Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-02@02:30:09 GMT

موزه منطقه ای همدان، منبع عظیم گردشگری غرب کشور

تاریخ انتشار: ۲۱ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۶۳۶۵۹۳

موزه منطقه ای همدان، منبع عظیم گردشگری غرب کشور

به گزارش ایرنا، همدان گنجینه ارزشمندی از تاریخ و هویت باستانی مردم ایران زمین را از دوره های مختلف تاریخی در خود جای داده و قدمت چندهزارساله آن همواره مورد تحسین و شگفتی بازدیدگان و گردشگران داخلی و خارجی این استان شده است.
تکثر و تنوع آثار با ارزش تاریخی و فرهنگی در کنار جاذبه های منحصر به فرد طبیعی موجب معرفی همدان به عنوان یکی از مناطق اصلی گردشگری ایران در داخل و خارج کشور شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


از سوی دیگر کشف اشیای تاریخی و آثاری زیبا، دیدنی و جذاب از دوران مادها، هخامنشیان، ساسانیان، صفویه، سلجوقیان، اشکانیان و قاجاریه از خاک دیار همدان، تبلوری از فرهنگ و تمدن ایرانیان را در این دیار به نمایش می گذارد.
تعدد این آثار تاریخی و باستانی با ارزش و قدمت تاریخی و فرهنگی، همدان را به یکی از بهترین گزینه ها برای ساخت موزه منطقه ‌ای غرب کشور تبدیل کرد و در حدود 10 سال پیش کلنگ احداث این موزه بر زمین زده شد تا بتواند بخشی از آداب و رسوم و آیین زندگی مردم و آثار تاریخی منطقه را در معرض دید علاقه‌ مندان قرار ‌دهد.
اگرچه 10 سال از آغاز این طرح گذشته و طی دوره های مختلف با وقفه ها و مشکلات اجرایی فراوانی دست و پنجه نرم کرده است، اما از سال گذشته ادامه عملیات اجرایی آن کلید خورد و قرار است امسال سالی طلایی برای تکمیل این گنجینه ارزشمند باشد.
این موزه منطقه ‌ای در کنار سایت تاریخی هگمتانه شهر همدان در حال احداث است و در مجاورت آن گنجینه و مخزن امن اشیا احداث شده تا محل امنی برای نگهداری اشیای تاریخی این منطقه باشد.
در حقیقت قرار است در موزه منطقه ای غرب کشور کل اشیا مکشوفه از کاوش های باستان شناسی شامل سفال ها، اشیا مفرغی و سکه های تاریخی نگهداری می شود.

***زیرساختی استاندارد برای نمایش اشیای تاریخی
مسئول اجرای طرح موزه منطقه ای غرب کشور و مخزن امن اشیای فرهنگی و تاریخی هگمتانه گفت: موزه هگمتانه فضایی برای نمایش محدود اشیای خاص سایت تاریخی هگمتانه است و به جز این موزه، زیر ساخت مناسبی برای ارائه اشیای تاریخی در همدان وجود نداشت.
حسن سلطانی اظهار داشت: لذا احداث موزه منطقه ای در همدان به عنوان پایلوت غرب کشور در محدوده تپه هگمتانه و در مجاورت مخزن امن اشیای فرهنگی و تاریخی هگمتانه پیش بینی شد.
وی افزود: 10 سال پیش کلنگ موزه منطقه ای در کنار مخزن امن اشیای فرهنگی و تاریخی هگمتانه زده و به دلیل مشکلات فنی و اجرایی چندین سال احداث آن متوقف شد و با پیگیری های استاندار و مسئولان استان پس از رفع موانع اجرایی، طرح جدید آن در سال گذشته با ایجاد تغییراتی تصویب شد.
سلطانی ادامه داد: اردیبهشت امسال اعتبارات لازم برای ادامه این طرح ابلاغ شد و در حال حاضر این طرح در حال اجراست.

