی مسکو در سال ۵۱۹۳ با ۱۳ ایستگاه افتتاح شد. فاز دوم مترو بین سال‌های ۱۹۳۷ تا ۱۹۳۸ تکمیل شد که شامل سه ایستگاه جدید می شد که البته پل مترو Smolensky نیز در این فاز ساخته شد. شش ماه بعد شش ایستگاه جدید در ادامه فاز دوم ایجاد شد. طی سال‌هایی که روسیه درگیر جنگ بود، هرچند مشکلات و وقفه‌هایی در ایجاد خطوط جدید وجود داشت اما احداث فاز سه مترو به قوت خود باقی ماند؛ البته در زمان جنگ، از متروی مسکو به عنوان پناهگاهی امن نیز استفاده می‌شد.

فاز چهارم مترو پس از جنگ و با ایجاد ۱۲ ایستگاه جدید رنگ تازه ای گرفت. فاز پنج ساخت مترو بین سال‌های ۱۹۶۵۱ تا ۱۹۷۰ رنگ و بوی تجملاتی به خود گرفت که نتیجه‌ی آن معماری‌های بی نظیر ۲۱ ایستگاه آن زمان بود. این تجمل گرایی از آن سال ها تا سال‌های ۱۹۷۰ و با اضافه شدن ۳۱ ایستگاه جدید به سامانه قطار شهری در فاز ششم ادامه داشت. شهرداری مسکو سعی بر آن داشت تا معماری‌های اصیل روسی را در قاب مترو جای دهد تا به این ترتیب مترو را از حالت ماشینی بیرون بیاورد و روح زنده‌ی شهری را در تونل‌های زیرزمینی احیا کند تا از حس دلگیر فضای سرد و خشن زیر زمین بکاهند.

در دهه ۷۰ و ۸۰ (فازهای هفتم و هشتم) نیز به ترتیب ۳۰  و ۲۸ ایستگاه دیگر نیز به سیستم مترو اضافه شد که با اتصال درونی خطوط مختلف مترو همراه بود. فاز نهم و دهم نیز شامل خطوطی می شدند که به سمت حومه های مسکو کشیده می شدند؛ در این فاز ها نیز به ترتیب ۱۹ و ۲۱ ایستگاه احداث شد. از سال ۲۰۱۱ تا کنون مسکو به سمت نقاطی فرای حومه‌ها پیشروی می‌کند تا به این ترتیب خطوط مترو علاوه بر مناطق شهری و حومه ای، نقاطی دور از دسترس فضای شهری را پوشش دهد تا آن‌ها نیز از مترو بی بهره نمانند. با این کار، تمرکززدایی شهری نظم بهتری می‌گرفت و مناطق شهری به طور هدایت شده ای پراکندگی سازمان یافته ای پیدا می‌کردند. پیش بینی می‌شود تا پایان سال ۲۰۱۸، حدود ۱۷.۵ کیلومتر دیگر به  سامانه قطار شهری مسکو افزوده شود که البته تعداد ایستگاه‌هایی که ازسال ۲۰۱۱ تا ۲۰۲۰ طرح ریزی شده است، ۱۰۰ ایستگاه جدید می باشد که  تعدادی از آن ها نیز تاکنون احداث شده‌اند. جالب است بدانید برآوردها نشان می‌دهد که با علم امروزی، ۴۵ سال طول می کشد تا تعداد ایستگاه‌های ساخته شده از ۱۹۶۵ تا سال ۲۰۱۰، دوباره ساخته شود!

متروی پکن

اولین خط متروی پکن در سال ۱۹۶۹ با احداث ۱۶ ایستگاه افتتاح شد که تنها مسیری ۲۴ کیلومتری را پوشش می‌داد .مدیران شهری پس از مدتی دریافتند که این خط نمی‌تواند پاسخگوی نیاز روزافزون جمعیت رو به رشد پکن، به جا به جایی های درون شهری باشد.

تا سال ۲۰۰۰، با وجود وقفه‌های زیاد در مسیر ساخت مترو، ۱۶ ایستگاه دیگر نیز به تعداد قبلی اضافه شد. سرعت ساخت فازهای سه، چهار و پنج مترو به ویژه با اعلام میزبانی این شهر برای بازی‌های المپیک ۲۰۰۸ سرعت یافت؛ این سه فاز شامل یک خط درونشهریِ دیگر، خط مخصوص بازی‌های المپیک و البته خط مخصوص فرودگاه می‌شد. هر سه فاز این پروژه در سال ۲۰۰۸ به پایان رسیدند. تا سال ۲۰۱۳ تمامی ۱۷ خط مترو، شامل ۲۲۷ ایستگاه به طول ۴۵۶ کیلومتر مورد بهره‌برداری عملی قرار  گرفتند. طی سال‌های ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۵ نیز خط ۱۹ و ۱۸ مترو به آن اضافه شد. اکنون نیز شهرداری پکن قصد دارد تا طول مسیر مترو را با افزودن یک خط متروی دیگر، به هزار و ۵۰ کیلومتر در سال ۲۰۲۰ افزایش دهد.

