Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداو سيما به نقل از شبکه تلویزیونی آ اف پ؛ محاکمه عوامل کشتار تظاهرکنندگان در جریان بهار عربی (خيزش اسلامي) در تونس آغاز شد.
این محاکمه در شهر سیدی بوزید(Sidi Bouzid) آغاز شد.دو جلسه دادگاه در روز جمعه در تونس به خاطر کشتار تظاهرکنندگان و موارد نقض حقوق بشر در زمان حاکمیت رژیم پیشین این کشور برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قاضی های این دادگاه ها بر گناهکار بودن زین العابدین بن علی رئیس جمهور پیشین و رفیق بلحاج قاسم وزیر کشور پیشین و مقامات ارشد امنیتی حکم خواهند داد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی دانلود تصوير


این جلسات محاکمه به اولین پرونده ها و بر اساس نظارت کمیسیون حقیقت یاب این کشور با تمرکز بر موضوع کشته شدن تظاهرکنندگان رسیدگی می کند.این کمیته در سال دو هزار و چهارده و به منظور اجرای عدالت برای افرادی که هدف ظلم و ستم رژیم بن علی قرار گرفته بودند، تشکیل شد.
این جلسات دادگاه در شهرهای مرکزی تونس یعنی کاسرین (Kasserine) و سیدی بوزید برگزار می شوند اینجا همان جایی بود که یک فروشنده میوه در دسامبر 2010 در اعتراض به آزار و اذیت پلیس خود را به آتش کشید و این سبب ایجاد موج اعتراضی در سراسر کشور شد.
هیچ یک از متهمان در دادگاه در شهری سیدی بو زید حضور نداشتند که این مایه ناامیدی بستگان قربانیان شده است.
بن علی پس از قیام به عربستان سعودی فرار کرد، در حالی که محل سکونت وزیر سابق کشور نامعلوم است.
در دادگاه سیدی بوزید پرونده های مرگ یک مهندس کامپیوتر و دانشجویی که در جریان اعتراضات در 24 دسامبر 2010 درشهر منزل بوزایانMenzel Bouzayane، یکی دیگر از شهر های مرکزی تونس کشته شده اند،بررسی می شود.چوکی حیدری مهندس کامپیوتر 43 ساله بود که درگذشت. او هشت روز پس از اینکه از ناحیه ستون فقرات و شانه مورد اصابت گلوله قرار گرفت ، کشته شد. محمد امری که یک دانشجوی 25 ساله بود او هم پس از دو بار شلیک گلوله در سینه اش کشته شد.
محاکمه در شهر کاسرین در مورد مرگ 20 معترض دیگر بود و خویشاوندان آنها عکس های آنها را در اتاق دادگاه ها به همراه داشتند.
آمار رسمی نشان می دهد که در جریان تظاهراتی که به سرنگونی رژیم بن علی منجر شد سیصد و سی و هشت تونسی کشته و یکصد و هفتاد و چهار نفر هم زخمی شدند.دادگاه های عمومی و نظامی برای کسانی که در جریان اعتراضات سال های دو هزار و ده و دو هزار و یازده کشته شده اند، برگزار شده است ، اما اعضای خانواده و وکلا این احکام را خیلی مضحکانه توصیف کرده اند.همه امیدوارند که محاکمه های تحت نظارت کمیته حقیقت یاب به نتایج خوبی برسد.محاکمه های دیگر تحت نظارت این کمیته تا کنون به دنبال یافتن عدالت برای مخالفانی که پس از شکنجه در دوران دیکتاتوری بن علی جان خود را از دست دادند،بود.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

کلیدواژه: محاکمه تظاهرکنندگان نقض حقوق بشر تونس زين العابدين بن علي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۵۱۲۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جریان دانشجویی بستر خوبی برای پای کار آمدن قشر خاکستری در فعالیت‌های فرهنگی است

به گزارش خبرنگار استانی ایسکانیوز از کرمانشاه، مهرداد محمدی ادوار حوزه بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمانشاه در گفتگو با ایسکانیوز، با اشاره به نقش فعالیت تشکل‌ها و جریان دانشجویی در دانشگاه‌ها، گفت: این تشکل‌ها بستر بسیار خوب و مناسبی برای پای کار آمدن قشر خاکستری دانشگاه در حوزه فعالیت‌های فرهنگی است و می‌تواند دانشجو را از انفعال در فعالیت دانشجویی و فرهنگی خارج سازد و آن را مهیای حرکت در جهت پیشرفت کشور نماید.

وی در ادامه به موضوع لزوم رقابت بین سایر تشکل‌ها و جریانات فرهنگی دانشگاه اشاره کرد و تصریح کرد: وجود رقابت کاری در کنار حفظ دوستی‌ها و همکاری های مشترک باعث افزایش بهره‌وری و سطح کیفی برنامه‌های اجرایی خواهد شد چراکه همه این مجموعه‌ها دارای هدفی واحد و آن‌هم رشد و پیشرفت نظام آموزش عالی و به طبع آن کشور هستند و این امر بایستی مورد توجه این دست‌اندرکاران قرار گیرد که این رقابتِ درست منجر به پیشرفت در این حوزه‌ها خواهد شد.

