Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-30@07:14:09 GMT

کاهش ارزش پول ملی و افزایش نرخ تورم

تاریخ انتشار: ۲۳ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۶۵۶۸۰۹

تورم تک رقمی از دستاوردهای دولت حسن روحانی است اما حالا این دستاورد تا حدودی تحت الشعاع قرار گرفته و در واقع باید بگوییم که کاهش ارزش پول ملی منجر به افزایش نرخ تورم شده است. این در حالی است که اگر دولت نتواند نرخ تورم را بر پایه ارزش پول ملی مدیریت کند، احتمال اینکه این نرخ تورم باز هم افزایش بیابد و حتی غیر قابل مهار شود، وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نظر می رسد آنچه که به عنوان نرخ تورم از سوی بانک مرکزی اعلام می شود، با نگاه به ارزش پایه پول ملی نیست و بنابراین نمی تواند چندان واقعی باشد. در واقع نرخ تورم با در نظر گرفتن دلار 4200 تومانی برآورد شده و کاهش ارزش پول ملی کشورمان را چندان لحاظ نکرده است.

طبق آنچه که کارشناسان می گویند نرخ تورم باید از نگاه پول ملی و شاخص های  اقتصادی اندازه گیری شود تا واقعیات اقتصاد کشور را نشان دهد. در عین حال اعلام نرخ تورم نقطه ای، تورم سه ماهه و تورم مدت مشابه در سال گذشته هم چندان کمک کننده نیست، زیرا اعلام این تورم ها معیار درستی در اختیار ما قرار نمی دهد تا بتوانیم بر اساس آن برای اقتصاد و مدیریت بازار گامی برداریم.

البته موضوعی که همواره بر آن تاکید شده این است که نباید با تحمیل رکود بر اقتصاد کشور، نرخ تورم را پایین نگه داشت، زیرا همین حالا هم مدت هاست که اقتصاد کشور با معضل بزرگی به نام رکود تورمی مواجه است و آنچه که در حال حاضر بسیار مهم است، خروج از این رکود تورمی است؛ موضوعی که دولت تاکنون کمتر به آن توجه کرده اما اگر همچنان به آن بی توجه باشد، اقتصاد کشورمان در شرایط سخت تری قرار می گیرد.

*عضو کمیسیون اقتصادی مجلس

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بانک مرکزی نرخ تورم ارزش پول ملی دلار 4200 تومانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۵۶۸۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از ۲ پلتفرم بومی گردشگری و مرکبات در مازندران

به گزارش خبرنگار مهر، مصطفی فلاح دوشنبه شب در گفت وگو با خبرنگاران افزود: در نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴، از دو پلتفرم زنجیره ارزش گردشگری و مرکبات مازندران رونمایی شد.

وی با اشاره به اینکه در نمایشگاه توانمندی های صادراتی استان در حوزه فناوری اطلاعات و اقتصاد دیجیتال نگاه بر این است در توسعه زیرساخت ها توسعه پلتفروم ها و افزایش ضریب نفوذ ارکان پلتفرم ها در بخش های مختلف جهش گونه باشد، گفت: ظرفیت های بالقوه ای که در توسعه زیرساخت ها با سیاست های کلان توسعه یافته، دسترسی به پهن باندها را سبب شده است.

وی با اشاره به اینکه با شناسایی و توسعه زنجیره ارزش ها در مازندران به دنبال آن هستیم که فعالان اقتصادی در حلقه های زنجیره ارزش و نقش آنها در اقتصاد دیجیتال پررنگ شود، افزود: در این نمایشگاه از دو پلتفورم در حوزه گردشگری و مرکبات رونمایی شد.

فلاح ادامه داد: پلتفرم «هفت گالری» برای حوزه صنایع دستی و ارکان تامین کننده صنایع دستی و معرفی محصولات رونمایی شده و پلتفرم «ایران تراول» در حوزه طراحی سفر بود که با همکاری اداره کل فناوری تامین مالی شده است.

این مسئول یادآور شد: این پلتفرم ها با تمرکز بر زنجیره ارزش نقش خود را در ضریب نفوذ دیجیتال و افزایش دسترسی ها به منظور افزایش سهم اقتصاد دیجیتال در زنجیره ارزش طراحی، تولید و رونمایی شده است.

کد خبر 6092673

دیگر خبرها

  • بازیگران سریال تورم
  • رونمایی از ۲ پلتفرم بومی گردشگری و مرکبات در مازندران
  • اسفند ماه «مرغ حذفی» بیشترین افزایش قیمت را داشت
  • کاهش نقدینگی و تورم با تمرکز بانک مرکزی در حوزه ریال
  • قیمت نفت یک‌درصد کاهش یافت
  • مشکل تورم با افزایش تولید از بن بست خارج می‌شود
  • پای نفت برای صعود قیمت بسته می‌شود
  • بانک مرکزی آرژانتین، نرخ بهره را کاهش داد
  • کاهش رشد نقدینگی به تنهایی موجب مهار تورم نخواهد شد
  • نزول رشد اقتصادی دور از انتظار اولین اقتصاد جهان