Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛  در واقع درمان خوبی برای آفتاب سوختگی وجود ندارد، بنابراین بهتر است راه پیشگیری را در پیش بگیریم و از کلاه‌های آفتابگیر و عینک آفتابی مخصوص کودکان استفاده کنیم. همچنین این مسئله را در نظر بگیرید که ماندن بیش از حد در معرض آفتاب، احتمال ابتلای کودک به سرطان پوست را در آینده بیشتر می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با همه این توضیحات، بسیاری از مواقع نمی‌توان جلوی کودکان را گرفت؛ در این مقاله، علائم آفتاب سوختگی را با هم بررسی ‌کرده و درمان‌های مناسب آن را معرفی می‌کنیم.

علائم آفتاب سوختگی
زمانی که کودک شما به مدت پانزده تا سی دقیقه در معرض آفتاب مستقیم و بدون هرگونه پوششی قرار می‌گیرد، نشانه‌های آفتاب سوختگی معمولاً از دو تا شش ساعت پس از آن آشکار می‌شود. نشانه‌های رایج آفتاب سوختگی عبارتند از: درد، قرمزی پوست به همراه تاول یا بدون تاول و گاهی تب. چهار تا هفت روز پس از آفتاب سوختگی معمولاً پوست کنده شده یا اصطلاحاً ور می‌آید.

بیشتربخوانید : 10 کاری که هرگز نباید بعد از آفتاب سوختگی انجام داد

آفتاب سوختگی چیست؟

آفتاب سوختگی نوعی سوختگی محسوب می‌شود؛ اما به جای آنکه با اتوی داغ یا فر داغ یا هر شی‌ء داغی ایجاد شود با قرار گرفتن بیش از اندازه در برابر اشعه فرابنفش نور آفتاب به وجود می‌آید.
درست مانند سایر سوختگی‌ها، آفتاب سوختگی نیز ممکن است درجه بندی داشته باشد که معمولاً درجه یک است. در سوختگی درجه یک، پوست کودک شما، قرمز و دردناک خواهد شد، اما تاولی بر روی پوست ظاهر نمی‌شود. آفتاب سوختگی‌های شدیدتر یا عمیق‌تر منجر به سوختگی‌های درجه دوم می‌شود که با تاول روی پوست همراه است. آفتاب سوختگی‌های درجه سوم به ندرت رخ می‌دهد.

والدین باید بدانند که اشعه فرابنفش A و B هر دو ممکن است به پوست آسیب بزنند. ولی این اشعه فرابنفش بی است که آفتاب سوختگی را ایجاد می‌کند و اشعه فرابنفش اِی بیشتر مسئول پیری پوست است. اشعه‌ی فرابنفش A مداوم‌تر هستند و به صورت عمیق‌تری به پوست نفوذ می‌کند. هر دو نوع اشعه باعث تخریب DNA پوست می‌شود و همین مسئله عامل سرطان پوست است. البته نمی‌توان گفت حتی اگر کودک شما فقط به یک آفتاب سوختگی اندک دچار شد یا اصلاً آفتاب سوخته نشد این میزان تخریب به وجود بیاید.

مسمومیت خورشیدی
مسمومیت خورشیدی، اصطلاحی غیرپزشکی برای آفتاب سوختگی شدید است. این نوع سوختگی ممکن است شامل قرمزی و دردناک شدن پوست، ورم و تاول باشد. کودکی که با نور خورشید مسموم شده است احتمالاً علائمی همچون لرز و تب و حالت تهوع را تجربه می‌کند.

گاهی اصطلاح مسمومیت با خورشید برای توصیف وضعیت افرادی به کار می‌رود که در برابر نور خورشید دچار راش (جوش) بر روی پوست می‌شوند و به نور خورشید حساس هستند. این‌گونه افراد، به خصوص بانوان جوان، دچار ضایعات پلی مورف نوری هستند.

عارضه دیگری که در مواجهه با نور خورشید ممکن است در برخی افراد ظاهر شود، به کهیر خورشیدی معروف است؛ این عارضه باعث قرمزی و کهیر پوست می‌شود؛ اما مشکلی نادر است.

