Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - اسلامي بيدگلي کارشناس بازار سرمايه به مزيت هاي اجراي قانون حاکميت شرکتي در بازار سرمايه اشاره کرد و گفت: مهمترين مزيت اجراي اين قانون صيانت از حقوق سهامداران خرد است.
به گزارش خبرگزاري آريا، علي اسلامي بيدگلي با تاکيد بر اينکه مهمترين موضوع در حاکميت شرکتي مبحث جدايي مالکيت از مديريت است ، اظهار داشت: بحث قابل اهميت ديگر در اين خصوص ، رعايت استانداردها براي حمايت از حقوق سرمايه گذاران به ويژه سرمايه گذاران خرد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي با اشاره به اينکه اهميت حاکميت شرکتي باعث شد بورس در سال هاي 91تا 92اقدام به تدوين اصول حاکميت شرکتي کند، گفت: اصلي ترين محور اختلاف نظرها در تدوين اصول حاکميت شرکتي، بحث هاي ساختاري درباره هيات مديره شرکت ها بود.
اين کارشناس بازار سرمايه، عمده شرکت هاي بزرگ پذيرفته در بورس را در آن دوران بنگاه هاي مشمول اصل 44قانون اساسي دانست و گفت: در اين گروه از شرکت ها عمدتا مديرعامل، در سمت رييس هيات مديره هم قرار داشت و يکي از بحث هاي بسيار چالشي در آن سالها موضوع جا به جايي و تفکيک شخصيت حقيقي مدير عامل و رييس هيات مديره بود که تغييرات اساسي زيادي در ساختار شرکت ها ايجاد مي کرد.
وي تغيير ساختار شرکت هاي بزرگ خصوصي شده به خصوص بانک ها را سخت دانست و افزود: ترکيب اعضاي هيات مديره به صورت موظف و غير موظف هم بحث هاي زيادي به همراه داشت. البته هنوز هم در بسياري از شرکت ها و بانک هاي مشمول خصوصي سازي و اصل 44اين اصل رعايت نشده است. به اين ترتيب اعضاي هيات مديره اعضاي موظف و معاونين شرکت محسوب مي شوند که اين مساله، قوانين حاکميت شرکتي را نقض مي کند.
اسلامي بيدگلي، مهمترين دلايل تاخير در اجرايي شدن حاکميت شرکتي را موارد فوق اعلام کرد و افزود: چنين بحث هايي باعث شده زمان اجرايي شدن فرآيند حاکميت شرکتي طولاني شود.
وي به لزوم رفع بسياري از مقاومت ها در مسير اجراي اين اصل اشاره کرد و گفت: به همين دليل اجراي اين قانون به دليل موانع و مقاومت ها مشمول مرور زمان شد.
اسلامي بيدگلي با اشاره به تدوين دومين پيش نويس دستورالعمل حاکميت شرکتي گفت: البته نسخه هاي جديد اصول حاکميت شرکتي در سال هاي اخير تدوين شده که اجرايي شدن آن سريع تر و راحت تر است.
وي با تاکيد بر اينکه بايد مشکلات پيش نويس دستورالعمل حاکميت شرکتي براي اجرا در بازار سرمايه ايران برطرف شود، افزود: علاوه بر مباحث مطرح شده درباره مديرعامل و اعضاي هيات مديره، بحث هاي ديگري راجع به نحوه تقسيم سود و اختصاص پاداش به مديران بايد در اين دستورالعمل بررسي شود؛ به عنوان مثال در بحث پاداش به مديران در برخي موارد مديران ، نمايندگان سهامداران در شرکت ها نيز محسوب مي شوند که چالش هاي جديد به همراه دارد.
رئيس هيات مديره شرکت مشاور سرمايه گذاري آرمان آتي بررسي ، بازنگري و به روز رساني قوانين حاکميت شرکتي را در دنيا نيز مورد توجه دانست و گفت: اختلاف ها در برخي موارد اين قانون در بازارهاي مالي دنيا چشمگير بوده است؛ مثلا مي توان به موضوع برگرداندن پاداش مديران در انگلستان اشاره کرد که به دليل عدم رعايت اصول حاکميت شرکتي بر اساس حکم دادگاه مديران مجبور شدند بخشي از پاداش اختصاص يافته را به شرکت ها برگردانند.
اسلامي بيدگلي با تاکيد بر اينکه بحث حاکميت شرکتي، موضوع جديدي در دنيا است، گفت: اين قانون از اواخر دهه 1980رونق گرفته و در بسياري از کشورها از سال 2000 به بعد قوانين و مقررات آن تدوين شد.
وي جوان بودن اين قانون را مورد توجه قرار داد و افزود: عمر کوتاه اجراي قوانين حاکميت شرکتي در دنيا باعث شده تا اين بحث با اشکالات و ضعف هايي رو به رو شود که البته در طي زمان برطرف خواهد شد.
اين کارشناس بازار سرمايه در ادامه به مزيت هاي اجراي اين قانون اشاره کرد و گفت: مهمترين مزيت اجراي حاکميت شرکتي در بازار سرمايه صيانت از حقوق سهامداران خرد است.
اسلامي بيدگلي با اشاره به اينکه در بخش هاي خصوصي طبيعي است که مالکيت و مديريت يکسان باشند، گفت: اما در شرکت هاي پذيرفته شده بازار سرمايه که با تعداد بالايي سهامدار مواجه هستند بايد بحث مالکيت از مديريت جدا باشد.
به گزارش سنا، وي تاکيد کرد: با اجراي قوانين حاکميت شرکتي حقوق سهامداران خرد هم بهتر حفظ و از سوء مديريت ها و اشتباهات احتمالي مديران جلوگيري خواهد شد.
-->

