Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-03-28@20:25:34 GMT

رد پای دلار در گرانی گوشت

تاریخ انتشار: ۲۰ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۶۱۹۶۱۰

رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی می‌گوید صادرات گوشت از جنوب به‌ کشورهای حاشیه خلیج فارس و از غرب به عراق به‌خاطر افزایش قیمت دلار موجب کمبود عرضه در داخل شده است.

به گزارش ایسنا، «ایران» در ادامه نوشت: با ممنوع شدن صادرات دام زنده از یک ماه پیش و واردات گوشت قرمز قیمت آن بین ۵ تا ۸ هزار تومان کاهش یافت اما علی‌اصغر ملکی رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی می‌گوید با گران شدن دلار، قاچاق دام زنده از جنوب و غرب کشور بشدت افزایش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته ملکی با فروش گوشت در کشورهای همسایه و گرفتن پول آن به دلار سود خوبی نصیب قاچاقچیان می‌شود.

گوشت قرمز با افزایش تقاضا در آستانه نوروز امسال روند صعودی پیدا کرد و افزایش قیمت که از نیمه اسفندماه سال گذشته شروع شد بعد از نوروز هم پابرجا ماند و شقه گوسفندی تا کیلویی ۵۵ هزار تومان هم عرضه شد.

صادرات دام زنده ممنوع است

حمید ورناصری مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام می‌گوید برای تعدیل قیمت گوشت صادرات دام زنده از یک ماه پیش ممنوع شده و این ممنوعیت بر کاهش قیمت تأثیر‌گذار بود.

به گفته ورناصری با عرضه گوشت گوسفندی شرکت پشتیبانی امور دام به میادین و فروشگاه‌های زنجیره ای و شبکه‌های مجاز قیمت هر کیلو گوشت مخلوط گوسفندی به ۳۳ هزارتومان و گوشت ران یا شقه به ۴۳ هزار تومان کاهش یافت.

ورناصری می‌افزاید که گوشت عرضه شده توسط شرکت پشتیبانی امور دام گوشت گوسفندی تازه است.

ورناصری کاهش قیمت گوشت را از یک ماه گذشته تاکنون ۷ تا ۸ هزار تومان اعلام می‌کند.

او در پاسخ به این سؤال که قیمت گوشت در نقاطی از شهرها و در برخی قصابی‌ها در حال حاضر کیلویی ۵۵ هزار تومان عرضه می‌شود آن را انکار نمی‌کند و می‌گوید ممکن است قطعه خاصی از گوشت مانند ماهیچه و ... گران‌تر از قیمت معمول عرضه شود.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به واردات گوشت از استرالیا، نیوزیلند، کشورهای آسیای میانه، روسیه و ... تأکید می‌کند با واردات و تولید داخل هیچ کمبودی در تأمین گوشت نداریم.

هشدار افزایش دوباره قیمت

با اینکه مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام هر گونه کمبود و عرضه گوشت را رد می‌کند اما رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی تأکید دارد به‌خاطر افزایش قاچاق و سود خوبی که به‌خاطر گرانی دلار نصیب قاچاقچیان می‌شود کمبود گوشت و دام زنده در میادین به چشم می‌خورد.

به‌ گفته ملکی دام زنده در جنوب و از شادگان به امارات، قطر، کویت، عمان و از غرب و مرزهای باشماق، شاهین‌دژ و میاندواب و پیرانشهر به عراق قاچاق می‌شود.

او می‌گوید عرضه گوشت در میادین کم است و به گفته خریداران، چون قاچاقچیان پول را نقد می‌پردازند عرضه‌کنندگان و فروشندگان ترجیح می‌دهند دام را به آنها بفروشند تا به متقاضیان داخلی.

ملکی هم تأیید می‌کند که از ماه گذشته قیمت گوشت کاهش یافت و عدد آن را ۵ هزار تومان عنوان می‌کند. او می‌گوید انتظار ما کاهش قیمت تا ۱۰ هزار تومان بود اما با ادامه قاچاق کاهش قیمت در ۵ هزارتومان متوقف شد و از هفته پیش دوباره با افزایش قیمت مواجه هستیم.

رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی می‌گوید با توجه به در پیش بودن عید قربان ما در جلسه ای با حضور مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت هشدار کمبود و گرانی گوشت را دادیم و اگر روند قاچاق ادامه داشته باشد کمبود کاملاً احساس می‌شود. با ادامه خروج غیر قانونی دام زنده، قیمت گوشت قرمز بی‌رویه در بازار بالا می‌رود و انتظار می‌رود تدابیری برای این موضوع اندیشیده شود تا در پایان مرداد همزمان با عید قربان با کمبود دام و افزایش چشمگیر قیمت در بازار روبه‌رو نشویم.

ملکی گفت: با کاهش قیمت‌ها لاشه در میادین کیلویی ۲۱ تا ۲۲.۵ هزار تومان فروخته می‌شد اما از هفته پیش قیمت لاشه به کیلویی ۲۵ هزار تومان افزایش پیدا کرده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام دلار گرانی گوشت قرمز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۱۹۶۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصمیم ناگهانی برای موزه ها/واکنش وزارت میراث به انتقاد از گرانی!

به گزارش خبرنگار مهر، دو روز مانده به آغاز تعطیلات سال نو وب سایت‌های کاخ موزه‌های تهران نرخ جدید موزه‌هایشان را اعلام کردند. به این صورت که دیدن همه موزه‌های کاخ گلستان تا آن زمان با در نظر گرفتن ۴ ساعت ۴۷ هزار تومان بود که یک باره این رقم به ۲۵۰ هزار تومان برای هر نفر تغییر یافت.

نرخ بلیت موزه‌های کاخ سعدآباد هم اگر تا قبل از عید هر موزه ۵ هزار تومان بود الان به ۳۰ هزار تومان افزایش یافته و خرید کل بلیت موزه‌های این کاخ ۳۵۰ هزار تومان برای هر فرد تمام می‌شود.

قیمت بلیت موزه‌های دیگر هم که حدود ۵ تا ده هزار تومان بود نیز به ۲۵ تا ۳۰ هزار تومان افزایش داشت. همین موضوع مورد اعتراض بسیاری از تورگردانان، فعالان گردشگری، میراث فرهنگی و دوست داران و مردم در فضای مجازی قرار گرفت.

افزایش یک باره قیمت بلیت‌ها از این جهت مورد اعتراض قرار گرفت که بدون اطلاع قبلی و ناگهانی بود وگرنه خیلی از همین افراد قبلاً نسبت به ارزان بودن نرخ معترض بودند اما اینکه به یک باره چنین تصمیمی اجرا شود، تورگردانان را دچار مشکل می‌کند چون آنها از قبل این بلیت‌ها را با نرخ قبلی فروخته‌اند. ضمن اینکه پیش بینی برای تورهای یک روزه هم براساس همان قیمت‌های قبلی بوده است حالا چطور باید ۶ برابر شدن بلیت‌ها را به مسافران توضیح می‌دادند.

از طرفی این نرخ‌ها برای برخی از موزه‌ها به دلار هم محاسبه و اعلام شده ولی خیلی از موزه‌ها هنوز نرخ جدیدی برای گردشگران خارجی اعلام نکرده‌اند ولی موزه‌های مهم این اقدام را انجام داده‌اند مثلاً کاخ گلستان از هر گردشگر خارجی یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومان می‌گیرد.

هنوز هم این اعتراضات وجود دارد چون وزارت میراث فرهنگی بدون اطلاع قبلی نرخ بلیت‌های خود را افزایش داده است. جامعه تورگردانان ایران یکی از آن منتقدان است که در نامه‌ای اعلام کرده نرخ تورهای گردشگری ورودی را از یک سال قبل با توراپراتور خارجی می‌بندند و امکان افزایش ۵ برابری قیمت را ندارند بنابراین چنین تصمیمات ناگهانی آنها را دچار خسران می‌کند.

