Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴-در دو روز گذشته برخی از سایت‌های خبری ادعا کرده‌اند که اسحاق جهانگیری در اعتراض به احتمال جایگزینی محمد نهاوندیان به جای ولی‌الله سیف برای ریاست بانک مرکزی تهدید به استعفا کرده است. اما این خبر نه تنها از سوی دفتر رئیس جمهور و سخنگوی دولت تکذیب شد بلکه نزدیکان معاون اول رئیس‌جمهوری آنچه سایت‌های خبری منتشر کرده‌اند، تکذیب کرده و آن را فرافکنی جدید علیه دولت خوانده‌اند که با هدف ضربه زدن مستقیم به اسحاق جهانگیری تفسیر می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال اکنون پرسش بر سر این است که این خبر‌ها بر چه اساس منتشر می‌شوند؟ شایعه استعفای اسحاق جهانگیری، محصول باج‌خواهی یک سایت اینترنتی و شیطنت مخالفان دولت بوده است. در عین‌حال به نظر می‌رسد، رئیس‌جمهور به مشورت دوستانش برای تغییر ترکیب اقتصادی کابینه بها می‌دهد.

منابع خبری در دفتر معاول اول رئیس‌جمهوری، استعفای اسحاق جهانگیری را تکذیب می‌کنند. از دیگر سو، سازندگی باخبر شده که تغییرات در دولت به زودی کلید می‌خورد و برخی از مدیران اقتصادی دولت تغییر خواهند کرد. رئیس‌جمهور نیز در حال بررسی گزینه‌هایی است که قرار است جایگزین برخی وزرا شوند.

در دو روز گذشته برخی از سایت‌های خبری ادعا کرده‌اند که اسحاق جهانگیری در اعتراض به احتمال جایگزینی محمد نهاوندیان به جای ولی‌الله سیف برای ریاست بانک مرکزی تهدید به استعفا کرده است. اما این خبر نه تنها از سوی دفتر رئیس جمهور و سخنگوی دولت تکذیب شد بلکه نزدیکان معاون اول رئیس‌جمهوری آنچه سایت‌های خبری منتشر کرده‌اند، تکذیب کرده و آن را فرافکنی جدید علیه دولت خوانده‌اند که با هدف ضربه زدن مستقیم به اسحاق جهانگیری تفسیر می‌شود.

با این حال اکنون پرسش بر سر این است که این خبر‌ها بر چه اساس منتشر می‌شوند؟ خبر‌های دریافتی ما حاکی از این است که مدیر یکی از سایت‌ها با هدف باج‌خواهی به دنبال این است که پستی در دولت بگیرد. دفتر رئیس‌جمهور این رفتار را نه تنها نپسندیده و رد کرده بلکه در صدد شکایت هم برآمده است.

اما آیا عدم استعفای جهانگیری از دولت به منزله پذیرش ناکار‌آمدی تیم اقتصادی دولت است؟ جهانگیری در چند مقطع نسبت به ناکار‌آمدی تیم اقتصادی دولت صحبت کرده و گلایه‌های خود را نیز مطرح کرده است. او حتی در زمانی که دولت دوم روحانی تشکیل شد، نسبت به انتخاب برخی وزرا گلایه‌مند بود و این گلایه را نیز مستقیم به رئیس‌جمهوری بیان کرد. به اعتقاد او ترکیب نوبخت، ولی‌الله سیف، محمد شریعتمداری و نبود مسعود نیلی، موتور اقتصادی را با چالش اساسی روبه‌رو می‌کند. با این حال به‌رغم انتقاداتی که داشت نه تنها دولت را تنها نگذاشت که در بزرگترین بحران پیش‌روی دولت، در کنار رئیس‌جمهوری دیده شد و از ارز 4200 تومانی سخن گفت که به ارز جهانگیری معروف شد.