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۴۳۸۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات مالیات بر عایدی سرمایه برای طلا، مسکن و خودرو اعلام شد

تین نیوز

سخنگوی سازمان امور مالیاتی جزئیات مالیات بر عایدی سرمایه برای طلا، مسکن و خودرو را اعلام کرد و گفت: سه سال فرصت تنفس در طرح مالیات بر عایدی سرمایه در نظر گرفته شده که بعد از تصویب قانون شروع می‌شود.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، مهدی موحدی بک نظر با اشاره به اینکه مالیات بر عایدی سرمایه در ۱۹۰ کشور به عنوان پایه مالیاتی تعریف شده است، اظهار کرد: معنای آن هم مالیاتی است که بر ما به التفاوت قیمت خرید و فروش وضع می‌شود.

وی افزود: خرید یک خانه به قیمت پنج میلیارد و فروش آن به قیمت شش میلیارد، عایدی یک میلیاردی برای صاحبخانه دارد که مالیات مربوط به آن است البته تعدیل تورمی هم داریم و اثر تورم بر اساس داده‌های بانک مرکزی از آن کسر خواهد شد.

موحدی بک نظر با بیان اینکه دلالان، سفته‌بازان و سودجویان بازارهایی مثل ملک، خودرو، رمزارز و ارز و سکه، باید از مالیات بر عایدی سرمایه بترسند، حتما هم باید بترسند گفت: مردم عادی نباید از این قانون بترسند، چون در طرح مالیات بر عایدی سرمایه، چهار قلم دارایی یعنی املاک با انواع کاربری و سرقفلی، خودرو، سکه و طلا و جواهرات و همچنین رمزارزها در نظر گرفته شده‌اند.

سخنگوی سازمان مالیاتی خاطرنشان کرد: کسانی که می‌خواهند خانه بهتری بخرند، مشمول این مالیات نمی‌شوند، انتقال خانه به فرزندان و خرید خودروی جدید هم مشمول قانون مذکور نیست.

