Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صراط نیوز»
2024-05-06@13:21:15 GMT

اصرار سئوال برانگیز سیف برای عدم تحقیق و تفحص!

تاریخ انتشار: ۲۲ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۶۴۲۳۹۲

صراط:

حسین حاجی دلیگانی در پاسخ به این سوال که آیا دلیل استیضاح وزیر اقتصاد التهابات اخیر ارزی است، گفت: ۹ ماه قبل وقتی وزیر اقتصاد برنامه خود برای مدیریت یکی از مهمترین وزارت خانه‌های کشور را در اختیار نمایندگان مجلس قرار داد توانست رای لازم را از مجلس کسب کند، اما امروز همان برنامه کاری به شاخصی برای سنجش عملکرد وزیر تبدیل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش تسنیم وی افزود، متاسفانه در ماه‌های اخیر شرایط اقتصادی کشور دچار چالش شده است و ما یکی از مسببان اصلی وضعیت فعلی را وزیر اقتصاد می‌بینیم که مدیریت و توانمندی لازم را برای تصدی این حوزه نداشته است. در بحث استیضاح نمایندگان تنها از ظرفیت‌های قانونی استفاده میکنند تا فضای اقتصادی کشور در مسیر صحیح کارشناسی قرار گیرد.

به گفته حاجی دلیگانی، استیضاح وزیر اقتصاد بر مبنای مباحث کارشناسی است و متاسفانه آنچه که ایشان در برنامه خود در روز رای اعتماد در مجلس بیان کرده اند، اجرایی نشده و محور‌های استیضاح دقیقا با برنامه‌هایی که خود وزیر اقتصاد اعلام کرده، مطابقت دارد.

امضا به اندازه کافی وجود دارد

وی با اشاره به جدیت نمایندگان مجلس در استیضاح وزیر اقتصاد گفت: امضا به اندازه کافی برای استیضاح وجود دارد و حتی اگر تعدادی از نمایندگان تا بعد از تعطیلات تابستانی مجلس به هر دلیلی امضای خود را پس بگیرند بعید است که حد نصاب برای استیضاح از بین برود.

این عضو کمیسیون بودجه مجلس گفت: ما برای بحران‌های ارزی و جهش قیمت سکه از ۷ ماه قبل به مسئولان دولتی هشدار داده بودیم. حتی بحث تحقیق و تفحص از بانک مرکز را نیز کلید زدیم، اما متاسفانه این درخواست تحقیق و تفحص در کمیسیون اقتصادی مجلس معطل مانده و اعضای این کمیسیون باید در این خصوص پاسخ گو باشند که چرا حتی با اوج گیری التهابات ارزی مانع از انجام تحقیق و تفحص از بانک مرکزی شده اند.

اصرار سیف برای عدم اجرای تحقیق و تفحص از بانک مرکزی

وی مدعی شد، رئیس کل بانک مرکزی چندین بار اصرار کرد تا بحث تحقیق و تفحص از بانک مرکزی به جریان نیافتد. هر بار که ایشان اصرار میکردند ما نیز بیشتر واقف شدیم که حتما مسائل مهمی وجود دارد که این دوستان متمایل به شفاف شدن آن نیستند.

خسارت ۲۰ هزار میلیارد تومانی از سوی موسسات مالی و اعتباری/بازنشستگی برای پاداش نجومی

حاجی ادامه داد، تنها در بحث موسسات مالی و اعتباری ۲۰ هزار میلیارد تومان به کشور خسارت وارد شده که بانک مرکزی باید در این خصوص پاسخ گو باشد.

این نماینده مجلس با اشاره به بازنشستگی تعدادی از مدیران بانک مرکزی با حقوق نجومی گفت: هنوز فراموش نکرده ایم که چگونه تعدادی از مدیران ارشد این سازمان در انتهای سال ۹۶ درخواست بازنشستگی ارائه کردند تا مشمول حکم قانون بودجه سال ۹۷ نشده و بتوانند از حداکثر مزایای پاداش پایان خدمت استفاده کنند.

وی افزود، افرادی که این طور ترجیح میدهند برای استفاده از مزایا بازنشست شوند چه طور قرار شد که دوباره به کار بازگردند، این یک چالش بزرگ بود که متاسفانه توجه خاصی به آن نشد.

