Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک پایگاه تحلیلی آمریکایی در گزارشی نوشت که فرض اینکه پوتین در دیدارش با ترامپ در هلسینکی منافع ایران را قربانی کند، غیرواقع‌بینانه است. به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، المانیتور در گزارشی تحت عنوان «چرا پوتین در سوریه به ایران خیانت نخواهد کرد» نوشت: با وجود گمانه زنی ها درباره این که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، ممکن است منافع ایران را در نشست آتی با ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، قربانی کند، به نظر می رسد روسیه می خواهد بدون زیرپا گذاشتن خطوط قرمز در سوریه، از آمریکایی ها امتیاز بگیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در این گزارش آمده است: هلسینکی در ١٦ ژوئیه میزبان نشست رؤسای جمهور آمریکا و روسیه خواهد بود. در آستانه این نشست، گمانه زنی ها درباره موضوع گفتگوی دو رئیس جمهور بالا گرفته است. اگر چه دستور کار رسمی هنوز اعلام نشده است، بحران سوریه و افق های تعامل مسکو و واشنگتن در سوریه بخش مهمی از مذاکرات پوتین و ترامپ خواهد بود.

المانیتور افزود: جان بولتون در یکم ژوئیه بخش مهمی از دستور کار این نشست را درخواست آمریکا از روسیه برای بیرون راندن ایران از سوریه اعلام کرد. وی گفت واشنگتن ادامه زمامداری اسد را پذیرفته و خواستار قطع همکاری مسکو و تهران در سوریه است. آمریکایی ها در ازای موافقت پوتین با خروج نیروهای خود از سوریه و کمک به ارتش این کشور در کنترل کامل مناطق جنوبی، موافقت می کنند.

در ادامه این گزارش آمده است: در واکنش به این گزارش‌ها، مطبوعات ایران درباره احتمال خیانت دوباره روسیه به ایران گمانه زنی کردند. واکنش مسکو به این گمانه زنی ها دور از انتظار بوده است. روس ها از موضع پیشین خود مبنی بر ضرورت خروج همه نیروهای خارجی عقب نشینی کرده و نیز قانونی و انکارناپذیر بودن حضور ایران در سوریه تأکید کردند. وزیر امور خارجه روسیه ماهیت حضور ایران را در سوریه مستشاری و در راستای کمک به مبارزه با تروریسم خواند. وی گفت درخواست های آمریکا و اسرائیل درباره خروج کامل ایران کاملاً غیرواقع بینانه است.

بر اساس این گزارش، سفیر پیشین ایران در لبنان نیز از ائتلاف ایران و روسیه برای مبارزه با تروریسم در سراسر منطقه گفت. وی گفت در نتیجه ادامه عملیات ارتش سوریه در جنوب این کشور، نیروهای آمریکایی باید به زودی این منطقه را ترک کنند.

المانیتور نوشت: این اظهارات احتمال پایان دادن ایران و روسیه به همکاری خود در سوریه را در نتیجه نشست پوتین و ترامپ منتفی میکند. برای درک بهتر موقعیت باید چند عامل مهم را در نظرگرفت. نخست، هدف اصلی ایران از ورود به سوریه حفظ حاکمیت اسد بر این کشور بوده است. در نتیجه تهران حمایت خارجی را از گروه های شورشی مسلح را مانع تحقق این هدف بسیار مهم دانسته است. بنابراین اگر توافق پوتین و ترامپ مستلزم خروج آمریکا از سوریه و پذیرش ماندن اسد در قدرت باشد، ایران بی تردید به هدف اصلی خود رسیده است.

این گزارش افزود: ایران در پیگیری هدف اصلی خود تابع منطقی عملگرا بوده است. برای نمونه در عملیات غوطه برای جلوگیری از تحریک حساسیت های اروپا و آمریکا، از ایفای نقش نظامی مستقیم خودداری کرد. عدم حضور ایران در عملیات نظامی در جنوب سوریه برای جلوگیری از واکنش اسرائیل، نمونه دیگری از سیاست ایران است. به نظر می رسد روسیه با آگاهی از رویکرد عملگرایانه ایران بر مشروعیت حضور ایران در سوریه تأکید می کند.

