Web Analytics Made Easy - Statcounter


یک کارشناس تحولات غرب آسیا ابراز عقیده کرد: همکاری راهبردی بین ایران و روسیه نیازی دوجانبه است، زیرا دو کشور در حال شکل‌دهی به یک سامان جدیدی از اقتدار ملی و منطقه‌ای خود هستند.

به گزارش گروه بین الملل امتداد نیوز، “علی‌اکبر ولایتی” مشاور مقام معظم رهبری در امور بین‌الملل چهارشنبه گذشته راهی مسکو شد تا پیام‌های رهبر ‌معظم انقلاب اسلامی و رئیس ‌جمهور ایران را به رئیس جمهور روسیه ابلاغ‌ کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این سفر در شرایطی انجام شد که آمریکا از توافق برجام خارج شده و قصد دارد، تحریم‌هایی را علیه ایران اعمال کند لذا ضرورت اجرایی شدن سیاست نگاه به شرق دوچندان شده و این در حالی است که تهران و مسکو در مسائل منطقه‌ای به‌ویژه در تحولات سوریه همکاری نزدیکی با یکدیگر دارند.

به‌منظور بررسی ابعاد مختلف سفر دکتر ولایتی به مسکو و افزایش همکاری‌های ایران و روسیه در تمام زمینه‌ها با “سعدالله زارعی” استاد دانشگاه و کارشناس تحولات غرب آسیا گفت‌وگویی انجام دادیم که متن آن به‌شرح ذیل است.

“سعدالله زارعی” در ارتباط با اهمیت سفر “علی اکبر ولایتی” به روسیه اظهار داشت: از هنگامی که ایران درخواست دیدار با رئیس جمهور روسیه را داد تا زمانی که این دیدار انجام شد، یک هفته طول کشید. این موضوع، نمایانگر توجه روس‌ها به ایران به‌عنوان یک کشور مهم و قابل اتکاء در غرب آسیاست. در اینجا باید گفت که مهم‌ترین موضوع این سفر، برداشتن یک گام مهم در راهبردی کردن مناسبات ایران و روسیه است، یعنی اینکه ما به چارچوب یک همکاری درازمدت دست پیدا کنیم، به‌گونه‌ای که همکاری مزبور پاسخگوی نیازها باشد، درحقیقت، این همکاری‌ها نباید به تعاملات نظامی و امنیتی محدود شود بلکه باید حوزه‌های اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و سایر بخش‌ها را فرا بگیرد تا در سایه آن، نیازهای دو کشور در زمینه‌های مختلف تأمین شود.

باز بودن درب شرق

این کارشناس تحولات غرب آسیا با اشاره به استقبال مقامات کرملین از دکتر ولایتی گفت: این موضوع نشان می‌دهد، هنگامی که غرب در حال فشار آوردن به جمهوری اسلامی ایران است و هر روز یک بهانه‌ای را برای وارد کردن فشار جدیدی علیه تهران دست‌وپا می‌کنند، درب شرق به‌سهولت به‌روی جمهوری اسلامی ایران باز است و با وجود تلاش آمریکا و متحدانش، تهران می‌تواند روابط خود را با آسیا که در آن کشورهای قدرتمندی وجود دارد، به نقطه مهمی برساند، به‌طوری که امکان تهدیدات اقتصادی از نوع آنچه این روزها ازسوی آمریکا شاهدیم، وجود نداشته باشد، بنابراین سفر دکتر ولایتی به روسیه گامی در راستای تأمین این مهم به‌شمار می‌رود.

نیاز دوجانبه تهران و مسکو

وی در پاسخ به این پرسش “آیا همکاری راهبردی بین ایران و روسیه نیازی دوجانبه است؟” خاطرنشان کرد: این همکاری مورد نیاز دو کشور است، زیرا ایران و روسیه در حال شکل‌دهی به یک سامان جدیدی از اقتدار ملی و منطقه‌ای خود هستند، یعنی روسیه در حال احیای اقتصادی و تثبیت موقعیت سیاسی و امنیتی خود در منطقه است. اینها ویژگی‌هایی است که شامل ایران نیز می‌شود، یعنی تهران هم در حال ساماندهی اقتصادش و مدیریت تحولات پیرامونی خود در منطقه است، این مسائل سبب پیوند جدی بین ایران و روسیه می‌شود.

