Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با تأکید به اینکه زمین‌های قابل کشت استان میراث نسل‌های بعدی است گفت:‌ تغییر کاربری اراضی شالیکاری ‌گیلان خط قرمز جهاد کشاورزی استان است. ۲۰ تير ۱۳۹۷ - ۱۵:۵۹ استانها گیلان نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت،‌ علیرضا شعبان‌نژاد عصر امروز در جلسه شورای کشاورزی در فرمانداری رشت اظهار داشت:‌ زمین‌های حاصلخیز گیلان به عنوان میراثی‌ ارزشمند برای نسل‌های بعدی محسوب می‌شود و تغییر کاربری آن خط قرمز سازمان جهاد کشاورزی گیلان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان شهر رشت را بزرگترین شهر کشاورزی کشور اعلام کرد و گفت:‌ وجود شالیزارهای متعدد در کنار امور باغداری،‌ مرغداری صنعتی،‌ دامداری و یا پرورش ماهی از جمله برخی از مزیت‌های بی‌شمار شهرستان رشت در حوزه کشاورزی است.

شعبان‌نژاد به واردات 600 تا 800 هزار تنی برنج به داخل کشور سخن گفت و تصریح کرد:‌ این محصول استراتژیک در دو استان شمالی گیلان و مازندران و در سطح وسیعی از اراضی شالیکاری کشت می‌شود که می‌توان با افزایش تولید از میزان نیاز بازار داخلی به واردات کاست.

وی بخش اعظمی از نیاز بازار داخلی به برنج وارداتی را ناشی از فرهنگ غلط مصرف مواد غذایی دانست و افزود:‌ هرساله مقدار بسیار زیادی از مواد غذایی از جمله برنج دور ریز می‌شود در حالی‌که همین محصول با شرایط بسیار سخت در دوران تحریم‌ها به داخل کشور وارد شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان فرهنگ‌سازی رسانه‌ها را جهت اصلاح الگوی مصرف را بسیار ضروری اعلام کرد و ابراز داشت:‌ اگر این فرهنگ ارزشمند در کشور به ویژه در طبقه مرفه جامعه به خوبی نهادینه شود علاوه بر کاهش مصرف کشور به سمت خوکفایی در تولیدات کشاورزی پیش می‌رود.

شعبان‌نژاد از تولید بیش از 40 درصد برنج کشور در استان گیلان خبر داد و اظهار داشت:‌ سال گذشته حدود یک میلیون و 200 هزار تن شلتوک از اراضی شالیکاری گیلان برداشت شد که پس از فرآوری آن حدود 700 هزار تن برنج سفید در کارخانجات تولید و استحصال شد.

وی به‌کارگیری روش‌های نوین و علمی جهت رسیدن به خودکفایی در تولید برنج را امری دست‌یافتنی ارزیابی کرد و گفت:‌ بر همین اساس سازمان جهاد کشاورزی گیلان طرحی را با بسیج مهندسین کشاورزی استان آغاز کرده تا با روش‌های علمی بین 10 تا 15 درصد در تولید برنج افزایش ایجاد شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان کشاورزی در گیلان را از مشاغل بسیار سخت خواند و بیان داشت:‌ توسعه مکانیزاسیون و ترویج استفاده از ماشین‌آلات کشاورزی برای فرآیند تولید و برداشت محصولات را از مهم‌ترین اهداف راهبردی سازمان جهاد کشاورزی گیلان اعلام کرد.

شعبان‌نژاد با بیان اینکه 64 هزار هکتار از اراضی شالیکاری استان گیلان در شهرستان رشت واقع شده است تصریح کرد:‌ شهرستان رشت با دارا بودن شالیزارهای وسیع و با تولید مقدار بسیار زیادی از برنج استان در حقیقت به نوعی پایتخت شالیزاری کل کشور محسوب می‌شود.

