Web Analytics Made Easy - Statcounter

سعید محمودی شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت : عمده این دامداران و بهره برداران در شهرستان های شیراز و منطقه ارژن پریشان، ممسنی، فیروزآباد و رستم متحمل خسارات مالی ناشی از حمله پلنگ به دام هایشان شده بودند.
محمودی اظهار داشت: با توجه به پراکنش پلنگ در استان فارس و حضور دامدارها در زیستگاه های پلنگ، عمدتا عدم مراقبت اصولی چوپان ها از گله موجب بروز حمله پلنگ به دام ها می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مدیر کل حفاظت محیط زیست استان فارس اضافه کرد: سیستم غذایی پلنگ متنوع است و از علف خواران کوچک جثه مانند خرگوش تا علف خواران بزرگ جثه مانند قوچ و میش وحشی تغذیه می کند و متاسفانه به علت تداوم خشک سالی، تخریب زیستگاها، کمبود آب و غذا و کاهش طمعه پلنگ، باعث شده که این حیوان از زیستگاه خود خارج و به روستاها و محل سکونت انسان ها نزدیک شود که این امر باعث تعارض بین انسانها و پلنگ شده است.
وی بیان کرد: استان فارس یکی از زیستگاه های با اهمیت پلنگ ایرانی در کشور است که در آن مانند سایر زیستگاه ها برای حفظ بقا تمهیداتی اندیشیده شده است، از جمله این تمهیدات استفاده از خدمات بیمه هنگام حمله پلنگ به دامداری ها است.
محمودی اضافه کرد: برای حفاظت از گونه پلنگ نسبت به تهیه و تدوین یک برنامه عمل جامع با اهداف مشخص اقدام شده است، مهمترین رویکرد این برنامه حفاظت از زیستگاه ها و پیشگیری از تخریب گسترده آنها در کنار مدیریت تعارضات با همکاری روستاییان است.
وی افزود: در حال حاضر مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست از امن ترین زیستگاه های پلنگ ایرانی در مقایسه با مناطق آزاد به شمار می رود. این در حالی است که گونه پلنگ در برخی از زیستگاه های آزاد استان فارس نیز حضور دارد و بیشترین تهدیدات به دلیل تعارض با دامداران در این مناطق است.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان فارس افزود: پس از نشست ها و مذاکرات در خصوص تعارضات این گونه حیات وحش با دامداران سازمان حفاظت محیط زیست با همکاری سازمان های بیمه گر برای بیمه پلنگ در قالب برنامه ملی عملیاتی حفاظت و مدیریت این گونه در معرض انقراض در کشور تعاملاتی در قالب یک تفاهم نامه صورت داده که می تواند بخش عمده ای از تلفات این گونه ارزشمند را در کشور کاهش دهد.
بر اساس تفاهم نامه سازمان حفاظت محیط زیست و شرکت های بیمه ، در برابر خسارات حمله‌ هر پلنگ تا سقف 65 میلیون تومان خسارت و غرامت به دامداران پرداخت می شود.
پرداخت خسارات وارد شده به دام‌های اهلی و شامل سگ گله و یا سگ نگهبان، گوسفند، بز، اسب، الاغ، قاطر، شتر و گاو است.
6113 /1876
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: جام جهانی 2018 نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال ارزش های دهه 60 استان فارس تغذیه حفاظت محیط زیست سازمان حفاظت محیط زیست شرکت های بیمه جام جهانی 2018 نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال ارزش های دهه 60 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۶۵۵۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نفس راحت لاک‌پشت سبز در ساحل تیاب میناب

یکی از مهمترین جاذبه‌های طبیعی هرمزگان وجود برخی گونه‌های کمیاب و در معرض انقراض از جمله لاک‌پشت‌های سبز و پوزه عقابی است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم دفتر جزایر خلیج فارس، با تلاش نیروهای بخش دریایی اداره کل حفاظت محیط زیست هرمزگان یکی از این گونه‌ها که در ساحل تیاب میناب به گل نشسته بود، از مرگ نجات یافت.

رئیس دریایی اداره کل حفاظت محیط زیست هرمزگان امروز با اعلام این خبر، گفت: یک قطعه لاک‌پشت سبز که در منطقه ساحلی تیاب جنوبی میناب به گل نشسته بود، پس از نجات و بررسی از سالم بودن آن در زیستگاه خود رهاسازی شد.

مریم احسان‌پور با بیان اینکه لاک‌پشت نجات داده شده از نوع گونه سبز و در معرض خطر انقراض است، افزود: این لاک‌پشت با وزن بیش از 120 کیلوگرم و طول یک متر و عرض 92 سانتی‌متر در ساحل جنوبی تیاب میناب به گل نشسته بود.

وی بیان کرد: خوشبختانه نیروهای حفاظت محیط زیست بلافاصله پس از اطلاع از به گل نشستن این لاک‌پشت، اقدام به نجات این موجود و رهاسازی آن در زیستگاهش کردند.

رئیس دریایی اداره کل حفاظت محیط زیست هرمزگان خاطرنشان کرد: 8 گونه لاک‌پشت دریایی شامل منکاعقابی، زیتونی، سرخ، پشت چرمی، سرگنده، سیاه و سبز درحال حاضر در دنیا شناسایی شده که زادگاه پنج‌گونه اول در خلیج فارس و دریای عمان است.

احسان‌پور بیان کرد: 2 گونه لاک‌پشت پوزه عقابی و سبز بیشترین فراوانی را در هرمزگان دارند.

وی مهم‌ترین تهدید انقراض لاک‌پشت سبز را تغییرات اقلیمی و فروش و برداشتن تخم این لاک‌پشت‌ها به منظور مصرف دارویی برای برخی دامها از جمله شتر از سوی بعضی افراد سودجو عنوان کرد.

انتهای پیام/7558/

دیگر خبرها

  • تولد نخستین گوساله‌های گوزن زرد ایرانی امسال در پارک ملی کرخه
  • اولین گوساله‌های گوزن زرد ایرانی در پارک ملی کرخه خوزستان متولد شدند
  • ماجرای دیده شدن چند شغال در پارک لویزان چیست؟
  • ماجرای پرسه توله شیر در خانه مرد ساروی چیست؟
  • پلنگ و میمون و مار پیتون در خیابان‌های مازندران/ و حالا پرسه توله شیر در خانه باغ مرد ساروی
  • ماجرای پرسه توله شیر در خانه باغ چه بود؟
  • جذابیت تالاب میقان پس از بارندگی‌های بهاری
  • تخریب آغل گوسفندان در زیستگاه یوزپلنگ ایرانی
  • تحویل ۲ بره میش وحشی به اداره محیط زیست تایباد
  • نفس راحت لاک‌پشت سبز در ساحل تیاب میناب