Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «وانا»
2024-04-28@12:05:38 GMT

جزییات قانون "جامع حمایت از معلولان"

تاریخ انتشار: ۲۳ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۶۶۲۱۴۰

به گزارش وانانیوز، 

زهرا ساعی در گفت‌وگویی، با اشاره به آخرین اقدامات مجلس در مورد معلولان اظهار کرد: توانمندسازی و توجه به مسایل و مشکلات معلولان در جامعه از موارد مورد توجه نمایندگان در قانون حمایت از معلولان است. با وجود بررسی‌های متوالی، لایحه حمایت از حقوق معلولان بیش از ۱۰ سال بود که ناتمام مانده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اضافه کرد: به عنوان رییس فراکسیون معلولان و عضو کمیسیون اجتماعی، این موضوع را در صدر برنامه‌ها قرار داده و با تشکیل کمیسیون مشترک متشکل از تعدادی از اعضای کمیسیون اجتماعی و بهداشت و درمان این لایحه را بررسی کردیم، بعد از گذشت بیش از ۱۰ سال معطل ماندن، قانون جامع حمایت از حقوق معلولان با حمایت قاطع نمایندگان مجلس به تایید شورای نگهبان رسید.

وی ادامه داد: این قانون دارای ۳۴ ماده و ۲۹ تبصره بوده و در آن بر نقش تمامی وزارتخانه‌هایی که لازم است به طور ویژه در توانمندسازی و تامین نیازهای روحی و جسمی معلولان تلاش کنند، تاکید شده است.

نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: در برنامه ششم توسعه که سال گذشته تصویب شد، یک فصل به پیشگیری اختصاص داده شده است، اگر نظام‌مند و با برنامه در یک بازه زمانی مشخص پیش برویم، می‌توانیم از بروز معلولیت پیشگیری کنیم، آزمایشات و مشاوره‌های ژنتیک قبل از ازدواج و فرزندآوری به خصوص برای خانواده‌هایی که ازدواج فامیلی دارند، از جمله‌ راهکارهای پیشگیری است که با توجه به هزینه‌های بالا و عدم تمکن مالی برخی خانواده‌ها، آموزش این راهکارها باید رایگان باشد.

وی اضافه کرد: آموزش رکن اساسی فرهنگ سازی است، ایمن سازی محیط کار و زندگی از سوی کارفرمایان برای پیشگیری از معلولیت باید مورد توجه قرار گیرد، تنبیه‌هایی مثل توقیف کارگاه و مجازات نقدی تدابیر قانونگذار برای کارفرمایان متخلف در این زمینه است. معلولیت در حوادث جاده‌ای نیز از دیگر زمینه‌های نیازمند به آموزش بوده و با ایمن سازی جاده و خودروها و آموزش برای کاهش خطاهای انسانی، شاهد حداقل‌های معلولیت در جامعه خواهیم بود.

وی با اشاره به مهم‌ترین خواسته‌های معلولان خاطرنشان کرد: بحث اشتغال، دغدغه شبانه روزی معلولان بوده و ازدواج، تامین مسکن و درمان نیز از دیگر مشکلاتی است که معلولان با آن درگیر هستند، از این رو مسئله‌ی درمان و ارتقاء بیمه و توانبخشی در قانون جامع حمایت از معلولان گنجانده شده است.

رییس فراکسیون معلولان در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر ضرورت افزایش حمایت‌های قانونی و اجتماعی از معلولان تصریح کرد: وزارت کار را مکلف کرده‌ایم تا با ایجاد صندوق حمایت از فرصت‌های شغلی از معلولان حمایت کند، ماده ۱۱ این قانون نیز دولت را به پرداخت تسهیلات برای معلولان جویای کار که شرایط احراز کار را دارند، مکلف کرده است، معلولانی که کارآفرین بوده و قصد راه‌اندازی شرکت‌ها و موسسات تولیدی، عمرانی و خدماتی را دارند، به شرط رعایت سهم ۶۰ درصدی معلولان در آن واحد، می‌توانند از تسهیلات اعتباری اختصاص داده شده به بخش خصوصی برخوردار شوند.

وی بیان کرد: کمک هزینه ارتقای کارایی معلولان نیز مشوقی برای بخش خصوصی است تا معلولان را جذب کند، در بخش دولتی نیز سه درصد استخدام‌های تمامی نهادهای دولتی که از بودجه بخش دولتی استفاده می‌کنند، باید از جامعه معلولان باشد، همچنین ۳۰ درصد از اپراتورها در سازمان‌ها و نهادها و ۳۰ درصد از پست‌های سازمانی دفتری و ماشین نویسی برای رفاه حال و ایجاد اشتغال برای معلولان، باید به آن‌ها اختصاص داده شود.

ساعی تاکید کرد: معافیت پرداخت حق بیمه سهم کارفرمایی و معافیت از بیمه خویش فرما نیز از دیگر ماده‌های این لایحه است و اجرای این قانون باید از بعد عمل و نظارت بر اجرای حسن قانون مورد بررسی قرار بگیرد.