اقدام براساس نقشه راه

زارعی در ارتباط با همکاری ایران و روسیه در تحولات سوریه و مخالفت آمریکا، رژیم صهیونیستی و عربستان با چنین همکاری‌هایی گفت: این مخالفت‌ها همواره وجود داشته و این موضوع تازه‌ای نیست. روس‌ها هم نشان داده‌اند که به این مخالفت‌ها توجهی نمی‌کنند. در واقع، ایران و روسیه بر اساس یک تصویر روشن، یک نقشه راه و دستور العمل مشخص، اقدامات خود را در سوریه انجام می‌دهند. این اقدامات، بر اساس یک چارچوب حقوقی و سیاسی قابل قبولی انجام می‌شود، بنابراین مخالفت‌هایی در این زمینه وجود دارد، زیرا غربی‌ها نه با بازسازی قدرت روس‌ها موافقند و نه با قدرت‌یابی بیشتر جمهوری اسلامی ایران. طبیعتاً آنها مخالفت‌های خودشان را انجام می‌دهند اما؛ آیا این مخالفت‌ها در همکاری‌های ایران و روسیه تأثیرگذار خواهد بود؟ در پاسخ می‌توان گفت به همان اندازه که تاکنون اثر داشته در آینده هم می‌تواند تأثیرگذار باشد اما اگر اثرگذاری غرب به‌روی همکاری ایران و روسیه را ضعیف ارزیابی کنیم، بدیهی است که در آینده نیز همین گونه خواهد بود.

راهبردی‌کردن همکاری‌ها

این کارشناس تحولات غرب آسیا درباره ضرورت توسعه همکاری‌های ایران و روسیه در بخش‌های اقتصادی، بازرگانی و… اظهار داشت: طی سال‌های گذشته در محافل داخلی یکی از انتقادهایی که به روابط تهران و مسکو می‌شد، این بود که مناسبات ایران با روسیه، روابط یک‌بعدی است و این روابط در حوزه نظامی امنیتی آن هم در محیط منطقه‌ای خلاصه می‌شود لذا این نوع روابط، مطلوب نیست و شکننده است و حتی می‌تواند روابط نظامی و امنیتی ایران را دچار مشکل کند. سفر دکتر ولایتی به مسکو یکی از اقداماتی است که در پاسخ به این مسئله انجام شد. به‌دنبال این سفر قرار است همکاری‌های ایران و روسیه به‌صورت یک پکیچ (مجموعه) باشد، در حقیقت،  تهران در حال  طی کردن مقدمات  راهبردی کردن  مناسبات خود  با  روسیه  در  تمام  زمینه هاست.  نا گفته نماند،  ایران  در حال  رایزنی  برای  راهبردی کردن همکاری هایش با چین  و هند است . در واقع،  راهبردی کردن مناسبات با دیگر کشورها می تواند  وضعیت  با ثباتی  را  برای ایران  و غرب آسیا  فراهم  و مشکلات منطقه  را  حل و فصل کند.

استفاده  از  ظرفیت های بین المللی

این استاد دانشگاه در ارتباط  با  سیاست ” نه شرقی  نه  غربی ” جمهوری اسلامی  ایران گفت:  این سیاست  به معنای نفی پذیرش سیطره ، سلطه  و  نفوذ  یکطرفه  قدرت ها  بر کشور است.   امروز ما با  یک غرب  و  یک جهان غیر شکل یافته روبرو هستیم.  منظور  از جهان  غیر شکل یافته  مناطق  سیال در حوزه  چین،  روسیه،  هند  و به طور کلی  قاره آسیا،   آفریقا  و  آمریکای لاتین است.  اصلا در این  مناطق  سلطه شرقی  وجود  ندارد.  این  در حالی است که  سخن  ما در  ارتباط  با همکاری های راهبردی  با دیگر کشورها  برای حل  و فصل مسائل  خود و  منطقه است  و  در این  موضوع  تردیدی  نیست  که  ما باید  بتوانیم  از  ظرفیت های بین المللی  برای  تقویت  جمهوری اسلامی  و  به  شکست کشاندن  دشمنی ها علیه  آن  استفاده  کنیم.  این  موضوع،  هیچ  تضادی  با سیاست  نه شرقی  نه غربی کشور ندارد .

