Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-07@11:36:08 GMT

پلاستیک یکی از مشکلات بیست‌گانه قرن

تاریخ انتشار: ۲۱ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۶۳۹۹۳۶

به گزارش مهر رئیس کمیته بودجه و نظارت شورای شهر تهران در حاشیه مراسم روز بدون پلاستیک گفت: روز جهانی بدون پلاستیک پیام‌های زیادی دارد. عمر پلاستیک تا حدود ۵ هزار سال برآورد شده است؛ یعنی ۵ هزار سال طول می کشد که پلاستیک در طبیعت تجزیه شود.

مجید فراهانی افزود: این روزها شاهد بحران پلاستیک هستیم و نه فقط در شهر و کشور ما بلکه همه جهان درگیر آن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

می‌توان گفت پلاستیک یکی از چالش های بیست گانه این قرن است.

وی با تاکید بر اهمیت بحران‌های زیست محیطی در جهان گفت: تهران با چالش های زیست محیطی مختلفی مواجه است. خود ما باید این مسئله را رعایت کنیم و در خانه‌های خود نیز این مسئله را در نظر بگیریم.

عضو شورای شهر تهران تصریح کرد: برخی پسماندها اگر در طبیعت رها شوند نه تنها به محیط زیست صدمه می‌زنند بلکه حتی بیماری ایجاد می‌کنند و به مرگ انسان منتهی می شوند.

فراهانی با بیان این که باید از خودمان شروع کنیم گفت: اگر هر کسی از خودش شروع کند، کمک زیادی به محیط زیست خواهد کرد؛ همچنان که یک زمان بستن کمربند فرهنگ نبود، مصرف کم پلاستیک هم باید به فرهنگ تبدیل شود.

وی ادامه داد: مدیریت شهری در این زمینه تلاش خود را می کند و بدین ترتیب طرح جامع مدیریت پسماند تصویب و مشاور برای آن در نظر گرفته شده است و ما در این دوره سعی داریم تا به مدیریت پسماند به طور ویژه رسیدگی کنیم. امیدوارم بتوانیم از پسماند خشک انرژی تولید کنیم؛ اما در این حوزه میتوان کارهای اصولی کرد؛ آموزش اهمیت زیادی دارد. رسانه ها نقش اساسی دارند اما احزاب به عنوان مجموعه غیر دولتی میتوان فرهنگسازی انجام بدهند.

عضو شورای شهر تهران افزود: با مشکلی که در وضع آب داریم می توان ادعا کرد مهم ترین مشکل ما طی سالهای آینده بحث آب خواهد بود. یکایک شهرهای مختلف در ایران نیز با این مشکل مواجه هستند. در تهران هم اگر منابع آبی آلوده و تبدیل به فاضلاب نشود، این مشکل را می توان مدیریت کرد.

فراهانی در پایان گفت: مسئله روز جهانی بدون پلاستیک نه تنها در ذات اهمیت دارد بلکه اثری که سایر جنبه های محیط زیست دارد، نیاز است به طور جدی مورد بحث قرار گیرد از این در طرح های خلاقانه می توانند کمک بسیار زیادی برای مقابله با این روند داشته باشد.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۳۹۹۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسایی ۱۶۲ کارواش آلاینده در پایتخت/ «پساب» مهم‌ترین مشکل زیست‌محیطی کارواش‌ها

رئیس اداره پایش اداره کل محیط زیست استان تهران ضمن اشاره به شناسایی ۱۶۲ کارواش آلاینده در پایتخت طی سال گذشته، «پساب» را مهم‌ترین مشکل زیست‌محیطی آن‌ها ذکر کرد.

الهه بیگی در گفت وگو با ایسنا افزود: مستندات و وضعیت‌ زیست‌محیطی  ۲۶۳ مورد کارواش در استان تهران در سامانه جامع محیط زیست ثبت شده است. بر اساس آخرین اطلاعات، ۱۶۲ مورد کارواش در پایتخت شناسایی و اطلاعات آن‌ها در این سامانه ثبت شده این در حالیست که امکان جابجایی و تعطیلی واحدهای فاقد مجوز خیلی زیاد است.

رئیس اداره پایش اداره کل محیط زیست استان تهران اضافه کرد: پیش از این واحدهای خدماتی، مشمول واحدهای آلاینده نمی‌شدند ولی بر اساس شیوه‌نامه جدید و تصویب‌نامه هیات وزیران در ۲۷ اسفند سال ۱۴۰۱ همه واحدهای خدماتی در صورت آلایندگی مشمول پرداخت عوارض آلایندگی تحت عنوان عوارض سبز می‌شوند. کارواش‌ها جزو مراکز خدماتی محسوب می‌شوند و در اولویت کاری محیط زیست تهران قرار دارند.

