Web Analytics Made Easy - Statcounter

عیسی غیاث یزدی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: بیماری آنفلوآنزا یک بیماری تنفسی ویروسی می باشد که از طریق آلودگی به ترشحات حاوی ویروس مربوط به انسان و یا حیوان گسترش می یابد؛ ویروس عامل بیماری در طول سالیان متمادی از طریق تغییر ماهیت قادر به ادامه حیات در جانداران مختلف اعم از گوزن، خوک، گربه و حتی وال دریایی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این تغییر ماهیت حتی در گونه ویروسی که تنها در یک نوع موجود زنده ایجاد بیماری می نماید نیز رخ داده است

وی تصریح کرد: آنفلوانزا علاوه بر مخاطرات بهداشتی، و ایجاد خسارات اقتصادی تا حد نابودی کل گله پیش رفته و منجر به بیکارشدن صدها تن پرسنل شاغل در واحد مربوطه می گردد؛ لذا جلوگیری از بروز و شیوع این بیماری یکی از اهداف اصلی سازمان دامپزشکی کشور است.

یزدی با بیان اینکه رعایت نکات بهداشتی تأثیر بسزایی در جلوگیری از بروز و شیوع بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان دارد، افزود : با توجه به این که درگیری واحدهای پرورش طیور به سویه های آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان محدود به فصل خاصی از سال نمی باشد، رعایت نکات بهداشتی در نگهداری طیور صنعتی و طیور بومی روستایی و همچنین رعایت بهداشت فردی توسط صاحبان پرندگان زینتی مانند شستن دست ها و دفع بهداشتی فضولات پرندگان مذکور گامی مؤثر در پیشگیری از شیوع بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان و گسترش متعاقب آن به جمعیت انسانی محسوب می شود.

وی با اشاره به این نکته که همکاری مناسب صاحبان مشاغل مرتبط با طیور با دامپزشکی، نتایج موفقیت آمیزی را در پی داشته، از افراد جامعه درخواست دارد که با رعایت هرچه بیشتر توصیه های بهداشتی دامپزشکی که منجر به ارتقاء سطح سلامت افراد جامعه می شود، اداره دامپزشکی را در جهت نیل به اهداف خود در این زمینه هر چه بیشتر یاری کنند.

لزوم رعایت نکات بهداشتی برای کنترل بیماری VHS در آبزیان      

رئیس اداره دامپزشکی شهرستان قزوین گفت: بیشترین رخداد بیماری سپتی سمی خونریزی دهنده ماهیان در دمای بین ۴ تا ۱۴ درجه سانتیگراد است و در دمای ۹ تا ۱۲ درجه سانتیگراد بیشترین تلفات روی می دهد، تلفات در ماهیان جوان بین ۸۰ تا ۱۰۰ درصد و در ماهیان مسن بین ۱۰ تا ۵۰ درصد می باشد  و با عنایت به بروز خسارات سنگین اقتصادی در صورت درگیر شدن مزارع آبزیان به بیماری مذکور، شناسایی و معدوم سازی بهداشتی ماهیان آلوده موجود در استخرها به منظور جلوگیری از گسترش بیماری در دستور کار اداره دامپزشکی قرار دارد.

یزدی با بیان این که همواره رعایت نکات بهداشتی و قرنطینه ای توسط متصدیان مزارع پرورش آبزیان گامی مؤثر در کنترل بروز و شیوع بیماری های آبزیان می باشد، افزود :  با عنایت به اهمیت کنترل و پیشگیری از وقوع بیماری VHS در ماهیان موجود در مزارع آبزیان، بازرسی های متناوب و منظم اکیپ های دامپزشکی از مزارع پرورش آبزیان شهرستان در برنامه کاری اداره دامپزشکی شهرستان قزوین قرار داشته و اعلام نواقص موجود مزارع به صاحبان آن ها و پیگیری رفع آن در دستور کار بازرسان است.

یزدی با اشاره به این نکته که بیماری VHS قابل انتقال به انسان نیست تصریح کرد: کنترل و پیشگیری از وقوع بیماری ها  نقش بسزایی در حفاظت از سرمایه های ملی دارد و از آبزی پروران خواست توصیه های بهداشتی را رعایت کنند.

کد خبر 4345865

منبع: مهر

کلیدواژه: آنفلوانزای فوق حاد پرندگان دامپزشکی قزوین بوشهر خبرگزاری مهر کرمانشاه گرگان شهرکرد بیرجند مشهد شیراز یاسوج خطبه های نماز جمعه سانحه تصادف آتش سوزی مجلس شورای اسلامی خرم آباد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۵۳۲۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موردی از تب کریمه کنگو در لرستان مشاهده نشده است

ایسنا/لرستان مدیر کل دامپزشکی لرستان گفت: تاکنون موردی از بیماری «تب کریمه کنگو» در استان مشاهده نشده است.

مصطفی زبردست با اعلام این خبر گفت: بیماری تب خونریزی دهنده کریمه و کنگو یک بیماری ویروسی و مشترک بین انسان و دام بوده که از راه‌های مختلف به انسان انتقال پیدا می.کند.

مدیرکل دامپزشکی لرستان تصریح کرد: با توجه به فرا رسیدن فصل بهار و تابستان و افزایش میزان زاد ولد حشرات و انگل‌های خارجی امکان انتقال بیماری از جمعیت دامی به جوامع انسانی وجود دارد.

وی افزود: این بیماری در جمعیت دامی فاقد هرگونه نشانه و علائم بالینی بوده اما در صورت بروز بیماری در انسان سبب علائم مختلف و متفاوتی خواهد شد.

زبردست از جمله راه‌های انتقال بیماری را تماس با دام آلوده، تماس با خون و ترشحات دام بیمار، کشتار غیر مجاز دام و گزش توسط کنه ناقل بیماری برشمرد و اضافه کرد: افراد در معرض خطر این بیماری چوبداران، دامداران، قصابان، سلاخان و دامپزشکان هستند.

مدیرکل دامپزشکی استان از جمله راه‌های پیشگیری از شیوع این بیماری را سمپاشی بدن و جایگاه دام، مبارزه با جمعیت انگل‌های خارجی دام، رعایت پوشش شخصی و فردی در هنگام تماس با دام و ترشحات دام‌ها و همچنین نگهداری گوشت به مدت ۲۴ ساعت در دمای یخچال اعلام کرد.

وی در پایان گفت: با توجه به اقدامات صورت گرفته موردی از بیماری تب خونریزی دهنده کریمه و کنگو در استان گزارش نشده است.
انتهای پیام

دیگر خبرها

  • خود مراقبتی در فضای مجازی امری ضروری است
  • واکسیناسیون ۴۵۵ هزار طیور بومی در قزوین
  • کشف ۸۵۰ کیلوگرم گوشت و آلایش‌های غیربهداشتی و غیرقابل مصرف دام و طیور
  • موردی از تب کریمه کنگو در لرستان مشاهده نشده است
  • رفع یک مشکل حوزه دامپزشکی پس از نیم قرن
  • رفع مشکل حوزه دامپزشکی پس از نیم قرن
  • توصیه‌هایی درباره تب کریمه کنگو که باید جدی گرفته شود
  • آیا باید از سرایت ویروس آنفلوانزای پرندگان به گاوها نگران باشیم؟
  • پلمب یک واحد قصابی به دلیل عدم رعایت ضوابط بهداشتی در رامهرمز
  • یک میلیون و ۹۰۰ هزار نوبت سر دام در اراک ایمن سازی سازی شد