Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-24@07:18:13 GMT

شتاب خشکی به قلب تالاب میانکاله

تاریخ انتشار: ۲۱ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۶۲۷۷۶۶

به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری، حسینعلی ابراهیمی کارنامی عصر روز سه‌شنبه در بازدید از پروژه لایروبی انهار منتهی به میانکاله در منطقه قلعه‌پایان بهشهر در جمع خبرنگاران اظهار کرد: یکی از برنامه‌های احیایی پیش‌بینی شده جهت احیای خلیج گرگان و تالاب میانکاله بحث لایروبی انهار منتهی به تالاب و همچنین دسترسی آسان‌تر به نقاط مختلف تالاب به‌منظور پایش و کنترل محیط طبیعی این مجموعه بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اعلام اینکه لایروبی حدود 54 کیلومتر از انهار و رودخانه‌های منتهی به تالاب میانکاله در پروژه‌ی احیا پیش‎بینی شده است، افزود: این اقدام در سال‌جاری از اردیبهشت‌ماه آغاز شد و بیش از 60 درصد نیز پیشرفت فیزیکی داریم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران با اشاره به حفر مجدد کانال از مسیر محیط‌بانی قلعه‌پایان به‌طول 2 کیلومتر که در سال گذشته 1.5 کیلومتر بوده است، گفت: اکنون تقریباَ در انتهای عملیات فیزیکی هستیم و زمانی که این پروژه تمام شود؛ حداکثر در زمان 10 دقیقه به نقاط حساس تالاب دسترسی پیدا می‌کنیم که به‌ویژه برای جلوگیری از صید و شکار غیرمجاز دارای اهمیت است.

این مسؤول بیان کرد: بحثی که برای مجموعه خلیج گرگان و تالاب بین‌المللی میانکاله پیش آمد؛ عدم تأمین حق‌آبه این مجموعه با محدودیت منابع آبی و احداث سد در بالادست بوده است؛ مقداری از آن به‌علت عدم لایروبی کانال‌ها بود که در زمان کم‌بارشی آن‌هم در فصل بارندگی یا در زمان سیلابی‌شدن آب به تالاب نمی‌رسید، لذا نسبت به لایروبی انهار و کانال‌ها اقدام شد تا شاهد احیای بخشی از تالاب باشیم.

ابراهیمی‌کارنامی ادامه داد: البته سرعت خشکی در تالاب بالا است، راهکارهای دیگری نیز مانند انتقال آب از مصب برخی از رودخانه‌های نزدیک تالاب یا انتقال آب از دریای خزر وجود دارد که همه این راه‌ها در کمیته ملی خلیج گرگان و تالاب میانکاله در حال بررسی است.

عضو شورای اداری مازندران با بیان اینکه تاکنون حدود 2 میلیارد تومان برای احیای میانکاله عمدتاً از محل اعتبارات استانی هزینه شده است، افزود: اراده خوبی را در مسؤولان و نمایندگان حوزه‌های اثرگذار در استان شاهد هستیم، زیرا کاری که در طول 10 سال انجام نشده بود، در مدت یک‌سال انجام شد و آنها نشان دادند که به تالاب میانکاله و خلیج گرگان اهمیت می‌دهند.

وی با بیان اینکه بررسی‌های اولیه نشان می‌دهد میانکاله قابل احیا بوده و این پروژه شدنی است، اظهار کرد: نیاز به تأمین منابع مالی است و بخش عمده نیز به مدیریت بازمی‌گردد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران ادامه داد: چاه‌های غیرمجاز باید مسدود شوند، فعالیت چاه‌های مجاز با برداشت‌های غیرمجاز نظارت و کنتورهای هوشمند روی آنها نصب شوند، اگر به دنبال استمرار تولید اراضی و حیات تالاب و خلیج گرگان هستیم؛ همه باید دست به دست هم بدهیم و کشاورزان و بهره‌برداران نقش مهمی دارند.

وی در پایان گفت: عملیات لایروبی انهار و کانال‌های منتهی به تالاب میانکاله را در سال گذشته داشتیم اما این حجم عملیات به‌صورت یکجا کم‌سابقه بوده است، شاید لازم باشد لایروبی را تجدید کنیم و در صورت نیاز، حتماً این کار را انجام خواهیم داد.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۲۷۷۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس سازمان محیط زیست: دیگر پروژه‌ ای به نام میانکاله وجود ندارد

رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست تاکید کرد: از نظر ما دیگر پروژه ای به نام میانکاله وجود ندارد و از لحاظ علمی و اقتصادی و نقشه آمایش استان این پروژه قابل اجرا نیست.
 
به گزارش ایسنا؛ علی سلاجقه در حاشیه نشست امروز هیات دولت و در جمع خبرنگاران، بیان کرد: اصلا پروژه ای به نام میانکاله دیگر وجود ندارد چراکه هچ گونه مجوزی برای آن داده نشده است، اصل کار ما مبتنی بر نقشه آمایش استان است، در آنجا از لحاظ علمی، اقتصادی و اجتماعی چنین پروژه ای قابل اجرا نیست.
 
وی در ادامه اظهار کرد: هیچ اتفاق خاصی رخ نداده است. تخلف انجام می شود. ما از دستگاه های قضایی استان، هم دادستانی و هم مجموعه قضایی استان می خواهیم که این کار از بعد قضایی دنبال شود.
 
رئیس سازمان حفظات از محیط زیست در پاسخ به این پرسش که مگر پروژه به نتیجه نرسیده بود؟ بیان کرد: نمی خواهم نبش قبر کنم، این پروژه از نظر ما تمام شده است. 
 
سلاجقه گفت: در حوزه سد چم شیر و حقآبه آن ما مشکلی نداریم. حقابه آن متناسب با محاسبه ای که انجام شده داده می شود. بحث هایی پیرامون کیفیت آب آن مطرح است که ما  جدای از اینکه وزارت نیرو کار خود  را انجام می دهد، ما نیز به عنوان دستگاه ناظر نمونه گیری انجام دادیم. با توجه به تراز آبگیری که تاکنون انجام شده است در آنجا مشکلی از لحاظ کیفیت آب وجود ندارد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • مطالبه رهبر انقلاب از نشر کودک و نوجوان نیازمند شتاب بیشتر است / امروز دیگر خریدن کتاب ترسناک نیست
  • نبرد خونین مار ۱۵ متری و خرس گریزلی/ کدام شکارچی پیروز می‌شود؟
  • رئیس سازمان محیط زیست: دیگر پروژه‌ ای به نام میانکاله وجود ندارد
  • (ویدئو) پروژه پتروشیمی میانکاله کاملا لغو شد
  • یک خبر خوب برای محیط زیست؛ پروژه پتروشیمی میانکاله کاملا لغو شد
  • طرح پتروشیمی «میانکاله» دیگر وجود ندارد
  • داستان شور نمکی‌ها و قصه شیرین کیک‌ و نوشابه بعدازظهر
  • تالاب انزلی باید هر چه زودتر لایروبی شود
  • لزوم ارایه راهکار مناسب در راستای رفع معضلات تالاب انزلی
  • تصمیمی برای استرداد اراضی پتروشیمی میانکاله گرفته نشده است