Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛   تیرنگ رضا نیستانی، متخصص تغذیه بالینی و رژیم درمان در مورد عوارض کمبود ویتامین دی اظهار کرد: کمبود این ویتامین منجر به بروز بیماری‌های مختلفی می‌شود زیرا این ویتامین در بروز انواع امراض از جمله امراض روحی، امراض قلبی عروقی، سرطان روده و پستان و پوکی استخوان موثر است؛ البته برخی به اشتباه تصور می‌کنند کمبود این ویتامین منحصرا باعث ایجاد بیماری استخوانی می‌شود اما اینطور نیست و از نظر علمی ثابت شده که از غدد درون ریز تا ماهیچه‌های استخوان و تکثیر سلول‌ها و ایمنی بدن و استحکام استخوان‌ها به جذب ویتامین دی ارتباط مستقیم دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتربخوانید : کمبود ویتامینD چه افرادی را درگیر می کند؟

این مدرس دانشگاه با تاکید براینکه ویتامین دی برای استخوان و پوست و سلامت روحی و روانی بسیار تاثیر گذار است، ادامه داد: ویتامین دی یک نوع ویتامین محلول در چربی است و بدن همه افراد به تناسب سن و جنس به میزان مختلفی از این ویتامین نیاز دارد و به طور میانگین همه افراد به صورت روزانه به 400 تا 600 واحد بین‌المللی ویتامین دی نیاز دارند؛ البته مصرف این ویتامین باید براساس آزمایشات صورت گرفته، توسط پزشک تجویز شود و مصرف خودسرانه آن ممنوع است.

نیستانی یادآور شد: کمبود ویتامین دی منجر به ضعف ماهیچه‌ها و پوکی استخوان شده و شاهدیم که سالمندان با هر بار زمین خوردن دچار شکستگی استخوان می‌شوند، حتی براساس مطالعات علمی مشخص شده که کمبود ویتامین دی در بروز دیابت و ام اس و افسردگی نیز نقش بسزایی داشته است.

این متخصص تغدیه افزود: مهم ترین منبع ویتامین دی منبع لایزال خورشید است که متاسفانه تعداد کثیری از مردم به دلیل زندگی شهرنشینی، آلودگی هوا و نوع پوشش از دریافت آن به طور طبیعی محروم می‌شوند. جذب ویتامین دی از طریق خورشید در شهرها بسیار ضعیف است زیرا شهروندان ساعات‌ متمادی را در اماکن مسقف مشغول به کار و فعالیت هستند و مانع جذب این انرژی حیات بخش در زمان تابش نور مستقیم خورشید می‌شوند.

نیستانی در خصوص نحوه جذب ویتامین دی از نور خورشید نیز گفت: زاویه تابش، ساعت نور آفتاب، فصل و زمان تابش و رنگ پوست در میزان جذب ویتامین دی از نور خورشید مهم است و با توجه به شرایط و موقعیت‌های مختلف نیز متغییر است، البته بین ساعت 10 صبح تا 14 عصر زمان مناسبی برای جذب ویتامین دی است که این زمان نیز در اواخر اردیبهشت و اوایل خرداد آغاز و تا دهم شهریور ماه نیز ادامه دارد.

این مدرس تغذیه دانشگاه با اشاره به جذب ویتامین دی در مناطق مختلف کشور بیان کرد: به عنوان مثال میزان جذب ویتامین دی از طریق نور خورشید در شهر ارومیه با شهر اهواز تفاوت دارد، به طوری که در آخرین مطالعات صورت گرفته مشخص شد بیشترین جذب ویتامین دی در ارومیه بود و کمتری میزان نیز در شهر اهواز است زیرا به دلیل گرمای هوا در مناطق جنوبی کشور مردم اهواز آفتاب گریز هستند اما در ارومیه به دلیل ییلاق مردم بیرون و در مقابل آفتاب هستند.

وی بر ممنوعیت استفاده از حمام آفتاب تاکید کرد و گفت: به هیچ وجه حمام آفتاب را به مردم توصیه نمی‌کنیم؛ البته در صورتی که فرد تمام بدن خود را با کرم ضد آفتاب بپوشاند می‌تواند در مدت زمان کمی از تابش مستقیم آفتاب بهره ببرد.

منبع: آنا نیوز

انتهای پیام/

بهترین ساعت جذب ویتامین D چه ساعتی است؟

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دانستنی ها اخبار سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۴۶۴۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نور آفتاب و انجماد، بطری‌های یکبار مصرف را تخریب نمی‌کند

معصومه تکلو کارشناس اداره کل غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو ضمن تاکید بر سلامت آب‌های آشامیدنی و معدنی بسته بندی شده گفت: امکان ندارد ارگان نظارتی مهمی مثل غذا و دارو بدون مطالعه و لحاظ مسائل فنی و بهداشتی برای فرآورده‌ای مجوز مصرف و پروانه بهداشتی صادر کند کما اینکه عدول از تعهدات توسط شرکت هم می‌تواند موجب ابطال موقت یا دائم مجوز شود.

وی با اشاره به اینکه جای طرح مباحث فنی و علمی اصولا در رسانه‌های عمومی نیست تصریح کرد: گاهی ناچار هستیم برای اطمینان بیشتر مردم نکاتی را گوشزد کنیم مثل اینکه گرانول پلیمر مورد مصرف جهت بسته بندی آب‌های بسته بندی شده، پلیمر پلی اتیلن ترفنالات می‌باشد که از دو منومر اتیلن گلایکون و اسید ترفتالیک تحت خلا دما و زمان معین و با ایجاد پیوند کوالانسی بین دو منومر مذکور در راکتور پتروشیمی تولید می‌شود.

کارشناس اداره کل غذایی و آشامیدنی ادامه داد:این شرکت پترو شیمی تندگویان دارای گواهی مناسب برای مصرف انسان از آزمایشگاه‌های داخل و خارج کشور می‌باشد لذا قرار گرفتن بطری آب در معرض نور آفتاب و یا انجماد آن در فریز، قادر به تخریب بطری‌های یکبار مصرف آب و خروج ترکیبات فتالات از پلیمر نمی‌شود.

 تکلو در پایان به مردم این اطمینان را داد که با توجه به کنترل سه سطحی سلامت آب‌های معدنی و آشامیدنی بسته بندی در سازمان غذا و دارو با خیال راحت از آنها استفاده کنند و بدانند کوچک‌ترین تهدید سلامتی در فرآورده‌های غذای و آشامیدنی در اولین زمان ممکن به اطلاع آنها خواهد رسید.

منبع: سازمان غذا و دارو

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

دیگر خبرها

  • پوکی استخوان و ضعف ایمنی بدن به‌دلیل کمبود این ویتامین
  • ویتامین‌هایی که کمبود آن‌ها سبب سر درد می‌شود
  • ویتامین ها و مکمل ها را چطور مصرف کنیم ؟
  • بارش شهابی ղ-Lyrid 2024 را از دست ندهید
  • ویتامین B روی عصبانیت چه اثری دارد؟
  • حقایق مهم در مورد مصرف ویتامینها و مکمل ها که نمی دانید
  • این ویتامین‌ها را بخورید و لاغر بمانید
  • ۶ علامت کمبود ویتامین که از چهره مشخص می‌شود
  • نور آفتاب و انجماد، بطری‌های یکبار مصرف را تخریب نمی‌کند
  • مصرف این چهار مکمل را بعد از ۴۰ سالگی جدی بگیرید