Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بسیج نیوز»
2024-04-29@13:22:26 GMT

«تأملاتی در فلسفه فلسفه اسلامی» منتشر شد

تاریخ انتشار: ۲۲ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۶۵۰۱۶۹

«تأملاتی در فلسفه فلسفه اسلامی» منتشر شد

به گزارش خبرگزاری بسیج،  جلد اول کتاب «تأملاتی در فلسفه فلسفه اسلامی» اثر حجت ‌الاسلام سید یدالله یزدان ‌پناه که به مباحث روشی و معرفت ‌شناختی پرداخته است.

سیدیدالله یزدان ‌پناه، از اساتید مبرز سطوح عالی حکمت در حوزه علمیه قم و مدیر گروه عرفان مجمع عالی حکمت اسلامی قم است. یکی از کلان ‌پروژه‌های علمی و تدریسی ایشان، تقریر نظام‌ مند و متین حکمت اسلامی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی برای تبیین دقیق و مفصل حکمت متعالیه صدرایی، و نیز قوت بخشیدن به درس‌های حکمی حوزه و تربیت دانش ‌پژوهان خبره و استادان آینده حکمت اسلامی، از سال تحصیلی ۹۳-۹۲، درس خارج «نهایه الحکمه» (نوشته علامه طباطبایی) را در حوزه علمیه قم آغاز کرد. در این درس ‌ها، وی همگام با مرحوم علامه طباطبایی که برخی مباحث فلسفه فلسفه را در بخش مدخل کتاب نهایه مطرح کرده ‌اند، به بحث ‌هایی از این دست پرداختند، و مجموعه ‌ای از مباحث فلسفه فلسفه را مطرح کردند. بخشی از این درسگفتارها، در کتاب «تأملاتی در فلسفه فلسفه» (مباحث معرفت ‌شناختی و روش ‌شناختی) با تحقیق و نگارش رضا درگاهی ‌فر و همت گروه مطالعات تراث و تحقیقات بنیادین پژوهشکده تمدن توحیدی (فتوت) تدوین شده است.

بخشی از این کتاب

در بخشی از کتاب آمده است: «فلسفه به معنای مابعدالطبیعه، علمی است که به موجود از آن‌ جهت که موجود است، می‌ پردازد و خواهان دستیابی به حقایق موجودات است. برای کشف حقایق مرتبط با علم باید از روش مناسب، که به اکتشاف بینجامد، بهره برد. روش علم فلسفه برای اکتشاف حقایق فلسفی، که حقایقی از منظر موجودیت بدون تقیّد به هر امر دیگرند، روش عقلی برهانی است.

دانش فلسفه یا مابعدالطبیعه با دسته‌ ای از پرسش‌ها در باب حقیقت خود روبروست، که امروزه از آن با عنوان «فلسفه فلسفه» یاد می‌ کنند. فلسفه فلسفه به مسائل درونی دانش فلسفه و بررسی صدق و کذب گزاره‌ های آن نمی ‌پردازد، بلکه به خود فلسفه بسان امری عینی توجه می‌کند. به بیان دیگر، فلسفه فلسفه به خود دانش فلسفه، به‌ صورت درجه دوم و فرامسأله ‌ای نظر می ‌کند و مداقّه‌ هایی در باب آن دارد و پرسش ‌هایی را به ‌صورت پیشامسأله ای درباره فلسفه فراروی می‌ نهد.

مباحث فلسفه فلسفه را از منظری می ‌توان به دو دسته مسائل «روشی و معرفت‌ شناختی» و مسائل «محتوایی» تقسیم کرد. مباحث روشی و معرفت ‌شناختی، ناظر به آن دسته نکات و تأملاتی ‌اند که شیوه بررسی و کاوش علم فلسفه و مبانی اساسی معرفت ‌شناختی آن را بررسی می‌ کنند، همچون روش خاص علم فلسفه، روش عام قابل استفاده در فلسفه و دسته‌ ای از مباحث روشی مطلق مرتبط با مسائل فلسفه فلسفه که در همه علوم برهانی و به ‌ویژه در فلسفه به‌ کار می ‌روند. نمونه ‌هایی از مباحث محتوایی عبارتند از: موضوع فلسفه، تعریف فلسفه، امکان فلسفه و ضرورت آن، مبادی آغازین فلسفه، کارکردهای فلسفه، گستره دانش فلسفه و مسائل آن و نسبت فلسفه با علوم دیگر.»

محتوای کتاب

در این دفتر از تأملات، به برخی مباحث روشی و معرفت ‌شناختی فلسفه فلسفه اسلامی پرداخته شده است، بدین شرح: ۱. «معیار بداهت تصوری در مفاهیم بدیهی»، ۲. «مؤلفه‌ های معرفت یقینی؛ با نگاهی به دیدگاه ابن ‌سینا و محقق طوسی»، ۳. «نوع برهان مورد استفاده در فلسفه»، ۴. «انواع کنش ‌های عقل نظری»، ۵. «شهود عقلی به ‌مثابه پایه فلسفه»، ۶. «روش اشراقی به ‌مثابه روش خاص حکمت متعالیه» و ۷. «بهره‌ گیری از دین و عرفان نظری در فلسفه بسان روش عام (با تأکید بر روش حکمت متعالیه صدرایی)».

