Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-19@11:55:22 GMT

طرح پيمان پولي با 24 کشور

تاریخ انتشار: ۲۰ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۶۱۴۸۷۹

طرح پيمان پولي با 24 کشور

خبرگزاري آريا - طرحي 7ماده‌اي به صورت يک فوريتي در مجلس اعلام وصول شد که به دنبال ارايه راهکار جديد مقابله با تحريم‌هاي آمريکا و همچنين انعقاد پيمان‌هاي پولي با 24کشور است.
به گزارش خبرگزاري آريا، چند روز پيش ولي الله سيف؛ رييس کل بانک مرکزي از پيگيري ها براي اجرايي شدن پيمان هاي پولي با کشورهاي عراق، روسيه و جمهوري آذربايجان خبر داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سيف درباره وضعيت پيمان هاي پولي، گفت: به ظرفيت هاي پيمان هاي پولي دو و چندجانبه آگاه هستيم و در اين رابطه با برخي از کشورها پيمان هايي منعقد شده است.
رييس شوراي پول و اعتبار تصريح کرد: مدلي که در خصوص پيمان هاي پولي در دنيا اجرا مي شود فضايي در خصوص کل عمليات تجاري ايجاد نمي کند؛ بنابراين انجام اين مهم تمامي مشکلات را حل نمي کند.
وي افزود: از موضوع انعقاد پيمان هاي پولي غفلت نشده و حتي نوع نگاه کشورهاي مختلف به اين موضوع رصد شده است. رييس کل بانک مرکزي يادآور شد: پيمان پولي دو جانبه ايران و ترکيه عملياتي شده و در اين رابطه به چند ال سي نيز عمل شده و در آينده موضوع انعقاد پيمان هاي پولي با کشورهاي عراق، روسيه و آذربايجان پيگيري مي شود.
افزايش هزينه‌هاي استفاده از نظام پرداخت بين‌المللي
در روزهاي گذشته لايحه اي در مجلس به صورت يک فوريتي دريافت شده که در آن بر راه اندازي و استفاده از پيام رسان هاي مالي و انعقاد پيمان هاي پولي دو و چندجانبه در تجارت خارجي تاکيد شده است. در بخشي از اين طرح نمايندگان آمده است: اعمال تحريم ها توسط آمريکا و افزايش هزينه هاي استفاده از نظام پرداخت بين المللي که تحت اختيار و نظارت آمريکا و ساير کشورهاي غربي است، موجب خروج مبادلات تجاري بين المللي ايران از قالب هاي رسمي بانکي شده و سبب شد که اين مبادلات با روش هايي از قبيل صرافي ها يا شبکه هاي پيچيده ارزي ساير کشورها انجام شود.
غيررسمي شدن مبادلات بين المللي امکان استفاده از روش هاي پرداختي رايج و کم هزينه اي مانند گشايش اعتبار اسنادي که از روش هاي رسمي بانکي انجام مي شود را ناممکن ساخته است. بنابراين نتيجه اين پيچيدگي ها افزايش هزينه ها و دشواري تجارت بين المللي براي بازرگانان ايراني است.
در شرايط فعلي که بانک هاي بزرگ جهان حاضر به نقل و انتقال منابع مالي حاصل از فروش نفت ايران نيستند و عمدتا از جريمه ها و تحريم هاي آمريکا واهمه دارند، هيچ نشانه اي از بهبود روابط بانکي ايران با خارج از کشور ديده نمي شود و تا هنگامي که ايران نيازمند نظام مالي آمريکا و اروپا باقي بماند، نه تنها فشارها باقي خواهند ماند، ‌ بلکه افزايش نيز خواهند يافت. اين در حالي است که تاکنون ايران طرحي عملياتي و جدي در راستاي بي اثر کردن تحريم هاي مالي آمريکا تدارک نديده است.
دو ابزار فشار بر اقتصاد ايران
نگاه دقيق به ساختار و شيوه اعمال تحريم ها نشان مي دهد که به طور کلي دو عنصر کليدي عامل اصلي فشارها بر اقتصاد ايران بوده و در تحريم هاي جديد نيز بر آن دو تاکيد شده است. اين دو عنصر عبارتند از تسويه معاملات با استفاده از دلار و پيام رسان هاي مالي از طريق سوئيفت.
براي حل دو مشکل فوق دو راهکار پيمان هاي پولي دو و چندجانبه و سيستم پيام رسان موازي سوئيفت وجود دارد. پيمان پولي دوجانبه يک کانال امن بانکي براي انجام مبادلات تجاري بين المللي است که در آن به جاي استفاده از دلار يا ساير ارزهاي واسط در پرداخت ها و دريافت ها، از ارزهاي ملي دو کشور استفاده مي شود. با اين روش امکان ايجاد محدوديت در مسير نقل و انتقالات بانکي ايران از بين مي رود و ريسک و هزينه هاي تجارت نيز کاهش مي يابد.
علاوه بر اين لازم است فرايند پيام رساني مبادلات خارجي ايران نيز از وابستگي صرف به سيستم پيام رساني مالي بين المللي سوئيفت خارج شود تا علاوه بر از بين رفتن امکان نظارت آمريکا، شرايط براي کاهش هزينه ها و افزايش سرعت مبادلات خارجي ايران فراهم شود.
پيشنهاد امضاي پيمان پولي با 24کشور
از طرفي در حال حاضر با ظهور فناوري هاي جديد مالي اين امکان وجود دارد که بانک مرکزي ايران ارز ديجيتالي ملي مخصوص خود را منتشر کند تا بدين ترتيب ابزارهاي پرداختي کشور متنوع و مبادلات تسهيل شود و به دنبال آن وابستگي به نظام هاي مالي کنوني کاهش يابد. اين طرح شامل 7ماده است.
در ماده 3اين طرح آمده است: بانک مرکزي موظف است پيمان هاي پولي دو و چندجانبه به منظور استفاده از ارزهاي ملي در دريافت ها و پرداخت هاي تجاري و اقتصادي را با حداقل 24کشور چين، روسيه، هند، ترکيه، پاکستان، برزيل، ‌ عراق، ژاپن، کره جنوبي، آذربايجان، افغانستان، ترکمنستان، ‌ارمنستان، قطر، عمان، قزاقستان، سنگاپور، تايلند، اندونزي، بلاروس، سريلانکا، لبنان، سوريه و مالزي منعقد و اجرايي کند.
به گزارش ايبِنا، همچنين در ماده 4اين طرح نيز آمده است: بانک مرکزي موظف است زمينه اتصال کارت هاي بانکي ايران به نظام هاي پرداخت بانکي کشورهاي فوق و ساير کشورها را جهت استفاده از ارزهاي ملي در داخل اين کشورها و ايران به صورت متقابل فراهم کند.
-->

