Web Analytics Made Easy - Statcounter

پایگاه خبری جماران: پخش اعترافات تلویزیونی چند دختر در برنامه‌ ای حدوداً ۳۰ دقیقه‌ای که شامگاه جمعه ۱۵ تیرماه با نام «مستند بی راهه» از شبکه یک پخش شد، واکنش های زیادی در اجتماع و فضای مجازی به دنبال داشت. این افراد که چهره‌شان محو شده بود، درباره فعالیت‌های خود در اینستاگرام به پرسش‌های گاه طولانی مجری پاسخ داده و گاه در طول پاسخ‌هایشان به گریه می‌افتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین رابطه، یک جامعه شناس معتقد است: پخش اعترافات این دختر را می توان به بسیاری از پدیده ها و برنامه های دیگری که از صداوسیما پخش می شود، تسری داد. برای نمونه، کسانی هستند که از روند برجام نگران و معتقدند که این قرارداد قابل اعتماد نیست و ایران نباید به غربی ها اعتماد می کرد. همین کسانی که از روند برجام نگرانند و برنامه تهیه می کنند و در این زمینه اقامه دلیل می کنند، از آسیب ها و مشکلات دیگری که برای مملکت پیش آمده، ابراز نگرانی نمی کنند. لذا برای مخاطبان چنین به نظر می رسد که نگرانی آنها واقعی نیست.

 

دکتر محمدعلی الستی در گفت و گو با خبرنگار جماران، در واکنش به پخش اعترافات یک دختر نوجوان در تلویزیون گفت: در این زمینه دو دستگاه نظری وجود دارد که هرکدام نظریه خود را اقامه می کنند. از یک طرف، عده ای معتقدند که اساساً انتشار هرگونه مطلبی درباره چنین پدیده هایی، باعث دامن زدن بیشتر به آن پدیده ها در جامعه خواهد شد. بدین معنا که کسانی که از این پدیده ها آگاهی ندارند را آگاه می کند و آنها را دچار وسوسه کرده و به تعبیر قدیمی ها«چشم و گوششان را باز می کند».

وی افزود: با این کار، قبح مسأله ریخته می شود و سبب عادی شدن این پدیده در جامعه خواهد شد. بنابراین، نباید به این پدیده ها پرداخت. گروه اول معتقدند؛ که اساساً پرداختن به این مقوله ها، به دلیل آنکه حرمت این قضیه را در جامعه از بین می برد، اشاعه این عمل در جامعه محسوب می شود. اما از سوی دیگر، عده ای معتقدند که پرداختن به این قبیل قضایا با روشن کردن افکار عمومی و متنبه کردن افرادی که ممکن است، تمایل به انجام این کار در جامعه داشته باشند، از احتمال وقوع این عمل در جامعه می کاهد.

این جامعه شناس ارتباطات در ادامه گفت: این دو دسته دائماً فعالیت می کنند و برای پرداختن یا نپرداختن به این موضوع اقامه دلیل می کنند. از این رو، می بینیم که موافقان و مخالفان اقدام این دختر نوجوان، نظرات خود را در رسانه های مختلف مطرح کرده و اقدام به نوشتن مقاله می کنند. آنچه ما در تحلیل خود، در باب این مسأله که آیا اصلاً رسانه باید به چنین موضوعی بپردازد یا نه؟ می آوریم، این است که پرداختن به این موضوع، باید چه بخشی از دغدغه ها یا مسائل اصلی را شامل شود تا خود آن موضوع، تبدیل به ضدتبلیغ نشود.

وی بیان کرد: بسیاری از کسانی که مخالف مطرح کردن این قضیه در رسانه ها هستند، می گویند اگر فرض کنیم؛ اعمالی که این دختربچه انجام داده، مخالف شرع بوده باشد، بسیاری از اختلاس هایی که از بیت المال صورت گرفته که بیشتر مخالف شرع هستند، پس چرا به آنها پرداخته نمی شود؟ بنابراین، وقتی نظام نتوانسته با این نقطه ضعف، مقابله فرهنگی صحیح  کند، عملاً اقدام به تبلیغ علیه خود کرده و مردم را نیز جری کرده و این سوال را در اذهان ایجاد می کند که چرا به جای آنکه به این گونه مسائل پرداخته شود، به سراغ اختلاس گران اموال عمومی نمی روند؟!

