Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ زندگی مشترک در کنار هم آمدن دسته‌ای از تفاوت‌های شخصیتی ۲ فردی است که قصد دارند با تعاملی همیشگی روز‌های زیادی را در کنار یکدیگر سپری کنند؛ زوجین قبل از شروع زندگی مشترک باید به حدی از منطق و شناخت نسبت به خود برسند تا در آینده بتوانند تفاوت‌هایی را که با همسر خود دارند درک و اختلاف نظر‌ها را رفع کنند؛ رفع اختلاف نظر‌ها و داشتن زندگی موفق به معنای کوتاه آمدن یکی از طرفین نیست بلکه هر یک از زوجین باید تفاوت‌های شخصیتی یکدیگر را بپذیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مطلب، سیاست‌هایی را بیان می‌کنیم که هر یک از زوجین باید آن‌ها را به کار بگیرند تا زندگی مشترک پایداری داشته باشند.

مهارت گفتگوی مؤثر؛ مهم‌ترین مهارت زوجین

فرشاد شیبانی متخصص روانشناسی بالینی، زوج درمانگر و مدرس دانشگاه در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ درباره مهارت‌هایی که برای موفقیت در ازدواج ضروری هستند، اظهار کرد: زوجین برای موفقیت در ازدواج به مهارت‌هایی نیاز دارند؛ هر یک از طرفین قبل از ازدواج باید مهارت‌هایی را کسب کرده باشند؛ ممکن است هر افراد در زندگی شخصی خود موفق باشند، اما این مهارت‌هایی که باعث موفقیت آن‌ها شده است لزوماً در زندگی مشترک خیلی به آن‌ها کمک نمی‌کند؛ یکی از اصلی‌ترین مهارت‌هایی که زوجین باید داشته باشند، مهارت گفت‌وگوی مؤثر است.

ویژگی‌های یک گفت‌وگوی موثر

وی درباره ویژگی‌های یک گفت‌وگوی مؤثر بیان کرد: پیام‌هایی که ۲نفر به هم در یک گفت‌وگو می‌دهند باید واضح، شفاف و مستقیم باشد؛ زوجین در لفافه و با نیش و کنایه با یکدیگر صحبت نمی‌کنند؛ آنها به یکدیگر برچسب هم نمی‌زنند و به فرد مقابل بی‌احترامی نمی‌کنند؛ آنها  باید صحبت‌های یکدیگر را به خوبی گوش بدهند به طوری‌که علاوه بر گوش مغزشان هم این صحبت‌ها را درک کند.

بیشتر بخوانید: مهمترین راز موفقیت در همسرداری

این متخصص روانشناسی بالینی افزود: زوجین وقتی پیامی را می‌شنوند قبل از اینکه پاسخ بدهند خلاصه‌ای از برداشت خود را به همسرشان می‌گویند برای اینکه ببینند آیا درست متوجه پیام همسرشان شده‌اند یا خیر؛ این کار باعث می‌شود که آنها دچار سوءتفاهم نشوند؛ زوجین باید از صحبت‌های کلی (همه یا هیچ) تا حد امکان اجتناب کنند همچنین آن‌ها نباید در گفتگوهایشان نبش قبر و مسائل گذشته را مطرح کنند، زیرا این کار هیچ مشکلی را حل نمی‌کند و تنها مشکلی به مشکلات قبلی اضافه می‌شود.

 

شیبانی تأکید کرد: زوجین قبل از صحبت کردن باید نسبت به خودشان، زمان و مکان موقعیت سنجی کنند؛ یک زوج موفق زوجی است که مسائل و مشکلات رابطه‌شان را در درون خودشان و به کمک یکدیگر حل می‌کنند و اگر نتوانستند مشکلاتشان را به کمک یکدیگر حل کنند، از یک متخصص یا زوج درمانگر کمک می‌گیرند؛ آن‌ها هیچ‌وقت خانواده‌هایشان را درگیر مشکلاتشان نمی‌کنند، زیرا وقتی خانواده‌ها متوجه این مشکلات می‌شوند، اغلب راهکار‌هایی را می‌دهند که ممکن است این راهکار‌ها آسیب‌زا باشند.