انتهای پیام

منبع: وانا

کلیدواژه: معلولان منطقه آذربایجان شرقی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت vananews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «وانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۶۲۱۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارزیابی هوشمندسازی صنعت نفت با تولیدات فناورانه

علی‌اصغر صادقی مجرد، نایب رییس دوم کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا درباره تولید و به تیراژرساندن محصولات دانش‌بنیانی به عنوان یکی از موضوعات مهم در مورد دانش‌بنیان‌ها، اظهار کرد: درصنعت نفت، تیراژ دغدغه مهم نیست به این دلیل که شرایط چاه‌های نفت با یکدیگر متفاوت است و به طور مثال برداشت در میدان مسجد سلیمان و مارون با هم تفاوت‌های عمده دارند.

تولید قطعات دانش‌بنیانی در بخش نفت ایده‌محوراست نه خدمت‌محور

وی ادامه داد: همچنین تولید قطعات در این بخش‌ها بیشتر ایده‌محور است نه خدمت محور. البته ممکن است به طور مثال یک شیر پالایشگاهی تولید شود که میزان معینی از دما و فشار را تحمل کند که البته تیراژی هم نه برای آن تعریف می‌شود و نه نیازی به تیراژ در آن وجود دارد و در این جا تنها یافتن آلیاژ مناسب اهمیت دارد.

متناسب با هر میدان نفتی نیاز به محصولات و قطعات یا پلیمر‌های متفاوت مورد نیاز است

وی افزود: در آن بخش‌هایی که بحث نرم‌افزاری و هوشمندسازی است یا نسخه بر اساس چاه و مخزن نفتی تعیین می‌شود، دانش‌بنیان‌ها می‌توانند براساس مسئله مشخص در میدان مشخص برای شرایط عملیاتی مشخص در پالایشگاه مشخص و در میدان مشخص، محصول یا ایده دهند و مانند سایر بخش‌های صنعتی نیست که به طور مثال کارخانه تولید ژل پلیمر، بحث تیراژ مورد نیاز باشد؛ بنابراین متناسب با هر میدان نفتی نیاز به محصولات و قطعات یا پلیمر‌های متفاوت مورد نیاز است.

مهمترین کار حمایتی از دانش‌بنیان‌ها رعایت قانون است

صادقی مجرد در مورد حمایت یا عدم حمایت از دانش‌بنیان‌ها نیز، خاطرنشان کرد: مهمترین حمایت رعایت قانون است. قانون حمایت از دانش‌بنیان‌ها قانونی جامع و کامل است که مشخص کرده است چه بستر‌ها و ساختاری برای رشد وجود دارد. اگر دولت در حمایت از دانش‌بنیان‌ها موفق بود که نتایج آن تاکنون به دست آمده بود، اما واقعیت این است که دولت قادر به حل مشکلات آنها نیست و البته به عقیده من وظیفه‌ای هم در این زمینه ندارد.

وی افزود: اگر شرکتی دانش‌بنیان باشد و به سازمان و پالایشگاه یا صنعتی وارد شد و توانست ایده‌ای ارایه دهد که نیاز به حمایت دارد نباید وارد مناقصه شود و خارج از مناقصه این خدمت را ارایه دهد.

صادقی‌مجرد ادامه داد: همچنین اگر قرار باشد که تولید باراولی توسط دانش بنیانی در قطعه یا محصولی برای اولین بار در ایران ارایه شود، باید تسهیلاتی در اختیار او قرار داده شده و تعیین شود که خرید تضمینی آن محصول انجام شود و در صورت عدم موفقیت نیز هزینه‌های انجام‌شده به او داده شود.

نایب رییس دوم کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: تسهیل اجرای قانون و تسهیل استاندارد‌ها از جمله حمایت‌های مهم از شرکت‌های دانش‌بنیان است. باید اجازه داد تا دانش‌بنیان‌ها، طرح خود را برای تولید ایده‌های خود ارایه دهند و با این شیوه بتوانند در به ثمررساندن تولیدات باراولی اقدام کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جزییات تعطیلی کلاس‌ های دانشجویان امروز یکشنبه ساعت ۱۲ تا ۱۴
  • دستگیری ۶۰۰ دانشجو در دستکم ۱۵ دانشگاه آمریکا در بیش از یک هفته
  • حمایت جمعی از بانوان اصفهانی از طرح نور
  • بیش از ۴ هزار نفر از دانشجویان متاهل علوم پزشکی وام تحصیلی دریافت کردند
  • ۴ هزار و ۱۹۳ نفر از دانشجویان متاهل وام تحصیلی دریافت کردند
  • ارزیابی هوشمندسازی صنعت نفت با تولیدات فناورانه
  • اعطای تسهیلات 4 میلیاردی به کارفرمایان در ازای به کارگیری معلولان + جزییات
  • اعطای تسهیلات 40 میلیاردی به کارفرمایان زنجانی در ازای به کارگیری معلولان + جزییات
  • اجتماع بزرگ مردم قم در حمایت از طرح نور عفاف و حجاب فراجا
  • همایش جوانی جمعیت در سی سخت