Web Analytics Made Easy - Statcounter

به مناسبت هفته عفاف و حجاب گفت‌وگوی خواندنی با یکی از فعالین حوزه زنان در خصوص دلیل پیدایش حجاب و تضاد برخی‌ها با این پوشش در جامعه داشتیم.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از آناج، 21 تیرماه سالروز قیام مردم مشهد علیه کشف حجاب به عنوان روز عفاف و حجاب نامگذاری شده است، روزی که دژخیمان رضاخان مردم معترض به کشف حجاب را درمسجد گوهرشاد به خاک و خون کشید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رضاشاه در آغاز اجرای برنامه های ضداسلامی خود، دستور داد درشکه چی های مشهد و رفتگران تهران کلاه شاپو (کلاه تمام لبه فرنگی) بر سر گذارند. اجرای این برنامه از ابتدا خرداد 1314، علاوه بر شایعات مربوط به کشف حجاب، در مشهد تلاطمی ایجاد کرد. سرانجام آیت الله قمی پس از مشورت با تعدادی از رجال و روحانیان، برای جلوگیری از کشف حجاب و استفاده از کلاه شاپو، در 9 تیر 1314 به تهران سفر کرد.

محاصره محل اقامت ایشان در شهر ری از سوی حکومت، یکی از عوامل اصلی خشم و خروش مردم مشهد گردید و به کشتار بیرحمانه در مسجد گوهرشاد در 21 تیرماه انجامید، به مناسب هفته عفاف و حجاب گفت‌وگویی داشتیم با اعظم وایانی فعال حوزه زنان که مشروح آن را در زیر می‌خوانید:

آناج: در خصوص هفته حجاب و اینکه چرا چنین پوششی در جامع ما انتخاب شده است توضیح دهید

وایانی: اینکه چه شده حجاب به عنوان یک پوشش در جامعه ما برگزیده شد، قطعا یک روند تاریخی داشته و نه یک روند تاریخی و دینی بلکه یک روند تاریخی ایرانی، مرور این تاریخ نشان می‌دهد که خانم‌های ایرانی از ابتدا به دلیل قومیت‌های فرادست و نگاه کرامت‌گونه‌ای که به زنان وجود داشت حجاب‌های پوشیده و بسته برای خودشان انتخاب کرده بودند.

حتی قبل از اینکه اسلام وارد ایران شود تمام ایرانی‌ها اعم از زن و مرد پوشش متفاوتی نسبت به سایر ملیت‌ها داشتند و این نشان می‌دهد که این افراد به کرامت انسانی توجه ویژه داشتند و نه به عنوان کالایی که در خدمت یکدیگر باشند، مرور تاریخ نشان می‌دهد که این مسائل ریشه در باور ما دارد.

 بعد از اینکه اسلام وارد ایران می‌شود و به عنوان دین رسمی مورد پذیرش قرار می‌گیرد برخی تطابق‌ها به ایرانی‌ها نشان می‌دهد که دین اسلام ارزش‌های ایرانی را تکمیل کرده و حتی در برخی روایات و تاریخ وجود دارد که مردم ایران بسیار خیر و نوع‌دوست بودند که این مساله از طرف پیامبر گرامی مورد توجه و تائید قرار می‌گیرد، صله ارحام و پوشش نیز از جمله دیگر این مسائل بود.

این روند ادامه داشت تا اینکه متاسفانه در حدود 80 سال قبل که قضیه گوهرشاد و کشف حجاب رخ داد تا قبل از آن پوشش ما انتخابی، دینی و اسلامی بود اما بعد از سفر رضاخان به ترکیه برای نزدیکی به غرب قضیه کشف حجاب مطرح شد در حالیکه تا آن زمان خانواده رضاخان محجبه بود و حتی همسران شاهان ما به شدت محجبه بودند و حتی در اعیان و اشراف حجاب کامل وجود داشت تا اینکه رضاخان با کشف حجاب خانواده‌اش و برخی زنان این تفکر را القا کردند که یکی از راه‌های ترقی کشف حجاب است یعنی به یک نتیجه اشتباه می‌رسند که نسل به نسل تا بدین جا کشیده می‌شود.