جهانگیری در این روز‌ها، جلسات مختلفی را تشکیل می‌دهد. از اصول‌گرایان و اصلاح‌طلبان توأمان مشورت می‌‌گیرد تا بتواند نه تنها دولت بلکه کشور را از بحران‌های قتصادی سالم عبور دهد. پس چشم‌انداز او نه تنها استعفا نیست بلکه تاکید بر کار بیشتر است. نکته جالب این است که پیش از این به جای بحث استعفای جهانگیری، بحث استیضاح برخی از وزرای اقتصادی و تعدیل برخی از مدیران ستاد اقتصادی دولت مطرح بود. علی ربیعی، ولی‌الله سیف، محمد‌باقر نوبخت، محمد نهاوندیان، محمد شریعتمداری، عباس آخوندی از جمله مدیران اقتصادی دولت بودند که نام‌شان برای تغییر مکررا برده می‌شد.  در خط مقدم آنها علی ربیعی و محمد‌باقر نوبخت قرار داشتند.

مجلس از دو سو تلاش داشت که هم با اهرم استیضاح  و هم با اهرم سوال از رئیس‌جمهور، نوبخت و علی ربیعی را از دایره تاثیر‌‌گذاری در دولت خارج کند. به موازات بحث استیضاح و برکناری آن دو و برخی دیگر از مدیران، به ناگاه خبر استعفای جهانگیری بر جسته‌سازی شد تا اخبار دیگر را تحت‌الشعاع قرار دهد.

این در حالی بود که جهانگیری در دیداری که با مدیران روزنامه سازندگی داشت، بر ماندن در دولت نیز تاکید کرده و گفته بود که باید ماند و مشکلات را حل کرد. او همچنین خبر داده بود که تیم اقتصادی دولت تغییر خواهد کرد. جهانگیری در آن دیدار، تغییر کابینه را حق رئیس‌جمهور خوانده و گفته بود که «‌کسی به‌غیر از شخص رئیس‌جمهور تصمیم‌گیر نیست.» البته او تاکید داشت: «تغییر مجموعاً همیشه مثبت است.

من هیچ وقت خودم، از تغییر در کابینه‌ نگران نیستم. فکر می‌کنم تغییر می‌تواند یک پتانسیل و روحیه جدید به سیستم دولت بدهد. این به معنای این نیست فردی که قبلاً کار می‌کرده، ضعیف بوده و باید تغییر می‌کرده است. گاهی به علت تغییر سیاست‌ها و شرایط باید در هیئت دولت نیز جابه‌جایی و تغییر اتفاق بیفتد. اما به هر حال شخص رئیس‌جمهور است که باید در این زمینه به جمع‌بندی برسد... فکر کنم آقای رئیس‌جمهور تغییراتی در دولت خواهند داد... به نظرم این پاسخ به افکار عمومی است... مدیران کشور باید با‌انگیزه باشند.

هرکسی با درجه‌ای از مدیریت و دانش بخواهد مسئولیتی قبول کند اما بی‌انگیزه باشد، در حال ظلم کردن به مردم است. خودم این مساله را به صورت جدی در کابینه دنبال کرده‌ام.»

اما اکنون به جای آنکه بحث تغییر مدیران اقتصادی در دستور کار باشد، به ناگاه خبر استعفای جهانگیری منتشر می‌شود. این در حالی است که جهانگیری در اصفهان به سر می‌برد و گفته است: «در حالی که همه به دنبال مقاومت هستند، عده‌ای به دنبال این هستند که حتی در این شرایط هم جیب مردم را بزنند اما ما اجازه نمی‌دهیم.»

حسینعلی امیری، معاون پارلمانی دولت در پاسخ به این سوال که واکنش رئیس‌جمهور به درخواست نمایندگان مجلس برای ترمیم کابینه چه بوده؟ به ایلنا گفته است: «آقای رئیس‌جمهور از راه‌های مختلف در جریان آنچه در مجلس می‌گذرد، قرار می‌گیرد و هرگونه تصمیم برای ترمیم کابینه مختص تصمیم ایشان است.» با این حال به نظر می‌رسد موتور تغییرات در دولت روشن شده و محتمل است که نقش جهانگیری از آنچه تاکنون در دولت دیده‌ایم، پررنگ‌تر شود.