سازمان مالیاتی یکی از پاشنه‌های آشیل وزیر اقتصاد

حاجی دلیگانی با بیان اینکه یکی از ضعف‌های عمده وزیر اقتصاد به بحث سازمان مالیاتی باز می‌گردد گفت: حتما در خاطر دارید که رئیس جمهور چند روز قبل از برخورد قاطع مالیاتی با سودجویان بازار سکه و ارز خبر داده داده بود. سوال این جاست که سازمان مالیاتی که هنوز نتوانسته طرح جامع مالیاتی را کامل کند باکدام ابزار می‌خواهد برخورد قاطع مالیاتی را با سود جویان انجام دهد.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه گفت: عملکرد دستگاه‌های زیر مجموعه جزو محور‌های استیضاح وزیر اقتصاد میباشد و حتما در جلس استیضاح وزیر اقتصاد باید در خصوص کوتاهی‌های انجام شده در تکمیل و راه اندازی طرح جامع مالیاتی پاسخگو باشند.

حاجی ادامه داد، هنوز وضعیت برخورد با فرار مالیاتی در کشور شفاف نیست و متاسفانه فشاری که از سمت مالیات در شرایط رکودی به کسبه جز و تولید کننده وارد شده حس بی عدالتی را تعمیق کرده و مسئولان باید در این خصوص پاسخ گو باشند.

مردم ناظر اعمال نمایندگان

وی در پایان گفت: در شرایط امروز کشور مردم ناظر عملکرد نمایندگان مجلس هستند، وقتی فشار‌های اقتصادی ناشی از بی مدیریتی‌ها موجب افزایش فشار‌ها شود کوچکترین حرکات و تصمیمات نمیاندگان مجلس از دید آن‌ها دور نمی‌ماند. در روز‌های اخیر نیز نمایندگان برای استیضاح برخی وزرا امضا جمع کرده اند اگر قرار باشد برخی به دلایل واهی امضایشان را پس بگیرند این قبیل تحرکات از دید تیز بین افکار عمومی دور نخواهد ماند.

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: سیف تحقیق و تفحص مجلس شورای اسلامی بانک مرکزی اقتصاد ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۴۲۳۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جنجال تصویر گردشگر روس با یک بغل اسکناس ایرانی/ کارت‌های گردشگری چه نقشی دارند؟

به گزارش خبرآنلاین، خبرساز شدن تصویری از یک گردشگر روس با کیسه‌ای پر از دسته‌های اسکناس ریال، بار دیگر جای خالی اسکناس درشت در اقتصاد ایران را به سیاستگذار یادآوری کرد. البته باید توجه کرد این موضوع منافاتی با ضرورت مهار تورم به‌عنوان یک اولویت برای سیاستگذار ندارد، اما به نظر می‌رسد با کاهش ارزش ریال، انتشار اسکناس‌های جدید که قابلیت پوشش معاملات را داشته باشد، یک ضرورت محسوب می‌شود. از سوی دیگر می‌توان با اطلاع‌رسانی بیشتر، استفاده از کارت‌های اعتباری مخصوص گردشگران را هم رواج داد

دنیای اقتصاد در گزارشی نوشت: تصویر یک گردشگر روس با کیسه‌ای پر از اسکناس ریال بار دیگر افت ارزش ریال و جای خالی اسکناس‌های درشت را در اقتصاد ایران یادآور شد. این روزنامه پیش از این نیز نسبت به اثری که این موضوع بر وجهه بین‌المللی کشور خواهد داشت، اشاره کرده بود. حال بار دیگر ضرورت چاپ اسکناس‌های جدید در اقتصاد ایران مطرح می‌شود.

طی روزهای گذشته تصویری در شبکه‌های اجتماعی با عنوان «تصویری غم‌انگیز از ارزش سقوط پول ایران» دست‌به دست شد. این تصویر گردشگر روسی را نشان می‌دهد که ۳۰۰دلار را به ریال ایران تبدیل کرد و به‌دلیل حجم بالای این اسکناس‌ها آنها را با کیسه پلاستیکی حمل می‌کرد. در کنار مساله افزایش تورم و کاهش ارزش پول ملی، یکی از نکاتی که پس از انتشار این خبر باید به آن توجه کرد، جای خالی اسکناس‌های درشت در اقتصاد ایران است. همان‌طور که پیش از این نیز در گزارش‌هایی به این موضوع پرداخته سال‌ها است که پس از انتشار اسکناس ایران چک یک‌میلیون ریالی اسکناس بزرگ‌تری در اقتصاد ایران چاپ نشده است.

این در حالی است که با افزایش تورم قدرت خرید این اسکناس به‌شدت کاهش یافته است. در چنین شرایطی به نظر می‌رسد زمان آن رسیده باشد که سیاستگذار پولی دست به انتشار اسکناس‌های درشت‌تری برای سهولت مبادلات افراد بزند. البته پیش از این اخباری منتشر شده بود که خبر از برنامه بانک‌مرکزی برای چاپ ایران‌چک‌های ۵۰۰هزارتومانی می‌داد. خبری که البته پیگیری‌ها نشان داد صحت ندارد و پس از آن نیز بانک‌ مرکزی در اطلاعیه به‌طور رسمی خبر داد برنامه‌ای برای چاپ اسکناس‌های درشت‌تر ندارد. البته مشخص نیست سیاستگذار پولی به چه دلیل فعلا قصد ندارد در این راستا اقدامی انجام دهد.

