Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارشگروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛در همه پرسی خروج انگلیس از اتحادیه اروپا که به برگزیت مشهور شده است، مردم این کشور در پنج شنبه ۲۳ ژوئن ۲۰۱۶ (۳ تیر ۱۳۹۵) سال جاری، شرکت کردند. در آن همه پرسی بیش از ۱۷ میلیون نفر به خروج این کشور از اتحادیه اروپا رأی دادند (در مقابل بیش از ۱۶ میلیون نفری که رأی به ماندن در اتحادیه اروپا دادند) و جنبش برگزیت به موفقیت رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما این مسئله باعث یک نوع شکاف در انگلیس شده و کابینه ترزا می‌نخست وزیر انگلیس را بار‌ها با چالش مواجه کرده است. البته نخستین قربانی برگزیت «دیوید کامرون» نخست وزیر سابق انگلیس بود که که بعد از ناکامی در قانع کردن مردم این کشور به ماندن در اتحادیه اروپا از سمت خود استعفا داد.

بیشتر بخوانید:«بانوی آهنین ثانی» بر لب تیغ شورش/ وقتی «برگزیت» بلای جان دولت «ترزا می» می شود! 

موج جدید مخالفت‌ها در کابینه انگلیس

در شرایطی که انگلیس تنها ۹ ماه برای امضای قرارداد خروج از اتحادیه اروپا فرصت دارد بوریس جانسون و دیوید دیویس وزیر برگزیت و ارشدترین مقام مذاکره کننده انگلیس برای خروج از اتحادیه اروپا از سمت خود استعفا کردند تا کابینه «ترزا می» بیش از پیش دچار چالش و بحران شود.

اما چه اتفاقی در کابینه انگلیس باعث این استعفا‌ها شده است؟ ترزا می‌نخست وزیر انگلیس اخیرا حمایت خود را از یک معاهده برای خروج از اتحادیه اروپا اعلام کرد و پس از آن دیویس به دلیل آنچه که وی سازش دولت با اروپا و قرار گرفتن کشور در موقعیت ضعف می‌نامد از سمت خود استعفا کرد.

این مقام بلندپایه انگلیسی، «ترزا می» را به تضعیف فرآیند خروج از اتحادیه اروپا و برنامه‌های او را در جهت حفظ پیوند‌های تجاری با اروپا متهم کرده و معتقد است: پیشنهاد نخست وزیر برای نزدیکی روابط تجاری و گمرکی با اتحادیه اروپا، کشور را در فرآیند‌های آتی در موضعی غیر قابل بازگشت قرار می‌دهد.

روزنامه گاردین در این مورد اعلام کرد، استعفای دیویس در پی بروز تنش‌هایی در کابینه دولت انگلیس بر سر چشم‌انداز «ترزا می» برای ارتباط لندن با اتحادیه اروپا پس از برگزیت صورت می‌گیرد. پیش از این ترزا می‌تهدید کرده بود که هر کدام از اعضای کابینه که با برنامه وی مخالفت کنند اخراج می‌شوند.

طرحی که کابینه نخست‌وزیر «ترزا می» هفته گذشته بر سر آن با وزرایش به توافق رسیده بود مورد انتقاد برخی از حامیان سرسخت «برگزیت» در دولت انگلیس قرار گرفت که خواستار قطع تمامی پیوند‌های لندن با نهاد‌های اروپایی هستند. دیویس در جمع دوستانش گفته نمی‌تواند با پیشنهادات سست توافق‌شده میان وزرا درباره برگزیت که شامل طرح ایجاد منطقه آزاد تجاری با اتحادیه اروپا است، کنار بیاید.

استعفا‌های اخیر در حالی صورت گرفته است که اوایل ماه جاری ملکه انگلیس با موافقت خود مبنی بر خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، طرح برگزیت را به صورت قانونی درآورد و پس از آن نیز روز جمعه گذشته نخست وزیر انگلیس توانست توافق کابینه را برای راهبرد‌های آینده دولت در قبال برگزیت به دست بیاورد. طرح «ترزا می» شامل ایجاد منطقه آزاد تجاری و حفظ روابط نزدیک با اتحادیه اروپا بود و در همان زمان خبرگزاری رویترز در مطلبی پایان دو دستگی در کابینه «ترزا می» را اعلام کرد.