ویژگی‌های یک زوج موفق

وی درباره ویژگی‌های یک زوج موفق، تصریح کرد: یک زوج موفق وقتی با مشکلی مواجه می‌شوند، صحبت از جدایی و طلاق نمی‌کنند بلکه تلاش می‌کنند که مسئله را بررسی و حل کنند؛ یکی از ویژگی‌های یک زوج موفق، داشتن استقلال فردی است یعنی زوجین باید بتوانند که خودشان را از نظر روانشناختی از خانواده‌ها مستقل کنند؛ زوجین باید برای رابطه‌شان مرزی بگذارند و اجازه نفوذ یا دخالت دیگران را به حریم رابطه‌شان ندهند.

این متخصص روانشناسی بالینی گفت: هر یک از زوجین در کنار زندگی مشترک اهداف شخصی خودشان را هم دارند و نباید کل زندگی را به روابط مشترکشان محدود کنند البته این هدف‌گذاری‌ها باید با مشورت با یکدیگر تعیین شوند به این صورت که زوجین باید بررسی کنند که آیا اهداف شخصی‌شان با زندگی مشترک آن‌ها در تضاد است یا خیر؟

شیبانی اظهار کرد: افراد باید زمانی که حال دلشان خوب است تصمیم بگیرند وارد رابطه مشترک شوند؛ داشتن اهداف در زندگی به افراد کمک می‌کند تا احساس خوبی نسبت به خودشان داشته باشند؛ فرد قبل از ازدواج باید از خودش رضایت داشته باشد؛ این موضوع باعث می‌شود که در زندگی مشترک هم حال خوبی داشته باشند؛ اشخاص تا زمانی که در زندگی شخصی خود با مشکل روبه‌رو هستند، نباید ازدواج کنند و اگر این افراد ازدواج کردند باید نخست مسائل شخصی خود را حل کنند؛ در یک رابطه مشترک هر یک از زوجین باید نخست نقاط ضعف خود را برطرف کند و نباید پیوسته ایرادات فرد مقابل را بگوید؛ زوجین موفق به علایق و سلایق یکدیگر احترام می‌گذارند.

وی بیان کرد: زوجین موفق نسبت به مشکلات به وجود آمده یک دیدگاه مشترک دارند به عبارتی آن‌ها سعی می‌کنند که مشکل همسرشان را مشکل خودشان بدانند؛ یک زوج موفق بابت کار‌هایی حتی کوچک که برای زندگی مشترک خودشان انجام می‌دهند، از یکدیگر قدردانی می‌کنند؛ آن‌ها همچنین در مورد کدورت‌ها و رنجش‌های گذشته بخشش دارند؛ زوجین موفق تلاش می‌کنند که دوست داشتن خود را به روش‌هایی که مورد پسند همسرشان است، به یکدیگر نشان بدهند؛ زنان دوست دارند که این دوست داشتن را بشنوند و مردان باید توجه خاصی نسبت به این موضوع داشته باشند همچنین بسیاری از زنان تمایل دارند که بدون مناسبت خاصی یک شاخه گل از همسرشان دریافت کنند.

این متخصص روانشناسی بالینی افزود: یک زوج موفق زوجی است که اولویت نخست زندگی مشترک آنها همسر و خانواده‌شان است؛ آن‌ها تلاش می‌کنند که یک تعادلی را بین کار، دوستان، تفریحات فردی و زندگی مشترکشان برقرار کنند.

بارزترین نیاز‌های روانشناختی زنان و مردان

شیبانی درباره بارزترین نیاز‌های روانشناختی زنان و مردان تأکید کرد: نیاز‌های عاطفی بارزترین نیاز‌های روانشناختی زنان است؛ زنان دوست دارند که به آن‌ها توجه شود و آن‌ها را دوست بدارند همچنین مهم‌ترین نیاز‌های روانشناختی مردان، نیاز به مورد پذیرش و اعتماد بودن است زنان باید همسرشان را همان‌گونه که هستند بپذیرند و توانمندی‌های آن‌ها را بیشتر ببینند و بیان کنند.

 

اصلی‌ترین نیاز‌های زنان

در ادامه شکوفه اویارحسینی کارشناس ارشد مشاوره خانواده در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ درباره اصلی‌ترین نیاز‌های زنان اظهار کرد: نیاز به محبت نخستین نیاز زنان است؛ زنان نیاز دارند که به آن‌ها محبت شود.

وی درباره نیاز دوم زنان بیان کرد: زنان نیاز دارند که شوهرشان ساعتی در شبانه‌روز را به گفتگو با آن‌ها اختصاص بدهند و راجع به مسائل روزمره، فرزندان، احساسات و برنامه‌هایشان با آن‌ها گفت‌وگو کنند.