خرید ۱۰۰ خودرو هم مشمول مالیات بر عایدی سرمایه نمی‌شود

طبق اعلام سازمان امور مالیاتی ، وی ادامه داد: اگر کسی ۱۰۰ دستگاه خودرو هم بخرد، مشمول مالیات بر عایدی سرمایه نمی‌شود مگر زمانی که بخواهد آن‌ها را بفروشد و سودی کرده باشد.

موحدی بک نظر گفت: در این طرح کسانی که برای خود، همسر و فرزندانشان خودرو خریداری می‌کنند، مشمول مالیات بر عایدی سرمایه نخواهند شد.

سخنگوی سازمان امور مالیاتی اظهارکرد: سه سال فرصت تنفس در طرح مالیات بر عایدی سرمایه در نظر گرفته شده که بعد از تصویب قانون شروع می‌شود؛ بر این اساس تا سه سال، مالکان اموال مشمول قانون، می‌توانند آنچه دارند را بفروشند بدون اینکه مالیاتی به سود آن‌ها تعلق بگیرد.

چه مشاغلی مالیات نمی‌دهند؟

وی با بیان اینکه طبق ماده ۸۱ قانون مالیات‌های مستقیم، کشاورزان مشمول مالیات نیستند که شامل انواع و اقسام رسته‌ها از جمله دامپروری و زنبورداری هم هست عنوان کرد: بخشی از معافیت‌ها، شامل پایه‌های مالیاتی هم می‌شود که از آن جمله می‌توان به سود بانکی اشاره کرد؛ حدود ۴۰ درصد اقتصاد کشور، یا مشمول مالیات نیست یا معاف از مالیات است.

موحدی بک نظر گفت: حساب‌های شخصی و تجاری سلبریتی‌ها شناسایی شده و حتی شرکت‌های تبلیغاتی همکار با آن‌ها هم مورد رصد هستند و بعضی از آن‌ها مالیات هم می‌دهند.

سخنگوی سازمان امور مالیاتی تصریح کرد: منکر فرار مالیاتی نیستیم، ولی همه تلاش سازمان این است که با بهره‌گیری از همه پایگاه‌های اطلاعاتی موجود، حساب‌های تجاری را شناسایی و از آن‌ها مالیات بگیرد.

وی با بیان اینکه این سازمان مجری قانون است و اینگونه نیست که تضمین بدهد فلان مقدار مالیات جمع‌آوری کند گفت: شاید فسادی در گوشه‌ای باشد یا مالیات ناعادلانه‌ای هم ثبت شده باشد، ولی همه تلاش سازمان امور مالیاتی این است که عدالت مالیاتی را محقق کند.

امسال فروش زیر ۱۸ میلیارد تومان مشمول اقساط می شوند

موحدی بک نظر خاطرنشان کرد: کسانی که امسال فروش زیر ۱۸ میلیارد تومان سالیانه داشته باشند، مشمول تبصره ۱۰۰ می‌شوند و مالیات محاسبه شده برای آن‌ها به صورت قسطی دریافت می‌شود.

سخنگوی سازمان امور مالیاتی گفت: طبق مطالعات انجام شده در سال ۱۴۰۰ معادل ۸۸ درصد سهم مالیات کشور توسط پنج درصد مؤدیان پرداخت شده که بیشتر آن‌ها شرکت‌های بزرگ هستند.

او ادامه داد: این شرکت‌ها به خاطر شفافیت بیشتری که دارند و تمرکز بیشتری هم که سازمان امور مالیاتی روی آن‌ها دارد، مالیات درستی پرداخت می‌کنند، ولی بخشی از معافیت آن‌ها بر اساس قانون است، البته پیشنهاداتی برای سقف گذاری روی معافیت‌ها داشته‌ایم.

موحدی بک نظر خاطرنشان کرد: در اصلاح موادی از قانون مالیات‌های مستقیم هم بخشی دیگر از ساماندهی مالیاتی و کاهش معافیت‌ها را دنبال می‌کنیم.