تبلیغات منفی

زارعی  در  پاسخ  به  افرادی  که مدعی هستند  سیاست  نگاه  به شرق  به  سلطه دولت های  قدرتمند شرقی  بر کشور منجر می شود، اظهار داشت: در ارتباط  با مناسبات  ایران با قدرت های  آسیایی  در کشور  با  یک  نوع  تبلیغات منفی و  مغرضانه  روبرو  هستیم.  این تبلیغات  توسط  مخالفان  قدرت یابی  ایران  و کشورهای آسیایی  صورت می گیرد.  آنها  با  پنهان کردن  نگرش های  غربگرایانه  خود  و  با  استفاده   از  بعضی  الفاظ،   اسناد  و  رخدادهای تاریخی  چنین  وانمود  می کنند  که  نگران  سیطره   روسیه  یا چین  بر کشورند،  اما هنگامی  که دلائلشان  مورد  بررسی قرار  می گیرد،  متوجه  می شویم،  حساسیتی  که  درباره  مناسبات ایران  و  روسیه  یا  تهران  و  پکن  دارند،  به هیچ وجه در خصوص  روابط  ایران  و  انگلیس  ندارند.  این  در حالی است  که دشمنی  انگلیسی علیه  ایران  یک دشمنی جاری  است.  یعنی  همین  الان  ما شاهد  کارشکنی های  انگلیسی ها علیه منافع  ملی  ایران  در  بسیاری  از موضوعات  هستیم.  همین  مسئله  شامل  آمریکایی ها  و  فرانسوی ها  هم می شود.  این در حالی است که  ما حداقل  در  یکصد  سال گذشته  شاهد هیچ  نقطه  تاریک  و منفی  در  مناسبات  ایران  با روسیه ، چین  یا هند  نبوده ایم.

ذهنیت هدایت شده

وی در  پایان  با  انتقاد  از کسانی که  تصور می کنند  تامین  منافع ملی کشور  در گروی  همکاری   با غرب  است، خاطر نشان کرد:  این افراد  دارای  یک  ذهنیت هدایت شده  هستند،   پشت صحنه  این  ماجرا  محافل  استعماری  قرار دارند  که  از  راه های  مختلف در حال  پمپاژ  این بدبینی “همکاری  راهبردی  با شرق”  هستند.

انتهای پیام/

true برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۵۵۵۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصاحبه|پیام های منطقه ای سفر رهبر حماس به تهران

کارشناس منطقه غرب آسیا درباره پیام سفر هنیه به تهران تاکید کرد که با توجه به نقش ایران در موضوع مقاومت فلسطین این سفر پیام هایی روشن برای منطقه و دنیا داشت. - اخبار بین الملل -

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری تسنیم، روز گذشته اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) در راس هیئتی سیاسی وارد تهران شد و با حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، مقام معظم رهبری و همچنین حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان دیدار و گفتگو کرد.

هنیه در دیدار با مقام معظم رهبری ضمن تشکر و قدردانی از حمایت‌های مردم و دولت جمهوری اسلامی ایران از قضیه فلسطین و به‌خصوص مردم غزه، گزارشی از آخرین تحولات میدانی و سیاسی جنگ غزه ارائه کرد و گفت: صبر و ایستادگی مثال‌زدنی مردم غزه و نیروهای مقاومت در این شش ماه، که ناشی از ایمان راسخ آنان است موجب شده دشمن صهیونیستی به هیچ یک از اهداف راهبردی خود در جنگ غزه، دست نیابد.

رئیس دفتر سیاسی حماس با تأکید بر اینکه عملیات «طوفان‌الاقصی» اسطوره شکست‌ناپذیری رژیم صهیونیستی را از بین برد و اکنون دشمن صهیونیستی بعد از گذشت شش ماه خسارت‌های سنگینی را متحمل شده و هزاران نفر از نظامیان این رژیم کشته و زخمی شده‌اند، افزود: جنگ غزه یک جنگ جهانی است و هیئت حاکمه آمریکا شریک اصلی جنایت صهیونیستها است زیرا رأساً هدایت جنگی رژیم صهیونیستی را به‌عهده دارد.

