Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی بنیاد سینمایی فارابی، سیدحسین سیدزاده مدیرعامل صندوق اعتباری هنر در برنامه «اقتصاد حوالی فرهنگ» رادیو گفت: از نظر اقتصادی سینمای ایران رشد مداوم را به لحاظ کمی و کیفی تجربه می‌کند و بازار سینمای ایران توسعه چشم‌گیری داشته و در روندهای بیش از ۵ سال، رشد دایمی بوده و افزایش داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در بازار توسعه گرا نیازمند تامین مالی برای ساخت فیلم، تجهیزات فیلم، سالن برای نمایش و تربیت نیروی انسانی و... هستیم. در این بازار سرمایه‌گذاری لازم انجام نمی‌شود و بازار سینمای ایران بدون سرمایه‌گذاری در حال طی کردن مسیر توسعه است.

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر ادامه داد: واحدهای سرمایه‌گذاری موثری را نمی‌بینیم که برای توسعه محیط اکران، ساخت و تولید فعالیت کنند و سرمایه‌گذاری موثر نداریم.

سیدزاده با بیان اینکه سینما از تمام ظرفیت خود استفاده می‌کند که هر سال رشدی را تجربه کند، یادآور شد: ضریب توسعه سینما با خطر مواجه است اما برنامه‌ها نشان می‌دهد در ۵ سال آینده بازار سینما بیش از ۱۰ برابر می‌شود و اگر امروز فروش سینما بین ۵۰ تا ۷۰ میلیارد بوده است این رقم در ۵ سال آینده به ۵۰۰ تا ۷۰۰ میلیارد تومان می‌رسد. همچنین VOD و IPTV توسعه پیدا خواهد کرد و این ۱۰ برابرشدن در ۳ تا ۴ سال کامل محقق می‌شود.

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر عنوان کرد: در شهرهایی که زیرساخت‌های اینترنتی لازم را دارد، دیدن فیلم دشواری‌های مرسوم را ندارد. همچنین شبکه نمایش خانگی امسال نسبت به ۵ سال پیش بیش از ۱۰ برابر حجم دارد.

سیدزاده در ادامه توضیح داد: اولین مانع در سرمایه‌گذاری برای سینما، نبود شفافیت است، در یک پروژه سینمایی برنامه شفاف اقتصادی نداریم. اینکه چقدر پول با چه استانداردی در تولید هزینه می‌شود و بازگشت سرمایه چه زمانی خواهد بود؟

وی گفت: حضور نهادهای مالی موجب شفافیت می‌شود. هنوز هیچ نهادی نیست که صورت وضعیت یک اثر را اعلام کند. کارها به صورت دفتری و با توافقات انجام می‌شود و شرایط سرمایه‌گذاری و نحوه بازگشت سرمایه برای سرمایه‌گذار نامشخص است.

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر تصریح کرد: روزی که ساخت فیلم تبدیل به پروژه اقتصادی شود، می‌توان به شفافیت رسید و در این شرایط می‌توان آن را تضمین کرد و توسعه داد. در این میان نقش سازمان‌های دولتی مانند معاونت سینمایی و بنیادهای حرفه‌ای دولتی مهم است و این سازمان‌ها می‌توانند نهادهای صنفی را تقویت کرده و این شفافیت را از طریق آنان اعمال کنند و دستمزدها استاندارد و شفاف و دارای تعرفه شده و براساس مصوبات، عمل شود.

سیدزاده با بیان اینکه نگذاریم سینما تبدیل به پروژه‌های غیرشفاف شود، گفت: نه تنها سینما، بلکه حوزه فرهنگ و هنر نیز از خلا شفافیت مالی رنج می‌برد. قیمت تمام شده آثار، دستمزد، فروش و مراحل تولید مشخص و شفاف نبوده و برخوردها سلیقه‌ای و غیر شفاف است و گاهی اوقات برای نهادهای مشارکت کننده نیز قطعی نمی‌شود که چقدر هزینه تولید یک فیلم شده است.