درمان
هدف بیشتر درمان‌های رایج آفتاب سوختگی، آرام کردن کودک و کاهش درد ناشی از سوختگی است؛ به خصوص در چند روز اول پس از این حادثه که کودک درد و سوزش زیادی را تجربه می‌کند.
دوباره تأکید می‌کنیم که درمان‌های ارائه شده برای آفتاب سوختگی، هیچ‌کدام سوختگی را درمان نمی‌کنند. در واقع هیچ درمان بخصوصی برای آسیبی که ایجاد شده وجود ندارد و درمان‌ها فقط شامل آرام کردن بیمار و رهایی وی از درد است تا زمانی که خود بدن، پوست را بهبود بخشیده و ترمیم کند.

کمک‌های اولیه برای بهبود آفتاب سوختگی می‌تواند شامل موارد زیر باشد:
* به کودکتان آب و مایعات بیشتری بدهید تا بدنش دچار کمبود آب نشود.
* با تجویز پزشک از مسکن‌هایی استفاده کنید همچون استامینوفن، ایبوپروفن یا مسکن‌های قوی‌تر که پزشک بنا بر تشخیص میزان درد بیمار تجویز می‌کند.
* کمپرس آب سرد را فراموش نکنید.

اگر پوست کودک تاول دارد، تاول را نترکانید. زیرا ترکیدن تاول‌ها، احتمال عفونت را افزایش می‌دهند. زمانی که تاول‌ها خودشان به خودی خود پس از چند روز می‌ترکند، معمولاً می‌توان از پمادهای آنتی بیوتیک روی آن‌ها (مانند باکی تراسین یا نئوسپورین) چند بار در روز استفاده کرد و روی آن‌ها را با بانداژ پوشاند تا عفونی نشوند

* لوسیون های نرم کننده حاوی آلوئه ورا مصرف کنید.
* از مصرف لوسیون‌هایی که در تبلیغات گفته می‌شود آفتاب سوختگی را درمان می‌کند و حاوی مواد دارویی است که موضع را بی‌حس می‌کند (مواد تشکیل دهنده‌ای دارد به نام بنزوکائین) بپرهیزید؛ زیرا بسیاری از این‌گونه مواد ممکن است واکنش حساسیتی به وجود آورند.
* حمام با آب سرد و دوش آب سرد بدهید.
* استروئیدهای موضعی مانند کرم هیدروکورتیزون (البته برخی متخصصان معتقدند که این داروها بی‌اثر هستند) مصرف کنید.
* کرم‌های سوختگی تجویز پزشک؛ که البته همیشه هم ضروری نیستند و نظر پزشک برای استفاده از آن‌ها لازم است. این کرم‌ها از میزان درد و سوزش در سوختگی‌های شدید می‌کاهد.
* استروئیدهای خوراکی. کورتیکوستروئیدها که به ندرت تجویز می‌شود و مخصوص سوختگی‌های بسیار شدید هستند.
* زمانی که مناطق آفتاب سوخته شروع به پوست انداختن می‌کنند و منطقه خارش دارد، از آنتی‌هیستامین‌های خوراکی و مرطوب کننده‌ها استفاده کنید.

زمانی که تاول‌ها ظاهر می‌شوند
اگر پوست کودک تاول دارد، تاول را نترکانید. زیرا ترکیدن تاول‌ها، احتمال عفونت را افزایش می‌دهند. زمانی که تاول‌ها خودشان به خودی خود پس از چند روز می‌ترکند، معمولاً می‌توان از پمادهای آنتی بیوتیک روی آن‌ها (مانند باکی تراسین یا نئوسپورین) چند بار در روز استفاده کرد و روی آن‌ها را با بانداژ پوشاند تا عفونی نشوند.
هر زمان که متوجه علائم عفونت مانند قرمزی بیشتر، ترشحات زردرنگ، ورم یا تب شدید فوراً با پزشک مراجعه کنید.