وی همچنین در نشست خبری خود پس از دیدار با وزیر امور خارجه کشورمان اظهار داشت: ایران در صف مقدم حمایت از آرمان و ملت فلسطین ایستاده است. ما در حال گذر از یک مرحله تاریخی در روند مبارزه با رژیم هستیم و نقطه عطف طوفان الاقصی است.

سفر رئیس دفتر سیاسی حماس به تهران را می‌توان در راستای رساندن یک پیام مهم به جوامع بین‌المللی در خصوص نقش ایران در حمایت از محور مقاومت علی الخصوص مقاومت فلسطین ارزیابی کرد. سفری که سیگنال‌هایی را برای کشورهای جهان خصوصاً حامیان رژیم صهیونیستی در بر داشت.

به همین منظور سید رضا صدرالحسینی، کارشناس و تحلیل‌گر مسائل منطقه‌ غرب آسیا در گفتگو با خبرگزاری تسنیمدرباره سفر هنیه به تهران گفت: در طول 6 ماه گذشته این دومین سفر آقای هنیه بود و البته در این مدت، مقامات ارشد حماس به ایران سفرهایی را داشتند. باید این نکته را توجه داشت که در حال حاضر جمهوری اسلامی مهمترین و قدرتمندترین حامی فلسطین و آرمان فلسطین است. چرا که در طول 45 سال گذشته مسئله‌ای به نام فلسطین به عنوان مهمترین موضوع جهان اسلام در دستورکار ملت و دولت ایران بوده است.

وی افزود: به همین دلیل در طول ایام جنایات اخیر رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه نیز مهمترین حامی مردم غزه چه در حوزه رسانه و چه در دیپلماسی و حمایت‌های معنوی، ملت ایران بوده و به همین دلیل مقامات ارشد حماس سعی و تلاش دارند که ارتباط خودشان را با مقامات ارشد جمهوری اسلامی ایران حفظ کنند و در مواقع گوناگون برای ارائه گزارش و دریافت دیدگاه‌های مقامات ارشد ایران به تهران سفر کنند.

این تحلیل‌گر مسائل منطقه با بیان اینکه در شرایطی که شورای امنیت سازمان ملل متحد با آرای قاطع به موضوع مهمی همچون آتش بس و تبادل اسرا و زندانیان رژیم صهیونیستی رای داده، اظهار داشت: رایزنی‌ها و دریافت نظرات ایران می‌تواند برای مقامات جنبش حماس و دیگر مقامات مقاومت بسیار راهگشا باشد.

صدرالحسینی در ادامه در خصوص پیام سفر رئیس دفتر سیاسی حماس به تهران گفت: همانطور که در طول ایام اخیر بسیاری از انگشت‌های اشاره به سمت ایران به عنوان مهمترین حامی مقاومت فلسطین بود، در شرایط کنونی این سفر می‌تواند یک پیام روشن و آشکار برای همه مقامات مختلف از کشورهای گوناگون که به سه بخش تقسیم می‌کنم، داشته باشد. اول، حامیان رژیم صهیونیستی، دوم حامیان مقاومت و در آخر سکوت کنندگان در مقابل جنایات رژیم صهیونیستی که متاسفانه بخش اعظمی از آنان هم جزو کشورهای عربی و مسلمان بودند.

وی افزود: این سفر پیام روشن و شفافی دارد و آن این است که موضوع فلسطین به عنوان مهمترین موضوع جهان اسلام  یک موضوع قومیتی و عربی نیست بلکه یک موضوع اسلامی است و شعارها و اقدامات ایران در طول 45 سال گذشته با واقعیت‌های امروز صحنه کاملاً همراهی دارد.

این کارشناس منطقه تصریح کرد: آن کسانی که در قالب شعارهای گوناگون از فلسطین و آرمان فلسطین حمایت می‌کردند، در این تحولات نقش چندانی ندارند و برای مقامات ارشد مقاومت فلسطین دریافت نظرات جمهوری اسلامی ایران اولویت اول را دارد. نقش ایران در موضوعی به نام مقاومت فلسطین نقش اول را ایفا کرده و این سفر می‌تواند این پیام روشن و شفاف را به این سه گروه داشته باشد.