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۱۴۸۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

"مجنون آن لیلی" به تالار حافظ می‌آید

موسیقی-نمایش «مجنون آن لیلی» به کارگردانی و آهنگسازی پیمان خازنی در تالار حافظ روی صحنه می‌روند.

 به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، موسیقی-نمایش «مجنون آن لیلی» به طراحی، کارگردانی و آهنگسازی پیمان خازنی و تهیه‌کنندگی ساسان سالور و حمیدرضا علی‌نژاد از چهارشنبه پنجم اردیبهشت تا چهارم خرداد ۱۴۰۳ هر شب (به جز شنبه‌ها) ساعت ۱۹ به مدت ۹۰ دقیقه در تالار حافظ اجرا می‌شود.

«مجنون آن لیلی» نوشته محمود توسلیان است که عمار تفتی نقش مجنون و زهره فیروزی نقش لیلی را در آن ایفا خواهند کرد. همچنین راوی بخش‌های مختلف این پروژه موسیقی-نمایش رشید کاکاوند است.

ملیکا شهاب نقش نجلا، سپیده موسوی نقش نورا، رز ایزدی نقش محیا، آتنا قرائی نقش سرنوشت، علی تیمورفامیان نقش ابن سلام و سیما نوروزیان نقش دایه را بازی می‌کنند؛ طراحی فرم حرکت برعهده نارینه گالستانیان است و حامی جدلی دستیاری وی را برعهده دارد.

در خلاصه داستان این نمایش آمده: «روزی روزگاری جایی توی این دیر مکافات، همای سعادت بال‌هاشو باز کرد و قصه عشق ساز کرد. به یه مکتب خونه رسید، نظر کرد. رو شونه لیلی نشست، مجنونو در به در کرد. اما...»

دیگر عوامل اجرای این نمایش عبارتند از: طراح لباس: مقدی شامیریان، دستیاران: تینا ساوجبلاغی و مبینا رمضانی، طراح گرافیک و تیزر: محمد صادق زرجویان، موشن‌گرافی: امیرحسین ستوده نسب (کت استودیو)، طراح صحنه: رها علی‌نژاد، کارگردان تیزر و تصویربردار: مهرورزان، عکاس: پیمان گرزم، دستیاران کارگردان: سمانه حبیب‌پور، علی تیمورفامیان، تبلیغات فضای مجازی: امیر قالیچی، سرپرست گروه موسیقی و نوازنده سنتور: ملینا فرجی، خوانندگان: هادی فیض‌آبادی، زهره فیروزی، امید نصری، نوازندگان: آتنا قرایی، ملینا فرجی، آنیتا هراتی، حمید اسماعیل‌زاده، همخوان: سیما نوروزیان، امیر نوروزیان.

دیگر خبرها

  • عهد و پیمان مردم ایران با آرمان‌های انقلاب تا همیشه محکم است
  • تجدید پیمان با آرمان شهدا
  • "مجنون آن لیلی" به تالار حافظ می‌آید
  • هشدار صندوق بین‌المللی پول در مورد شکنندگی مالی
  • گزارش عملیات اجرایی سیاست پولی
  • کاهش هیجانات بازار ارز با توقف شوک‌های سیاسی
  • واگذاری پرسپولیس به بانک ها؛ پایان بی پولی یا دردسر جدید؟!
  • اگر اپراتورها پولی دارند خرج توسعه شبکه کنند
  • پيمان فخرى سرمربى قطعى ايران در المپيك ٢٠٢٤
  • دلیل پرداخت نشدن وام ازدواج / بانک ها پولی برای دادن وام ازدواج ندادند