Web Analytics Made Easy - Statcounter

امام علی(ع) درباره علل سقوط جامعه فرمود:‌ مردم گویا به خیانت و کینه‌ورزى اتفاق دارید و در رفتار ریاکارانه، گیاهان روییده از سرگین را مى‌مانید. در دوستى با آرزوها به وحدت رسیدید و در جمع‌آورى ثروت به دشمنى پرداختید. ۲۰ تير ۱۳۹۷ - ۱۴:۱۹ فرهنگی دین ، قرآن و اندیشه نظرات

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا نهج‌البلاغه یکی از با ارزش‌ترین منابع دینی مسلمانان است که بر اساس فرمایشات امیرالمؤمنین(ع) در سه بخش خطبه‌ها، نامه‌ها و حکمت‌ها توسط سید رضی  از شاعران و فقیهان قرن چهارم ه.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ق تنظیم شده است. این کتاب شریف که به‌ اذعان بسیاری پس از قرآن زیباترین و برترین تجلی بلاغت است و به برادر کوچک قرآن ملقب شده، مورد توجه تمام فرقه‌های مسلمانان و حتی اندیشمندان غیر مسلمان قرار گرفته است. شرح ابن ابی الحدید از عالمان معتزله قرن ششم قمری بر نهج‌البلاغه از مبسوط‌ترین و مشهورترین شروح بر این کتاب است که نشان از جایگاه ویژه نهج‌البلاغه در بین سایر مذاهب اسلامی دارد. 

سراسر این کتاب شریف دربرگیرنده معارفی ناب و آموزه‌های اخلاقی و رفتاری در بُعد فردی و اجتماعی است. هشدار از دشمنی شیطان،‌ دعوت به ارزش‌های الهی،‌ توجه به قبر و قیامت،،‌ پرهیز از خصلت‌های ناپسند، سخنانی درباره توحید، تقوا، اوصاف متقین، مؤمنین، منافقین و پرهیز  از دنیاطلبی و روش برخورد با دنیا مهم‌ترین کلیدواژه‌های فرمایشات امیر مؤمنان(ع) در نهج‌البلاغه است. 

در ادامه یکی از خطبه‌های امیرالمؤمنین(ع)‌درباره ویژگی‌های قرآن و نیز روش برخورد با دنیا را گوش دهید. 

 

1- عظمت پروردگار
دنیا و آخرت، خدا را فرمانبردار است، و سر رشته هر دو به دست او است. آسمان‏ها و زمین‏ها کلیدهاى خویش را به او سپردند، و درختان شاداب و سر سبز، صبحگاهان و شامگاهان در برابر خدا سجده مى ‏کنند، و از شخه‏ هاى درختان نور سرخ رنگى شعله ‏ور شده، به فرمان او میوه‏ هاى رسیده را به انسان‏ها تقدیم مى ‏دارند.

2 -ویژگى‌هاى قرآن
کتاب خدا، قرآن، در میان شما سخنگویى است که هیچ گاه زبانش از حق گویى کند و خسته، و همواره گویاست، خانه‏‌اى است که ستون‏هاى آن هرگز فرو نمى ‏ریزد، و صاحب عزّتى است که یارانش هرگز شکست ندارند.

3 -ویژگى‌هاى پیامبر(ص)
خدا پیامبر صلّى اللّه علیه و آله و سلّم را پس از یک دوران طولانى که دیگر پیامبران نبودند، فرستاد: زمانى که میان طرفداران مذاهب گوناگون نزاع در گرفته و راه اختلاف مى ‏پیمودند. پس او را در پى پیامبران فرستاد و وحى را با فرستادن پیامبر صلّى اللّه علیه و آله و سلّم ختم فرمود. پس پیامبر صلّى اللّه علیه و آله با تمام مخالفانى که به حق پشت کردند، و از آن منحرف شدند به مبارزه پرداخت.

4 -روش برخورد با دنیا
و همانا دنیا نهایت دیدگاه کور دلان است که آن سوى دنیا را نمى‏ نگرند، امّا انسان آگاه، نگاهش از دنیا عبور کرده از پس آن سراى جاویدان آخرت را مى‏‌بیند. پس انسان آگاه به دنیا دل نمى‏ بندد و انسان کور دل تمام توجهش دنیاست. بینا از دنیا زاد و توشه برگیرد و نابینا براى دنیا توشه فراهم مى‌کند.

5 -اندرزهاى جاودانه
آگاه باشید، در دنیا چیزى نیست مگر آن که صاحبش به زودى از آن سیر و از داشتن آن دلگیر مى‏ شود جز ادامه زندگى، زیرا در مرگ آسایشى نمى ‏نگرند. حیات و زندگى چونان حکمت و دانش است که حیات دل مرده، و بینایى چشم‏ه اى نابیناست و مایه شنوایى براى گوش‏ه اى کر و آبى گوارا براى تشنگان مى ‏باشد که همه در آن سالم و بى‏ نیازند.

