Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-25@02:14:20 GMT

تغییر موضع 360 درجه‌ای از تهران تا لندن

تاریخ انتشار: ۲۳ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۶۵۷۰۹۲

تغییر موضع 360 درجه‌ای از تهران تا لندن

حتی یک عکس بی حجاب در ایران نداری که به معدود زنانی که تو را حامی و فرشته نجات خود می‌دانند، نشان دهی و بگویی من هم در ایران علیه «حجاب اجباری» ایستادم!

به گزارش مشرق، 19 ساله باردار بودی و در روستا زندگی می‌کردی، به امید کسب جایگاه اجتماعی بهتر  و کسب درآمد از روستا به تهران آمدی و به عنوان «خبرنگار پارلمانی» شروع به فعالیت کردی، برخلاف تمام اعتراض‌های علنی و غیرعلنی خودت که در صفحه اینستاگرامت با رنگ ولعاب به نمایش می‌گذاری، آن روزها تابع قانون اساسی ایران، «حجاب» داشتی و با پوشش حجاب در محل کارت، خیابان و تمام مکان‌های عمومی حاضر شدی، گواه این حرفم هم عکس‌هایی است که از دوران ایران بودنت در صفه اینستاگرامت منتشر کردی و حتی یک عکس بی حجاب در ایران نداری که به معدود زنانی که تو را حامی و فرشته نجات خود می‌دانند، نشان دهی و بگویی من هم در ایران علیه «حجاب اجباری» ایستادم!

ببینید:

فیلم/ سوژه سازی نوچه های مسیح علی‌نژاد در ایران

نهایت اعتراض تو به حجاب در ایران این بود که گره روسری خود را باز کنی و عکس بگیری، آن هم در جاهای خلوت و دشت و دمن، گفتی این تجربیات برای من به وازه «آزادی‌های یواشکی» تعبیر می‌شود، ولی در اصل این اعتراض‌های یواشکی نشان از ضعف تو دارد، چراکه در زمانی که خبرنگار هستی و در کشوری که قانون دارد در حال  فعالیت هستی باید مطابق با قانون اساسی آن رفتار کنی تا جایگاه شغلی و درآمد داشته باشی و این موضوع هم همانطور که تو بهتر از من می‌دانی ربطی به ایران ندارد و در هرکشوری که وارد می‌شوی باید قانون آن کشور را رعایت کنی، گفتم رعایت قانون، اما یادم نبود تو خیلی هم به قانون تسلط نداری و فقط دنبال جنجال و سر و صدا هستی، آن هم سروصدایی که پشتوانه منطقی ندارد، حتی از نظر خودت، چراکه اگر بر حرف‌هایی که می‌زدی مطمئن بودی، زمانی که حقوقدانان دعوت تو به بی حجابی را کاری خلاف قانون دانستند و گفتند حتی از منظر سازمان ملل برخواستن با قوانین اساسی کشورها یک اعتراض مدنی نیست، فورا تغییر موضع نمی‌دادی و به دخترکانی که چشم بسته تو را دنبال می‌کنند نمی گفتی: «دیگر روسری را از سر خود برندارید و تنها برای نشان دادن اعتراض یک شال سفید به دست بگیرید»! آری تو فقط به دنبال شلوغ بازی های بدون پشتوانه هستی و بیچاره افرادی که تو را نشناخته دنبال می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روز گذشته همایش راهپیمایی دختران انقلاب در تهران برگزار شد و مادر و خواهر تو در آن راهپیمایی حضور داشتند، قبل از سخنان خواهرت تمام رسانه‌های همسو با تو نوشتند: «خواهر و مادر مسیح علینژاد را به اجبار به خیابان آوردند و سخنان این چنینی»! اما این رسانه‌ها یادشان رفته بود که در راه‌پیمایی 22 بهمن سال گذشته، مادرت با پوشش چادر به خیابان آمد تا خیلی قبل‌تر از خواهرت بگوید: «ما پای این نظام هستیم».