سایر مواردی که باید درباره آفتاب سوختگی دانست:
* بیشتر کودکان دو تا هفت روز پس از آفتاب سوختگی بهبود می‌یابند و این روند بستگی به این دارد که میزان آفتاب سوختگی تا چه حد زیاد باشد، با چه میزان آفتاب سوختگی آغاز شده باشد و در اولین روزها بدتر شده باشد.
* در این‌گونه موارد با پزشک مشورت کنید: اگر میزان آفتاب سوختگی جدی و شدید است، تاول‌ها ظاهر شده‌اند، کودک تب دارد و سطح وسیعی از پوست کودک دچار آفتاب سوختگی شده است.
* درمان‌هایی خاصی مانند بیشتر داروهایی که برای درمان آکنه استفاده می‌شود می‌تواند کودک شما را در معرض آفتاب سوختگی‌های شدیدتر قرار دهد.
* انسان‌ها نیمی از مدت زمان زندگی کودکی‌شان را در معرض اشعه ماوراء بنفش به سر می‌برند؛ پس مهم است که برای کاهش احتمال ابتلای کودکان به سرطان پوست از آن‌ها محافظت کنیم.
* زمانی که کودک شما در حال بهبودی است؛ از حمام آب داغ و موارد این چنینی که پوست آفتاب سوخته را تحریک کرده و بدتر می‌کند و درد وی را افزایش می‌دهد، بپرهیزید.
* اگر کودک شما دچار آفتاب سوختگی شد، خودتان را سرزنش نکنید. آفتاب سوختگی بسیار رایج است. اما برای دفعه بعد از کودکتان بیشتر مراقبت کنید.

منبع: تبیان

انتهای پیام/

کمک‌های اولیه در زمان آفتاب سوختگی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دانستنی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۴۶۳۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونه در گرما از پاها مراقبت کنیم؟

به گزارش جام جم آنلاین، با فرارسیدن فصل‌های بهار و تابستان، اغلب افرادی که در این فصل سال عادت دارند صندل و کفش‌های جلوباز بپوشند، با مشکل آفتاب‌سوختگی و ترک پاشنه پا مواجه می‌شوند. این مشکلات را به راحتی می‌توان برطرف کرد و ظاهر خوب پاها را به آنها برگرداند.

پوشیدن صندل و کفش‌های جلو باز و پیاده‌روی در ساحل، کارهایی که پاهای ما را در معرض گرمای زیاد و سطوح داغ قرار می‌دهد، می‌تواند منجر به خشکی، لکه‌های تیره و عوارض مختلفی شود که بر ظاهر و حس پاها تاثیر می‌گذارد.

کارشناسان توصیه می‌کنند که در فصل‌های بهار و تابستان بیشتر از پاهای خود مراقبت کنید تا مطمئن شوید که در تمام طول سال سالم می‌مانند. اگر مطمئن نیستید که چگونه باید این کار را در خانه انجام دهید، در این مقاله چند نکته و پیشنهاد برای روش‌ها و محصولاتی ذکر شده است که می‌توانید آنها را برای بهینه‌سازی روال مراقبت از پاهای خود به‌کار گیرید.

۱- لایه‌برداری نکته‌ای کلیدی است

برای خلاص شدن از شر سلول‌های خشک سطحی پوست که ممکن است باعث احساس زبری و زمخت به نظر رسیدن پاهای شما شود، هر دو هفته یک یا دو بار سطوح زبر پاهای خود را لایه‌برداری کنید.

برای لایه‌برداری پا گزینه‌های بسیار متنوعی وجود دارد. لایه‌بردارهای فیزیکی مانند انواع سنگ‌پای طبیعی و مصنوعی، گزینه‌های خوبی‌ هستند به این شرط که آنها را تمیز نگه دارید.

هنگام استفاده از سوهان یا سنگ‌پا برای برداشتن پوست خشک یا پینه به یاد داشته باشید که هنگام کار روی پوست نرم، فشار کمتر و هنگام برخورد با پینه، فشار بیشتر وارد کنید تا پوست‌تان آسیب نبیند.