وی با اشاره به اینکه به محض دریافت اعتبارات نسبت به تجهیز و نوسازی اراضی اقدام می‌شود عنوان کرد:‌ حدود 15 هزار هکتار از اراضی شالیکاری گیلان آماده اجرای طرح تجهیز و نوسازی هستند که از این مقدار حدود 5 هزار هکتار آن در شهرستان رشت واقع شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به اینکه در سال‌های اخیر بالغ بر 300 میلیارد تومان تسهیلات خرید ماشین‌‌آلات کشاورزی پرداخت شده است بیان داشت:‌ بر این اساس حدود 12 هزار دستگاه انواع ماشین‌آلات در اختیار کشاورزان گیلانی قرار گرفت.

شعبان‌نژاد از برداشت مکانیزه محصول برنج در سطح 170 هزار هکتار از اراضی شالیکاری گیلان در سال گذشته خبر داد و عنوان کرد:‌ علاوه بر این نشاء مکانیزه در سطح 116 هزار هکتار و عملیات وجین نیز در 20 هزار هکتار از اراضی گیلان با استفاده از ماشین‌آلات انجام شد.

وی بسته‌بندی فعلی برنج را بسیار ضعیف و غیرقابل قبول نامید و اظهار داشت:‌ بنا داریم با اجرای طرح مشترک با استانداری گیلان و مرکز تحقیقات برنج،‌ این محصول استراتژیک را در بسته‌بندی‌های کاملاً ویژه به همراه کد رهگیری و با یک برند خاص وارد بازار مصرف داخلی کنیم.

انتهای پیام/م

R7877/P1486/S6,71/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۲۰۹۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان کاشمر سند دار شد 

به گزارش خبرنگار مهر، کاظم قربان پور ظهر سه شنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به اقدامات موثر اداره امور اراضی جهاد کشاورزی اظهار کرد: یکی از مهمترین اقدامات مجموعه جهاد کشاورزی واگذاری ۱۵۲ هکتار از اراضی دولتی به طرح های مختلف کشاورزی و غیره بوده است.

رییس جهاد کشاورزی کاشمر ادامه داد: در سال جاری باهدف آموزش بهره برداران بیش از ۲۵۰ نفر روز دوره آموزشی برگزار شده و بیش از ۱۹ هزار و ۵۰۰ کیلومتر از اراضی به طور موثر پیمایش شده که منجر به صدور ۸۰ مورد اخطاریه و ۴۰ مورد اعمال قانون تبصره ۲ ماده ۱۰ وتعداد ۶ مورد ماده ۳ طبق قانون حفظ کاربری اراضی کشاورزی و باغی شده است.

وی بیان کرد: در سال جاری ۱۸ مورد نقشه تجمعی پلاک های دارای رفع تداخلات با سطحی بالغ بر ۳هزار و ۵۰۰ هکتار تهیه شده و۶۳۰ نفربهره بردار با سطحی برابر ۳۵۰ هکتار به اداره ثبت اسناد و املاک جهت سند دار کردن اراضی معرفی شده اند.

قربان پور اظهار کرد: در سال ۱۴۰۲ تعداد ۱۱۰ مورد ثبت پرونده حقوقی و تعداد ۱۷۳ مورد از پرونده های سنوات گذشته را در سامانه ثبت کرده ایم.

رییس جهاد کشاورزی کاشمر خاطر نشان کرد: همچنین طرح های اجرا شده در قالب تبصره یک ماده یک ۹ مورد و ۱۳ مورد نیز در قالب طرح های واگذاری اراضی ملی انجام شده است.

کد خبر 6093028

دیگر خبرها

  • ۱۰۰ درخت در ۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی صالحیه قطع شد
  • ۱۵ تغییر کاربری غیرمجاز در آمل قلع و قمع شد
  • قطع ۱۰۰ درخت در ۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی صالحیه
  • ۳۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان کاشمر سند دار شد 
  • خزانه گیری ۱۷۷ هزار هکتار از اراضی گیلان
  • مقابله با تغییر کاربری غیرمجاز به وسعت ۳۰۰ هکتار در چهارباغ
  • مقابله با تغییر کاربری غیرمجاز به وسعت ۱۱۰ هکتار در کرج
  • مقابله با تغییر کاربری غیرمجاز ۱۱۰ هکتار از اراضی زراعی کرج
  • ۵۷ مورد دیوارکشی و قطعه‌بندی در البرز قلع و قمع شد
  • کشت مکانیزه ۷۵ درصد از اراضی شالیزاری شفت