گرانی یک باره و ۵ برابری نرخ بلیت‌ها درحالی است که عزت الله ضرغامی وزیر میراث فرهنگی بارها در صحبت‌های خود گفته بود که مردم باید بتوانند از موزه‌های ایران دیدن کنند.

وی همچنین در یکی از سخنرانی‌های خود درباره اینکه با مسئول فروش بلیت یکی از موزه‌های ایران در زمانی که وزیر نبود، بر سر سخت گیری برای بازدید و فروش بلیت بحث کرده بود گفت: باید بتوانیم مردم را راغب به دیدن موزه‌ها کنیم.

ضرغامی ۲۰ اردیبهشت ماه در حاشیه جلسات هیأت دولت به خبرنگاران ضمن تاکید بر اینکه با هرگونه افزایش‌های غیرمتناسب با واقعیت گردشگری امروز مخالفیم گفت: بر اساس قانون وزارت میراث فرهنگی باید بر اساس تورم سالیانه قیمت بلیت ورودی به محوطه‌های پایگاه‌های میراث فرهنگی همچون موزه‌ها افزایش یابد، در حال حاضر این ارقام بسیار پایین است. بعد از کارشناسی‌ها با ارسال این لایحه مخالفت کردیم چراکه احساس کردیم با توجه به شعار سال تا جایی که می‌توانیم از افزایش قیمت‌ها جلوگیری کنیم.

ضرغامی تصریح کرد: بنابراین علیرغم آنکه هزینه‌های مرمت و نگهداری افزایش پیدا کرده و اعتبارات وزارتخانه محدود است، بر خلاف روند سال‌های گذشته قیمت بلیت ورودی موزه‌ها و مجموعه‌هایی که به وزارت میراث فرهنگی مربوط می‌شود افزایش پیدا نمی‌کند و بر اساس قیمت‌های سال گذشته خواهد بود.

درست است که ضرغامی از افزایش نرخ‌ها جلوگیری کرده اما اکنون تصمیم گرفته که یکباره تمام این چند سال اخیر را جبران کند. درحالی که بهتر بود نرخ بلیت‌ها آرام آرام افزایش می‌یافت.

اکنون پس از گذشت چند روز از عید، روابط عمومی وزارت میراث فرهنگی در پی انتقادها به این افزایش نرخ ناگهانی و چند برابری افراد به خصوص در فضای مجازی چند اقدام انجام داده است. یکی اینکه کلیپ و اینفوگرافی طراحی کرده تا بگوید موزه‌های کشورهای دیگر چقدر نرخ برای بلیت خود در نظر گرفته‌اند و گردشگران ایرانی به این موزه‌ها چند دلار پرداخت می‌کنند. در حالی که این قیاس از اساس اشتباه است و نرخ بلیت هر موزه‌ای در هر کشوری براساس میزان درآمد مردم آن کشور محاسبه می‌شود.

در اقدام دیگر افزایش نرخ بلیت موزه‌های ایران را با هزینه‌هایی که هر ایرانی برای تفریح خود خرج می‌کند، مقایسه کرده و به عنوان مثال نشان می‌دهد که ایرانی‌ها برای باغ وحش ۱۰۰ هزار تومان و برای سینما ۶۰ هزار تومان به صورت حداقل هزینه می‌کنند بنابراین نرخی که برای دیدن موزه می‌کنند؛ ارزان‌ترین نرخ است چون ۲۰ تا ۳۰ هزار تومان می‌پردازند.

هر چند هنوز این وزارتخانه نرخ بلیت موزه‌ها را با پفک و چیپس ۳۰ هزار تومانی مقایسه نکرده ولی مدیران آن از اینکه قیمت‌ها افزایش داشته بسیار خرسند هستند و ویدئوهایی از هجوم مردم به موزه‌ها را در فضای مجازی پخش می‌کنند تا نشان دهند این موزه‌ها همچنان مخاطبان خودشان را دارند.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی هم در توئیتی آمار تجمیعی از ۲۵۹ موزه، پایگاه و بنای تاریخی را یک میلیون و ۱۷۷ هزار و ۳۷۵ نفر اعلام کرد.