این روند نتیجه‌گیری بعد از قضیه گوهرشاد نیاز به تحلیل دیگری دارد چون تا آن زمان ایران در آغوش غرب بود اما بعد از انقلاب نگاه‌ها متفاوت می‌شود؛ زیرا شعاری که امام می‌آورد شعار برگشت به شعائر اسلامی و ارزش‌های دینی و ایرانی است. وقتی از بازگشت به ارزش‌های دینی سخن می‌گوییم قطعا به دوره قبل از گوهرشاد اطلاق می‌شود، ایرانی که اسلام را پذیرفته و به آرمان شهر و الگوی کشورهای اروپایی تبدیل شده است. امام (ره) هم تاکید می‌کنند که ایران باید الگوی این کشورها باشد نه مستعمره آن و ایران باید مستقل و حرفی برای گفتن در جهان داشته باشد.

برخی در اوایل انقلاب طرفدار انقلاب بودند اما حجاب را قبول نداشتند

در این حین قضیه جنگ رخ داد و ابر قدرت‌ها منافعشان را در خطر دیدند، تئوریسن‌های کشورهای غربی بعد از تحلیل متوجه شدند یکی از راه‌هایی که می‌توانند به جامعه ایرانی نفوذ کنند مساله حجاب است اما چون این موضوع در اوایل انقلاب بود و همه مردم در جو انقلابی قرار داشتند این کار به راحتی انجام نمی‌شود هرچند در آن زمان نیز افرادی بودند که انقلاب را قبول داشتند اما حجاب را قبول نداشتند و از امام می‌خواستند که حجاب را آزاد کنند که امام پاسخ دادند این مساله امکان پذیر نیست و اگر می‌خواهیم شعائر اسلامی ما حاکم شود باید تمام جوانب پیاده شود که حجاب جزء جنبه فرهنگی آن بود.

بعد از انقلاب فرهنگی در دانشگاه‌ها، حجاب در دانشگاه و ادارات الزامی شد و امام (ره) در این خصوص ثابت قدم ایستادند؛ زیرا حجاب ناشی از فرهنگ ما بود و فرهنگ ستون و زیربنای جامعه است بنابراین در اینجا غرب به خوبی وارد عمل شد و از زمان جنگ برای پوشش و فرهنگ ما تصمیم گرفتند و به راحتی مورد تهاجم فرهنگی قرار گرفتیم.

 در سال 70 مقام معظم رهبری فرمودند مساله فرهنگ شبیه خون فرهنگی غرب است؛ شبیه خون یعنی کسی در خواب باشد و به ناگاه مورد حمله قرار گیرد یعنی ما در همان حالت بودیم و فکرمان درگیر مسائل اقتصادی و پیشرفت بود نه مسائل فرهنگی.

در اینجا دو بخش درگیر بودند اول دولتمردان و سپس مردم که احساس می‌کنم هردوی این دو مورد اغفال باقی ماندند، در دوره سازندگی سلیقه‌های ارزشی عوض شد و به جای تفکرات دینی به مادی گرایی سوق داده شدیم که این روند دو حالت داشت یا واقعا دولتمردان در فکرشان موضوع فرهنگ واینکه از فرهنگ مورد حمله قرار بگیریم نبود و یا نخواستند متوجه این موضوع باشند.

مردم نیز یا درگیر امور مادی شدند و یا نخواستند که بدانند و تفکر و پوششان را عوض کردندف وقتی تفکرات لیبرال وارد کشور شود فرهنگ لیبرال نیز وارد کشور می‌شود که این مساله مطرح می‌گردد که دین مساله شخصی است و مربوط به جامعه و حکومت نمی‌شود.

آناج: برخی‌ها نیز اعتقاد دارند که پوشش مهم نیست و دل باید پاک باشد!

وایانی: وقتی تفکرات لیبرال وارد کشور شد تمام مردم به نظریه پردازی مشغول خواهند شد اینکه می‌گویند ما را به زور به بهشت نبرید یعنی دین ما به حکومت ربطی ندارد که همان بحث سکولاریزه شدن است در حالیکه در تحلیل حکومت اسلامی می‌گوییم که وظیفه حکومت است که ریزترین مسائل اجتماعی را تحت پوشش قرار دهد اما زمانیکه در بیرون از خانه هستیم رفتارمان مربوط به حکومت است.

ما یا باید از ابتدا این مساله را قبول نمی‌کردیم و یا وقتی قبول کرده‌ایم باید خودمان و تکلیفمان را مشخص کنیم؛ زیرا وظیفه حکومت اسلامی است که وارد این حوزه شود برای اینکه همه در این جامعه حضور دارند، مقام معظم رهبری فرهنگ را به اکسیژن تعبیر می‌کنند و وقتی که نفس می‌کشیم حق نداریم جلوی تنفس دیگران را بگیریم پس اگر هوا مسموم باشد نمی‌توانیم تنفس کنیم.