این گزارش ادامه داد: محتمل ترین نتیجه دیدار پوتین و ترامپ قول روسیه برای «محدود کردن» سطح فعالیت ایران در سوریه و مشروط کردن عقب نشینی کامل ایران به یافتن راه حلی برای پایان دادن به جنگ سوریه خواهد بود. از دید مسکو، چنین راه حلی به شدت به توافق واشنگتن با خروج نیروهایش از سوریه و کمک به مسکو برای اقدام به عنوان رابط میان فرایندهای صلح ژنو، آستانه و سوچی بستگی دارد. ایران پیشتر نیز اعلام کرده است که آماده ترک سوریه به محض شکست همه تروریست ها است.

المانیتور مدعی شد: بنابر برخی گزارش‌ها، نیروهای هوادار ایران در عملیات نظامی جنوب سوریه با پوشیدن لباس نظامیان سوریه، حضور دارند. اگر این گزارش ها را در کنار اظهارات سفیر پیشین ایران در لبنان قرار دهیم، می توانیم بگوییم تهران و مسکو راه حلی برای مدیریت حضور ایران در سوریه پیدا کرده اند. بر این اساس، حضور رسمی ایران به آن چه در فرایند آستانه توافق شده محدود می شود. در چنینی شرایطی حضور ایران در میدان های نبرد از طریق نیروهای طرفدار این کشور ادامه می یابد.

این گزارش در پایان نوشت: در آخر، روسیه کاملاً آگاه است که زمانی که ترکیه وارد فرایند تنش زدایی جدید با آمریکا درباره سوریه شود، عقب نشینی کامل ایران توازن قوا را به ضرر مسکو تغییر خواهد داد. از اینرو، فرض این که پوتین کاری فراتر از وعده هایی کلی درباره نقش ایران در سوریه بدهد یا این که منافع ایران در هلسینکی قربانی شود، غیرواقع بینانه است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: خطوط قرمز در سوریه پوتین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۶۲۷۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراف آمریکا به دست نداشتن پوتین در مرگ ناوالنی

وال استریت ژورنال گزارش داد سازمان های اطلاعاتی آمریکا معتقدند ولادیمیر پوتین دستور مرگ الکسی ناوالنی را صادر نکرده است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، وال استریت ژورنال گزارش داد سازمان های اطلاعاتی آمریکا فاش کردند که احتمالا ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه، دستور مرگ الکسی ناوالنی منتقد سرشناس مسکو را در زندانی در نزدیکی قطب شمال صادر نکرده است.

براساس این گزارش، الکسی ناوالنی که در زمان مرگ 47 ساله بود، اصلی ترین منتقد سرشناس ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه بود که در ماه فوریه در زندانی در نزدیکی قطب شمال جان باخت. بسیاری از دشمنان و مخالفان پوتین وی را متهم به صدور دستور مرگ برای ناوالنی کرده و ادعا کردند که برای اثبات این اتهام مدرک می آورند.

در همین حال کاخ کرملین هر گونه دست داشتن در این ماجرا را رد کرد. ماه گذشته، پوتین درگذشت ناوالنی را ناراحت کننده خواند و گفت: آماده بوده است تا این زندانی سیاسی محبوس را به زندانی در غرب منتقل کند و در ازای آن ناوالنی هیچ وقت دیگر به روسیه بازنگردد. دوستان ناوالنی نیز اظهار کردند که چنین مذاکراتی در حال انجام بوده است.

وال استریت ژورنال با اشاره به منبعی آگاه که خواست نامش فاش نشود در گزارش امروز خود افزود: نهادهای اطلاعاتی آمریکا به این نتیجه رسیده‌اند که پوتین احتمالا دستور مرگ ناوالنی را صادر نکرده است.

در این گزارش آمده است واشنگتن به طور کلی رئیس جمهور روسیه را برای مرگ ناوالنی تبرئه نمی کند با این حال، این سیاستمدار مخالف سال ها مورد هجوم مقامات روسیه قرار گرفته و برای اتهاماتی به زندان افتاده که به اعتقاد غرب تنها انگیزه سیاسی دارد و در سال 2020 نیز با نوعی عامل اعصاب، مسموم شده بود.

با این حال کرملین در سال 2020 نیز اتهام دست داشتن در مسموم شدن ناوالنی را رد کرده بود.

دیمیتری پسکوف سخنگوی کرملین امروز درباره این گزارش گفت: گزارش وال استریت ژورنال را مشاهده کرده است، گزارشی که حاوی حدس و گمان های توخالی است.

وی تصریح کرد من این مطلب را دیدم، من نمی توانم بگویم مطلب با کیفیتی است که توجه را جلب می کند.