دکتر محمدعلی الستی اظهار کرد: لذا مشاهده می کنیم که مقابله با رفتار آن دختر، به ضد خود تبدیل می شود. اصولاً مدیریت چنین پدیده هایی، به روح کلی حاکم بر افکار عمومی بازمی گردد و شناسایی وضعیت کلی که آن پدیده یا آن رفتار نامطلوب، در میان کلیه رفتارهایی که در حال صورت پذیرفتن است، چه جایگاهی پیدا می کند؟! مردم نگران هستند که آیا متولیان مقابله با چنین پدیده هایی، درباره سایر وقایع نیز حساسیت دارند یا خیر؟!

وی افزود: پخش اعترافات این دختر را می توان به بسیاری از پدیده ها و برنامه های دیگری که از صداوسیما پخش می شود، تسری داد. برای نمونه، کسانی هستند که از روند برجام نگران و معتقدند که این قرارداد قابل اعتماد نیست و ایران نباید به غربی ها اعتماد می کرد. همین کسانی که از روند برجام نگرانند و برنامه تهیه می کنند و در این زمینه اقامه دلیل می کنند، از آسیب ها و مشکلات دیگری که برای مملکت پیش آمده، ابراز نگرانی نمی کنند. لذا برای مخاطبان چنین به نظر می رسد که نگرانی آنها واقعی نیست.

این جامعه شناس در ادامه گفت: مخاطبان می گویند؛ شما که نگران برجام هستید، چرا نگران نسل آینده نیستید؟! چرا نگران سلامتی، رفاه و امنیت مردم نیستید؟! این نشان می دهد که حتی اگر آن نگرانی به جا بوده باشد، به خاطر نپرداختن به سایر جنبه ها، تبدیل به ضد خود می شود. مدیریت چنین اخباری، باید مبتنی بر دیتا یا اطلاعات کل باشد. حرکت ما نباید به منزله وصله ای ناجور در یک کانتکست به حساب آید.

صداوسیما یا رسانه باید یک مدیریت کلی بر مباحث مطرح شده خود اعمال کند. اگر آنچه که نسبت به آن حساسیت نشان می دهد، تناسب چندانی با حساسیتش نسبت به سایر پدیده های اجتماعی نداشته باشد، آن کار خبری یا مستند، تبدیل به ضد خود می شود.

 

وی بیان کرد:  باید همیشه زمانی که برنامه ای تولید می کنیم، مقاله ای می نویسیم یا مصاحبه ای انجام می دهیم، یادمان باشد؛ حرفی که می زنیم به تنهایی استدلال و ارزیابی خود را دارد. اما همین جزء در مقابل کلی از اطلاعات مورد ارزیابی و مقایسه قرار خواهد گرفت. اگر ما نتوانیم همان حساسیتی را که درباره موضوع مورد نظر نشان می دهیم، درباره موضوع کلی نشان دهیم، آن حرفی را که درباره آن موضوع می زنیم، هرقدر هم که منطقی و مستدل باشد، به دلیل مقایسه ای که با سایر اطلاعات صورت خواهد گرفت، تبدیل به یک ضدتبلیغ می شود.

دکتر محمدعلی الستی در ادامه گفت: حساسیت نسبت به همه پدیده ها، امر مستلزمی است. اما صداوسیما یا رسانه باید یک مدیریت کلی بر مباحث مطرح شده خود اعمال کند. اگر آنچه که نسبت به آن حساسیت نشان می دهد، تناسب چندانی با حساسیتش نسبت به سایر پدیده های اجتماعی نداشته باشد، آن کار خبری یا مستند، تبدیل به ضد خود می شود.