سستی دولتمردان و عدم تحلیل مسائل برای مردم باعث به وجود آمدن حالت قهرآمیز در موضوع حجاب شد

متاسفانه سستی برخی دولتمردان و عدم تحلیل مسائل برای مردم باعث شد تا این مساله را به نیروی انتظامی و قوه قضائیه بسپارند و حالت قهرآمیز پیدا کند، اگر در ریشه و بدون فرهنگ سازی برخورد قهر آلودداشته باشیم طرف مقابل عکس العمل نشان می‌دهد و این قانون طبیعت است که متاسفانه چنین برخورهای اشتباهی صورت گرفته است.

طبق مصوبه دولت 36 نهاد ما باید درگیر فرهنگ سازی حجاب و عفاف باشند در حالیکه از این 36 نهاد تنها نیروی انتظامی وارد کار شده و باقی نهادها خود را کنار کشیده و برخی توجیه‌ها را مطرح می‌کنند در حالیکه گفته ما هیچ منافاتی با این مساله ندارد که جوانان شور و نشاط جوانی دارند بلکه وقتی این مسائل را مطرح می‌کنیم دلمان برای نسل آینده می‌سوزد اگر نسل امروز ما دچار ثبات اعتقادی نباشد قطعا در آینده شاهد آرمان سرزمین اسلامی نخواهیم بود.

اخیرا موضوعی در فضای مجازی به راه افتاده که چرا با دختر 17 ساله برخورد شده در حالیکه این دختر 17 ساله و امثال این دختر جرمشان رقص و شادی نیست بلکه این را می‌گوییم در چهارچوب خانه خودت هرکاری می‌توانی انجام دهی اما وقتی این مساله را در دنیای مجازی به اشتراک می‌گذاری دیگر همه مردم آن را می‌بینند و حق من و دیگران است که در مورد تو نظر بدهیم چون خودت این را می‌خواهی و حق نداری بگویی چرا برخورد شد.

وقتی با استفاده از فضای مجازی وارد خانه من شده‌ای من حق دارم که درباره این مساله نظر بدهم مساله این است که وقتی این موضوع مطرح می‌شود افرادی از این دست قبول نمی‌کنند و می‌گویند که این مساله شخصی است و می‌توانید نگاه نکنید؛ در حالیکه همان هوا را مسموم می‌کنند. تفسیر به رای در ارزش‌ها باعث بیشترین آسیب‌ها می‌شود که قسمت‌هایی که به نفع خودمان است پذیرفته و قسمت‌هایی که به نفع ما نیست نمی‌پذیریم.

وقتی با برخی از همین خانم‌های بدحجاب صحبت می‌کنیم از درون دین را دوست دارند و یا در شب‌های احیا با حجاب‌های نامناسب حضور دارند اما جالب این است که در همان برهه نیز حاضر به پذیرش حجاب نیستند زیرا می‌گویند خدا تنها برای شما نیست و با چنین ظاهری هم می‌شود زندگی کرد، در حالیکه وقتی دلسوزان انقلاب امر به معروف می‌کنند هدف این است که بگویند خدایی که در شب‌های احیا به در خانه‌اش می‌رویم ناقص و تکه‌ای از پازل نمی‌شود بلکه کتاب و ائمه دارد و باید تمام دستوراتش را عملی کرد اما متاسفانه تفکر سکولاری که وارد کشور و اذهان جوانان شد سبب به وجود آمدن چنین تفکری شد.

در ارزش‌ها  تفکرات ریزشی و رویشی وجود دارد و اما وقتی تفکرات ریزشی را مشاهده می‌کنیم قلب انسان می‌شکند و ما نباید این اجازه را بدهیم. چه اتفاقی باعث حرکت به این سمت می‌شود که با حجاب اعتماد به نفس کاهش می‌یابد؟ چرا تصور ما از زن موفق زنی با چادر نیست؟ قشر فرهنگی ما باید وارد این حوزه شوند و از همان دوران کودکی و مهدکودک‌ها وارد در این حوزه فعالیت کنند، وقتی کودکی هشت ساعت زیر نظر معلم و یک وزارتخانه قرار دارد قطعا می‌توانیم بر روی فرهنگ آنها کار کنیم اگرچه بسیار سخت است اما اگر سخت نباشد ماندگاری ندارد و این سختی است که باعث می‌شود یک کار ماندگاری بیشتر داشته باشد.