این کارشناس ارشد مشاوره خانواده افزود: صداقت سومین نیاز زنان است؛ یک مرد باید صادقانه احساسات مثبت و منفیاش، حوادث گذشته و برنامه‌های کنونی و آیندهاش را با همسرش در میان بگذارد؛ حمایت مالی چهارمین نیاز زنان محسوب می‌شود؛ زنان حتی اگر خودشان شاغل باشند از نظر روانی نیاز دارند که همسرشان وسایل ضروری زندگی مشترکشان مانند مسکن و خورد و خوراک را تهیه کند؛ بنابراین اگر شوهرشان این کار‌ها را انجام بدهد در این صورت زنان احساس می‌کنند که این مرد قابل تکیه و اعتماد است.

اویارحسینی تاکید کرد: تعهد خانوادگی پنجمین نیاز زنان است؛ یک زن به تعهد خانوادگی همسرش نیاز دارد؛ یک مرد باید برای تربیت فرزندانش زمان بگذارد و در فعالیت‌های ورزشی و آموزشی آن‌ها حضور داشته باشد؛ زنان باید احساس کنند که همسرشان پدر خوبی برای فرزندانشان است.

مهم‌ترین نیاز‌های مردان

وی درباره مهم‌ترین نیاز‌های مردان تصریح کرد: یک زن باید از نیاز‌های همسرش آگاه باشد و در این نیاز‌ها او را همراهی کند؛ مردان نیاز دارند که همسرشان در تفریحات آن‌ها را همراهی کنند و در این تفریحات نباید تکلیفی بر عهده مرد باشد.

این کارشناس ارشد مشاوره خانواده گفت: جذابیت‌های جسمانی سومین نیاز مردان است؛ مرد نیاز دارد که همسرش از نظر ظاهری به خودش اهمیت بدهد و آراسته باشد؛ مرد اگر همچنین زنی داشته باشد احساس توانمندی میکند؛ حمایت خانوادگی چهارمین نیاز مردان است زنان باید محیط خانه را طوری آماده  کنند که مردان احساس کنند این خانه یک پناهگاه است و می‌توانند در چنین خان‌های آرامش داشته و از تنش‌های زندگی دور باشند.

اویارحسینی درباره نیاز پنجم مردان اظهار کرد: نیاز به تحصیل پنجمین نیاز مردان است؛ یک مرد نیاز دارد که همسرش پیشرفت‌هایش را به او یادآوری تا اعتماد به نفسش افزایش پیدا کند؛ زن هم باید تا حد امکان از شوهرش انتقاد نکند و به او احترام بگذارد.

وی یادآور شد: زوجین برای داشتن زندگی مشترک موفق باید نیاز‌های یکدیگر را شناسایی و آن‌ها را برآورده کنند.

 

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار سلامت روانشناسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۴۰۵۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نتایج جالب از پژوهشی درباره حس پیری/ زنان درباره سن پیری مردان چطور فکر می‌کنند؟

به گزارش خبرآنلاین، به نظر می‌رسد پاسخ این پرسش که «از چند سالگی پیر محسوب می‌شویم؟»، در حال تغییر است زیرا عمر مردم طولانی‌تر شده است، دیرتر بازنشسته می‌شوند و تا سنین بالاتری همچنان از سلامتی جسمی و روحی برخوردارند.

ایسنا در خبری نوشت: طبق پژوهشی که نتیجه آن در مجله انجمن سالمندی آمریکا منتشر شد، افراد در اواسط دهه ۶۰ سالگی معتقدند که پیری از ۷۵ سالگی شروع می‌شود، در حالی که افراد مسن‌تر فکر می‌کنند سن پیری دیرتر از این شروع می‌شوند.

به گزارش ان‌بی‌سی، این تحقیق که در مجله روانشناسی و سالمندی انجمن روانشناسی آمریکا منتشر شد، داده‌های ۱۴ هزار شرکت‌کننده در یک نظرسنجی سالمندی در آلمان را بررسی کرد که درباره پیری به‌عنوان مرحله‌ای از زندگی مطالعه می‌کرد. تاریخ تولد شرکت‌کنندگان بین سال‌های ۱۹۱۱ و ۱۹۷۴ بود و از سن ۴۰ تا ۸۵ سالگی به این مطالعه وارد شده بودند.