ما مجری قانون هستیم

دانایی نیا رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان کاشان درباره افزایش نرخ‌ها گفته؛ هزینه‌های نگهداری مجموعه‌های تاریخی بسیار زیاد است، به طوری که امسال فقط یک میلیارد ریال (۱۰۰ میلیون تومان) صرف شست و شو و آفت‌زدایی باغ فین شد و بارندگی‌های اخیر نیز خسارت زیادی به برخی مکان‌های تاریخی زد که این مبلغ باید از محلی تأمین شود.

وی تاکید کرد: براساس مصوبه جدید قیمت بلیت باغ فین از ۵۰ هزار ریال به ۴۰۰ هزار ریال افزایش یافت که باعث گلایه گردشگران شده است و بهتر بود که این افزایش قیمت در طول سال انجام می‌شد.

دانایی نیا گفت: با هدف حمایت از گردشگران و جبران این افزایش قیمت، با پرداخت ورودی باغ فین، بازدید از موزه ملی کاشان و حمام باغ فین که قبلاً بلیت و تعرفه جداگانه‌ای داشت، رایگان خواهد بود.

مدیر مجموعه باغ فین کاشان نیز گفته است: بلیت مکان‌های گردشگری که در حوزه میراث فرهنگی هستند در سراسر کشور افزایش قیمت هشت برابری داشته‌اند و حتی بعضی از بناها افزایش بیشتری یافته است و ما مجری این قانون هستیم.

در نوروز خیلی‌ها در زمان مسافرت، برنامه ریزی برای اتفاقات پیش بینی نشده را می‌کنند بنابراین مسافری که مثلاً به شیراز رفته تا تخت جمشید را ببیند قطعاً با افزایش نرخ بیشتر از این هم به تخت جمشید خواهد رفت چون یا آن را ندیده یا دیگر فرصتی پیدا نمی‌کند که آن را ببیند بنابراین ترجیح می‌دهد از راه رفته برنگردد. اما در جایی مانند تهران، بازدیدکننده تهرانی برای چند بار می‌خواهد به کاخ گلستان برود و ۲۵۰ هزار تومان برای هر نفر بپردازد؟ کما اینکه تعدادی از بازدیدکنندگان این کاخ هم از راه رفته برمی گردند چون برای یک خانواده چهار نفره باید یک میلیون تومان هزینه بلیت موزه بدهد.

از طرفی برخی از افراد می‌گویند این تغییر قیمت که باید براساس قانون با نظر هیأت وزیران تغییر کند، هنوز تأیید نشده و هیچ مصوبه‌ای در کار نیست. منتها از آنجا که چند سال قبل ضرغامی مجوز افزایش هزینه را گرفته بوده، همان را برای ایام عید اعمال کرده است تا واکنش‌ها را ببیند. پس از عید هم تصمیم می‌گیرند که همان قیمت بماند یا نه.

مدیرکل موزه‌ها از ارائه اطلاعات امتناع می‌کند!

برخی دیگر می‌گویند که این مصوبه وجود دارد اما دلیلی برای مخفی نگه داشتن آن از سوی وزارت میراث فرهنگی نمی‌یابند. در این باره هادی میرزایی مدیرکل موزه‌های کشور در گفتگو با خبرنگار مهر از هر گونه پاسخ به این موضوع امتناع کرده و می‌گوید: تغییر نرخ بلیت، مصوبه دارد ولی مجاز به نمایش آن نیستیم!

عدم شفافیت وزارت میراث فرهنگی در قبال چنین اقدامی هنوز نامشخص است.

با این وجود وزارت میراث فرهنگی شرایط جدید و تسهیلاتی برای بازدید از موزه‌ها در نظر گرفته است.

