Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-28@13:12:04 GMT

حل مشکلات کشور نباید به برجام گره بخورد

تاریخ انتشار: ۲۲ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۶۴۷۶۶۸

حل مشکلات کشور نباید به برجام گره بخورد

لنجان-امام جمعه فولادشهر گفت: به گفته رهبر معظم انقلاب اسلامی نباید برای رفع مسایل و مشکلات کشور به برجام و اروپایی‏ ها امید و تکیه داشت، چرا که گره زدن حلّ مسایل کشور به آن، یک خطای بزرگ است.

به گزارش خبرنگار ایمنا از شهرستان لنجان، حجت الاسلام مسعود سرافراز در خطبه های عبادی سیاسی نماز جمعه فولادشهر اظهار کرد: پس از خروج آمریکا از برجام، دولت مدت زمان محدودی را برای تصمیم‌گیری در مورد باقی ماندن و یا خارج شدن از برجام تعیین کرد تا طی این مدت زمان طرف اروپایی با انجام تعهدات و ارایه‌ تضمین‌هایی منافع ایران در برجام را تأمین کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امام جمعه فولادشهر تصریح کرد: همان‌طور که رهبر معظم انقلاب اسلامی بارها تأکید کرده‌اند نباید برای رفع مسایل و مشکلات کشور به برجام و اروپایی‌ها امید و تکیه داشت، چرا که گره زدن  مسایل کشور یک خطای بزرگ است.

وی ادامه داد: امروز مسئولان باید نگاه ویژه ای به توان داخلی داشته باشند چراکه نمی‌توانیم ظرفیّت کشور را معطّل توافق برجام بگذاریم اینگونه عمل کردن باعث می شود بسیار از مسایل مدّتی معطّل اجرای برجام و مدّتی معطّل خروج و عدم خروج از برجام؛ آن هم در مقابل دشمنی مثل آمریکا باشد.

امام جمعه فولادشهر خاطرنشان کرد: به نظر می رسد باید ایران به‌صورت رسمی اعلام کند به‌دلیل بدعهدی طرف مقابل، به‌خصوص آمریکا از برجام خارج می‌شود اما فعلاً و به‌صورت مشروط به برخی از تعهدات برجامی خود عمل‌ کند تا تکلیف نهایی آن روشن شود.

وی یاداور شد: دو گروه در کشور در این وضعیتِ خطیر در زمین دشمن بازی کرده و با فعالیت خود، حریف را در موقعیت گل زنی قرار می‌دهند، گروه اول آنان که دست به آشوب آفرینی می‌زنند و به دشمن این چراغ سبز و علامت را می‌دهند که سیاست فشار و تحریم موثر بوده و باید در آتش آن دمید و آن افزایش دهند.

سرافراز اضافه کرد: گروه دوم برخی رسانه‌ها و سیاسیونی هستند که متاسفانه با استناد به همین آشوب‌ها و مسایل مشابه، این تفکر را به جامعه تزریق می‌کنند که راه و چاره دیگری جز کوتاه آمدن مقابل دشمن و دادن امتیاز پیش پای کشور نیست از این رو باید هوشیارانه عمل کرد و منویات مقام معظم رهبری را مورد توجه قرار داد.

وی با بیان اینکه پایه های نظام جمهوری اسلامی بر موج خون پاک شهدا استوار است، گفت: برای این انقلاب هزینه های زیادی شده از این رو آمریکا و کسانی که دل به آمریکا بسته اند بدانند مردم ایران اسلامی از رجز خوانی ها و تهدیدهای آنها و عملیات روانی که به بهانه خروج از برجام و تحریم های جدید به راه انداخته وحشتی ندارند.

امام جمعه فولادشهر آمریکا را مظهر استکبار و دشمن درجه یک ملت ایران دانست و عنوان کرد: کسی فکر نکند که مردم روی خون شهدا خط قرمز کشیده و دست از نظام، انقلاب و رهبری بر می دارد،  آمریکا هم باید این آرزو را به گور ببرد که مردم ایران با آنها تا زمانی که دست از جنایت هایش برنداشته و خوی استکباریش را کنار نگذاشته، دست دوستی دهند.

وی یادآور شد: ۲۳ تیر، روز گفت و گو و تعامل سازنده با دنیا است و جمهوری اسلامی همواره نشان داده که اهل منطق، گفتگو و تعامل سازنده بوده، اما گفت و گو و تعامل با مستکبران سازنده نیست؛ از این رو مخالفت ایران با برخی گفت و گوها همچون گفت و گو و مذاکره با رژیم صهیونیستی و یا روابط دیپلماتیک با مستکبران و غاصبان، به معنی مخالفت با اصل دیپلماسی و تعامل سازنده با دنیا نیست.