6- شناخت قرآن
این قرآن است که با آن مى‏‌توانید راه حق را بنگرید و با آن سخن بگویید و به وسیله آن بشنوید. بعضى از قرآن از بعضى دیگر سخن مى ‏گوید، و برخى بر برخى دیگر گواهى مى‌‏دهد، آیاتش در شناساندن خدا اختلافى نداشته و کسى را که همراهش شد از خدا جدا نمى ‏سازد.

7 -علل سقوط مردم
مردم؛ گویا به خیانت و کینه‌ورزى اتّفاق دارید، و در رفتار ریاکارانه، گیاهان روییده از سرگین را مى‌مانید. در دوستى با آرزوها به وحدت رسیدید، و در جمع‌آورى ثروت به دشمنى پرداختید، شیطان شما را در سرگردانى افکنده و غرور شما را به هلاکت مى‏‌کشاند، براى خود و شما از خدا یارى مى ‏طلبم.

انتهای‌پیام/ 

R1392/P1010114/S4,37/CT1

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۱۸۴۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تروما چهارمین علت مرگ در دنیا

دبیر اجرایی جامعه جراحان ایران تروما را چهارمین علت مرگ در دنیا بیان کرد و گفت: مراقبت و مدیریت بیمار در خونریزی شدید تروما ضروری است و باعث جلوگیری از مرگ بیمار می شود.

به گزارش ایرنا، ابوالفضل افشار فرد در گفت و گویی افزود: تروما چهارمین علت مرگ در دنیا و بیشترین عمر از دست رفته در جهان محسوب می شود و چون تروما بیشتر در افراد جوان اتفاق می افتد، شناخت تروما از لحاظ شروع سریع اقدامات اولیه، اهمیت زیادی دارد.

وی اظهار داشت: جراحی عروق یک رشته نوین فوق تخصصی در پزشکی است که در آن اختلال های سیستم عروقی، بیماری شریان ها و رگ های لنفاوی با روش های درمان دارویی، روش های نیمه تهاجمی با استفاده از بازسازی سیستم عروقی با روش های تخصص جراحی در کشور درمان می شوند.

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی پزشکی ایران را در درمان تروما و جراحی نوین مطلوب ارزیابی کرد و گفت: تازه های درمانی بیماری های عروق و رسیدگی به بیماران ترومایی حوادث و سوانح از مباحث مهمی است که در چهل و پنجمین کنگره سالانه جامعه جراحان ۱۷ تا ۲۱ اردیبهشت ماه در مرکز همایش های رازی میان پزشکان پرداخته می شود.

افشار فرد ادامه داد:سعی شده موضوعات روز و مبتلابه رشته‌های جراحی در این کنگره، بیشتر مورد توجه قرار گیرد تا همکاران رشته‌های مختلف فرصت تبادل نظر داشته باشند.

دبیر اجرایی جامعه جراحان ایران با بیان اینکه انجمن‌های علمی در سالن‌های فرعی برنامه‌های اختصاصی و تعیین شده خود را با حضور اعضا اجرا می‌کنند، ادامه داد: امیدواریم برنامه‌های علمی کنگره امسال، موجب توجه ویژه و افزایش رضایتمندی همکاران رشته‌های مختلف قرار بگیرد.

افشار فرد هدف از برگزاری این کنگره را تبادل اطلاعات علمی و تکنیک‌های جراحی میان همکاران جامعه جراحان در رشته‌های مختلف عنوان کرد و گفت: ضمن مطرح شدن مسائل علمی و پزشکی که در نهایت به نفع بیماران و جامعه خواهد بود، مشکلات جراحان کشور به ویژه جراحان جوان نیز مطرح خواهد شد. ثبت نام برای کسب امتیاز بازآموزی این کنگره به صورت آنلاین برقرار است.

به گزارش ایرنا، ضربه یا تروما ( Trauma) در دانش پزشکی به هر نوع ضربه، جراحت، شوک، آسیب و حادثه وارد شده بر بدن گفته می‌شود، مشروط به اینکه از خارج به بدن وارد شده باشد و عامل درونی، علت ایجاد آسیب نباشد. از سال ۱۹۶۷ میلادی افراد آسیب دیده ترومایی به عنوان یک بیمار و نه یک حادثه دیده مورد توجه قرار گرفتند با این وضعیت بخش اورژانس و مراقب‌های پزشکی تغییرات مهم و مثبتی انجام دادند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • بدجوری دل درد گرفتیم  
  • حقیقت بندگی خدا در بیان امام صادق(ع)
  • تروما چهارمین علت مرگ در دنیا
  • اگر جامعه فرهنگی آگاه باشد آن جامعه به پیروزی می‌رسد
  • شهید مطهری نیم قرن در راه اعتلای فکری جامعه اسلامی قلم زد
  • برگزاری شش پیش‌همایش و دریافت ۳۰۰ مقاله علمی
  • یک پله سقوط مقصودلو و طباطبایی در رنکینگ جهانی شطرنج
  • معلم باید الگوی جامعه باشد
  • امام صادق(ع) و عبور از دوگانه‌های باطل
  • بیش از ۵۰ حافظ در شهرستان بوشهر فعال است