با این حال رویترز با اشاره به منابعی آگاه در این باره گفت: این یافته، به طور گسترده‌ای مورد پذیرش جوامع اطلاعاتی آمریکا قرار گرفته و توسط نهادهای مختلفی از جمله، آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا، دفتر مدیر اطلاعات ملی و واحد اطلاعاتی وزارت امور خارجه به اشتراک گذاشته شده است.

در این گزارش با استناد به برخی منابع آمده است: ارزیابی ایالات متحده براساس مجموعه اطلاعاتی از جمله برخی اطلاعات طبقه بندی شده و تحلیل حقایق عمومی از جمله زمان مرگ ناوالنی و چگونگی تاثیر آن بر انتخاب دوباره پوتین به سمت ریاست جمهوری در ماه مارس بوده است.

در همین حال لئونید ولکوو مشاور ارشد ناوالنی، گزارش نهادهای اطلاعاتی آمریکا را ساده لوحانه و مسخره خواند.

«الکسی ناوالنی»، مخالف غربگرای دولت روسیه و یکی از مهم‌ترین مخالفان «ولادیمیر پوتین»، رئیس‌جمهور روسیه در یک دهه اخیر، 16 فوریه/27 بهمن در زندانی در «مدار شمالگان» فوت کرد.

برخی گزارش‌های تأییدنشده حاکی است که به مادر این مخالف روسیه گفته شده که او بر اثر «سندروم مرگ ناگهانی» جانش را از دست داده است. این سندروم به مرگ ناگهانی بر اثر حمله قلبی اطلاق می‌شود.

مرگ این فعال روس اوایل روز 16 فوریه توسط سرویس فدرال مجازات روسیه در منطقه خودمختار یامالو ـ ننتسکو گزارش شد. مشخص شد که وی پس از پیاده‌روی احساس ناراحتی کرد و تقریباً بلافاصله از هوش رفت. کادر درمانی زندان بلافاصله در محل حاضر شدند و یک آمبولانس نیز فراخوانده شداما در نهایت پزشکان مرگ او را تایید کردند.

رسانه‌ها و مقام‌های غربی اما مدعی شده‌اند که ناوالنی «کشته شده» اما جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا گفت که ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه را بابت مرگ ناوالنی مقصر می‌داند. سخنگوی کرملین چنین اظهاراتی را با توجه به مشخص نشدن نتیجه تحقیقات «احمقانه» توصیف کرد.

در همین حال دونالد ترامپ در اظهارنظر خود درباره مرگ الکسی ناوالنی ، هیچ تقصیری را متوجه پوتین ندانست و در پستی در شبکه اجتماعی تروث سوشیال سرانجام سکوت خود درباره مرگ ناوالنی را شکست و گفت: پوتین را برای مرگ این مخالف سرزنش نمی‌کند.

ترامپ با مرتبط کردن مرگ ناوالنی با مشکلات حقوقی خود افزود: مرگ ناگهانی الکسی ناوالنی، من را بیشتر و بیشتر از آنچه که در کشور ما رخ می دهد، آگاه کرد.

روز بعد جو بایدن در مصاحبه با شبکه فاکس نیوز، با انتقاد از واکنش دونالد ترامپ نسبت به مرگ الکسی ناوالنی، مخالف سرشناس دولت روسیه، اظهار کرد چرا او همیشه آمریکا را مقصر می داند.

ترامپ: پوتین در مرگ ناوالنی تقصیری نداردمقام روس: دخالت ناتو در اوکراین بسیار خطرناک است/ مرگ ناوالنی طبیعی بود

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • «دوگین»: اوکراین نباید وجود داشته باشد
  • پشت‌ پرده مذاکرات مسکو و کی یف / توافق روسیه و اوکراین چطور از دست رفت؟
  • اعلام وضعیت قرمز و وخیم جنگی در جبهه شرقی اوکراین/حمله پهپادی اوکراین به تاسیسات نفتی روسیه
  • کمک‌ های جدید آمریکا چه معنایی برای اوکراین و پوتین دارد؟
  • کمک‌های جدید واشنگتن چه معنایی برای کی‌یف و پوتین دارد؟
  • آمریکا: پوتین دستور مرگ الکسی ناوالنی را صادر نکرده
  • اعتراف آمریکا به دست نداشتن پوتین در مرگ ناوالنی
  • مقابله با آمریکا؛ هدف مشترک تهران - مسکو
  • افشاگری دی‌ولت از سند محرمانه‌ای که می‌توانست به جنگ اوکراین پایان دهد
  • آمریکا هیچ مدرکی دال بر دخالت مسکو در مرگ ناوالنی پیدا نکرد