وی با بیان اینکه شکاف نسلی در جامعه وجود دارد و شکی در آن نیست، گفت: ما معتقد به مذهب تشیع هستیم. یکی از ویژگی های ممتاز و برجسته تشیع این است که شیعه یعنی در حال حرکت بودن و همراهی کردن با زمانه، به تعبیری دیگر به معنای همگام با زمان، حرکت کردن است. یکی از افتخارات تشیع در تاریخ این بوده که همواره توانسته است که خود را با مقتضیات و شرایط جدید زمانی و مکانی وفق دهد. بر همین مبناست که بر اساس اصول مکتب تشیع، آغاز به تقلید از مرجع مرده، جایز نیست. بدین معنا که کسی حق ندارد از مرجعی که مرده است، تقلید کند.

وی در ادامه گفت: علت این مسأله، آن است که مکتب شیعه مبتنی بر تشخیص روزآمد پدیده هاست و یک مجتهد مرده نمی تواند احکام را تازه و به روز کرده یا شرایط زمانی و مکانی را درک کند. از این رو، همیشه باید از مجتهد و رهبر دینی زنده تقلید کرد. پس شیعه این برتری را دارد که می تواند خود را با مقتضیات زمانه وفق دهد. حالا اگر ما که نام خود را شیعه گذاشتیم، نتوانیم چنین کاری انجام دهیم، نقض غرض شده است.

این جامعه شناس ارتباطات بیان کرد: امروز حجمی بالا از پدیده های تکنولوژیک ایجاد شده و مناسبات نسلی تا این اندازه تغییر کرده است. به نحوی که با نسلی مواجهایم که از زمان شکل گیری دستگاه عصبی اش، تکنولوژی پیشرفت بسیار چشمگیری داشته و به هیچ عنوان با نسل های پیش از خود قابل مقایسه نیست. نامی که بر این نسل نهادند، بومیان دیجیتال یا «Dijital native» است. در حالی که به نسل های قبل از آنها که در جریان شکل گیری دستگاه عصبی و تکامل مناسبات اجتماعی شان، هنوز رسانه های جدید پیشرفت نداشتند، «غیربومیان دیجیتال» گفته می شود.

وی افزود: این دو نسل با یکدیگر، تفاوت های چشمگیری دارند. به نحوی که به شدت در زمینه حساسیت ها، علایق و تمایلات شان با یکدیگر متفاوتند. برای نمونه، در نسل بومیان دیجیتال، زندگی توام با تنوع طلبی دارای ارزش است، بدین معنا که این نسل تنوع طلب، لذت طلب و زندگی توام با هیجان را دوست دارد و به آزادی توجه ویژه ای دارد، در حالی که درنسل غیربومیان دیجیتال، ارزش و اهمیت به خانواده، احترام به بزرگترها، افتخار به هویت ملی و صداقت بسیار با اهمیت است.

دکتر الستی افزود: نسل بومیان دیجیتال، علاقه زیادی به زیبایی تن و اندام خود دارد و برایش، ورزش و زندگی سالم بسیار بااهمیت است. درحالی که برای نسل «غیربومیان دیجیتال» یا همان نسل قبل، قناعت داشتن و رضایت از عملکرد خود یا راضی بودن دارای اهمیت است. در نمونه ای دیگر، نسل جدید به شدت دغدغه حفظ محیط زیست را دارد، اما نسل قدیم به کار و شغل اهمیت می دهد.

وی در ادامه بیان کرد: این نسل، بیشتر جهان گرا و آن نسل به دنبال پاداش معنوی و احترام به سنت هاست. در بیانی دیگر، الگوی نسل جدید، سلبریتی ها و شخصیت ها هستند، اما نسل قدیم از پدرها و اقوام درجه اول خود الگوبرداری می کند. این نسل به زندگی با دوستان بهای زیادی می دهد، در حالی که نسل قدیم برای زندگی با خانواده ارزش زیادی قائل است. این نسل کمتر به ازدواج تمایل نشان می دهد، در حالی که نسل قدیم بیشتر به این مسأله توجه می کرد.

این جامعه شناس گفت: با این همه تفاوتی که میان نسل جدید و قدیم وجود دارد، ایجاب می کند که اگر کسی می خواهد برای نسل جدید برنامه ریزی کند و با آنها ارتباط برقرار کند. قطعاً باید در برنامه های فرهنگی، تربیتی و آموزشی که برای نسل قبل وجود داشت، تجدیدنظر کند. این در حالیست که ما آنقدر انعطاف و سازگاری نداریم که بتوانیم خود را با تغییرات نسل جدید همراه کنیم.