مشخصات

چاپ اول کتاب «تأملاتی در فلسفه فلسفه اسلامی» در ۴۱۶ صفحه، تیراژ ۱۱۰۰ نسخه  و قیمت ۲۱۰۰۰ تومان از سوی انتشارات کتاب فردا منتشر شده است. پیش ‌تر، از این استاد علوم حکمی اسلامی حوزه علمیه قم، کتاب ‌های «مبانی و اصول عرفان نظری» (انتشارات موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) ـ کتاب سال جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۳۸۹)، «حکمت اشراق» (انتشارات پژوهشگاه حوزه و دانشگاه ـ سه جلد ـ برگزیده سیزدهمین همایش کتاب سال حوزه و برگزیده جشنواره فارابی در سال ۱۳۹۱)، «فروغ معرفت در اسرار خلافت و ولایت» (شرح مصباح الهدایه امام خمینی در دو جلد ـ چاپ و نشر عروج وابسته به مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) منتشر شده است.

انتشارات کتاب فردا از ناشران تخصصی در حوزه علوم انسانی است که در سال ۱۳۹۲ ناشر برگزیده کتاب سال حوزه شده است که «مردم ­شناسی تحول در علوم انسانی» (دکتر ابراهیم فیاض)، «روش شناسی انتقادی حکمت صدرایی»، «انواع و ادوار روشنفکری»، «اخلاق و عرفان» و «نماد و اسطوره» (دکتر حمید پارسانیا)، «مهندسی تمدن اسلامی؛ موانع و الزامات» (عبدالعلی رضایی)، «بینش تمدنی؛ بر اساس درسهای استاد محمدمهدی میرباقری»، «نظریه سیاسی شهید صدر» (طالب همدانی)، «تحول حوزه علمیه و روحانیت» (علیرضا پیروزمند)، «جستارهایی در فقه حکومتی» (عباسعلی مشکانی سبزواری)، «تأملاتی در فلسفه اسلامی» (سید یدالله یزدان ­پناه)، «هویت ما» (دکتر حسین کچویان)، «جهاد کبیر؛ مبانی دیپلماسی انقلابی در قرآن» (عباس عبداللهی)، «کتاب کتاب؛ منظومه فکری رهبر معظم انقلاب درباره کتاب» (مجید تقی زاده)، «کالبدشناسی فرهنگی فتنه ۸۸» (استاد سید محمدمهدی میرباقری)، «آسیب شناسی جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی» (حسین ایزدی) و «واکاوی بنیان­ های ایدئولوژیک سند ۲۰۳۰» (رضا حبیبی) از آن جمله محصولات این ناشر است.

برای تهیه این کتاب و دیگر آثار استاد یزدان پناه و محصولات انتشارات کتاب فردا، با شماره ۰۲۵۳۷۷۴۶۹۹۲ یا سایت اینترنتی Bookroom.ir  می توانید تماس بگیرید. فروشگاه های معتبر جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی و فروشگاه های پاتوق کتاب در سراسر کشور (دفتر مرکزی ۰۲۵۳۷۷۴۰۰۰۴) نیز محل عرضه آثار این ناشر هستند.

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۵۰۱۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۰ عنوان به مجموعه کتاب‌های کودکی نامداران اضافه می‌شود

                                             

آقای رسول محمد دینی در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما افزود: در طرح  «کودکی نامداران» زندگی ۱۰۰ نفر از بزرگان که در یک قرن اخیر موثر بوده اند به شکل داستان برای کودکان و نوجوانان منتشر می‌شود.

وی گفت: در سال ۱۴۰۲ ده عنوان منتشر شده که همین تعداد را برای سال ۱۴۰۳ در نظر گرفته ایم.

مدیرکل نظارت بر انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با بیان اینکه سال گذشته ۲۰ درصد کتاب‌های منتشر شده در این مجموعه مختص بانوان بوده است گفت: طاهر صفارزاده و پروین اعتصامی دو بانویی بودند که سال گذشته در مجموعه «کودکی نامداران» از آن‌ها کتاب منتشر شده است.  

محمددینی افزود: استقبال از کتاب‌های بانوان این مجموعه باعث شد در سال ۱۴۰۳ چهل درصد از موضوعات آینده این کتاب‌ها به بانوان اختصاص یابد.

سال گذشته کتاب‌های نامداران با این عناوین منتشر شدند: 

مصطفی چمران «مرد روز‌های سخت»، علی شریعتی «مردی از کویر»، پروین اعتصامی «بانوی شعر فارسی»، جلال آل‌احمد «خانه پدری»، سهراب سپهری «اتاق آبی»، طاهره صفارزاده «کودک قرن»، عباس کیارستمی «گندم‌زار‌های من»، علی حاتمی «شاعر سینما»، آیت‌الله محمدتقی بهجت «العبد» و علی‌اکبر صنعتی «مردی از جنس مس و خاک» ۱۰ چهره‌ای بودند که در اولین گروه از مجموعه «کودکی نامداران».

دیگر خبرها

  • استاد مجتهدی هم معلم و هم مولف بود
  • ترجمه «قلمروزدایی علم و دین» روانه بازار نشر شد
  • همایش حکمت مطهر ۱۱ اردیبهشت برگزار می‌شود/رونمایی از ۵ کتاب و برپایی بیش از ۱۲۰ برنامه ملی
  • جلد ششم کتاب «عنوان بصری» منتشر شد
  • کتاب «برای قلب های شکسته» منتشر شد
  • جریان حکمت عراق ۲هزار نسخه کتاب به کتابخانه‌های عمومی اهدا کرد
  • چاپ دوم کتاب «ترجیع‌بند در شعر نو» منتشر شد
  • به همت پژوهش سرای برهان کتاب «عشق برتر» منتشر شد
  • ۱۰ عنوان به مجموعه کتاب‌های کودکی نامداران اضافه می‌شود
  • عرضه «صفات الهی» در کتابفروشی‌ها