سرافراز با بیان اینکه آمریکایی‌ها نشان دادند گفت و گو با مستکبران سازنده نبوده و تعامل با آن‌ها مفید نیست، افزود: درس عبرتی که باید برای همیشه در تاریخ ثبت شود، خیانت و عهد شکنی آشکار آمریکا در مسئله برجام است.

وی در ادامه با اشاره به بحران آب تصریح کرد: همه ساله در ماه‌های تیر و مرداد با افزایش دمای هوا و استفاده از وسایل سرمایشی و خنک‌کننده شاهد افزایش شدید مصرف آب و برق در کشور هستیم، به‌طوری که در صورت عدم مدیریت مصرف در این خصوص، ذخایر آب موجود در پشت سدها و برق تولیدی در نیروگاه‌های کشور جوابگوی مصارف داخلی نخواهد بود.

امام جمعه فولادشهر ادامه داد: به‌منظور جلوگیری از اعمال خاموشی‌های گسترده و طولانی ضروری است با بسیج تمامی امکانات و هماهنگی همه آحاد ملت و دستگاه‌های اجرایی ضمن حذف مصارف غیر ضروری، تلاش کنیم کمبود تولید برق را با صرفه‌جوییِ حداقل ۱۰ درصد در میزان مصرف برق، جبران کنیم.

منبع: ایمنا

کلیدواژه: امام جمعه فولادشهر خطبه نماز جمعه لنجان اصفهان شهردار اصفهان ریاست جمهوری ورزشگاه نقش جهان فناوری های نوین مدیریت شهری اصفهان فردا زاینده رود کشاورزی حمل و نقل عمومي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۴۷۶۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعریف دولتمردان برجام از خود به خاطر نابودی یک دهه فرصت رشد اقتصادی!

«برجام صرفاً یک مخدر بود که حواس مسئولین را از تحولات پرت کرد. برجام هویت دولت قبل است و به همین دلیل نمی‌خواهند شکست آن را بپذیرند. بدفهمی دولت روحانی از پدیده تحریم باعث از دست رفتن دهه۹۰ شد».

به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهوری در دولت‌های یازدهم و دوازدهم، اخیرا در گفت‌وگو با روزنامه اعتماد به بیان نقاط ضعف و قوت دهه نود پرداخت و در حالی که بیان می‌کرد دهه نود، بدترین دهه مردم ایران بوده، به تعریف و تمجید درباره برجام پرداخت. در واکنش به این اظهارات، مسعود براتی کارشناس مسائل اقتصادی به رجانیوز گفت: برخی از صحبت‌های آقای جهانگیری درباره وضعیت اقتصادی و تحولات دهه ۹۰ قابل‌قبول و برخی تحلیل‌ها غیرواقعی هستند. دهه ۹۰ دهه گمشده اقتصاد ایران است، اما آقای جهانگیری به دلایل این گمشدگی اشاره نکردند. بر خلاف آن چیزی که مدنظر آقای جهانگیری است که برجام توانست شرایط اقتصادی جامعه را متحول کند، اتفاقاً نوع مواجهه دولت‌های یازدهم و دوازدهم در بحث تحریم‌ها و مسیری که انتخاب شد، یعنی مسیر مذاکره برای رفع تحریم‌ها، بدون شک اثر خیلی جدی در گم‌شدن دهه ۹۰ در اقتصاد ما داشته است.

آن چیزی که متأسفانه در دهه ۹۰ اتفاق افتاد، بدفهمی از پدیده تحریم، از نحوه کارکرد تحریم و از جایگاه تحریم در سیاست خارجی آمریکا و اهداف خصمانه‌ای بود که دولت آمریکا در قبال ایران دنبال کرد و برنامه‌هایی که علیه مردم ایران داشت. این بدفهمی سبب شد که راه اشتباهی انتخاب شود و این راه اشتباه باعث شد که ما دهه ۹۰ را برای رشد اقتصادی و استحکام اقتصادی از دست بدهیم. این نکته‌ای است که آقای جهانگیری اصلاً به آن اشاره نکرده است.

