Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-02@00:28:31 GMT

80 هکتار از گستره پارک ملی تندوره در آتش سوخت

تاریخ انتشار: ۲۳ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۶۶۵۱۸۹

80 هکتار از گستره پارک ملی تندوره در آتش سوخت

تورج همتی روز شنبه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این آتش سوزی عصر دیروز در ارتفاعات پارک ملی تندوره در کیلومتر 88 محور قوچان - درگز بنا به دلایل نامعلومی آغاز شده بود.
وی بیان کرد: اگرچه در ساعات پایانی دیشب دامنه آتش با کمک موثر عشایر منطقه و اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان درگز مهار شد اما حداقل 80 هکتار از مراتع و جنگل های منطقه در آتش سوخته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اشاره به اینکه برآورد میزان خسارات این آتش سوزی در حال انجام است، افزود: نیروهای محیط زیست، منابع طبیعی و عشایر و نیروهای پشتیبان با توجه به شدت وزش باد در منطقه و احتمال آغاز دوباره آتش سوزی، از شب گذشته تا کنون همچنان در منطقه حضور دارند.
همتی گفت: خوشبختانه خسارات زیادی به درخت های ارزشمند ارس در منطقه وارد نشده، اما پوشش گیاهی مراتع منطقه به صورت کامل از بین رفته است.
مدیرکل محیط زیست خراسان رضوی در خصوص علت وقوع آتش سوزی گفت: علت وقوع حادثه در دست بررسی است اما با توجه به اینکه در روز تعطیل شاهد حضور گردشگران در منطقه بودیم، احتمالا عوامل انسانی در بروز آتش نقش داشته است.
منطقه تندوره درگز در سال 1347 به عنوان منطقه حفاظت شده قرق شد و در اسفند سال 1348 به پارک وحش تندوره تغییر نام یافت. از سال 1353 مساحت این پارک تقلیل یافت و نهایتا طی مصوبه شماره 101 شورای عالی محیط زیست در مورخ 21 شهریورماه 1361 به عنوان پارک ملی تندوره معرفی شد.
هم اکنون مساحت پارک ملی تندوره 35 هکتار و 540 متر مربع و گستره منطقه حفاظت شده تندوره 9 هکتار و 250 متر مربع است.
پارک ملی و منطقه حفاظت شده تندوره در شمال خراسان رضوی، در نزدیکی مرز ترکمنستان و در منطقه ای کوهستانی با صخره ها و تپه ماهورهای متعدد و دره های ژرف و پرشیب، پوشیده از گیاهان مختلف، قرار دارد و یکی از بهترین زیستگاههای جانوران وحشی بویژه قوچ و میش اوریال است.
حدود 80 گونه پستاندار، 285 گونه پرنده، 2 گونه دوزیست، 68 گونه خزنده و 24 گونه ماهی در استان خراسان رضوی زیست می کنند.
7496/5132
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: جام جهانی 2018 نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال ارزش های دهه 60 استان خراسان رضوی پرنده جانوران خراسان رضوی منابع طبیعی و آبخیزداری جام جهانی 2018 نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال ارزش های دهه 60 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۶۵۱۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت نخستین تصاویر از پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های لرستان + فیلم

ایسنا/لرستان مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان از ثبت اولین مشاهده‌ گونه با ارزش و نادر پلنگ ایرانی در سال ۱۴۰۳ توسط عکاسان حیات وحش با هماهنگی این اداره کل در زیستگاه‌های استان خبر داد.

علی سالاروند امروز (دهم اردیبهشت ماه) گفت‌: با ثبت فیلم یک قلاده پلنگ در منطقه حفاظت‌شده سفیدکوه خرم‌آباد توسط عکاسان حیات‌ وحش با هماهنگی اداره کل حفاظت محیط زیست استان، اولین حضور این گونه ارزشمند در مناطق حفاظت‌شده استان در سال ۱۴۰۳ تایید شد.

وی ادامه داد: وجود پلنگ به‌عنوان گونه چتر یا سایبان Umbrella Species یا به عبارتی جانوری که حضورش در یک محیط برای سایر گونه‌ها جنبه حمایتی دارد، نشان‌دهنده پویایی آن زیست‌بوم و تکمیل زنجیره غذایی منطقه و زیستگاه‌ است.

وی با تقدیر از خدمات محیط‌بان‌ها، بیان کرد: دستیابی به این سطح امنیت در مناطق تحت مدیریت اداره‌ کل حفاظت محیط زیست استان در وهله اول حاصل برنامه‌ریزی و تلاش شبانه‌روزی محیط‌ بان خدوم در حفاظت از محیط زیست استان و در وهله دوم هوشمندسازی مناطق حفاظت‌شده و استفاده از فناوری‌های نوین است که نتیجه آن، ارتقای امنیت و افزایش مشاهده تعداد گونه‌های حیات وحش در مناطق حفاظت‌شده استان در دو سال گذشته بوده است.

سالاروند توضیح داد: در ایران ۱۰ گونه گربه‌سانان وجود داشته که با انقراض شیر ایرانی و ببر مازندران، این تعداد به هشت گونه کاهش یافته و از هشت گونه گربه‌سانان کشور تاکنون پنج گونه شامل پلنگ ایرانی، کاراکال، سیاه گوش، گربه جنگلی و گربه وحشی در لرستان شناسایی و ثبت شده که نشان‌دهنده غنای تنوع زیستی استان است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان اضافه کرد: پارسال سه قلاده پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های استان لرستان مشاهده و ثبت شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • در این جنگل، چوب ها تبدیل به سنگ شدند! /درباره یکی از جالب ترین مکان های روی زمین (+تصاویر)
  • آتش سوزی خودروی پراید در جایگاه سوخت آستارا
  • آتش سوزی خودروی پراید حین سوخت گیری در آستارا/ حریق مهار شد
  • آتش سوزی در جایگاه سوخت سی ان جی آستارا
  • آغاز آبرسانی به وحوش منطقه حفاظت شده پروند سبزوار
  • مشاهده پلنگ ایرانی در زیستگاه‌ های لرستان
  • مشاهدۀ پلنگ ایرانی در لرستان
  • ثبت نخستین تصاویر از پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های لرستان + فیلم
  • شکارچیان غیر مجاز ۱۱ میلیارد ریال به محیط زیست درگز خسارت زدند
  • منطقه «چهلمیر» در پارک ملی تندوره درگز پاکسازی شد