انتهای پیام/

 

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۵۷۵۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گشت ارشاد تنها راه مقابله با بی‌حجابی عامدانه/ امر به معروف با نگاه از بالا به پایین منجر به بی‌نظمی اجتماعی می‌شود

حجت الاسلام مرتضی جلیلی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز درباره بررسی راهکارهای مقابله با بدحجابی در جامعه اظهار کرد: حوزه حجاب و مقابله با بی حجابی اهمیت بسیاری دارد و اگر به درستی برای آن چاره اندیشی نشود، متاسفانه آسیب‌های جدی در پی دارد. همچنین اگر به درستی انجام شود، برکات بسیاری به همراه دارد.

بیشتر بخوانید: حجاب و جنگ روایت‌ها رعایت حجاب یک قانون در جمهوری اسلامی است

وی با اشاره به اینکه اگر قرار است با بی حجابی مقابله شود؛ باید یادمان باشد که حجاب مقوله‌ای شرعی و قانونی است، گفت: در برخی مواقع راهکارهایی ارائه می‌شود؛ که یا به بُعد فرهنگی توجه نمی‌شود یا به بُعد قانونی. با توجه به اینکه در حال حاضر حاکمیت ما حکومت اسلامی است و مردم جامعه مسلمان هستند، باید بر اساس وظایف شرعی نسبت به موضوعات شرعی حساس باشیم.

حجت الاسلام جلیلی با بیان اینکه برقراری قوانین شرعی در جامعه خواسته مردم است، گفت: حاکمیت و مردم با توجه به حساست‌ها و اولولیت‌ها در جامعه باید موضوعات شرعی اهتمام داشته باشند. البته باید در نظر داشت که حجاب یک مقوله قانونی است. رعایت حجاب در جمهومی اسلامی به صورت قانون نگارش شده است. بنابراین مانند اجرای سایر قوانین دیگر باید این قانون نیز اجرا شود.

مسئول نهاد رهبری دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران اضافه کرد: چه بخواهیم و چه نخواهیم در جامعه و دنیای امروز حجاب به عنوان یک نماد دینی و اسلامی شناخته می‌شود و نباید نسبت به آن غفلت کرد. اگر بخواهیم تشخیص دهیم که جامعه‌ای دینی است یا خیر، یکی از مولفه‌ها رعایت حجاب در آن جامعه است. بنابراین هر زمان که بخواهند با اسلام مبارزه کنند، ابتدا دست بر مقوله حجاب می‌گذارند. این موضوع در تاریخ صد سال گذشته نیز قابل روئیت است. زمانیکه استکبار یا استعمار دست نشانده‌های خود را در ایران یا ترکیه به قدرت رساند، یکی از کار ویژه ها کشف حجاب بود.

علل بی‌حجابی در جامعه چیست؟

وی درباره علل بی‌حجابی در جامعه توضیح داد: علل بی‌حجاب در جامعه و افرادی که حجاب را رعایت نمی‌کنند را می‌توان به سه دسته تقسیم کرد. دسته اول؛ من اصلی‌ترین علل و عمده‌ ترین بی‌حجابی در جامعه را عدم شناخت می‌دانم. زمانیکه نسبت به حجاب و آثار آن و بی‌حجابی و آثار آن در جامعه، آگاهی و اطلاعات کامل و جامعی وجود ندارد. بسیاری از افراد فلسفه رعایت حجاب و چرایی آن را نمی‌دانند. البته برخی از افرای حتی به خواندن نماز و گرفتن روزه معتقد است و به مناسک دینی اعتقاد دارد؛ اما نمی‌دانند چرا باید حجاب را رعایت کند.

حجت الاسلام جلیلی در ادامه سخنان خود افزود: در چنین شرایطی، چرایی و فلسفه رفتن به اماکن مذهبی یا خواندن نماز برای فرد مشخص شده است؛ اما شناخت لازم برای رعایت حجاب را ندارد.