شرکت‌کنندگان طی ۲۵ سال، هشت بار درک خود را از سالمندی گزارش کردند. آن‌ها هر چهار تا پنج سالی که می‌گذشت، آغاز سن پیری را یک‌ سال دیرتر از بار قبل اعلام کردند. شرکت‌کنندگانی هم که زودتر یعنی بین سال‌های ۱۹۱۱ تا ۱۹۳۵ به دنیا آمده بودند، در مقایسه با افرادی که بعد از ۱۹۳۵ متولد شده‌ بودند، فکر می‌کردند که پیری زودتر آغاز می‌شود.

«مارکوس وتشتاین»، نویسنده ارشد این مطالعه و روانشناس دانشگاه هومبولت برلین، گفت: درک و تصور ما از پیری در گذر زمان به‌وضوح تغییر می‌کند. افرادی که امروز در سنین میانسالی‌ هستند یا افراد مسن‌تر باور دارند که سن پیری آنها دیرتر از همسالانشان در ۲۰ سال پیش است.

به گفته وتشتاین، این تغییر تا حدودی به بالا رفتن سطح امید به زندگی در افراد برمی‌گردد. امید به زندگی در آلمان حدود ۸۱ سال است که از ۷۱ سال در ۱۹۷۴ بیشتر شده است. همچنین بسیاری از مردم برای مدت طولانی‌تر یک زندگی همراه با سلامتی دارند.

وتشتاین می‌گوید: افرادی که احساس جوانی می‌کنند، معتقدند پیری دیرتر شروع می‌شود.

شرکت‌کنندگانی که تنهاتر بودند، بیماری‌های مزمن داشتند یا از سلامتی کامل برخوردار نبودند، بیشتر بر این تصور بودند که پیری زودتر آغاز می‌شود. زنان هم فکر می‌کردند که سن پیری در مردان حدود ۲.۴ سال دیرتر آغاز می‌شود.

با این حال برخی کارشناسان می گویند این نتایج ممکن است قابل تعمیم به کشورهای دیگر نباشد زیرا دیدگاه‌های فرهنگی درباره پیری و روند تحولات جوامع در طول زمان متفاوت است. به عنوان مثال امید به زندگی در ایالات متحده در طول همه‌گیری کووید از ۷۹ سال در ۲۰۱۹ به ۷۶ سال در ۲۰۲۱ رسید در حالی که امید به زندگی در آلمان از سال ۲۰۱۴ نسبتا پایدار بوده است.

به گزارش ایندیپندنت، تحقیقات قبلی نیز نشان داده بود باورهای منفی درباره افزایش سن با افزایش سطح استرس مرتبط است که به نوبه خود می‌تواند خطر حمله قلبی و سکته را افزایش دهد. برعکس افرادی که به پیری نگرشی مثبت دارند، احتمالا کمتر در معرض ابتلا به زوال عقل‌ هستند و در مقایسه با افرادی که نگرش منفی درباره افزایش سن دارند، طولانی‌تر عمر می‌کنند.

همچنین افرادی که خود را جوان‌تر از سن شناسنامه‌ای‌شان می‌دانند، زوال حافظه آهسته‌تر، عملکرد شناختی بهتر و کاهش علائم افسردگی را گزارش کردند. در مقابل افرادی که خود را مسن‌تر از سن حقیقی‌شان می‌بینند بیشتر در معرض خطر مرگ‌ومیر قرار دارند.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899530

دیگر خبرها

  • نقش زنان در معنابخشی به زندگی خانوادگی و اجتماعی
  • آغاز زندگی مشترک دو زوج ناشنوا در سلامت شهر
  • ویدیو/ ملی‌پوش واترپلو که پس از طلسم‌شکنی حذف شد!
  • انسیه خزعلی : الگوی ایرانی - اسلامی را در خانواده ها احیا می کنیم/ جنبش تعهد به خانواده را مطرح کرده ایم
  • خشونت علیه زنان در خانه / زنان چه کنند؟
  • باورهای ارتباطی غلط تبدیل به پاشنه آشیل زندگی زوج‌ها شده است
  • روز جهانی سلامتی زنان + تاریخچه و پوستر World Women’s Wellness Day
  • ۸ موقعیتی که نیازی نیست درباره آنها به دیگران توضیح دهید
  • نتایج جالب از پژوهشی درباره حس پیری/ زنان درباره سن پیری مردان چطور فکر می‌کنند؟
  • شاد، اما خسته!