صدرالحسینی در پاسخ به این سوال که ایران چگونه توانسته با حمایت‌های خود معادلات منطقه‌ای را به نفع محور مقاومت تغییر دهد، اظهار داشت: الهام بخشی انقلاب اسلامی توانسته به نقطه‌ای برسد که امروز گوشه‌ای از آن را در فلسطین مشاهده می‌کنیم، بخشی از آن را در یمن و بخش دیگری را در مقاومت عراق و سوریه می‌بینیم. واقعیت امر این است که این یک کار دراز مدت بوده که اعتماد به نفس جریان‌های استقلال خواه و مقاومتی در سراسر دنیا به خصوص غرب آسیا مدیون انقلاب اسلامی و حمایت‌های آن است.

وی ادامه داد: بر این اساس تلاش‌های 45 ساله گذشته در حمایت از مردم فلسطین، مشخص کردن روزی به نام روز قدس در جمعه پایانی ماه مبارک رمضان و تاکید ملت ایران بر حمایت از ملت فلسطین و توجه به آرمان‌های جنبش فلسطین قطعاً توانسته ثمره داشته باشد و امروز ما این ثمره را در 6 ماه گذشته در مقاومت مردم غزه و حمایت از مقاومت فلسطین و همچنین اقدامات مقاومت در اضمحلال ارتش رژیم صهیونیستی مشاهده می‌کنیم.

صدرالحسینی همچنین درباره قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل به منظور آتش بس در غزه گفت: با توجه به گردن‌کشی و حمایت کشورهای موثر در شورای امنیت سازمان ملل که عضو ناتو هستند از رژیم صهیونیستی، این آتش بس موقت هم با اما و اگر و شک و شبهه‌های کاملاً روشن و با چالش‌های زیادی روبه‌رو خواهد شد. بنابراین اعتقاد من این است که این آتش بس موقت هم از جانب این جلادان و خون‌آشامان رژیم صهیونیستی اجرایی نخواهد شد.

وی با طرح این سوال که شورای امنیت در مقابل گردن‌کشی و عدم تمکین به قطعنامه‌ای که با 14 رای مثبت و یک رای ممتنع به تصویب رسید چه خواهد کرد، افزود: من شک دارم که آتش بس اجرایی شود، همانطور که مقامات رژیم صهیونیستی اعلام کردند و در طول 24 ساعت گذشته جنایات رژیم صهیونیستی متوقف نشده است.

این کارشناس منطقه در پایان گفت: مقاومت فلسطین ثابت کرد که می‌تواند ماشین جنگی چهارمین ارتش دنیا و اولین ارتش در غرب آسیا را  به گل بنشاند و متوقف کرده و مجبور به جنایات بشری و نسل کشی کند. در میدان ثابت کرد که مقاومت فلسطین از رژیم صهیونیستی و حامیانش در میدانی که با هم مقابله کردند بسیار قوی‌تر است.

رهبر انقلاب: در حمایت از فلسطین تردید نمی‌کنیماسماعیل هنیه: ایران در صف مقدم حمایت از آرمان فلسطین است

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اولویت ایران برای توسعه روابط با ترکمنستان
  • دیدار رئیس سرویس اطلاعات خارجی روسیه با وزیر امنیت کره شمالی
  • اویل پرایس: اتحاد گازی بین ایران و روسیه
  • رایزنی سفرای ایران و روسیه درباره همکاری‌های دو کشور در سازمان‌های بین‌المللی
  • وقت آن است که ماکرون، نفاق را کنار بگذارد
  • مصاحبه|پیام های منطقه ای سفر رهبر حماس به تهران
  • ظریف: روسیه، ایران را برای مطامع خود فدای آمریکا می‌کند/ دچار خیالبافی هستیم/ لاوروف به روشنی یک موضوع را بازگو کرد
  • ظریف: روسیه، ایران را برای منافع خود فدای آمریکا می‌کند/ برخی می‌خواهند روس‌ستیزی و یا روس‌پرستی خود را ثابت کنند
  • اوکراین ۸۸۰ میلیون دلار از صندوق بین‌المللی پول دریافت کرد
  • تهران-آنکارا در مسیر تجارت ۳۰ میلیارد دلاری