این مسئول لجابت و اعلام نارضایتی نسبت به حاکمیت یا دولت را دلیل دوم بی‌حجابی افراد در جامعه برشمرد و گفت: برخی از افراد می‌خواهد ابراز انزجار و نارضایتی کنند، به همین دلیل نیز رعایت حجاب را ابزاری برای این کار می‌دانند. به عنوان مثال آنان به وضعیت اقتصاد و معیشتی اعتراض دارند. از سوی دیگر چون حاکمیت حجاب را می‌خواهد، این عده برای اعتراض به وضعیت موجود اقدام به بی حجابی می‌کنند.

وی اضافه کرد: دسته سوم، هم افرادی هستند که عامدانه و تشکیلاتی و سازمان یافته در حال مبارزه با حجاب هستند. آنان قصد دارند تا نا هنجاری در کشور ایجاد کنند. البته تعداد این افراد حداقلی است. آنان با پوشش‌های زننده و هنجار شکنانه در جامعه حضور دارند. ودجار بد پوششی افراطی هستند.

راهکارهای مقابله با بی‌حجابی

حجت الاسلام جلیلی درباره راهکار مقابله با بی حجابی افرادی که شناخت و آگاهی لازم را ندارند، مطرح کرد: راهکار نسبت به دسته این افراد باید از نوع شناختی باشد. به این معنا که از ابزار و امکانات شناختی و فرهنگی استفاده شود. بازهم به عقیده من، آموزش و پرورش پررنگ‌ترین وظیفه را در این باره برعهده دارد.

مسئول نهاد رهبری دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران ادامه داد: زمانیکه کتب درسی مدارس را بررسی می‌کنیم، هیچ کتاب یا واحد درسی که به صورت منطقی و عاقلانه و دینی موضوع حجاب را برای دانش آموزان به صورت اغنایی تشریح کرده باشد، در مدارس وجود ندارد. در حالیکه در مدارس به جای اینکه فعالیت‌های ایجابی و فرهنگی صورت گیرد، بیشتر از روش‌های سلبی استفاده می‌شود و انضباطی برخورد کردن پر رنگ تر است. مثلا به دانش آموز می‌گویند که رعایت حجاب قانون است و باید رعایت شود.

وی اضافه کرد: تعهد گرفتن، دعوت از خانواده و اخراج کردن راهکارهای مقابله با بی حجابی در مدارس است. این موضوعات، خاطره تلخی را از حجاب در ذهن افراد ایجاد می‌کند.

تا زمانیکه کارهای شناختی در حوزه حجاب انجام نشود، فعالیت‌های بعدی ابطر یا نتیجه برعکس خواهد داشت

حجت الاسلام جلیلی با ذکر خاطره‌ای یادآور شد: ما سال ۸۰ به عنوان گروهی تبلیغی به یکی از مدارس دخترانه در شهرستان رفته بودیم. زمانیکه من فلسفه رعایت حجاب را با دانش آموزان مطرح کردم، آنان برای اولین بار این موضوعات را می‌شنیدند. یک روز مدیر مدرسه برای من تعریف کرد که دانش آموزی که با هیچ راهکار قانونی و انضباطی حاضر به رعایت حجاب نبود، ولی از زمانی که شما با وی به صورت منطقی صحبت کرده‌اید، آن دختر حجابش را رعایت می‌کند.

مسئول نهاد رهبری دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران با بیان اینکه ورودهای مقطعی و نقطه‌ای توسط گروه‌های جهادی یا برخی طلبه‌ها برای ایجاد شناخت فلسفه حجاب کافی نیست، گفت: یک درس خاص در نظام و سازمان آموزش و پرورش درباره حجاب باید تهیه شود.

وی ادامه داد: البته تلاش برای شناسایی فلسفه رعایت حجاب در دانشگاه‌ها به عنوان مراکز فرهنگی و آموزشی نیز صورت نگرفته است. البته به صورت مقطعی برنامه‌هایی انجام شده است؛ اما به صورت عملی و طولانی مدت خیر. علاوه بر آن؛ متاسفانه اساتید برای تدوین منابع شناخت حجاب دست‌شان خالی است. یعنی منابع و کتب درباره حجاب به صورت اغنایی، کم است. معمولا نیز برای حجاب فقط از کتب شهید مطهری استفاده می‌شود که در دهه ۴۰ یا ۵۰ نوشته شده است. البته این کتب بسیار غنی و خوب هستند ولی جوان و جامعه امروز نیاز به مطابه به روز تر دارد. در نهایت می‌گویم تا زمانیکه کارهای شناختی انجام نشود، فعالیت‌های بعدی ابطر خواهد بود یا نتیجه برعکس دارد.

