Web Analytics Made Easy - Statcounter

همکاری مشترک باستان‌شناسان ایران و اتریش در حوزه فرهنگی زاگرس مرکزی به کشف یافته‌های باستانی از دوران نوسنگی، عصر مفرغ، عصر آهن و دوره ساسانی منجر شد.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری آنا، لیلی نیاکان سرپرست هیات باستان‌شناسی ایران و اتریش گفت: نخستین فصل بررسی‌های باستان‌شناسی حوزه فرهنگی در زاگرس مرکزی در دره‌های سیمره و سیروان با همکاری هیات مشترک پژوهشکده باستان‌شناسی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری و آکادمی علوم اتریش به انجام رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: این طرح بر اساس امضای تفاهم‌نامه همکاری علمی، آموزشی و پژوهشی میان آکادمی علوم اتریش و پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در روند بررسی و مطالعات باستان‌شناسی در این محدوده جغرافیایی با همکاری نمایندگان دو طرف، فلورین شوراتز و اینجانب صورت گرفت.

به گفته نیاکان، این بررسی‌ها که با حضور دو هفته‌ای باستان‌شناسان و زمین‌شناسان در دره‌های سیمره و سیروان صورت گرفت، دستاوردهای ارزنده‌ای به همراه داشت.

این باستان‌شناس اظهار کرد: بررسی محوطه‌های باستانی این حوزه‌های فرهنگی با تمرکز بر چشم‌انداز جغرافیایی، زمین‌شناسی و الگوهای استقرارهای محوطه‌های پیش از تاریخ و دوران تاریخی آن با شناسایی و مستندسازی آثار اعم از تپه، محوطه و آثار تاریخی فرهنگی همراه بود.

وی تصریح کرد: آثار باستانی از دوران نوسنگی، عصر مفرغ، عصر آهن و دوره ساسانی در این محوطه‌ها شناسایی شد.

نیاکان افزود: یافته‌های فرهنگی، در این بررسی‌ها نشانگر ارتباطات فرهنگی ـ تجاری این حوزه‌های فرهنگی با میان رودان یا بین‌النهرین و آناتولی است.

وی از دیگر نکات درخور توجه این بررسی را تصویر‌برداری هوایی تپه‌ها و محوطه‌های باستانی و تهیه نقشه «منحنی میزان» تپه‌ها اعلام کرد و افزود: در این فصل گونه‌های سفال حاصل از بررسی به صورت کاملاً روشمند طبقه‌بندی شد که تحلیل و در ‌‌نهایت جدول گاهنگاری حوزه‌های فرهنگی سیمره و سیروان در حال مطالعه است.

نخستین فصل بررسی‌های باستان‌شناسی حوزه فرهنگی در زاگرس مرکزی در دره‌های سیمره و سیروان با همکاری هیأت مشترک پژوهشکده باستان‌شناسی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری و آکادمی علوم اتریش با مجوز ریاست پژوهشگاه انجام شد.

انتهای پیام/

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۶۰۶۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین کنگره ملی ایران‌شناسی برگزار می‌شود

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، نخستین کنگره ملی ایران‌شناسی به همت انجمن علمی ایران‌شناسی پنجشنبه 20 اردیبهشت 1403 با حضور پژوهشگران ایرانی و خارجی از ساعت 9 صبح تا 19 عصر در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار خواهد شد.

ارزیابی مکاتب ایران‌شناسی و ایران‌شناسان جهان، ایران‌شناسی و زبان‌ها و گویشهای ایرانی، ایران‌شنای و متون ادب فارسی، ایران‌شناسی و جغرافیا، ایران‌شناسی و تاریخ ایران، ایران‌شناسی و هویت ایرانی، ایران‌شناسی و فرهنگ و... از محورهای مهم این کنگره است.

بیش از 80 مقاله علمی و پژوهشی در این کنگره پذیرفته شده است. مقالات برگزیدۀ این همایش، در موسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC) و در مرجع دانش سیویلیکا منتشر خواهد شد.

این کنگره با سخنرانی دکتر محمود جعفری دهقی، رئیس و دبیر علمی همایش، دکتر اصغر دادبه، دکتر زهره زرشناس و محمدعلی عزت‌زاده، دبیر اجرایی همایش، در ساعت 9 صبح پنج­شنبه 20 اردیبهشت در تالار فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی کار خود را آغاز می‌کند. پس از پایان مراسم افتتاحیه نشست‌های تخصصی در سه تالار فردوسی، حافظ و خیام خانه اندیشمندان علوم انسانی اجرا می‌شود. نشست پایانی کنگره با سخنان مهندس محمدرضا سحاب، قرائت بیانیۀ کنگره از سوی آقای زمان رضاخانی، گزارش برگزاری از سوی آقای محمدعلی عزت­زاده و سخنان دکتر محمود جعفری دهقی، تا ساعت 19 به پایان خواهد رسید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نخستین کنگره ملی ایران‌شناسی برگزار می‌شود
  • برنامه «امتداد» آماده نمایش شد/ بررسی فلسفی حوزه‌های مختلف فرهنگ عامه 
  • مجموعه انتظامی در خط مقدم جنگ نرم قرار دارد
  • کتاب «اسلام و مبانی حقوق بشر» نقد و بررسی می شود
  • برنامه تلویزیونی «امتداد» آماده نمایش شد/ بررسی فلسفی حوزه‌های مختلف فرهنگ عامه 
  • گردشگری نخستین رکن سند توسعه و پیشرفت شهرستان نایین است
  • نخستین کنگره ملی ایران شناسی برگزار می‌شود
  • استقرار گروه‌های مرمتی و باستان شناسی در نقش رستم
  • استقرار گروه‌های مرمتی و باستان شناسی در نقش ستم
  • تشکیل کمیته‌های مشترک ایران و عراق برای مقابله با اخبار دروغ و جعلی