سخنگوی سازمان امور مالیاتی با بیان اینکه اقتصاد غیر شفاف یا غیر رسمی، امر پسندیده‌ای نیست و بر اساس برآوردهای بین‌المللی، حتی در آمریکا هم حدود هشت درصد اقتصاد به همین شکل جریان دارد عنوان کرد: این رقم برای سوئد ۱۲ و برای ایتالیا ۲۲ درصد و در ایران حدود ۱۸ درصد است.

او تصریح کرد: بسیاری از کشورها با استفاده از ابزارهای مالیاتی و اقتصادی، به دنبال کاهش اقتصاد غیر رسمی هستند، مثلا مالیات بر عایدی سرمایه در آمریکا از ۱۰۰ سال قبل اجرایی شده است.

موحدی بک نظر گفت: در این بین، بستر مناسب برای ثبت اطلاعات، موجب افزایش شفافیت و کاهش اقتصاد غیر رسمی خواهد شد، ولی هیچ وقت رقم آن صفر نمی‌شود.

اتباع خارجی هم مشمول مالیات می‌شوند

وی ادامه داد: هر فرد خارجی که بخواهد داخل ایران فعالیت کند، مشمول قانون مالیات‌های مستقیم خواهد بود و در طرح مالیات بر عایدی سرمایه، تمام اشخاص حقوقی و حقیقی غیر ایرانی، مشمول می‌شوند.

طلافروشان مشمول مالیات بر عایدی سرمایه نمی شوند

موحدی بک نظر تصریح کرد: اعتراض طلافروشان از ابتدای دی ماه سال گذشته شروع شده که مربوط به حوزه مالیات نیست بلکه به ثبت اطلاعات خود در سامانه جامع تجارت اعتراض دارند البته تعامل خوبی میان سازمان امور مالیاتی، وزارت صمت و ستاد قاچاق کالا و ارز وجود دارد تا اگر طلافروشان تاییدیه سامانه جامع تجارت را داشته باشند، نیازی به ثبت مجدد اطلاعات در سامانه مؤدیان نباشد.

او گفت: طلافروشان خیالشان راحت باشد که اگر اطلاعات موجودی طلای خود را ثبت کنند، مشمول مالیات بر عایدی سرمایه نخواهند شد، چون اصولا آن قانون مربوط به افراد غیر تجاری است.

طلای زینتی تا ۱۵۰ گرم معاف از مالیات بر عایدی سرمایه است

سخنگوی سازمان امور مالیاتی با بیان اینکه طلای مورد استفاده افراد مثل انواع زیورآلات مورد استفاده، تا ۱۵۰ گرم به ازای هر فرد مشمول قانون مالیات بر عایدی سرمایه نخواهد بود، خاطرنشان کرد: بیش از این مقدار هم مربوط به زمانی است که مدت زمانی از آن بگذرد و فرد قصد فروش آن را داشته باشد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • جزئیات مالیات بر عایدی سرمایه برای طلا، مسکن و خودرو اعلام شد
  • با اجرای قانون «ساماندهی بازار زمین» التهابات در بخش مسکن کاهش می‌یابد
  • ایجاد سازمان‌های سرمایه‌گذاری مختص پارک‌های علم و فناوری
  • کاهش اتکا به تسهیلات بانکی با اجرای قانون تامین مالی تولید
  • افزایش شرکت های بورسی در کرمانشاه
  • فرابورس برای پذیرش شرکت‌ها شرط گذاشت
  • اجرای قانون تامین مالی تولید، اتکا به تسهیلات بانکی را کاهش می‌دهد
  • اجرای قانون تامین مالی تولید، اتکا به تسهیلات بانکی را کاهش می دهد
  • استقرار حاکمیت شرکتی برای پذیرش در فرابورس الزامی شد
  • شرکت در انتخابات یک حق و تکلیف ملی است