*** مخزن امن اشیا 95 درصد پیشرفت فیزیکی دارد
مسئول دفتر فنی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همدان ادامه داد: مخزن امن اشیای فرهنگی و تاریخی هگمتانه نیز از سال 84 با توجه به لزوم حفظ و نگهداری بیش از 23 هزار شی فرهنگی و تاریخی که در جاهای مختلف با شرایط نامطلوب نگهداری می شد، طراحی و کلنگ احداث آن بر زمین زده شد.
سلطانی افزود: زیر بنای این مخزن 2 هزار متر مربع است که با شرایط پدافند غیرعامل و مطابق با معیارها و ضوابط استانداردهای روز مخازن امن اشیا در جهان احداث شده است.
وی ادامه داد: سیستم تهویه پیشرفته و قفسه های مکانیزه منطبق با آخرین استاندارهای روز این مخزن در حال ساخت است و مخزن با پیشرفت فیزیکی بالای 95 درصد آماده نصب قفسه هاست.

*** اختصاص 180 میلیارد ریال برای موزه منطقه ای همدان
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی نیز روز پنجشنبه در بازدید از روند اجرای طرح موزه منطقه ای همدان، گفت: این موزه منطقه ای، کل استان های غرب کشور را پوشش می دهد.
حمیدرضا حاجی بابایی افزود: بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی قرار است در کشور 12 موزه منطقه ای احداث شود که موزه منطقه ای همدان یکی از این 12 موزه است.
وی ادامه داد: بودجه سال 96 که 80 میلیارد ریال بود دیر ابلاغ شد و امسال نیز 100 میلیارد ریال برای آن اختصاص یافت که در مجموع 180 میلیارد ریال به این موزه اختصاص می یابد.
حاجی بابایی اضافه کرد: مخزن امن اشیای فرهنگی و تاریخی محل جمع آوری و نگهداری تمام اشیای عتیقه ای است که در منطقه غرب کشور وجود دارد و این اشیا در موزه منطقه ای در مجاورت تپه هگمتانه در استان گردشگری همدان به نمایش در میاید.
نماینده مردم همدان و فامینین در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: طرح احداث موزه منطقه ای با 180 میلیارد ریال اعتبار مراحل ادامه کار را آغاز کرده و با رفع موانع موجود، تکمیل می شود‌.
حاجی بابایی بیان کرد: هفته آینده روند تکمیل این موزه با قوت فعال و مخزن امن نیز امسال افتتاح می شود.
وی پیش بینی کرد: موزه منطقه ای همدان نیز سال اینده افتتاح شود و یکی از بزرگترین منابع گردشگری و جذب مسافر برای استان همدان باشد.

***خیابان های اطراف موزه ساماندهی می شود
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همدان نیز در این بازدید گفت: بعد از افتتاح موزه منطقه ای، ساماندهی خیابان های ورودی این موزه با حمایت شهرداری و استانداری همدان آغاز می شود‌.
علی مالمیر افزود: مخزن امن اشیا تاریخی و فرهنگی همدان، محلی استاندارد برای مرمت، نگهداری و انجام اقدامات مطالعاتی و پژوهشی اشیای تاریخی است.
وی ادامه داد: در این مکان استانداردهای لازم برای نگهداری اشیای تاریخی و فرهنگی همدان و منطقه غرب کشور در نظر گرفته شده است.
1181/2090
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: جام جهانی 2018 نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال ارزش های دهه 60 حاجی بابایی زمین صنایع دستی و گردشگری گردشگران داخلی و خارجی گردشگری جام جهانی 2018 نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال ارزش های دهه 60 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۳۶۵۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حفاظت از خانه‌های تاریخی آذربایجان‌غربی در اولویت است

ایسنا/آذربایجان غربی مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی گفت: یکی از اولویت‌های این اداره‌کل حفاظت از خانه‌های تاریخی است.

مرتضی صفری ۱۱ اردیبهشت ماه در ادامه سفر جواد واحدی، معاون امور مجلس، حقوقی و استان‌های وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به ارومیه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه در حال حاضر ۸۰ پروژه مرمتی، فنی و عمرانی در سطح استان در حال اجرا است، اظهارکرد: آذربایجان غربی با داشتن ۱۸۰۹ اثر ثبت ملی و جاذبه‌های طبیعی بکر در تقویت زیرساخت‌ها و معرفی داشته‌ها برای جذب گردشگر، باید تلاش مضاعفی داشته باشیم و عقب‌ماندگی ساختاری خود را در این زمینه جبران کنیم.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی افزود: اعتبار این اداره‌کل در سال ۱۴۰۲ به نسبت سال ۱۴۰۰ در تخصیص رشد ۵ برابری داشته است و با حمایت‌های استاندار آذربایجان غربی در حال حاضر ۸۰ میلیارد تومان پول نقد برای اجرای پروژه‌های عمرانی، مرمتی و فنی اختصاص یافته و ۸۰ پروژه در حال اجراست.