 

انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: جام جهانی 2018 نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال ارزش های دهه 60 رسانه اعتراف جامعه شناس جام جهانی 2018 نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال ارزش های دهه 60 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۴۷۳۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیام تبریک روز مشاوره ۱۴۰۳ + متن، عکس و استوری روز روانشناس

پیام، پیامک، اس ام اس، مسیج، شعر، وضعیت، عکس نوشته، استوری، متن زیبا و تبریک های رسمی روز جهانی روانشناس و مشاور در ۹ اردیبهشت ارسال می‌شود.

به گزارش ایمنا، افکار انسان گاه در مراحلی از زندگی دچار بهم ریختگی شده یا در مواقعی برای گرفتن تصمیمات درست در زندگی نیاز به مشورت با فردی متخصص هست که باید به مشاوره مراجعه نمود.

تاریخ روز مشاور و روانشناس روز ملی روان‌شناس و مشاور در تقویم شمسی برابر با ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ است. روز ملی روان‌شناس و مشاور در تقویم میلادی برابر با ۲۸ آپریل ۲۰۲۴ است. روز ملی روان‌شناس و مشاور در تقویم قمری برابر با ۱۹ شوال ۱۴۴۵ است.

در شگفتم از صداقت، مهربانی در سخن

ای مشاور بر نوای جان فزایت آفرین

خسته و درمانده‌ایم از ناملایم‌های دهر

بر صدای تازه و مشکل گشایت آفرین

روز مشاور و روان شناس مبارک باد

چه روز اردیبهشتی خوبی، چه لحظه‌های غلیظی و چه حس مطلوبی با آرزو

نه با امید به ایجاد جهانی عاری از ارواح و روان‌های معیوب

چرا که اصل بشر اصلی است لامکانی و پاک

روز روان شناس و مشاور را به کلیه روانشناسان و مشاوران عزیز تبریک عرض می‌کنم

انسان بزرگ‌تر از یک جهان و بزرگ‌تر از مجموعه جهان‌هاست

در اتحاد جان با تن، رازی بیش از راز آفرینش جهان نهفته است

خوشا به روان شناس که این اتحاد را برقرار می‌نماید

۹ اردیبهشت روز جهانی روان شناس و مشاور گرامی باد

انسان بزرگ‌تر از یک جهان و بزرگ‌تر از مجموعه جهان هاست

در اتحاد جان با تن، رازی بیش از راز آفرینش جهان نهفته است

خوشا به روان شناس که این اتحاد را برقرار می‌نماید

۹ اردیبهشت روز جهانی روان شناس و مشاور گرامی باد

روان شناس بودن سخت، اما زیباست

جور دیگر می‌شنوی، جور دیگر می‌بینی

و این شنیدن و فهمیدن پر از سختی و زیبایی ست

روان شناس که باشی دلت دریا می‌شود و روحت وسیع

این حرفه زیبای سخت، ظرفیتت را افزایش می‌دهد و به اندازه درکت، افراد مختلف به تو مراجعه می‌کنند

درکشان می‌کنی و همراهشان می‌شوی تا هم یاری شأن کنی و هم مگذاری وابسته‌ات شوند

و چه حس لطیف و شعف بخشی است وقتی مراجعت که با کوله باری از یاس، غم و ناامیدی پیش تو آمده ولی با برق امید در چشمانش از تو خداحافظی می‌کند و حیات در نگاهش موج میزند.

