Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبکه خبر»
2024-05-07@02:25:11 GMT

هاشمی: دانشگاه‌ها دارو و تجهیزات ذخیره کنند

تاریخ انتشار: ۲۳ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۶۶۳۶۶۱

وزیر بهداشت: دانشگاه ها مواد اولیه دارو و تجهیزات ضروری ذخیره کنند تا اگر مشکلی پیش آمد مشکل به هیچ وجه متوجه مردم نشود. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر،

دکتر سید حسن هاشمی در یکصد و ششمین اجلاس روسای دانشگاهها و دانشکده‌های علوم پزشکی کشور با اشاره به اینکه باید دو مشکل عمده را حل کنیم، یکی بحث نقدینگی و دیگری ارز است، اظهار داشت: در حال حاضر ‏عقل حکم می‌کند که دانشگاه‌ها مواد اولیه، دارو و تجهیزات ضروری مازاد بر نیاز را ذخیره کنند و این آمادگی را داشته باشیم که اگر مشکلی پیش آمد، این ‏مشکل به هیچ وجه متوجه مردم نشود، برای این کار منابع می‌‌خواهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزیر بهداشت گفت: هر زمان صحبت بدهی بیمه‌‌ها می‌شود، برخی ‏افراد اقتصادی فکر می‌‌کنند این طلب پزشک‌‌ها است و می‌گویند پزشک ها که وضع مالی خوبی دارند و بدهی‌ها پرداخت نمی شود در صورتیکه شرکت‌های دارویی و تجهیزات پزشکی طلبکاران عمده ما هستند.

هاشمی تصریح کرد: عمده این بدهی‌ها، طلب شرکت‌‌های داروسازی و تجهیزات پزشکی است که امروز ‏بیش از هر زمان دیگری نیاز به پول دارند که تولید ادامه پیدا کند و ارز داشته باشند که جنس وارد کنند و طبیعی است بخشی از این بدهی نیز به مطالبات پرستاران و پزشکان برمی‌‌گردد و انتظار می رود که سازمان برنامه و بودجه، سازمان بیمه سلامت و سازمان تامین اجتماعی کمک کنند.

وزیر بهداشت افزود: اگر قرار باشد رفتار ما در ‏شرایط ویژه مثل شرایط عادی باشد، نهایت بی تدبیری است و مشکل آفرین خواهد بود، البته صحبت‌ هایی با سازمان ‏برنامه و بودجه شده و بودجه امسال را توافق کردیم تا نگرانی خاصی برای دانشگاه‌های علوم پزشکی وجود نداشته باشد، با سازمان ‏تامین اجتماعی نیز صحبت‌‌هایی انجام شده است.

هاشمی بیان داشت: سازمان بیمه سلامت نیز تاکنون درباره اعتبارات جاری امسال بسیار خوب عمل کرده و امیدواریم بدهی گذشته را با تلاشی ‏که دارند طی یک ماه پیش رو حل و فصل کنند.

وزیر بهداشت با اشاره به اینکه عملکرد بانک مرکزی در این روزها نیز بسیار اهمیت دارد، بانک مرکزی باید بتواند ارز مورد نیاز شرکت ‌های ‏دارویی و تجهیزات پزشکی را فراهم کند، افزود: شرکت‌‌های دارویی و تجهیزات پزشکی مشکلاتی دارند و امیدوارم با دستورات موکد رئیس جمهوری، بانک مرکزی متوجه باشد ‏که بخش دارو و تجهیزات پزشکی بسیار مهمتر از اقلام دیگر است.

وی گفت: هنوز ما به ثبت سفارش‌ها در بانک مرکزی و وزارت صنعت معدن و تجارت تسلطی نداریم و بنا شده است تا پایان این هفته وزارت بهداشت کنترل این سامانه را برای تخصیص ارز دولتی در حوزه سلامت در اختیار بگیرد.

وزیر بهداشت افزود: در یک مقطعی دولت اعلام کرد که هر کسی می‌خواهد برای واردات، ارز دریافت کند به سامانه ثبت سفارش مراجعه کند، در آن زمان هیچ نظارتی در کار نبود و ما هیچ لیستی نداریم که چه کسانی به چه میزان ارز دولتی برای واردات کالا‌های پزشکی دریافت کرده است، از بانک مرکزی خواسته ایم تا اسامی دریافت کنندگان ارز را در حوزه سلامت اعلام کند و امیدورایم این اتفاق بیافتد.

وی گفت: از زمانی که قرار شد وزارت بهداشت ثبت سفارش‌ها را کنترل کند ما کمیته تخصیص ارز ایجاد کردیم و مسئولیت واردات را از آن تاریخ به عهده می‌گیریم.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: تا کنون از ۲۷۰ هزار قلم تجهیزات پزشکی وارداتی ما ۲۲ هزار قلم را قیمت گذاری کرده ایم و بر واردات آن‌ها نظارت داریم.