بیگی اضافه کرد: ادارات محیط زیست شهرستان‌های استان تهران کارواش‌ها را شناسایی و مدارک آن را چک می‌کنند و اگر در بازدید از آن‌ها متوجه آلایندگی شوند، به صاحبشان اخطار می‌دهند. مهلت اخطاریه بیش از دو هفته است. اگر اینگونه کارواش‌ها پس از صدور اخطاریه اول اقدامی برای رفع آلایندگی انجام ندهند، اخطاریه دوم با مهلت مناسب صادر می‌شود. اگر واحد آلاینده اقدامی نکند، مستندات آن در سامانه محیط زیست در قسمت آلاینده‌ها ثبت و مشمول پرداخت عوارض می‌شود.

وی در ادامه گفت: این عوارض به‌صورت فصلی است و واحدهایی که آلاینده تشخیص می‌شوند، هر سه ماه اطلاعات آن‌ها در سامانه جامع بارگذاری می‌شود و مشمول پرداخت عوارض می‌شوند.

رئیس اداره پایش اداره کل محیط زیست استان تهران افزود: اطلاعات ۲۶۳ مورد کارواش در سامانه جامع محیط زیست ثبت شده‌اند ولی تعداد کارواش‌های مشمول لیست صنایع آلاینده هستند ۳۷۹ مورد در سال ۱۴۰۲بود چراکه امکان دارد یک کارواش چند بار اسمش در این لیست آورده باشد و تا زمانی که رفع آلوگی نکنند در لیست قرار دارد.  

 وی با بیان اینکه عمده مشکل زیست‌محیطی  کارواش‌ها مربوط به «پساب» آن‌هاست، اظهار کرد: اگر پساب آن‌ها بدون تصفیه وارد منابع پذیرنده مانند اراضی کشاورزی، چاه‌ها و آب‌های سطحی شود، از نظر ما آلاینده هستند چراکه مواد شوینده استفاده شده در کارواش به‌طور مستقیم وارد محیط زیست می‌شود.

رئیس اداره پایش اداره کل محیط زیست استان تهران اضافه کرد: اگر کارواش‌ها بسته به حجم پساب تولیدی، آن استانداردسازی نکنند و به‌صورت خام وارد منابع پذیرنده شود، آلودگی خاک و منابع آب زیرزمینی را در پی خواهد داشت و در صورت ورود به اراضی کشاورزی تبعات دیگری نیز دارد بنابراین اولویت اصلی ما برای کارواش‌ها استانداردسازی پساب‌ آن‌هاست چون این پساب‌ها حاوی آلودگی‌های میکروبی و شیمیایی است.

بیگی در پایان اظهارکرد: بر اساس بازدیدهای انجام شده در حال حاضر میزان آلایندگی کارواش‌ها روند کاهشی داشته است و اغلب آن‌ها به استانداردهای محیط زیستی واقف هستند چراکه در اخطاریه‌های صادر شده اقدامات لازم برای رفع آلودگی ذکر می‌شود  و در نتیجه اغلب کارواش‌ها سیستم استانداردسازی پساب دارند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • شناسایی ۱۶۲ کارواش آلاینده در تهران
  • شناسایی ۱۶۲ کارواش آلاینده در پایتخت/ «پساب» مهم‌ترین مشکل زیست‌محیطی کارواش‌ها
  • ترکیب جمعیتی از چالش های البرز است/ تردد نیروی کار استان به تهران
  • ورود مار سمی به کارگاهی در خلازیر تهران
  • تبیین نقشه راه سال ۱۴۰۳ مناطق ۲۲ گانه شهرداری تهران
  • عیادت از جورج شکور؛ خالقِ سه گانهِ حماسه های ماندگار …
  • حضور ۶۰ ناشر خارجی با ۵۰ هزار عنوان در نمایشگاه کتاب/ توزیع نقشه جانمایی غرفه‌ها از فردا
  • اعلام اسامی ناظران ویژه انضباطی در هفته بیست و ششم لیگ برتر
  • اعلام ۸ ناظر ویژه انضباطی هفته بیست و ششم لیگ برتر
  • سلاجقه: از برقی کردن وسایل نقلیه در تهران حمایت می‌کنیم