از طرفی ایشان در بحث اقتصادی برجام اغراق‌هایی هم کرده است. البته برجام آورده‌ها و نتایجی داشته، اما نه آن چیزی که به‌صورت اغراق گونه بیان شود. مهم‌ترین آورده برجام فروش فیزیکی نفت ایران و بازگشت سطح فروش نفت به قبل از تحریم‌ها بود که در سال‌های ۹۵ و ۹۶ اتفاق افتاد. نوع تعاملات اقتصادی خارجی ایران به‌گونه‌ای شد که کاملاً نسبت به بازگشت تحریم‌ها آسیب‌پذیر شد و لذا هر چند شاهد رشد نفتی خوب در سال ۹۵ بودیم، اما این رشد در سال ۹۶ رخ نداد، چون مهم‌ترین متغیر آن نفت بود و یک‌بار اتفاق افتاد و وقتی در سال ۹۷ با تحریم‌ها مواجه شدیم و خروج آمریکا از برجام اتفاق افتاد، دو سال پیاپی رشد منفی را تجربه کردیم که کل آن رشد مثبت را به محاق برد و در مجموع دهه ۹۰ برای ما دهه درجازدن محسوب می‌شود.

برجام نتوانست مشکلات ما را با دنیا رفع‌ و رجوع کند، بلکه صرفاً یک مسکن موقتی بود و بیشتر برای ما نقش مخدر را ایفا کرد و ما نسبت به روندهایی که برای ما تهدید بودند، چه در منطقه و چه در سطح جهان، بی‌توجه شدیم و حتی به توسعه زیرساخت‌های تحریم که در دولت اوباما و بعد ترامپ انجام شد؛ از جمله راه‌اندازی مرکز هدف‌گیری تأمین مالی تروریسم در منطقه خلیج‌فارس در کشور عربستان توجه نکردیم. قانون کاتسا که توسط کنگره آمریکا تصویب شد، برای ما امر مهمی تلقی نشد و به آن توجه نکردیم و ضرباتی هم که در سال‌های ۹۷ و ۹۸ بر ما وارد شدند، ماحصل همین بی‌توجهی‌ها بودند، لذا نه‌تنها مشکلی از ما حل نشد، بلکه ما را در یک خلسه و فضای ناهشیاری قرارداد که آسیب آن را دیدیم. این ادعا که برجام در جذب سرمایه‌گذاری خارجی موفق بوده، با آمارهای موجود تطابق ندارد. در سال‌های ۹۵ و ۹۶ که سال اجرای برجام است، روی کاغذ رشد سرمایه‌گذاری خارجی رخ ‌داده، اما در واقعیت طرح‌هایی که عملیاتی شدند و سرمایه‌های که به‌صورت واقعی وارد کشور شدند، اعداد بسیار کمی هستند که نشان می‌دهند سرمایه‌گذاران نتوانستند اعتماد کنند و ریسک تحریم‌ها کماکان برقرار بوده است؛ لذا در سال ۹۵ زیر ۲ میلیارد دلار تحقق سرمایه‌گذاری خارجی رخ‌ داده و در سال ۹۶ هم همین حدود بوده است؛ درصورتی‌که در دوره آقای رئیسی در سه سال اخیر اعداد بسیار قابل‌توجهی ثبت شده‌اند که در مسیر اجرا قرار دارند. برای مثال در سال ۱۴۰۲ مبلغ سرمایه‌گذاری طبق اعلام رسمی متولی امر ۵.۵ میلیارد دلار بوده است.

علت دفاع آقای جهانگیری از برجام این است که مهم‌ترین ایده دولت آقای روحانی مذاکره بود و نتیجه آن که برجام باشد، هویت آنها را می‌سازد. طبیعی است که از آن دفاع و طبیعتاً تمام تحلیل‌های خودشان را به این سمت معطوف کنند که برجام اتفاق مهمی بوده و تجویز فعلی‌شان هم برجام باشد. ناموفق بودن این مسیر و عدم توفیقاتش برای همه ایرانی‌ها شفاف و تثبیت شده است.

دیگر خبرها

  • علت عمده سقط جنین مسایل فرهنگی و اقتصادی است
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • روزنامه شرق: بهترین فرصت مذاکره مستقیم با آمریکا را از دست ندهید! / اجرای برجام و FATF اولویت نظام پس از عملیات وعده صادق
  • عادی نیست که پرسپولیس از تیم دهم جدول ۱۰ گل بخورد | درویش در تمدید قرارداد اوسمار حوصله کند | او تیم را خلع سلاح کرد | آدم به کارهای اوسمار شک می کند
  • محمد صدر: ایران با اسرائیل درگیر نشد، با ناتو رو در رو شد
  • آینده برجام / توافقی صورت می گیرد؟
  • تعریف دولتمردان برجام از خود به خاطر نابودی یک دهه فرصت رشد اقتصادی!
  • حقوق کارگر با تورم و مشکلات اقتصادی جامعه همخوانی داشته باشد
  • بازگشت فروش نفت ایران به زمان برجام با دو برابر قیمت نتیجه تمرکز دولت بر بازطراحی تجارت انرژی کشور
  • فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»