هاشمی با بیان اینکه از دانشگاه‌های علوم پزشکی انتظار دارم هر امکانی را که دارند، به میدان بیاورند، افزود: البته امسال مشکلات ما ‏بسیار کمتر است، عددی که از فروش نفت به خزانه می‌‌آید، بی‌سابقه است و مثل گذشته این فروش ادامه دارد، آنچه باعث نگرانی خواهد بود، بعد ‏از آبان ماه است در نتیجه باید از الان تدبیر انجام شود.

وزیر بهداشت تاکید کرد: کارهای غیرضروری و ساخت و سازهایی که آرزو بوده نباید شروع شود و پروژه‌‌هایی که پیشرفت زیر 30 یا 40 درصد ‏دارد، باید متوقف شود و باید سرمایه به سمت پروژه‌هایی برود که پیشرفت 80 تا 90 درصدی دارد تا به بهره‌برداری برسد و وارد چرخه خدمت شود.

منبع: شبکه خبر

کلیدواژه: هاشمی وزیر بهداشت دانشگاه ها دارو تجهیزات داروسازی پزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبکه خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۶۳۶۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش وزیر بهداشت به مسمومیت پزشکان در شیراز

آفتاب‌‌نیوز :

بهرام عین‌الهی درباره مسمومیت الکلی اخیر برای جمعی از پزشکان در شیراز گفت: کلا در علم پزشکی مصرف ۲ دو چیز را همه عالمان پزشکی انکار می‌کنند و من هم جدا از مسائل شرعی صحبت می‌کنم. امروزه می‌گویند بسیاری از بیماری‌ها ناشی از مصرف سیگار است و می‌گویند تقریبا تمام اعضای بدن می‌تواند از مصرف سیگار دچار عارضه شود و متاسفانه می‌بینیم بعضی‌ها سیگار می‌کشند و بعضی‌ها خودشان ممکن است جزو پزشکان باشند، الکل هم همین طور است.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطرنشان کرد: الکل هم جدا از مسائل شرعی از نظر پزشکی یکی از عواملی است که بسیاری از بیماری‌ها را ایجاد می‌کند، به خصوص می‌تواند در کبد عوارض بسیار زیادی داشته باشد. در رشته خود ما که چشم پزشکی هستیم؛ الکل‌هایی که استاندارد نیستند و ناخالص هستند باعث کوری می‌شوند که به آن الکل متانول می‌گویند در واقع الکل چوب این کار را انجام می‌دهد.

وی با بیان این که ما انتظارمان این است وقتی دانشمندان و عالمانی داریم که خودشان عوارض را می‌بینند خودشان به آن عوامل استناد کنند، عنوان کرد: وقتی می‌گویند عالم بدون عمل همین است؛ بنابراین نه تنها در مورد جامعه پزشکی بلکه درباره مردم هم استفاده از الکل می‌تواند عوارض بسیار زیادی ایجاد کند، عمر افراد را کوتاه می‌کند و می‌تواند بیماری‌هایی را در درازمدت داشته باشد، به خصوص بیماری کبدی را می‌تواند به وجود بیاورد که آینده بدی را رقم بزند.

عین‌الهی با اشاره به این که وزارت بهداشت وظیفه‌اش این است که اطلاع‌رسانی کند، گفت: وزارت بهداشت می‌تواند بگوید این عوارض وجود دارد، ولی حالا اگر کسی سیگار می‌کشد ما عوارضش را می‌گوییم، انتخاب خودش است، الکل هم همین است و ما حتما می‌گوییم مردم عزیزمان استفاده نکنند برای این‌که عوارض درازمدتی دارد.

منبع: خبرگزاری ایلنا

دیگر خبرها

  • توزیع بیش از ۶۰۰ مورد تجهیزات بیمارستان در خراسان جنوبی
  • داروی ایرانی بیماران SMA وارد بازار می‌شود / برنامه وزارت بهداشت برای پویش ملی سرطان
  • ظرفیت صادرات محصولات سلامت محور ایران به کشور‌های آفریقایی
  • واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان
  • ایران می‌تواند توانمندی خود در حوزه صنعت دارو را به کشورهای دیگر ارائه دهد
  • واکنش وزیر بهداشت به مسمومیت الکلی پزشکان
  • ظرفیت صادرات محصولات سلامت محور ایران به کشورهای آفریقایی
  • واکنش وزیر بهداشت به مسمومیت پزشکان در شیراز
  • مدیر امور بین‌الملل سازمان غذا و دارو عنوان کرد: ظرفیت صادرات دارو و تجهیزات‌پزشکی به ۲۰ کشور آفریقایی
  • ظرفیت صادرات دارو و تجهیزات به ۲۰ کشور آفریقایی