خواهرت لب به سخن گشود و برخلاف مهر و محبت خواهرانه و با بغضی که که تنها یک خواهر معنی آن را می‌داند از تو اعلام برائت کرد و گفت که موافق رفتارهای خواهرم نیستم و پای این نظام بودم و هستم.

می‌توان حدس زد که بازی تو را به هم زده و برخلاف پست‌های رنگارنگ اینستاگرامی‌ات که بارها گفتی من با وجود نداشتن اعتقاد به حجاب در کنار خانواده ام هستم که به داشتن حجاب اعتقاد دارند، من و خانواده‌ام همیشه در کنار هم هستیم، مادرم با مقنعه مشکی و من با روسری سفید و ....

این بار خانواده‌ات علنی اعلام کردند که تو در کنار آنها نیستی و برای یک دختری که در خارج از ایران است و تنها حامیان خیالی‌اش (خانواده) را این چنین از دست داده است، دیگر چه می‌ماند جز اینکه بازهم یک عکس با حجاب خود در ایران را منتشر کند و بگوید: «من از اول هم بخاطر این اختلاف‌ها با خانواده مشکل داشتم و به همین دلیل نتوانستم همراهشان باشم»! بالاخره تو کنار خانواده‌ات بودی یا علیه خانواده‌ات؟ دلتنگی‌ها و صحبت‌های تلفنی و تصویری و داستان‌هایی که از دوران ایران بودند نوشتی (وقتی 19 ساله بودم دستگیرم کردند و مادربزرگم گفت این حرکت یعنی ایستادن در برابر خانواده‌های مذهبی) را باور کنیم یا عبور تو از خانواده‌ات و اعلام برائت متقابل تو از خانواده‌ات؟

در نهایت تو از تهران به لندن رفتی و آنجا برای کسب درآمدی بیشتر از ایران، حجاب را از سر برداشتی و با بی‌حجابی به کارت ادامه دادی و هرکاری کردی تا مبادا به کسب درآمد تو در لندن لطمه‌ای بخورد، بی‌حجاب در لندن زنان را مجبور کردی تا در برابر قانون کشورشان بایستند و در پارادوکسی خنده دار به آنها اجبار می کردی تا به حجاب اجباری ایران «نه» بگویند، «مسیح علینژاد» تو همان تعداد اندکی از زنان ایرانی را مجبور به «بی‌حجابی اجباری» کردی!

اما نمی‌دانستی که افرادی که حجاب را برگزیدند (حالا چه زیاد و چه کم) حجاب را برای کرامت و جایگاهش برگزیدند و مانند تو حجاب را وسیله کسب درآمد خود نکردند، که یک زمان برای درآمد حجاب بر سرکنی و زمان دیگر حجاب را از سر برداری و چه کسی از آینده خبر دارد که قرار است این بار به چه چیزی برای کسب درآمد بیشتر چوب حراج بزنی؟ راستی تو که اینقدر با خانواده‌ات مشکل داشتی (بنا به گفته خودت در آخرین پست اینستاگرامی) چرا از همان روستا کشف حجاب نکردی و عازم غرب نشدی؟

*مهسا شمس کلائی

منبع: مشرق

کلیدواژه: جام جهانی روسیه برجام حمایت از کالای ایرانی کره شمالی حجاب اجباری حجاب اختیاری کشف حجاب مسیح علینژاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۵۷۰۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پشتیبانی اقتصاد ایران از تغییر راهبرد نظامی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از المیادین پس از یک دهه تحریم اقتصادی سخت علیه ایران، رژیم صهیونیستی با توجه به افزایش مشکلات اقتصادی انتظار داشت اقدام جمهوری اسلامی در زمینه واکنش به حمله به کنسولگری اش در دمشق محتاطانه باشد، اما حمله موشکی ایران نشان داد این کشور از قید و بند احتیاط فراتر رفته است.

