Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرارو- نیرو‌ی دریایی ایران، قابلیت‌هایی مانند قایق‌های سریع، موشک‌های ضدکشتی و مین‌های دریایی بدست آورده است که به کارگیری آن‌ها در فضای محدودی مانند تنگه هرمز و خلیج فارس می‌تواند بر تردد کشتی‌ها در منطقه تاثیرگذار باشد.
به گزارش فرارو، هفته گذشته فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، گفته اگر کشور‌ها به درخواست آمریکا مبنی بر متوقف کردن خرید نفت از ایران در ماه نوامبر عمل کنند، تهران ممکن است همه صادراتی که از تنگه هرمز عبور می‌کنند را متوقف کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یک پنجم مصرف جهانی نفت از تنگه هرمز عبور می‌کند.
به ادعای خبرگزاری رویترز، به لحاظ قانونی ایران به صورت یکجانبه نمی‌تواند این گذرگاه آبی را ببندد، زیرا بخشی از آن در آب‌های سرزمینی عمان قرار دارد. با این حال، کشتی‌ها از آب‌های ایران عبور می‌کنند. این آّ‌ب‌ها جزو مسئولیت‌های نیروی دریایی سپاه پاسداران است.
در سال ۲۰۱۶، پس از اینکه ملوانان آمریکایی وارد آّ‌ب‌های ایران شدند، ایران آن‌ها را بازداشت کرد. یک سال پیش‌تر، ایران به سمت یک نفتکش حامل پرچم سنگاپور شلیک کرد. زیرا این نفتکش به یک سکوی نفتی ایران آسیب زد. در سال ۲۰۰۷ ایران ملوانان بریتانیایی را هم در شمال خلیج فارس بازداشت کرد.
ناوگان پنجم آمریکا، مستقر در بحرین، بر تردد کشتی‌های تجاری در خلیج فارس نظارت می‌کند. مقامات آمریکایی گفته‌اند بستن تنگه هرمز، به مثابه تخطی از خط قرمز است و تهدید کرده‌اند که برای بازکردن آن اقدام کنند.
کاپیتان بیل اوربان، سخنگوی ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا به رویترز گفت: "ما نیرو‌های کافی برای حفظ جریان آزاد تجارت و آزادی دریانوردی را در اختیار داریم".
در یک گزارش اداره اطلاعات دریایی آمریکا ادعا شده که خط مشی نیروی دریایی سپاه بر سرعت، تعداد، سری بودن، قابلیت نجات و مرگ‌آوری مبتنی است. ایران قایق‌های سریع، موشک‌های ضدکشتی و مین بدست آورده است. این تجیهزات آن هنگامی که در یک فضای تنگ مانند خلیج فارس و تنگه هرمز به کار گرفته شوند، می‌توانند خطرناک باشند.
آمریکا گفته برای تامین جریان آزاد تجارت، از مین‌روب، اسکورت کشتی و احتمالا از حملات هوایی استفاده خواهد کرد. اما بازگشایی تنگه هرمز ممکن است یک فرآیند طولانی مدت باشد بخصوص اگر سپاه منطقه را مین‌گذاری کند.
مایکل کونل، رئیس برنامه ایران در پژوهشکده سی‌ان‌ای، گفته احتمالا نگران‌کننده‌ترین چالش، مین‌ها و قابلیت‌های ایران است. او گفته سناریوی اینکه محاسبه اشتباه یک واقعه به تبادل مستقیم آتش منجر شود، محتمل‌تر از بسته شدن تنگه هرمز است. کونل افزود: "من نگرانی کمتری درباره یک تلاش غافلگیرکننده برای بستن تنگه هرمز دارم، من بیشتر درباره لغزیدن به درون یک نزاع نگران هستم".
از سوی دیگر، مقامات ایرانی، درباره بستن تنگه هرمز کاملا جدی به نظر می‌رسند. یک مقام بلندپایه ایرانی و فرمانده سابق سپاه به رویترز گفت: "آمریکا با درخواست کردن از کشور‌ها برای قطع صادرات نفت ایران، از قبل علیه ایران جنگ اعلام کرده است. اگر ما به نقطه عدم صادرات هیچ نفتی برسیم، حتما این گذرگاه آبی را خواهیم بست".
یک مقام دیگر ایرانی که به دلیل حساسیت موضوع نخواست نامش فاش شود، تهدید بستن تنگه هرمز را در سیاق گفتگو‌ها با قدرت‌های جهانی درباره آینده توافق هسته‌ای قرار داد. این مقام گفت: " مسئله تنگه به ایران در گفتگو‌ها امتیاز می‌دهد. همه باید بدانند که ایران نباید تحت فشار قرار گیرد. حتی در سخت‌ترین شرایط و فشار فزاینده بر کشور...، ایران هرگز این گذرگاه آبی را نبسته است".

منبع: فرارو

کلیدواژه: بستن تنگه هرمز نیروی دریایی ایران آمریکا صادرات نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۳۳۴۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بندر شهید بهشتی ـ چابهار

بندر شهید بهشتی به عنوان دومین بندر مهم چابهار در سال ۶۱ با توجه به شرایط خاص حاکم بر خلیج فارس (جنگ تحمیلی عراق بر علیه ایران) و با تاکید دولت بر لزوم داشتن بندر در خارج از تنگه هرمز و خلیج فارس شروع به احداث کرد. این بندر در زمان جنگ تحمیلی به دلیل واقع شدن در کرانه دریای عمان و دوری از مرکز بحران نقش مهمی در صادرات ایفا نموده است. به اشتراک بگذارید: https://tn.ai/3079982 درباره ما ارتباط با ما آرشیو اخبار ؛ جدیدترین اخبار لحظه به لحظه امروز پیوندها بازار پربیننده‌ترین اخبار قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان ما را دنبال کنید: RSS تلگرام اینستاگرام توییتر   آپارات   سروش   آی‌گپ   گپ   بله   روبیکا   ایتا
All Content by Tasnim News Agency is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

دیگر خبرها

  • استان بوشهر از مزیت‌های اقتصاد دریایی بهره‌مند می‌شود
  • خبر جدید از کشتی توقیف شده توسط سپاه در تنگه هرمز
  • بندر شهید بهشتی ـ چابهار
  • خبر جدید از کشتی توقیف شده بدست سپاه / وزیر کشور: قوه قضائیه مسئول است
  • افزایش باد همراه با غبار محلی و مواج شدن دریا در خلیج فارس، ۱۶ اردیبهشت
  • تداوم ناپایداری‌های جوی و دریایی در هرمزگان
  • برگزاری جشنواره سیلینگ در ساحل جزیره هرمز
  • تداوم ناپایداری‌های جوی و دریایی در هرمزگان، ۱۵ اردیبهشت
  • جابجایی جنگنده‌های آمریکایی در خلیج فارس
  • صادرات سیب لرستان به روسیه، ترکمنستان و حاشیۀ خلیج فارس