Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران گفت: آقای امیرانتظام خلاف مصالح ملی اطلاعاتی را در اختیار آمریکایی‌ها قرار می‌داد و خدمات قابل توجهی به آنها می‌کرد.

عباس سلیمی نمین مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران در گفت‌وگو با خبرنگار احزاب و تشکل‌های گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به ارتباط امیرانتظام با آمریکا، گفت: آقای امیرانتظام دارای روابط غیرمتعارف با بیگانه بود، به طوریکه اعتراضات برخی اعضای نهضت آزادی و وزیر خارجه خارجه وقت را برانگیخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: وزیر خارجه وقت دکتر سنجابی در اعتراض به ارتباطات غیرمتعارف و پنهان این افراد با آمریکایی‌ها و دور زدن وزارت خارجه، از سمت خود استعفا داد که در خاطرات خود این مطلب را به صراحت بیان کرده است که اینها به جای وزارت خارجه خودشان مستقیما با آمریکایی ها ارتباط برقرار کرده‌اند.

سلیمی نمین تصریح کرد: همچنین علاوه بر دبیرکل جبهه ملی، خود اعضای نهضت آزادی هم به امیرانتظام و ارتباطات غیر متعارف او حساس بودند و مواضعی علیه وی اتخاذ کردند، از جمله عزت‌الله سحابی و برخی از نیروهای دیگری که بیانیه داده و  از آقای انتظام ابراز برائت کردند.

وی ادامه داد: شرایط به گونه‌ای بود که در نهایت دولت موقت تصمیم گرفت تا امیرانتظام از کشور خارج شود، کسی که معاون نخست وزیر بود جایگاهش تنزل پیدا کرد و سفیر کشورهای اسکاندیناوی شد، این تحول جدی بود چراکه ما روابط جدی و آنچنان با این کشور نداشتیم، لذا این جایگاه تنزل محسوب می‌شد و هدف این بود که آقای امیرانتظام را به عنوان یک نقطه ضعف از خود دور کنند.

مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران اظهار کرد: وی از سال 1332 به بهانه تسلیم نامه اعتراضی نهضت آزادی به سفارت آمریکا، ارتباط خود را با آمریکایی ها برقرار کرد و تا پیروزی انقلاب اسلامی روابط خود را حفظ کرد؛ اما با گسترش ارتباطات آرام آرام در تجارت آلودگی هایی پیدا کرد و ارتباط خود را کاملا با نهضت آزادی قطع کرد.

سلیمی نمین تصریح کرد: امیرانتظام در سال 57 علارغم اعتراضات برخی جوانان حزب نهضت آزادی، دوباره به این حزب برگشت، اسنادی که بعدها از لانه جاسوسی به دست آمد حکایت از ارتباط وی با «کاتم» داشت، همچنین بعد از رفتن کاتم از ایران با جایگزین وی در کشورمان ارتباطات خود را حفظ کرد.

وی تاکید کرد: با توجه به اسنادی که از لانه جاسوسی به دست آمده این امر کاملا روشن می‌کند که آقای امیرانتظام خلاف مصالح ملی اطلاعاتی را در اختیار آمریکایی ها قرار داده و خدمات قابل توجهی به آنها ارائه کرده است.

سلیمی نمین گفت: مواضعی که اعضای نهضت آزادی به امیر انتظام اتخاذ کردند و همچنین اسنادی که از لانه جاسوسی به دست آمده دلالت براین روابط غیر متعارف او با بیگانگان دارد، اما خود امیرانتظام در توجیهاتش تلاش می‌کند به گونه ای عنوان کند که توطئه ای علیه نهضت آزادی وجود داشته و آمریکایی‌ها اسنادی را باقی گذاشتند که موجب بدنام شدن نیروهای نهضت آزادی شود. این امر نشان می‌دهد که امیر انتظام محتوای این اسناد را پرمسئله و بیانگر ارتباطات غیرمتعارف با بیگانه می داند و تلاش می کند که این قضیه را به توطئه علیه نهضت آزادی بیان کند.

مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران در پایان خاطر نشان کرد: با این تفاسیر مورد تأئید قرار می‌گیرد که امیرانتظام بسیار روابط دیرینه و دوستانه ای با آمریکایی ها داشته است، بنابراین توجیهاتی که در خاطراتش هم مطرح می‌کند به نوعی اعترافی از جانب وی نسبت به این امر است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار سیاسی پیروزی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۳۶۱۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وال استریت ژورنال: سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا پوتین را در مرگ ناوالنی دخیل ندانستند

نشریه آمریکایی از نتیجه‌گیری سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا درباره اینکه ولادیمیر پوتین نقشی در مرگ مخالف سرشناس دولتش در ماه فوریه گذشته نداشته است، خبر داد.