ناامیدی می‌دهد و امید می‌گیرد، غم می‌دهد و نشاط می‌گیرد و برای ساختن گامی محکم‌تر بر می‌دارد

و این زیباترین لحظه است که هر روانشناسی را در شعف می‌برد و دلش آرام می‌گیرد

روزت مبارک بهترین مشاور و روانشناس

هرگز نباید تحت تأثیر هیچ حس عاشقانه ای قرار بگیری

بیش از حد عاقل بودن هم برازنده تو نیست

تحت تأثیر هیچ رفتار ناشایستی، حتی حق عصبانی شدن هم نداری… چون تو “یک روانشناسی”

بی تابی در سوگ از دست دادن عزیزی از جانب تو بسیار عجیب است…. چون تو همان “سنگ صبوری” که همه از عالم غم‌هایشان به دنیای پر مهر و زیبای کلام و عشق تو پناه می‌آورند

مشاوران “آموزگاران روزگارند” که خود با سختی روزگار دست و پنجه نرم می‌کنند و باز “لبخند بر لب دارند و امید ناامیدانند”

نهم اردیبهشت روز روانشناس و مشاور مبارک باد

آرامش را وامدار شماییم و موفقیت را از سخنان شما به ارث برده‌ایم.

اینجا زندگی طرحی دیگر است.

روز میلاد تفکر و مشاوره مبارک

در دل جاده حقیقت که قدم می‌گذاری

معلمی دلسوز باید باشد که راهنمای لحظات سردرگمی‌ات شود.

روز روان شناس و مشاور مبارک باد

روانشناسان اشخاصی هستند که سینه آنها مانند صندوقچه اسرار افراد خسته از زندگی است

برای یک روانشناس خوب شدن در قدم اول کافیست عشق داشته باشین

روانشناس جان، ۹ اردیبهشت، روز روانشناس و مشاور را بهت تبریک میگویم

انسان آزاد آفریده شده است، اما همه جا در زنجیری است که خود بافته است. (ژان ژاک روسو)

و روانشناس یگانه کسی است که انسان را از قید و بند این زنجیر آزاد می‌سازد

روز روانشناس مبارک بر فرهیختگان مبارک باد

روان شناس بودن

هم آوا با دغدغه‌ها شدن

سکوت را معنا کردن

و مقاومت‌ها را شکستن است.

برای عرض تبریک به مناسب روز روانشناس مبارک

چه حس لطیف و شعف بخشی است

وقتی مراجعت که با کوله باری از یاس،

غم و نا امیدی پیش تو آمده ولی با برق امید

در چشمانش از تو خداحافظی می‌کند

و حیات در نگاهش موج میزند

نا امیدی می‌دهد و امید می‌گیرد،

غم می‌دهد و نشاط می‌گیرد

و برای ساختن گامی محکم‌تر بر می‌دارد

و این زیباترین لحظه است که هر روانشناسی

را در شعف می‌برد و دلش آرام می‌گیرد

شاید باید روانشناس باشی

تا این لحظه را به درک بنشینی.

روز روانشناسان مبارک

از کجا بنویسم دنیای یک روانشناس دنیایی عمیقی است

که فقط باید روانشناس باشی تا آن را بفهمی

روز جهانی روانشناس مبارک باد

کد خبر 747136

دیگر خبرها

  • دهه کرامت فرصت معرفی الگوهای برتر جهان اسلام به دختران است
  • بررسی پدیده «پولشویی» در «مدار بسته» تلویزیون
  • خودکشی از رزیدنت‌ها به پزشکان رسیده؛ چرا دکتر سمیرا آل‌سعیدی خودکشی کرد؟/ «خودکشی پزشکان به‌مثابه یک انتحار اجتماعی است»
  • پیام تبریک روز مشاوره ۱۴۰۳ + متن، عکس و استوری روز روانشناس
  • همیاران مهربان ترافیک به مثابه مشارکت مردم در جهش تولیدات فرهنگی هستند/روش‌های قهری در ارتباطات فرهنگی جوابگو نیست
  • روش‌های قهری در ارتباطات فرهنگی جوابگو نیست
  • چرا باید به روان‌شناس مراجعه کنیم؟
  • شهید مطهری روشن‌فکر، زمان‌شناس و مخاطب‌شناس بود
  • پیام مدیر حوزه علمیه یزد در پی درگذشت والده شهیدان نیرنگ (حق شناس)
  • آمار داوطلبان پسر کنکور اعلام شد/ چرا دهه هشتادی حال دانشگاه رفتن ندارند؟