وی با ابراز تاسف برای از بین رفتن تعدادی از خانه‌های قدیمی ارومیه در سالیان گذشته ادامه داد: یکی از اولویت‌های این اداره‌کل حفاظت از این اندک خانه‌های تاریخی شهر بوده و طرح مطالعه ویژه بافت تاریخی ارومیه به‌عنوان اولین استان در سطح کشور به انجام رسیده که نقش مهمی در حفظ بناهای تاریخی ارومیه و دانه‌های با ارزش آن خواهد داشت.

صفری گفت: تعدادی از بناهای تاریخی استان در مالکیت دستگاه‌های اجرایی قرار داشته و طبق قانون دستگاه‌های متولی وظیفه مرمت و نگهداری از بناهای تاریخی را برعهده دارد که متاسفانه در این راستا کم‌کاری شده و بسیاری از بناهای با ارزش استان در حال تخریب است و برای حفاظت آنها، یکی از برنامه‌های ما این است مالکیت یا حق بهره‌برداری از آنها به اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی واگذار شود تا با عزم جهادی بتوانیم آن بناها را مرمت و حفاظت کرده و برای آن بناها کاربری فرهنگی و گردشگری مناسب تعریف کنیم.

وی خاطرنشان کرد: مدرسه هدایت تحویل، مرمت و کاربری مناسب برای آن تعریف شد کار مرمت خانه انصاری ارومیه نیز از دو هفته پیش آغاز شده و مرمت مدرسه ۲۲ بهمن ارومیه نیز با جدیت انجام شده و در آینده نزدیک به بهره‌برداری رسیده و تبدیل به موزه ورزش، تاریخ و مدرسه می‌شود، خانه گردشگری ارومیه نیز پس از مرمت تبدیل به موزه فرش خواهد شد.

صفری گفت: راه‌اندازی این موزه‌ها نقش مهمی در توسعه گردشگری و افزایش مدت ماندگاری گردشگران در ارومیه خواهد داشت.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی با اشاره به مرمت مسجد جامع ارومیه اظهارکرد: در سال ۲۰۲۵ پرونده مساجد جامع کشور برای ثبت جهانی در یونسکو مطرح خواهد شد که باید همگی تلاش کنیم تا اقدامات مرمتی و ساماندهی این مسجد انجام شود و مسجد جامع ارومیه نیز در فهرست آثار جهانی یونسکو قرار بگیرد و برای این امر نیاز است شکل تاریخی مسجد به طور کامل احیا شود.

وی خاطرنشان کرد: فاز اول ساماندهی مسجد جامع ارومیه با همکاری شهرداری با اعتباری بالغ بر۴.۵ میلیارد تومان اعتبار انجام شد.

صفری اظهار کرد: طرح احیای مسجد جامع ارومیه نیزبا همکاری دانشکده معماری دانشگاه ارومیه آماده شده و امسال نیز ۱۰ میلیارد تومان برای این پروژه اختصاص یافته است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نمایش ۵۹ شیء تاریخی به زودی در موزه‌های استان همدان
  • احیای خانه های تاریخی با هدف جذب گردشگری در تبریز
  • حفاظت از خانه‌های تاریخی آذربایجان‌غربی در اولویت است
  • خرید بلیت موزه‌های مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران اینترنتی شد
  • تبریز گردشگرپذیر می شود/ احیای خانه های تاریخی در دل شهر
  • کشف اشیای تاریخی دوره ساسانی و هخامنشی در چالوس
  • کشف ۳۰۸ قطعه اشیای تاریخی دوره ساسانی و هخامنشی در چالوس
  • احیای گنجینه‌های تاریخی حیدرآباد به دست متخصصان ایرانی
  • چرا تنها سایت موزه غرب کشور عاقبت به خیر نشد
  • اهدای ۵۹ شیء تاریخی به اداره میراث‌ فرهنگی شهرستان ملایر