گروه‌هایی که اکنون مشمول «بازدید رایگان» موزه‌ها و اماکن تحت پوشش وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی می‌شوند به این ترتیب اعلام شده‌اند:

۱ خانواده‌های دارای ۵ فرزند و بیشتر

۲ کودکان و نوجوانان تا ۱۲ سال

۳ پیشکسوتان، استادکاران و هنرمندان میراث فرهنگی، صنایع دستی و راهنمایان گردشگری

۴ پژوهشگران و محققان

۵ افراد تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی

۶ تمام دانش‌آموزان، دانشجویان، معلمان و اساتید (فقط) در ایام دهه فجر و روزهای دانش‌آموز، دانشجو و معلم

۷ اشخاصی که به منظور فرایض و آئین‌های دینی در ساعات مقرر وارد مساجد و اماکن متبرکه می‌شوند

۸ مدعوین و مهمانان رسمی دولت

۹ کارکنان سایر دستگاه‌های اجرایی

۱۰ کارکنان وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و سازمان‌های وابسته به همراه خانواده آنها

گروه‌هایی که از «بلیت نیم‌بها» بهره‌مند می‌شوند نیز به این ترتیب اعلام شده‌اند:

۱ خانواده‌های دارای سه و چهار فرزند

۲ دانش‌آموزان و دانشجویان به صورت انفرادی و گروهی به همراه معلمان و سرپرستان

۳ خبرنگاران

۴ بازنشستگان به همراه افراد تحت تکفل

غیر از موزه‌های وزارت میراث فرهنگی، موزه‌های شهرداری هم گران شده‌اند اما به میزان معقول تری.

پیش از این موزه‌های شهرداری تهران هم افزایش قیمتی را در بلیت‌های خود اعمال کردند اما نیمه دوم اسفند این نرخ‌ها علنی شده بود. مثلاً اعلام شد که بلیت بازدید از سکوی دید باز برج میلاد ۱۰۰ هزار تومان، برای سه طبقه ۱۸۰ هزار تومان و برای سکو، گنبد آسمان، موزه مشاهیر و موزه شهرداری ۳۰۰ هزار تومان تعیین شود.

همچنین پیشنهاد کمیسیون و شهرداری برای بلیط بازدید از خانه موزه‌ها برای بازدیدکنندگان خارجی ۱۲ هزار تومان، باغ موزه‌ها ۹ هزار تومان و خانه موزه‌ها پیشنهاد کمیسیون فرهنگی و اجتماع ۸ هزار تومان و شهرداری ۷ هزار و ۸۰۰ تومان است.

پیشنهاد این کمیسیون و شهرداری برای نرخ بلیت بازدید از موزه‌ها برای بازدیدکنندگان داخلی ۳۰ هزار تومان، پیشنهاد کمیسیون برای باغ موزه‌ها ۲۵ هزار تومان و شهرداری ۲۴ هزار تومان و خانه موزه‌ها پیشنهاد کمیسیون ۱۰ هزار تومان و شهرداری هشت هزار و ۴۰۰ تومان اعلام شد.

کد خبر 6061458 فاطمه کریمی

دیگر خبرها

  • توزیع گسترده گوشت منجمد و گرم وارداتی گوسفندی در بازار یزد
  • قیمت جهانی طلا کاهش یافت
  • طلای جهانی سر خم کرد
  • جمعیت دام سبک به ۶۵ میلیون می‌رسد
  • تصمیم ناگهانی برای موزه ها/واکنش وزارت میراث به انتقاد از گرانی!
  • افزایش قیمت دلار بازار مسکن را به کدام سو می‌برد؟
  • سیگنال عجیب دلار به قیمت مسکن/ قیمت‌ جدید خانه‌های پایتخت را ببینید (+ جدول)
  • قیمت جهانی طلا از دلار جلو زد
  • ریزش قیمت طلا در راه است ؟
  • قیمت نفت کماکان صعودی ماند