Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی گیلان ‌با اشاره به برداشت نخستین خوشه‌های برنج گیلان در اوایل مرداد گفت: ۵۱ درصد از اراضی شالیکاری گیلان به مرحله خوشه‌دهی رسید. ۲۱ تير ۱۳۹۷ - ۰۳:۱۳ استانها گیلان نظرات

لیلا بذرکار در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در رشت اظهار داشت:‌ ‌در حال حاضر 51 درصد از اراضی شالیکاری گیلان به مرحله خوشه‌دهی رسیده‌اند و با توجه به مساعد بودن شرایط آب و هوایی نخستین خوشه‌های طلایی برنج اوایل مرداد در مزارع شالیکاری استان گیلان برداشت می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گیلان عنوان کرد: ‌با توجه به شرایط بسیار خوب جوی،‌ همکاری خوب کشاورزان و مطلوب بودن نتیجه طرح‌هایی نظیر نوبت‌‌بندی‌ کردن رهاسازی آب،‌ مسئله کاهش عملکرد محصول نسبت به سال گذشته را نیز نداریم.

بذرکار با اشاره به این نکته که امسال مرحله فاز زایشی در محصول با افزایش دما به خوبی منطبق شده است ابراز داشت:‌ برخلاف تصور بسیاری،‌ مسئله افزایش دمای هوا و گرمای زیاد در این مقطع از زمان برای طی فرآیند مربوط به دانه بستن محصول برنج بسیار مطلوب بود.

وی از برداشت خوب محصول برنج به نسبت سال زراعی گذشته خبر داد و عنوان کرد:‌ گزارش‌های کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی گیلان در مورد نخستین خوشه‌دهی محصول برنج در سطح اراضی شالیکاری استان مربوط به شهرستان‌های لاهیجان،‌ ماسال و تالش بوده است.

سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گیلان تصریح کرد:‌ بر اساس این گزارش‌ها تاکنون حدود 51 درصد اراضی شالیکاری استان به مرحله خوشه‌دهی رسیده‌اند که این آمار در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته از مطلوب بودن این فرآیند حکایت دارد.

بذرکار ضمن تأکید مجدد بر این نکته که امسال بهترین شرایط دمایی در فاز گلدهی برنج اتفاق افتاد بیان داشت:‌ افزایش دما در زمانی اتفاق افتاد که از لحاظ ادامه فرآیند مربوط به گرده افشانی و تکمیل شدن فاز گلدهی محصول برنج،‌ بهترین و مناسب‌ترین شرایط ممکن را ایجاد کرد.

وی توجه کشاورزان نسبت به هشدارها و توصیه‌های کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی گیلان در مورد مبارزه با آفات را بسیار ضروری خواند و گفت:‌ زمان مبارزه با آفات بسیار مهم است بنابراین انتظار داریم شالیکاران با کارشناسان مراکز جهاد کشاورزی همکاری لازم را داشته باشند.

سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد:‌ برای مبارزه مؤثر با آفات و تعیین زمان دقیق این کار تنها دانش بومی کافی نیست و شالیکاران باید عملکرد خود را ‌در این مورد با کارشناسان گیاه پزشکی مراکز جهاد کشاورزی هماهنگ کنند.

انتهای پیام/ش

R7877/P1011199/S6,71/CT1

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۲۸۳۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تک‌کشتی پسته، کشاورزی خوشاب را تهدید می‌کند

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی،مدیر جهاد کشاورزی خوشاب گفت: کشت غیراصولی و بی‌رویه پسته و رعایت نکردن اصول تنوع کشت محصول در این شهرستان، در سالیان گذشته خسارات جبران ناپذیری را به بهره برداران خوشابی وارد کرده است.

ابراهیم رودسرابی افزود: این در حالی است که این شهرستان علاوه بر پسته، چندین محصول مزیت دار از جمله انگور، زعفران، گندم و جو، زیره، هندوانه بذری و خربزه، پنبه دارد که با برنامه‌ریزی دقیق، می‌توان به عملکرد مناسبی از این محصولات رسید.

مدیر جهاد کشاورزی خوشاب با اشاره به اقدامات مدیریت کشاورزی شهرستان برای جبران این رویکرد یکسویه، گفت: پارسال بیش از چهار میلیارد ریال اعتبار بلاعوض برای توسعه تاکستان‌ها در مناطق مستعد خوشاب هزینه شد و تاکنون بیش از ۲۰۰ هکتار باغ انگور با روش‌های نوین، در این شهرستان ایجاد شده است که تلاش می‌شود این سطح امسال به ۲ برابر افزایش یابد.

رودسرابی افزود: شهرستان خوشاب به لحاظ سطح زیر کشت پسته در استان، رتبه دوم را بعد از شهرستان مه ولات دارد.

دیگر خبرها

  • تک‌کشتی پسته، کشاورزی خوشاب را تهدید می‌کند
  • ۳۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان کاشمر سند دار شد 
  • خزانه گیری ۱۷۷ هزار هکتار از اراضی گیلان
  • کشت قراردادی پنبه در یک هزار هکتار از مزارع سیستان وبلوچستان اجرا می‌شود
  • کشت آزمایشی جو قصیل در قم به برداشت رسید
  • برداشت خیار سبز در شهرستان قیروکارزین
  • کشت مکانیزه ۷۵ درصد از اراضی شالیزاری شفت
  • پیش بینی تولید بیش از ۸۰۰۰۰ تن محصول گندم از شهر خوشه‌های طلایی
  • رصد دقیق ۴۷۰۰۰۰ هکتار برنج شمال با داده‌های فضایی
  • برآورد سطح زیرکشت برنج با داده‌های فضایی برای نخستین بار