نکته دیگری که دنیای اقتصاد در گزارش قبلی خود به آن اشاره کرده بود، اثری است که این موضوع می‌تواند بر وجهه اقتصاد کشور در مقابل گردشگران داشته باشد. موضوعی که در جریان انتشار تصویر مذکور شاهد آن بودیم. بنابراین یکی از دلایلی که با استناد آن می‌توان به لزوم چاپ اسکناس‌های درشت‌تر در اقتصاد ایران اشاره کرد، همین مساله است.

نقش پررنگ کارت‌های گردشگری

البته اگر عوامل دیگر را کنار بگذاریم و بخواهیم تمرکز خود را بر مساله گردشگران خارجی بگذاریم، یکی دیگر از نکاتی که به نظر می‌‎رسد در این زمینه مغفول مانده، فراهم کردن سازوکاری برای استفاده گردشگران از کارت‌های اعتباری است. هرچند به‌دلیل تحریم‌ها امکان استفاده گردشگران از کارت‌های اعتباری سایر کشورها وجود ندارد، اما بانک‌های کشور امکان استفاده از کارت‌هایی را برای گردشگران خارجی فراهم کردند. این کارت‌ها قابلیت شارژ دارند و گردشگران می‌توانند در لحظه آن را شارژ کنند. همچنین این امکان وجود دارد که در پایان سفر، باقی‌مانده کارت را دریافت کرده و آن را به ارز کشور خود تبدیل کنند. با این حال به نظر می‌رسد به‌دلیل عدم اطلاع‌رسانی کافی برای گردشگران خارجی چندان از این قابلیت استفاده نمی‌کنند. یکی دیگر از مسائلی که ضرورت چاپ اسکناس درشت را پررنگ می‌سازد، به صرفه کردن چاپ اسکناس برای بانک‌ مرکزی است. در شرایط فعلی بانک‌مرکزی می‌گوید هزینه چاپ اسکناس‌ها از ارزش آنها بیشتر است؛ در نتیجه برای این نهاد اقدامی به صرفه نیست. حال اینکه با چاپ اسکناس‎های درشت‎تر می‌توان این مساله را برای بانک‌ مرکزی برطرف کرد.

پوچ بودن ادعای تورمی

یکی از نکاتی که منتقدان چاپ اسکناس درشت‎‌تر در اقتصاد به آن اشاره می‌کنند، اثر تورمی آن است. این در حالی است که این امر یک موضوع فنی است و هیچ اثری بر متغیرهای پولی و تورم ندارد. از سوی دیگر بسیاری از اقتصادهای پیشرفته که اسکناس‌های درشتی در آنها مبادله می‌شود، تورم‌های پایینی دارند. بنابراین نمی‌توان گفت این اقدام می‌تواند به رشد تورم منجر شود. به‌عبارت دیگر، آنچه می‌تواند روند تورمی فعلی را مهار کند، توجه به بی‌انضباطی مالی و بودجه‌ای دولت، کاهش هزینه‌ها و به‌طور کلی مقابله با کسری‌بودجه است. همچنین باید توجه کرد که پیشنهاد چاپ اسکناس‌های درشت‎‌تر به معنی بی‌توجهی به لزوم رفع معضل تورم نیست و لازم است سیاستگذار در کنار این اقدامات تکمیلی توجه کافی به اجرای سیاست‌های ضدتورمی داشته باشد.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903467

دیگر خبرها

  • جنجال تصویر گردشگر روس با یک بغل اسکناس ایرانی/ کارت‌های گردشگری چه نقشی دارند؟
  • پیش‌شرط‌های مشارکت مردم در اقتصاد چیست؟
  • جایگزین اسکناس کیلویی
  • طغیانی:لغو معافیت مالیاتی به ضرر صندوق سرمایه‌گذاری ثابت است
  • انتقاد یک نماینده مجلس از ناکارآمدی وزرای رئیسی /جا داشت وزرای بیشتری استیضاح می شدند / در مجلس با دولت رودربایستی‌هایی داشتیم
  • اختصاص هزینه‌های مالیاتی اپراتورها به پروژه‌های تحقیق و توسعه
  • اعلام جزئیات جدید از لایحه حجاب و عفاف | اصرار بر بی‌حجابی برخورد قضایی دارد
  • اصرار بر بی‌حجابی برخورد قضایی دارد؟
  • تحقیق و تفحص بین المللی برای محاکمه سران جنایتکار رژیم صهیونیستی
  • ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم به رشد تولید و سرمایه‌گذاری در مناطق محروم کمک خواهد کرد