بد حجاب‌ها در نقش افراد روشن‌فکر

حجت الاسلام جلیلی تصریح کرد: ما حتی در رسانه‌ها اعم از سینما، تلویزیون، محتوای فضای مجازی، تئاتر و غیره ... نیز کم کاری داشته ایم و آثار اغنائی مناسبی نداریم. در حالیکه موضوعات ضد حجاب در رسانه بسیار دیده می‌شود. در این جا من به سازمان صدا و سیما نیز نقد دارم. ما بارها و بارها مشاهده کردیم که یک خانم محجمه در جایگاهی نازل از نظر اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی نقش بازی کرده است. این موضوع را فیلم‌های متعددی دیده‌ایم. از سوی دیگر افراد فرهیخته، روشن فکر و متمول افرادی بودند که حداقل‌های حجاب را داشتند.

مسئول نهاد رهبری دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران اضافه کرد: رسانه ملی باید فلسفه حجاب را به صورت ملموس و مخصوص برای بینندگان و مخاطبان نشان دهند. من سوال می‌کنم تا کنون چند فیلم با محوریت حجاب ساخته شده است. یا مثلا چند کارتن با موضوع رعایت حجاب در کشور تولید شده است. علاوه بر آن، چند کتاب یا رمان در این حوزه وجود دارد؟ واقعیت این است که ما اصلا در حوزه حجاب ورود نکرده‌ایم و به شدت دچار عقب ماندگی هستیم.

وی بیان کرد: به عقیده بنده باید با افرادی بی حجاب که شناخت ندارند یا معترض هستند باید به صورت مردمی مقابله کرد. مثلا افرادی که به دلیل شناختی، حجاب را قبول ندارند باید مردم با آنان مواجهه داشته باشند. حتی افرادی که به دلیل لجابت اقدام به بی حجابی می‌کنند نیز باید رهنمودهای سایر مردم توجیه شوند.

مسیر اعتراض مردم شفاف نیست

حجت الاسلام جلیلی با بیان اینکه مسیرهای ابزار نارضایتی مردم نسبت به موضوعات مختلف شفاف نیستند، افزود: به عنوان مثال در جریان اعتراضات مردمی در سال ۱۴۰۱ که به اغتشاشات کشیده شد، بخشی از افراد جامعه هم نسبت به فضای موجود اعتراض و بی حجابی می‌کردند. در چنین شرایطی نیز برخی از افراد فضا را امنیتی می‌کنند که باید با آنها به صورت انتظاماتی و پلیسی برخورد شود. بنابراین تعیین مسیر قانونی برای اعلام اعتراض به صورت صحیح و قانومی لازم است.

این مسئول تصریح کرد: اگر فرد بدانند که صدای اعتراض وی به صورت قانونی به مسئولان رسیده می‌شود و مشکلی میز برای وی ایجاد نخواهد شد؛ آن فرد دیگر از ابزار حجاب برای نشان دادن اعتراض استفاده نخواهد کرد. برگزاری کرسی‌های آزاد اندیشی مورد تاکید مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها نیز در همین راستا بود. البته این کرسی‌ها باید واقعی و نه به صورت نمادین باشد.

وی با بیان اینکه مردم می‌توانند با بی حجابی‌هایی که ریشه در نارضایتی دارند را باید مقابله کنند، گفت: البته این راهکار نیز نباید با بی نظمی اجتماعی همراه باشد.

گشت ارشاد تنها راهکار مقابله با بی‌حجابی عامدانه

حجت الاسلام جلیلی با تاکید بر اینکه باید با عامدان و حقوق بگیرانی که به صورت عمدی اقدام به بی حجابی می‌کنند باید برخورد پلیسی و انتظامی باشد، گفت: گشت ارشاد برای مقابله با این گروه از بی حجاب‌ها به شدت لازم است و چاره‌ای جزء گشت ارشاد وجود ندارد. چرا که برای این افراد سازمان یافته بحث لجاجت با شناخت مطرح نیست که با فعالیت فرهنگی برطرف شود.

مسئول نهاد رهبری دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران افزود: گشت ارشاد یا نیروی انتظامی یا نیروی پلیس و قوه قهریه از سوی حاکمیت باید با عامدان مبارزه با حجاب فعالیت داشته باشند. اشکال راهکار گشت ارشاد این است که این راهکار در سال های گذشته برای گروه بد حجاب‌های گروه اول و دوم نیز استفاده می‌شد. به این معنا که افرادی که باید با راهکار شناختی با آنان مقابله کرد، راهکار پلیسی و سلبی استفاده می‌شد.