وی تاکید کرد: فقدان نهادهای اعتبارسنجی در این بخش احساس می‌شود. در سیستم کارشناسی دادگستری برای ارزشیابی یک اثر هنری سیستمی نداریم و تکیه بر خُبرگان حاضر است.

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر ادامه داد: خلاء حرفه‌ای بازاریابی در سینما دیده می‌شود و روابط غیررسمی و عوامل نامربوط به سینما و یا سوابق یک تهیه کننده در این زمینه موثر است. نهادهایی باید وجود داشته باشند که پروژه‌های سینمایی را تبدیل به اطلاعات اقتصادی کنند و در نهایت براساس منطق و ریسک‌ها در آثار سینمایی سرمایه‌گذاری شود.

سیدزاده یادآور شد: نهادهایی که درک درستی از پروژه‌های هنری دارند و با زبان اقتصادی با نهادها و بانک‌ها صحبت می‌کنند می‌توانند این فاصله را پر کنند.

وی در پایان گفت: صندوق اعتباری هنر اولین صندوق سرمایه‌گذاری فیلم برای بورس را راه اندازی می‌کند و چند فیلم را در بورس ارایه و توسط فعالان بورس برای این آثار سرمایه جذب کرده و در یک بازه، سود حاصل از این پروژه‌ها تقسیم می‌شود.

کد خبر 4345438 عطیه موذن

منبع: مهر

کلیدواژه: بورس صندوق اعتباری هنر فیلم سینمایی تئاتر ایران فیلم سینمایی موسیقی ایرانی سینمای مستند کارگردان تئاتر رادیو کنسرت موسیقی فیلم کوتاه سینمای آمریکا برنامه تلویزیونی سریال ایرانی خانه سینما رادیو نمایش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۴۵۳۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش شرکت های بورسی در کرمانشاه

محمد بهمن مدیر تالار بورس منطقه‌ای کرمانشاه گفت : پیوستن شرکت‌های کرمانشاهی به بازار بورس کشور، یک فرآیند چندین مرحله‌ای و چندین ساله است که با پیگیری‌های استاندار، معاون اقتصادی استاندار و مدیران دستگاه‌های اقتصادی استان برای استان کرمانشاه به یک فرآیند با بازده زمانی کوتاه تبدیل شد و توانستیم با بازار سرمایه ارتباط برقرار کنیم چرا که طی ۱۵ سال گذشته هیچ شرکتی در سازمان بورس پذیرش نشده است.

مدیر تالار بورس منطقه‌ای کرمانشاه عنوان کرد: با پیگیری‌های انجام شده در سال ۱۴۰۲، شرکت ذوب آهن بیستون به عنوان اولین شرکت بخش خصوصی در سازمان بورس مورد پذیرش، درج نماد و معارفه قرار گرفت و تنها عرضه این شرکت باقی‌مانده که ان‌شاءالله با ارائه مجوز عرضه سهام از سازمان بورس، عرضه این سهام آغاز خواهد شد.

بهمن با اشاره به ورود شرکت‌های دانش‌بنیان کرمانشاه در بازار بورس، اذعان کرد: در استان کرمانشاه یک شرکت دانش‌بنیان برای بازار بورس پذیرش شده که در حال طی مراحل درج نماد هستیم و این شرکت هم در فصل بهار عرضه خواهد شد؛ در آخرین روز‌های سال گذشته، پذیرش شرکت مانیزان در سازمان بورس صورت گرفت که از طرف سازمان این شرکت پذیرش شد و اکنون در حال رفع شروطی هستیم که فروش اوراق بهادار تهران برای این شرکت در نظر گرفته شده و پس از رفع این شروط، نماد آن درج و عرضه خواهد شد.