تحولات اخیر میان تهران و تل آویو نشان دهنده تغییر راهبرد گذشته ایران در مواجهه با اسرائیل است، یعنی تغییر در آنچه مقام‌های ایرانی از آن به عنوان «صبر راهبردی» یاد می‌کردند. گستره عملیات موشکی علیه اهدافی در عمق اسرائیل نشان می‌دهد، ایران به دنبال ایجاد معادله بازدارندگی برابر سیاست‌های نظامی اسرائیل و متحدان غربی اش در منطقه عربی و اسلامی است. از این منظر، تهران نشان داد زمان تغییر فرا رسیده است و منظومه امنیتی منطقه‌ای آینده بدون حفظ منافع سیاسی و اقتصادی ایران پایدار نخواهد بود.

تحولات پس از هفتم اکتبر و تلاش اسرائیل برای نابودی حماس، اجرای رویکرد امنیتی-راهبردی جدید ایران را سرعت بخشید. نیروهای مسلح یمن در قالب ارتش و رزمندگان مقاومت انصارالله به طور مستقیم وارد درگیری با اسرائیل شدند، منافع رژیم اشغالگر را در تنگه باب المندب تهدید و به این ترتیب هشداری جدی به جهانیان ارسال کردند. گویی تهران به واسطه روابط راهبردی متمایز خود با صنعا می‌گوید دیگر تحرکات خلاف منافع خود را در منطقه تحمل نخواهد کرد.

کشورهای غربی این موضوع را به خوبی درک کرده‌اند و به دلیل نگرانی فزاینده از خسارت‌های اقتصادی ناشی از تنش در امنیت تجارت دریایی، فشار سیاسی آنها بر اسرائیل برای کاهش دامنه عملیات نظامی در غزه در هفته‌های اخیر افزایش یافته است. بیشترین آسیب از این موضوع هم به کابینه متزلزل نتانیاهو وارد شد که می‌توانست به برکناری وی در میانه جنگ منتهی شود. نتانیاهو برای عبور از این بحران تلاش کرد با حمله مستقیم به کنسولگری ایران در دمشق و گسترش تنش‌ها، حریم امن برای خود ایجاد و مخالفان داخلی را کنترل کند.

حمله موشکی اسرائیل به کنسولگری ایران در دمشق در اول آوریل که از یک طرف به کشته شدن هفت نفر از نیروی‌های نظامی این کشور منجر شد و از طرفی هم به گفته مقامات عالی رتبه ایران، نوعی حمله به خاک این کشور تعبیر شد، به معنای عبور از خط قرمز ایران بود و واکنش قاطعانه نظامی را به الزام برای حفظ بازدارندگی و ممانعت از تداوم رفتارهای هجومی اسرائیل تبدیل کرد.

در روزهای ابتدایی، کارشناسان در ارزیابی واکنش ایران نسبت به این حمله اختلاف نظر داشتند و معتقد بودند واکنش ایران محدود خواهد بود تا مانع تشدید تنش و شروع درگیری مستقیم نظامی با اسرائیل و آمریکا شود. برخی مقامات غربی هم با تماس با تهران تلاش کردند ایران را نسبت به تبعات هرگونه پاسخ نظامی به اسرائیل بدبین کنند، اما پاسخ ایرانی‌ها درواقع شوکی شدید بود که حاکی از ارزیابی‌ها و نگرش‌های متفاوت ایران است.

حمله گسترده موشکی و پهپادی از خاک ایران به پایگاه‌های نظامی اسرائیل موضوعی خارج از محاسبات تحلیل‌گران و مقامات جهانی بود. سامانه پدافندی اسرائیل شکست خورد و اصابت چندین موشک به پایگاه‌های اصلی نظامی به نمایش ضعف توان دفاعی اسرائیل تبدیل شد. این حمله در عمل گام بزرگی برای شکل‌دهی به موازنه جدید قدرت در منطقه بود. هشدارهای جدی ایران به واشنگتن برای مداخله نکردن در درگیری‌ها قطعه دیگری از این پازل بود که با عقب‌نشینی آمریکا تکمیل شد.