اما این مسئله نتوانست حامیان و مخالفان خروج از اتحادیه اروپا را به یک راه حل برساند. ترزا می‌به شدت خواستار تداوم همکاری با اتحادیه اروپا است و تبعات خروج انگلیس از اتحادیه اروپا را بسیار بالا می‌داند و از همین رو به دنبال آن است تا به روش‌های دیگر روابط نزدیک تجاری با اتحادیه اروپا را حفط کند.

اما حتی راه حل‌های جایگزین ترزا می‌مانند ایجاد منطقه آزاد تجاری و حفظ روابط نزدیک با اتحادیه اروپا نیز مانع از تشدید شکاف بین وزرای کابینه نشده است. در کابینه دو دستگی شدیدی بین دو گروه از وزار وجود دارد: وزرای حامی برگزیت و کسانی که خواستار همکاری‌های بیشتر با اتحادیه اروپا هستند.

پیامد‌های استعفا‌های اخیر

استعفای دو وزیر کلیدی در کابینه ترزا می‌باعث تشدید شکاف‌ها شده و حتی احتمال سقوط کابینه ترزا می‌نیز وجود دارد. در همین راستا جرمی کوربین رهبر حزب کارگر انگلیس که پیش از این نیز بر لزوم استعفای «ترزا می» تاکید و از آمادگی خود برای پذیرش پست نخست وزیری خبر داده بود، در واکنش به استعفای دیوید دیویس اظهار داشت: این استعفا در چنین شرایط حساسی نشان می‌دهد که نخست وزیر قدرتی برای خروج از اتحادیه اروپا را ندارد و با توجه به بحران فعلی اگر همچنان برای ماندن در قدرت اصرار داشته باشد، نشان دهنده آن است که «ترزا می» منافع شخصی خود را به منافع مردم ترجیح می‌دهد.

ترزا می‌به خوبی به وضعیت حساس کابینه خود واقف بوده و به همین دلیل پیش از این ماجرای استعفا، پس از توافق اولیه با کابینه به صراحت مخالفان با طرح تصویب شده را تهدید کرده و گفته بود که با اجرایی شدن فرآیند خروج از اتحادیه اروپا، رفت و آمد آزادانه شهروندان این اتحادیه به انگلیس متوقف خواهد شد و با توجه به توافق بر سر مسائل کلان برگزیت، اگر هر کدام از وزرا بخواهند با کلیات طرح نهایی مخالفت کنند برکنار خواهند شد.

در همین راستا بود که نخست وزیر انگلیس روز شنبه تصریح کرده بود: اگر بوریس جانسون، وزیر خارجه انگلیس روند مذاکرات خروج از اتحادیه اروپا که کابینه روز جمعه با آن موافقت کرد را به چالش بکشد، از کار برکنار خواهد شد. امری که با پیش دستی جانسون و استعفایی که مورد موافقت قرار گرفت، منجر به خروج دو وزیر کلیدی کابینه در کمتر از ۲۴ ساعت شد.

با استعفای جانسون و دیویس از سمت خود کابینه بحران زده ترزا می‌بیش از گذشته تضعیف شده و حالا سیاستمداران محافظه‌کار، این امر را دستاویزی برای تقویت موضع خود و نیز متهم کردن نخست وزیر به سازش با اتحادیه اروپا قرار داده‌اند. در همین راستا بود که «ترزا می» بلافاصله پس از استعفای دیویس، دومینیک راب که سابقه وزارت مسکن را در کارنامه خود دارد به عنوان وزیر جدید برگزیت برگزید و اعلام کرد که ملکه نیز از این انتخاب بسیار خشنود است.

بسیاری از ناظران و خبرنگاران می‌گویند کناره‌گیری دو وزیر مهم کابینه در حالی که تنها نه ماه به موعد خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا باقی مانده دولت خانم ترزا می‌را با خطر جدی روبرو کرده است.

هم‌زمان با چالش‌های پیش‌روی ترزا می‌بر سر روند خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، سفر دونالد ترامپ به لندن نیز بر دردسر‌های نخست‌وزیر بریتانیا افزوده است. بر اساس برنامه اعلام‌شده، دونالد ترامپ پنجشنبه و جمعه پیش‌رو و پس از نشست رهبران ناتو در بروکسل به بریتانیا سفر می‌کند تا با الیزابت دوم، ملکه این کشور و ترزا می، نخست‌وزیر، دیدار کند.