مسئول اسبق حوزه بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمانشاه با بیان اینکه دانشجو نباید نسبت به اتفاقات اطراف خود منفعل و بی‌تفاوت باشد، گفت: تشکل‌های دانشجویی در مسیر فعالیت خود نباید تحت تاثیر جریان‌ها و فعالیت‌های سیاسی قرار گیرند و از گرفتار امر سیاسی‌کاری شدن پرهیز کنند که این موضوع آفتی بزرگ و تاثیرگذار بر فعالیت‌های دانشجویی است.

ادوار بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمانشاه ادامه داد: در نظام اسلامی، دانشگاه تنها محل ارائه و کسب آموزش‌های علمی نیست، بلکه محلی برای هویت‌سازی و آماده‌سازی فرد برای مراحل بعدی زندگی و دوران پسا تحصیل وی هست و این موضوع می‌طلبد که مسئولین نیز اهمیت تشکل‌ها و جریان دانشجویی را بیش‌از پیش درک کنند.

مهرداد محمدی با بیان اینکه دشمن همواره دانشگاه‌ها و قشر دانشجو را مورد هدف قرار داده و برای دست‌یابی به اهداف شوم خود همواره برای سوءاستفاده از محیط دانشگاه‌ها برنامه‌ریزی کرده است، بیان کرد: دشمنان همواره در تلاش هستند رشد علمی و حرکت به سمت تمدن نوین اسلامی را متوقف کنند اما حضور جوانان مومن، معتقد و انقلابی در این مسیر، بیش از پیش دشمنان را مأیوس کرده است و این موضوع در جامعه و محیط اطراف نیز اثرات مطلوبی را برجای خواهد گذاشت.

وی در ادامه با اشاره به انتقاد مقام معظم رهبری در دیدار رمضانی امسال خود با دانشجویان مبنی بر کمرنگ بودن پیشرفت‌های کشور در ذهن و مواضع دانشجویان، گفت: همانطور که معظم له بارها تاکید نمودند بایستی در کنار نگاه انتقادی منصفانه و همراه با راهکار به مسائل و مشکلات کشور، نگاه مفتخرانه به دستاوردها و پیشرفت‌های چشمگیر و پرشمار کشور در حوزه‌های مختلف را نیز داشت و علاوه بر این نگاه به تبیین آن‌ها نیز برای سایر قشر دانشجو در چارچوب تشکیلات و مجموعه‌های موجود پرداخت.

مسئول اسبق حوزه بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمانشاه در ارتباط با محدودیت‌ها و چالش‌های تجربه شده در دوران مسئولیت در این دانشگاه ضمن قدردانی از همراهی مسئولین به نکاتی از جمله اجازه ندادن متولیان، وجود برخی ملاحظات خاص و محدودیت‌زا مبنی بر انجام فعالیت‌ها و صرف بودجه‌ها صرفا در محدوده دانشگاه اشاره کرد و افزود: وجود این دست از قوانین علاوه بر اینکه باعث جلوگیری از ارتباط بیشتر محیط دانشگاه‌ با محیط برون دانشگاهی می‌شود در نهایت مانعی نیز بر انجام برخی فعالیت‌های بیشتر بوده و ایجاد محدودیت کرده است.

محمدی در پایان در خصوص فعالیت‌های حوزه بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمانشاه در زمان مسئولیت خودت با بیان اینکه در شرایط ویژه شیوع ویروس کرونا و همراه با محدودیت‌هایی مواجه بوده‌اند از فعالیت‌هایی نظیر برپایی مرکز واکسیناسیون کرونا در دانشگاه جهت دانشجویان و عموم مردم، ضدعفونی اماکن عمومی و دانشگاهی به‌منظور جلوگیری از شیوع این ویروس، برگزاری اردوی راهیان نور بصورت مجازی، کاروان‌های نیکوکاری و اروهای جهادی، برگزاری مراسم سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی و بسیای برنامه‌های فرهنگی و اجتماعی در آن زمان یاد کرد.

خبرنگار: نرگس نوری

انتهای خبر/

کد خبر: 1226830

دیگر خبرها

  • ۴ کشته در پی تصادف نیسان و پژو ۴۰۵ در جاده پارس‌آباد
  • سندرز: متهم کردن اسرائیل به کشتار فلسطینیان یهودی‌ستیزی نیست بلکه تبیین حقیقت است
  • حمایت دانشگاهیان مازندران از خیزش جهانی دانشجویی
  • حکم سینماگر مطرح لغو شد ؛ صدور دستور محاکمه جدید
  • قرائت قرآن و حمایت از فلسطین در برنامه تلویزیونی تونس+فیلم
  • تهیه‌کننده متهم به تجاوز، باید دوباره محاکمه شود
  • جریان دانشجویی بستر خوبی برای پای کار آمدن قشر خاکستری در فعالیت‌های فرهنگی است
  • تصویر واضح از پرچم جمهوری اسلامی ایران در دست تظاهرکنندگان در آمریکا | تصویر
  • عکس| تصاویری از کنسرت خواننده عصر جدید در کشورهای عربی/خوانندگی احسان یاسین در تونس
  • همراهی پدر دانشجو با دخترش در تظاهرات حمایت از فلسطین