به گزارش ایسنا، روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» امروز (شنبه)‌ در گزارشی نوشت سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا به این نتیجه رسیده‌اند که «احتمالا» ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه دستور قتل «آلکسی ناوالنی»، مخالف سیاسی سرشناس دولتش را که ماه فوریه گذشته در زندانی نزدیک به قطب شمال جان باخت، صادر نکرده است.

ناوالنی به عنوان چهره برجسته اپوزیسیون روسیه و مخالف سرسخت ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه ۱۶ فوریه ۲۰۲۴ در زندانی که حبس خود را سپری می‌کرد، درگذشت؛ مرگی که به گفته مقامات روسیه به دلیل وجود لخته خون به صورت ناگهانی و در زمان هواخوری اتفاق افتاد.  الکسی ناوالنی در حالی که در زمان فوتش ۴۷ سال سن داشت در سال ۲۰۲۱ به دلیل حمایت مالی و تحریک افراط گرایی در روسیه به زندان افتاد و در زمان مرگ در حال گذراندن حکم مجازات بیش از ۳۰ سال حبس خود بود. حامیان او مدعی شده‌اند ولادیمیر پوتین دستور به قتل او داده و اسناد و مدارکی در حمایت از این ادعا ارائه خواهند کرد.

همچنین جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا نیز در واکنش به فوت ناوالنی ادعا کرد پوتین مسئول مرگ وی است اما کرملین در واکنش به این رخداد هر گونه ارتباط دولت روسیه با این مرگ را رد کرد.

روزنامه وال استریت ژورنال در گزارش خود با اشاره به منابعی که نامشان فاش نشد نوشت به باور سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا مرگ ناوالنی به دستور مستقیم پوتین صورت نگرفته است.

در گزارش این نشریه نوشته شده این سازمان‌ها «به رغم وجود شرایط مشکوک برای مرگ این رهبر مخالفان روسیه» ارزیابی کردند این احتمال که پوتین خواستار کشته شدن ناوالنی بوده باشد کم است.

وال استریت ژورنال تصریح کرد «افراد مطلع به موضوع» گفتند سازمان‌های اطلاعاتی مهم آمریکا شامل سازمان اطلاعات مرکزی (سیا)، دفتر مدیر اطلاعات ملی، و واحد اطلاعاتی وزارت امور خارجه آمریکا همگی بر این باور هستند.

بر اساس این گزارش کارمندان ناوالنی اعلام کرده بودند که او در زمان مرگش احتمالا در آستانه نوعی تبادل زندانی و آزاد شدن بوده و منابع اطلاعاتی آمریکایی نتیجه‌گیری کردند که پوتین در چنین موقعیتی مرگ ناوالنی را نمی‌خواست.

در این گزارش نوشته شد که با وجود این نتیجه‌گیری، متحدان ناوالنی این ارزیابی را قبول نداشته و هنوز مصر هستند که کرملین در پشت مرگ او است.

پوتین ماه گذشته میلادی مرگ ناوالنی را «غم‌انگیز» خوانده و گفت که او حاضر شده بود این مخالف سرشناس دولتش را در یک عملیات تبادل زندانی به غرب تحویل دهد با این شرط که او دیگر هرگز به روسیه برنگردد. متحدان ناوالنی تایید کردند که مذاکراتی بر سر این عملیات برگزار شده بود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اختلاف ها حل نشد اما واشنگتن و پکن مسیر گفت و گو را انتخاب کردند
  • تجمع دانشگاهیان دانشگاه آزاد شهرکرد در حمایت از دانشجویان آمریکایی حامی فلسطین
  • رفتار پلیس با دانشجویان آمریکایی ادعای دروغین آزادی بیان در این کشور را نشان داد
  • ایجاد ۵۷ شهرک در کشور مصوب شده است
  • حمایت دانشگاهیان مشهد از خیزش دانشجویان آمریکایی
  • حمایت دانشجویان دانشگاه خلیج‌فارس از دانشجویان آزادی‌خواه آمریکایی
  • آمریکا: پوتین دستور مرگ الکسی ناوالنی را صادر نکرده
  • اعتراف آمریکا به دست نداشتن پوتین در مرگ ناوالنی
  • وال استریت ژورنال: سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا پوتین را در مرگ ناوالنی دخیل ندانستند
  • واکنش رییس دانشگاه تهران به سرکوب اعتراضات دانشجویان آمریکایی