هم‌زمان گروه‌های زیادی از مخالفان رئیس‌جمهوری آمریکا خود را آماده می‌کنند تا در لندن و اسکاتلند تجمع‌های اعتراضی برگزار کنند. این سفر در حالی انجام می‌شود که از ابتدای روی‌کار‌آمدن ترامپ، برنامه سفر رئیس‌جمهوری آمریکا به لندن به دلیل مخالفت‌های گسترده در انگلیس چندبار به تعویق افتاد.

کابینه ترزا می‌در حال تحمل شدید‌ترین فشار‌ها است. ترزا می‌که خود پیش از رسیدن به نخست وزیری از حامیان ماندن انگلیس در اتحادیه اروپا بود با رای مردم انگلیس در حال تهیه مقدمات خروج انگلیس از اتحادیه اروپاست. تاریخ نهایی جدایی کامل بریتانیا از اتحادیه اروپا مارس سال ۲۰۱۹ است. اولین مرحله این مذاکرات با وجود تمام موانع پس از شش ماه گفتگو به پایان رسید.

اما ترزا می‌معتقد است که باید با اتحادیه اروپا همچنان همکاری داشت و در فرایند خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، این اتحادیه همراهی و همکاری کند. در مقایل مخالفانی مانند بوریس جانسون معتقدند که باید برگزیت سخت اجرا شود و اروپا در این مورد چندان دخالتی نکند.

بوریس جانسون همزمان یکی از پرنفوذترین سیاستمداران فعلی انگلیس است و به گفته بسیاری از کارشناسان جانشین احتمالی ترزامی در صورت خروج او از قدرت خواهد بود. با توجه به فشار‌های وارد شده بر ترزا می‌شاید بتوان وی را دومین قربانی برگزیت نامید.

منبع:پایگاه بصیرت

انتهای پیام/

بحران برگزیت در کابینه «ترزا می»

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: انگلیس حاشیه های سیاسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۵۳۵۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نتانیاهو با همه درگیر است؛ از سران تل‌آویو گرفته تا مقامات آمریکا

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارونوت گزارش داد که اختلافات شدیدی میان سران سرویس‌های جاسوسی-امنیتی رژیم صهیونیستی و بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این رژیم وجود دارد.

در ادامه این گزارش آمده است: سران نهادهای امنیتی می‌گویند نتانیاهو نمی‌خواهد مسائل مهم را نهایی کند.

روزنامه صهیونیستی مذکور اضافه کرد: این افراد از نتانیاهو می‌خواهند مساله عملیات در رفح، اسرای اسرائیلی و اوضاع بعد از جنگ در نوار غزه را یکسره و نهایی کند.

این در حالی است که گزارش‌های رسانه‌ای حاکی از وجود اختلافات میان نتیانیاهو و آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا است به طوری رسانه‌های عبری زبان تاکید کردند جلسه میان نتانیاهو و بلینکن در اراضی اشغالی بیشتر از زمان مشخص شده طول کشیده است.

این رسانه‌ها طولانی شدن نشست میان دو طرف را به دلیل وجود اختلافات گسترده بین نتانیاهو و بلینکن دانستند.

وزیر خارجه آمریکا در سفر خود به اراضی اشغالی تاکید کرده که واشنگتن نمی‌تواند از حمله رژیم صهیونیستی به رفح حمایت کند. رسانه‌های عبری همچنین گزارش دادند که بلینکن سخنان نتانیاهو را در خصوص حمله به رفح کوچک و بی اهمیت شمرده است.

کد خبر 6095315

دیگر خبرها

  • تهدید بن غفیر در خصوص خروج از کابینه نتانیاهو
  • صادق خان با کسب سومین دور شهرداری لندن رکوردشکنی کرد
  • واکنش معاون دومای روسیه به چراغ سبز لندن به شلیک موشک‌های انگلیسی
  • آلمان درباره حملات سایبری به روسیه هشدار داد
  • اذعان بورل به از دست رفتن قدرت آمریکا
  • واکنش کاردار ایران در لندن به اظهارات وزیر دفاع انگلیس
  • شکست حزب حاکم محافظه‌کار انگلیس در انتخابات محلی
  • چلسی دربی لندن را از تاتنهام برد
  • نتانیاهو با همه درگیر است؛ از سران تل‌آویو گرفته تا مقامات آمریکا
  • آلمان: اروپا باید به یک اتحادیه امنیتی تبدیل شود