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 روزنامه سازندگی جهانگیری رویداد24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۳۰۸۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلایل استعفای امام جمعه رفسنجان پس از ۳۹ سال فعالیت /تاکید بر جوان گرایی

امام جمعه رفسنجان درباره دلیل استعفای خود از امامت جمعه این شهر توضیحاتی ارائه داد.

 به گزارش گروه استان های خبرگزاری دانشجو، حجت‌الاسلام اصغر عسکری گفت: بنده ۱۵ آذر سال ۹۸ به عنوان امام جمعه رفسنجان معرفی شدم و بنا را بر این گذاشتم که سه سال بیشتر نمانم؛ لذا چند ماه قبل از پایان دوره سه‌ساله در ۱۲ مرداد ۱۴۰۱ استعفا دادم.
وی افزود: از طریق روال اداری استعفای خود را به کرمان دادم و کرمان حاضر به ارسال استعفای من به تهران نشد؛ لذا در سمیناری که در تهران برگزار شده بود استعفایم را تقدیم آقای حاج علی اکبری رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور کردم.
او اظهار داشت: همان‌جا جلسه‌ای با هم داشتیم و امر کردند که تا آخر ۱۴۰۱ بمانید.
وی افزود: در پایان سال ۱۴۰۱ گفتند ۱۴۰۲ انتخابات مجلس است بمانید تا انتخابات برگزار شود و باز هم اطاعت کردیم؛ لذا در ابتدای امسال استعفای من مورد پذیرش قرار گرفت.
امام جمعه رفسنجان با بیان این‌که بنده به جز دو دولت بنی‌صدر و مرحوم شهید رجایی با همه دولت‌ها کار کردم، ادامه داد: با دو دولت قبلی و فعلی در رفسنجان کار کردم و هر دو دولت کمال صمیمیت و همراهی را با بنده انجام دادند.
عسکری افزود: دلیل استعفای خود را نوشته‌ام و این است که پاسخ عملی مثبتی به اندیشه متعالی رهبر حکیم و فرزانه انقلاب حضرت امام خامنه‌ای مبنی بر جوان‌گرایی و واگذاری مسئولیت‌ها به جوان‌تر‌ها است.
وی گفت: من سال ۱۳۶۴ از طرف امام راحل (ره) امام جمعه کوهبنان شدم و تاکنون ۳۹ سال امام جمعه بودم.
او توضیح داد: هم در جهاد سازندگی و در آموزش و پرورش کار کرده‌ام؛ مردم چه گناهی کرده اند که فردی که ۴۰ سال کار کرده را تحمل کنند؟ گفتیم جوانی سرحال بیاید؛ یکی از مخاطبان حرف آقاخودمان هستیم.
عسکری ادامه داد: قرار بود قضیه محرمانه بماند و امروز آقای محی‌الدینی در مهریز از مردم این شهر خداحافظی و هفته آینده در رفسنجان معارفه شوند، اما قضیه لو رفت.
او گفت: پس از اصرار و پافشاری مردم، بنده پذیرفتم در خدمت شما باشم؛ از لطف و صمیمیت و بنده نوازی مردم رفسنجان تشکر می‌کنم.

دیگر خبرها

  • جنجال علیه اخذ مالیات از دلالان دانه‌درشت آن هم با پول بیت‌المال
  • وحشت روزنامه دولت از برملاشدن ناتوانی‌های اقتصادی دولت سیزدهم
  • ۸۰۰ روستای خوزستان آسفالت شد
  • صداقت با مردم می‌تواند اعتماد به دولت را افزایش دهد
  • رئیسی: مردم با حضورشان انتخابات باشکوه را رقم بزنند
  • بشار اسد: موضع سوریه در مورد فلسطین تغییر نکرده است
  • ترامپ، دولت بایدن را با گشتاپو مقایسه کرد
  • تاکید اسد بر موضع باثبات سوریه در مسئله فلسطین و مقاومت
  • دلایل استعفای امام جمعه رفسنجان پس از ۳۹ سال فعالیت /تاکید بر جوان گرایی
  • تغییر محسوس در وضع اقتصادی و بهبود معیشت مردم ایجاد شود