Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-01@14:11:46 GMT

ریتم آثار ایرانی تر شده است

تاریخ انتشار: ۲۳ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۶۶۶۶۳۶

ریتم آثار ایرانی تر شده است

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست؛ دوازدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان ماه آینده در بخش های مختلف برگزار می شود و داوران اکنون در حال ارزیابی نهایی آثار ارسالی هستند.

سیامک بنایی از داوران بخش تنبک در ازریابی کمی و کیفی دوازدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان گفت: خوشبختانه اجراهایی که در این دوره از جشنواره تا به امروز مورد بررسی قرارگرفتند، نسبت به سال گذشته بهتر بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ریتم ها ایرانی تر شده اند و شرکت کنندگان کمی از ریتم های ترکی استامبولی، یونانی، عربی، هندی دور شده اند.

این هنرمند با ابراز خرسندی از جشنواره دوازدهم به ویژگی های جالبی درباره برگزارکنندگان، این جشنوار، ادامه داد: باوجود داوری در سه دوره از «جشنواره ملی موسیقی جوان»، فضای این دوره بسیار صمیمی و دوستانه تر از قبل بود. از آنجا که داوری ها در جشنواره ممکن است، سرنوشت هنرمندان جوان را تحت تاثیر قرار بدهد پس لازم است که داوران در فضایی آرام و دوستانه و به دور از اعمال نظر و سلیقه شخصی به قضاوت میان آثار بپردازند.

بنایی بر حفظ اصالت در موسیقی تاکید و تصریح کرد: به نظر من برای حفظ موسیقی، تلاش یک نفر به تنهایی نمی تواند مثمر ثمر باشد. آقای اسعدی به عنوان دبیر جشنواره مجبور است سلیقه های مختلف را کنار هم جمع کند تا در نهایت همه ما، به نقاط مشترکی برای ارزیابی شرکت کنندگان برسیم.
 
** جای خالی صدا وسیما در شناساندن موسیقی اصیل کشور
این استاد تنبک گفت: جای تاسف است که صدا و سیمای ما هم هیچ کمکی به شناساندن موسیقی اصیل کشور نمی کند. متاسفانه بسیاری از آثاری که در طول جشنواره به دست ما رسیده است، فاقد استاندارد های لازم است و این نشان می دهد که هنرمندان ما از شنیدن آثار مرجعی مثل نوازندگی های استاد حسین تهرانی، استاد محمد اسماعیل زاده، استاد امیر ناصرافتتاح بی بهره اند.

وی ادامه داد: سال هاست در این حرفه مشغول به کارم و در همه این مدت سعی کردم ریتم های این بزرگان را بشنوم و یاد بگیرم چون این اساتید به خوبی می دانستند که باید چگونه بنوازند و نسل امروز ما باید آثار این عزیزان را بشنود.

بنایی گفت: بدون شک همه چیز بحث حمایت مالی نیست باید شرایطی فراهم شود که بتوانیم کار کنیم و نقص های موجود در جشنواره را برطرف کنیم. اما هنوز تکلیف ما در برخی مسائل مشخص نیست. نهادهای دولتی حمایت چندانی نمی کنند.

استاد موسیقی ایرانی، درباره سهم وتاثیر جشنواره ملی موسیقی جوان بر شرکت کنندگان گفت: جشنواره جوان اگر با همین نماد و پارامترهایی که امروز برای ارزیابی دارد به کارش ادامه دهد قطعا موفق خواهد بود. به عنوان نمونه پوستر امسال جشنواره بسیار ساده طراحی شده است و حتی نسبت به سالهای قبل این پوستر طراحی مناسب تری دارد.

وی افزود: به قول صمد بهرنگی «هر روشنایی هر چند کوچک بازهم روشنایی است»، من وظیفه خودم می دانم که به نسل های بعد از خودم کمک کنم. درست همان طور که اساتید من آقای پایور، آقای اسماعیلی و آقای ظریف و… همراه و هم قدم من در هنر بودند و من هم از آن ها یاد گرفته ام که باید با سعه صدر با هنرجویان رفتار کنم، درست همان کاری که این عزیزان با من و هم نسل هایم انجام دادند.
 