مقابله مردمی با بی‌حجاب‌هایی که ریشه در عدم شناخت دارد

وی خاطرنشان کرد: مردم در یک سال اخیر که گشت ارشاد فعالیت ویژه نداشت، برای مقابله با بی حجابی در جامعه به صورت خود جوش فعالیت می‌کنند. یعنی مردم پذیرفته‌اند که بی حجابی یک ناهنجاری در جامعه است.

حجت الاسلام جلیلی تصریح کرد: افرادی که به صورت عامدانه بی حجابی می‌کنند به سادگی قابل تشخیص هستند. مقابله با این افراد، نباید مردمی باشد.

مسئول نهاد رهبری دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران ادامه داد: اگر مردم مومن و متدین برای نوع مواجه با مردم تحت آموزش قرار گیرند، بی‌نظمی ایجاد نخواهد شد. ما باید دقت داشته باشیم که به سمت دو قطبی سازی در جامعه حرکت نکنیم. بنده همواره به جوانان انقلابی و مذهبی توصیه کرده‌ام که افراد را به حزب الهی و غیر حزب الهی تقسیم نکنند. چرا که من قبول ندارم حزب الهی بودن به ظواهر دینی نیست.

وی با تاکید بر انتخاب درست ادبیات و نوع مواجهه با بی‌حجابی در کشور اضافه کرد: متاسفانه نگاه برخی مردم به بی حجابی‌ها از موضع بالا به پایین است. در حالیکه باید نگاه برادرانه یا خواهرانه یا دوستانه باشد. این مواجهه باعث گارد گرفتن و درگیری می‌شود چرا که مردم می‌گویند ما به زور به بهشت نمی‌رویم!

حجت الاسلام جلیلی مطرح کرد: مقابله مردمی با افراد بی حجاب در جامعه نباید سازمان یافته و تیمی باشد بلکه صرفا باید این افراد تحت آموزش باشند. به عنوان مثال در یک حرکت خود جوش فرهنگی_مردمی به خانم‌های بی حجاب روسری هدیه داده می‌شد. و پیشنهاد میشد که با روسری هم یک عروس بگیر.

این مسئول ادامه داد: راهکار نا مناسب در دهه ۷۰ برای مقابله با بی حجابی وجود داشت. آن این بود که مردم به عنوان ضابط قضائی فعالیت می‌کردند. به عقیده من مردم نباید در این کارهای پلیسی و قضائی فعالیت کنند.

وی خاطرنشان کرد: ورود گشت ارشاد برای مقابله با افراد بی‌حجاب که جزء دو دسته بی اطلاعی و معترض هستند به عقیده بنده خطا است. در چنین حالتی وحدت ملی خدشه دار می‌شود و دلزدگی ایجاد خواهد شد.

انتهای پیام/

مریم شمسایی نیا کد خبر: 1228167 برچسب‌ها حجاب

دیگر خبرها

  • معاون رئیسی: دشمن با برنامه وارد مساله حجاب شده
  • مردم از اقدامات مؤثر فراجا در مقابله با بی حجابی حمایت می کنند
  • مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی البرز:صدای امثال علی نژاد ها در غرب برای بی حجاب کردن دختران معصوم این مملکت صدای کودتای سازمان سیا است
  • دشمن با برنامه وارد مساله حجاب شده است
  • اجرای طرح تکریم عفاف و حجاب در استان
  • گشت ارشاد تنها راه مقابله با بی‌حجابی عامدانه/ امر به معروف با نگاه از بالا به پایین منجر به بی‌نظمی اجتماعی می‌شود
  • فرهنگ‌سازی در حوزه حجاب همراه با برخورد قهری نتیجه عکس می‌دهد
  • نقدعلی، نماینده مجلس: نیروی انتظامی پیش‌دستی کرد؛ قدردان شماییم
  • نقدعلی، نماینده مجلس: نیروی انتظامی قبل از آنکه لایحه حجاب به سرمنزل مقصود برسد پیش‌دستی کرد؛ قدردان شماییم/ نمایندگان نسبت به معیشت این عزیزان اقدام کنند که هر روز شهدایی را تقدیم می‌کنند
  • برخی امور اقتصادی همچون صنعت خودرو را به مردم بسپارید