مدیر تالار بورس منطقه‌ای کرمانشاه ابراز کرد: اتفاق خوب دیگری که برای استان کرمانشاه و کشور در سال ۱۴۰۲ افتاد، این بود که اولین سهام پروژه کشور در بازار سرمایه‌گذاران حرفه‌ای پذیره‌نویسی شد و این بازار برای پذیره نویسی شرکت بیواتانول کرمانشاه یا همان سوخت سبز زاگرس ایجاد شد و مبلغ ۲ هزار میلیارد تومان برای پذیره‌نویسی آن انجام شده است.

بهمن از پیگیری شرکت‌های بیشتر برای ورود به بازار بورس خبر داد و گفت: به دنبال این هستیم که در سال جاری تعداد شرکت‌های مشمول بورس شده را در بازار بورس افزایش دهیم و در این راستا در حال مذاکره و بررسی شرایط دو عدد از شرکت‌های استان برای پذیرش در بازار بورس هستیم؛ علاوه بر این یک شرکت‌پروژه دیگر را هم پیگیری می‌کنیم تا پذیره‌نویسی آن در سرمایه‌گذاری حرفه‌ای انجام شود.

مدیر تالار بورس منطقه‌ای کرمانشاه در رابطه با تأثیر حضور شرکت‌ها در بازار بورس خاطرنشان کرد: یکی از منابعی که معمولاً واحد‌های صنعتی و تولیدی برای گسترش فعالیت و افزایش ظرفیت تولیداتشان استفاده می‌کنند تسهیلات بانکی است، لذا با توجه به اینکه در سال‌های اخیر تسهیلات بانکی محدود شده، شرکت‌ها می‌توانند با پذیرش سهام خود در بازار سرمایه و عرضه، تأمین مالی مورد نیاز خود را از بازار بورس انجام دهند و از مابقی مشوق‌های بازار سرمایه به نفع خودشان استفاده کنند.

وی با اشاره به مهم‌ترین تأثیر حضور شرکت‌ها در بازار بورس بیان کرد: بزرگ‌ترین و مهم‌ترین مسئله با توجه به حضور شرکت‌ها در بازار بورس و سرمایه‌گذاری، تأمین مالی لازم است که به راحتی انجام می‌گیرد و دیگر نیازی به تسهیلات ندارند و حتی با این امتیاز می‌توانند پروژه‌های جدیدی اجرا کرده و در فاز توسعه شرکت مشکل نداشته باشند.

مدیر تالار بورس منطقه‌ای کرمانشاه در مورد آمار شرکت‌های بورسی کرمانشاه اذعان کرد: با وجود سه شرکت و سهام پروژه‌ای که در سال ۱۴۰۲ اضافه شد، تعداد شرکت‌های بورسی استان کرمانشاه از سه به هفت شرکت افزایش پیدا کرد و دو شرکت دیگر نیز در بازار فرابورس داریم که جمعا تعداد شرکت‌ها پروژه‌های استان در بورس و فرابورس از ۵ مورد به ۹ مورد افزایش پیدا کرد است.

بهمن با اشاره به میزان معاملات استان کرمانشاه بیان کرد: در سال ۱۴۰۲ ارزش معاملاتی که توسط مردم استان کرمانشاه صورت گرفته است حدودا ۵ هزار میلیارد تومان بوده که از این مبلغ ۶۰ درصد فروش سهام و ۴۰ درصد خرید سهام بوده است .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • طلب ۱۰۰ میلیارددلاری صندوق توسعه ملی از دولت‌ها
  • هفت پله قرمز بورس
  • صندوق سرمایه‌گذاری سهامی‌ چیست؟
  • ریزش بورس تا کی ادامه خواهد داشت؟
  • شرکت مشاور سرمایه گذاری ترنج چقدر زیان ساخت؟
  • صندوق ‏توسعه ملی برای رفع عقب‌ماندگی در توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر پیشگام می‌شود
  • بازارگردانی به نفع یا به ضرر بورس؟
  • افزایش شرکت های بورسی در کرمانشاه
  • افزایش سرمایه بیش از ۴ هزار درصدی یک نماد بورسی
  • تجهیز زیر ساخت‌های ۹۰ درصد روستا‌های ایران