**هدف اصلی جشنواره ایجاد انگیزه در جوانان است
ابراهیم لطفی نوازنده چیره دست ویولن، داور دیگر دوازدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان است است که او درباره این جشنواره گفت: در انتخاب آثار شرکت کنندگان، معمولا دقت می شود ضمن هماهنگی با استانداردهای داخلی از سطح جهانی هم پایین تر نباشند. به همین دلیل با در نظر گرفتن یک سری از ملاحظات این انتخاب ها را انجام می شود. آثار دارای تنوع و از دوره های مختلف باید باشند.

وی افزود: اما امسال در مجموع سعی شد رپرتوآر آسانتری نسبت به دوره پیشین جشنواره انتخاب شود و این به معنی معمولی و سطحی بودن آثار نیست.

لطفی اظهارکرد: در گروهای «الف»، «ب» و «ج» با توجه به تعداد شرکت کنندگان همواره شاهد آثاری با کیفیت های مختلف هستیم. هدف اصلی جشنواره ایجاد انگیزه در بین جوانان است و در کنار آن به وجود آوردن فضای رقابتی سالم، که هنرمندان جوان ما بتوانند، استعداد و توانایی شان را نسبت به سایر شرکت کنندگان محک بزنند. و از طرفی چون امکان برگزاری کنسرت در تالاری همچون «تالار رودکی» که بسیاری از بزرگان ما تا امروز در آن به اجرای برنامه پرداخته اند، برای همه افراد مهیا نیست، امکانی فراهم شد تا این عزیزان بتوانند با آسودگی خیال در طول جشنواره از این سالن استفاده کنند.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: ایران اکونومیست ریتم آثار ایرانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۶۶۶۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نوای موسیقی مقامی خراسان در سواحل خلیج فارس

جابر آفریدون رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تایباد گفت: هنرمندان خطه مرزی تایباد در دومین جشنواره ملی موسیقی خلیج فارس در بندرعباس به روی صحنه رفتند و به اجرای موسیقی مقامی خراسان پرداختند.

وی افزود: این گروه هنری، متشکل از هنرمندان نسل قدیم و جدید موسیقی، با نام «مولانا» و با حضور اساتیدی همچون حسین رحمت الهی و یعقوب تنها و نیز یونس یوسفعلیزاده و عزیز عزیزانی به عنوان نماینده استان خراسان رضوی در این جشنواره فرهنگی حضور داشتند.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تایباد ادامه داد: چهاردهمین جشنواره فرهنگی و هنری خلیج فارس و دومین جشنواره ملی موسیقی خلیج فارس از هفتم تا دهم اردیبهشت در تالار شهید آوینی مرکز استان هرمزگان برگزار شد.

آفریدون بیان کرد: از ۳۲ اثر ارسال شده، تعداد ۱۰ اثر برگزیده به بخش پایانی این جشنواره موسیقی راه پیدا کردند و هنرمندانی از استان‌های هرمزگان، خراسان رضوی، خراسان شمالی، گیلان، سیستان و بلوچستان، چهارمحال و بختیاری، آذربایجان شرقی، اردبیل، کردستان و کرمان به روی صحنه رفتند.

این مقام مسئول تصریح کرد: خطه تایباد به عنوان مهد و خواستگاه موسیقی مقامی خراسان شناخته می‌شود؛ به طوریکه در حال حاضر ۱۵۰ هنرمند دوتارنواز در این شهرستان شناسایی شده اند.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تایباد خاطرنشان کرد: در راستای انسجام بیشتر فعالیت فرهنگی و هنری، در سال ۱۴۰۱ برای اولین بار باشگاه دوتارنوازان در شهرستان اساس گذاری شد که هدف آن استعدادیابی در حوزه موسیقی، پرورش و آموزش آن و نیز اعزام هنرمندان به رویداد‌های مختلف است.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • فراخوان نخستین سالانه تبادل عکس ایران
  • دومین نمایشگاه صنعت موسیقی برگزار می‌شود
  • یادمانی برای مرحوم غلامحسین بنان در فرهنگسرای ارسباران
  • سریال نون خ ترادژی زندگی هنرمند سیستانی شد
  • یادمان غلامحسین بنان در فرهنگسرای ارسباران
  • آهنگسازی در موسیقی کلاسیک ایرانی کتاب شد/ خواندن چند پژوهش
  • یک درگذشت، خبرهایی از حج و پخش ۳ سریال جدید از تلویزیون
  • نوای موسیقی مقامی خراسان در سواحل خلیج فارس
  • بیمه فعالان سرود پیگیری می‌شود/چند پیشنهاد به موسیقی فارس
  • اختتامیه جشنواره جوان ایرانی، پرچمدار پیشرفت + تصویر