منبع: ایمنا

کلیدواژه: حمل و نقل عمومي قطار شهری اصفهان شهردار اصفهان ریاست جمهوری ورزشگاه نقش جهان فناوری های نوین مدیریت شهری اصفهان فردا زاینده رود کشاورزی حمل و نقل عمومي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۱۴۲۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جشن تکمیل خطوط یک تا هفت پایان سال برگزار می‌شود

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، محسن هرمزی معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران در جریان دویست و سی و یکمین جلسه شورای شهر تهران با اشاره به برنامه‌ریزی مدیریت شهری برای تکمیل خطوط هفت‌گانه اظهار کرد: ان‌شاءالله تا پایان سال جاری شاهد جشن تکمیل خطوط یک، دو، سه، چهار، پنج، شش و هفت خواهیم بود.

وی با بیان اینکه در سال گذشته نیز ایستگاه‌های جدیدی در خطوط شش و هفت افتتاح و بهره‌برداری رسید، تصریح کرد: امسال نیز ادامه خواهد داشت از جمله خطوطی که امسال به بهره‌برداری خواهد رسید ایستگاه هفده شهریور، میدان خراسان، سرباز و ... خواهد بود.

هرمزی به عملیات توسعه جنوبی در خط شش مترو اشاره کرد و گفت: این عملیاتی نیز به پایان رسیده و ان‌شاءالله به‌زودی دو ایستگاه در بخش جنوبی (حرم حضرت عبدالعظیم علیه‌السلام) به بهره‌برداری خواهد رسید.

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران به پست برق خط مترو اشاره کرد و توضیح داد: این پست نیز امسال تکمیل و ان‌شاءالله در بخش غربی خط شش مترو ایستگاه آیت‌الله کاشانی به بهره‌برداری خواهد رسید.

وی همچنین به ایستگاه ورزشگاه تختی اشاره کرد و با بیان اینکه این ایستگاه نیز امسال تکمیل و به بهره‌برداری‌ خواهد رسید، تصریح کرد: ان‌شاءالله فاز یک پایانه آزادگان تکمیل و  عملیات اجرایی فاز دو اکباتان به پایان خواهد رسید و در ادامه نیز پایانه دولت‌آباد به ورزشگاه تختی تکمیل خواهد شد.

وی همچنین به افزایش تعداد ایستگاه‌های مترو در این دوره از مدیریت شهری اشاره کرد و گفت: در حال حاضر 159 ایستگاه با 310 کیلومتر خط مترو در شهر تهران داریم که بر اساس آمار کسب شده استفاده مسافران از شبکه مترو، بیشتر شده به طوریکه قبل از افتتاح ایستگاه‌ جدید به طور متوسط هر مسافر 9 کیلومتر از شبکه مترو استفاده می‌کرد که با تکمیل خطوط شش و هفت عملا به 16.5 کیلومتر افزایش پیدا خواهد کرد و میزان پایداری مسافران در شبکه مترو بیشتر شده است.

هرمزی با بیان اینکه این موضوع به تکمیل خطوط شش و هفت و همچنین به بهره‌برداری از مترو پرند برمی‌گردد گفت: ضمن اینکه برنامه جدیدی برای خطو هشت، نه ده و یازده پیش بینی شده است.

وی با تاکید بر اینکه خط 10 مترو در سال گذشته عملیات حفاری آن انجام شد و موضوع در حال انجام است و ان‌شاءالله هشت ایستگاه در این خط دایر خواهد شد، توضیح داد: خط 8 مترو نیز در پایان سال گذشته قرارداد آن به امضا رسید که بحث مالی آن به صورت ویژه پیگیری خواهد شد. همچنین خط 9 نیز هفته آینده عملیاتی خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پیشرفت فیزیکی ۴۰ درصدی مرمت ساختمان ساعت
  • جشن تکمیل خطوط یک تا هفت پایان سال برگزار می‌شود
  • فاز دوم خط ۲ مترو ؛ چهارمین بازدید شبانه مدیریت شهری شیراز
  • تابستان ۱۴۰۴ حفاری خط ۲ متروی شیراز به اتمام می‌رسد
  • تلاش برای اتمام خط ۲ مترو شیراز تا ۲ سال آینده / مشکل اصلی، کمبود واگن است
  • راه‌اندازی فاز نخست خط ۲ متروی اصفهان از اهداف مهم شورای ششم است
  • ادامه روند رفع نواقص خط ۳ مترو تهران
  • ادامه روند رفع نواقص خط ۳ متروی تهران
  • رفع نواقص خط ۳ مترو تهران
  • اجرای ۳۱ پروژه با مشارکت سرمایه‌گذاران/ پیشرفت ۵۵ درصدی پروژه مشارکتی میخک