در کنار اعتماد مقامات ایران به قدرت و توان نظامی، به‌نظر می‌رسد تهران با پیش بینی تشدید تنش‌های امنیتی به عنوان یکی از سناریوها، از ماه‌ها قبل خود را برای این دوره آماده کرده بود. بعد از یک دهه تحریم‌های شدید اقتصادی، اسرائیل انتظار داشت ایران به دلیل نگرانی نسبت به افزایش مشکلات اقتصادی واکنشی غیرمتناسب در مقابل حمله به کنسولگری نشان بدهد و این عملیات کمترین خطر را به اسرائیل تحمیل کند؛ اما حمله گسترده موشکی به خاک اسرائیل نشان داد ایران بر این نگرانی فائق آمده است.

گزارش‌های زیادی در رسانه‌های داخلی ایران منتشر شده که دولت ذخایر کالایی خود را در ماه‌های اخیر به‌میزان قابل توجهی افزایش داده و بخش مهمی از وابستگی میان‌مدت به واردات را رفع کرده؛ اما کارت اصلی ایران بر روی میز مربوط به تغییر سبد دارایی‌های خارجی بانک مرکزی است. کشورهای تحت تحریم همیشه با تغییر دارایی‌های خود به طلا و فلزات گرانبهای دیگر، بخش زیادی از تحریم‌های مالی غرب را خنثی می‌کنند و عملاً مانع از شکل‌گیری بحران اقتصادی در داخل کشورشان می‌شوند.

طبق اطلاعات رسیده از منابع آگاه خارجی، بانک مرکزی ایران در یک‌سال گذشته و به ویژه در سه ماه اخیر به‌شکل بی‌سابقه‌ای ذخایر طلا و فلزات گران‌بهای خود را در خزانه از منابع خارجی افزایش داده است. بدون تردید با وجود فشارهای تحریمی آمریکا، ایران در حال ایجاد مسیر امن برای تأمین مالی تجارت خارجی است. این موضوع به تجارت غیرنفتی و بخش غیردولتی ایران نیز گسترش پیدا کرده است و تجار ایران می‌توانند برای رفع تعهد ارزی، از طلا استفاده کنند.

در همین راستا، ایجاد ثبات و کاهش قابل توجه قیمت دلار در بازار تهران بعد از دو عملیات حمله موشکی به اسرائیل و پاسخ محدود این کشور در ۱۹ آوریل نشانه موفقیت بانک مرکزی ایران در کنترل هیجانات سیاسی بازار و بازگشت اعتماد به فعالان اقتصادی است.

عملیات ۱۹ آوریل نشان داد مقامات اسرائیلی با دگرگونی در فرضیات گذشته خود نسبت به اراده نظامی ایران به پاسخگویی مواجه شده‌اند و همین موضوع باعث حرکت متزلزل اسرائیل در صفحه شطرنج صف‌آرایی دو کشور شده است.

کد خبر 6084859 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • رئیس دیوان عالی کشور : حجاب در ایران قانون است و همه باید از آن پیروی کنند، حتی کسانی که مسلمان هم نیستند
  • تصویب قانون امباپه در شورای شهر مادرید!
  • رئیس دیوان عالی کشور: حجاب در ایران قانون است و همه باید از آن پیروی کنند
  • پیش بینی رشد ۴۴ درصدی درآمد‌های مالیاتی
  • حجاب در ایران قانون است و همه باید از آن پیروی کنند
  • حقوق شهروندان برای کسب درآمد شهرداری پایمال نشود
  • احتیاط، تفرقه‌افکنان مشغول کارند! | سناریوی اختلاف‌افکنی برای به حاشیه بردن حجاب
  • آیا ارزش افزوده همان هیولایی است که از آن می‌ترسیم؟
  • نقش مشکوک ویراستی در ویترین سازی برای مسئولان
  • پشتیبانی اقتصاد ایران از تغییر راهبرد نظامی