۲- آب‌رسانی عمیق

در تابستان به طور طبیعی تمایل داریم زمان بیشتری را بیرون از منزل بگذرانیم. این بدان معنا است که احتمالا از پاهای خود بیش از حد معمول استفاده خواهیم کرد که ممکن است باعث شود سریع‌تر از معمول خشک شوند. پاشنه‌های پا بیشتر وزن ما را تحمل می‌کنند، بنابراین، پوست روی آنها هم معمولا سریع‌تر از بین می‌رود.

به همین دلیل است که مرطوب کردن پاها، مخصوصا پاشنه‌های پا، باید بخش منظمی از برنامه روزانه شما باشد؛ نه کاری که فقط زمانی که احساس می‌کنید خشک شده‌اند یا پینه بسته‌اند، انجام می‌دهید.

همچنین برای حفظ رطوبت کرم‌ها، ماسک‌ها و روغن‌ها، حتما آنها را بلافاصله بعد از حمام استفاده کنید، چرا که پوست وقتی خیس است، مواد را به بهترین شکل جذب می‌کند.

۳ - محافظت در برابر آفتاب

هنگام استفاده از کرم ضدآفتاب برای بدن، اکثر ما پاهای خود را فراموش می‌کنیم که اشتباه بزرگی است. هنگامی که شاخص  یووی (UV) بالا باشد، ممکن است آفتاب‌سوختگی یا لکه‌های تیره فقط در عرض چند دقیقه روی پوست در معرض آفتاب ایجاد شود.

محافظت در برابر آفتاب فقط مربوط به پوست نیست. ناخن‌ها نیز از ترکیبات پروتئینی ساخته شده‌اند که به محافظت بیشتری نیاز دارند و به اندازه پوست، در برابر آسیب‌های ناشی از اشعه ماوراء بنفش آسیب‌پذیرند.

هنگامی که در معرض عوامل خارجی مانند آفتاب، هوای بسیار خشک، رطوبت بالا، شن یا آب‌ شور قرار می‌گیرید، پوستی که دور ناخن‌های شما را فراگرفته بیشتر مستعد خشکی می‌شود که در نهایت به ناخن‌ها و سلامت کلی پا آسیب می‌رساند.

۴ - تا حد ممکن از راه رفتن با پای برهنه اجتناب کنید

به گزارش ایندیپندنت، در طول تابستان قدم زدن بدون کفش و با پای برهنه در اطراف خانه، استخر یا در شن و ماسه، شاید دلچسب به نظر برسد اما این کار می‌تواند صدمات زیادی با خود داشته باشد. هنگامی که پابرهنه‌اید، پاهای شما سریع‌تر گرمای سطح را جذب می‌کنند که می‌تواند در عرض چند ثانیه به آفتاب‌سوختگی و قرمزی منجر شود.

۵ - پاها را خشک نگه دارید

پاها نقش مهمی در تنظیم دمای بدن ما دارند. به همین دلیل، تمایل به تعریق دارند و هرچند این تعریق کاملا طبیعی است، می‌تواند مشکلات زیادی از رشد باکتری گرفته تا پینه، بوی ناخوشایند و قارچ ایجاد کند.

اگر کفش‌های بسته می‌پوشید، سعی کنید همیشه جوراب به پا داشته باشید تا مقداری از رطوبت را به خود جذب کند. اگر ترجیح می‌دهید در ماه‌های گرم جوراب را کنار بگذارید، پودر پا می‌تواند کمک کند.

دیگر خبرها

  • اختلال اوتیسم؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • مداخله به‌هنگام، راه کنترل نشانه‌های اوتیسم
  • درمان سرمازدگی حیوانات + بررسی علائم و اقدامات لازم
  • رشت میزبان دوازدهمین کنگره ملی سوختگی ایران شد
  • درمان رایگان کودک مشروط بر داشتن بیمه پایه
  • برگزاری دوازدهمین کنگره کشوری سوختگی
  • درمان رایگان کودک با داشتن بیمه پایه
  • دلیل خال قرمز روی پوست + علائم خطر
  • چگونه در گرما از پاها مراقبت کنیم؟
  • چگونه در گرما از پا‌ها مراقبت کنیم؟