Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش پارس نیوز، 

اخیرا گزارش ارزیابی عملکرد شرکت‌های خدمات پس از فروش خودرو در طول سال ۱۳۹۶ منتشر شد.

براساس نتایج این ارزیابی در ۴۲ شرکت فعال در عرضه خودروهای داخلی و وارداتی، سیستم خدمات پس از فروش در هیچ یک از این شرکت‌ها "انطباق کامل" با الزامات آیین‌نامه اجرایی قانون حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان خودرو نداشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق این ارزیابی مهمترین موارد عدم اجرای قانون از سوی خودروسازان و واردکنندگان خودرو مربوط به سه مورد "عدم پرداخت خسارت خواب خودرو"، "عدم تعویض خودرو در صورت تکرار عیب" و "عدم اثربخش بودن فرایندهای اجرایی حوزه ستادی خدمات پس از فروش خودرو" بوده است.

این وضعیت در حالی است که در گزارشی که حدود یک سال پیش در ارزیابی عملکرد شرکتهای خدمات پس از فروش خودرو در طول سال ۱۳۹۵ منتشر شده بود نیز، خودروسازان و واردکنندگان خودرو در وضعیت "عدم انطباق کامل" با قانون حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان خودرو قرار داشته و از پرداخت خسارت خواب (توقف) خودرو در تعمیرگاه به مشتریان خودداری می‌کردند.

ادامه تخلف از قانون از سوی شرکتهای عرضه‌کننده خودرو در حالی است که براساس آیین‌نامه اجرایی قانون حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان خودرو، در صورتی که رفع عیب خودرو در دوره گارانتی به دلیل نبود قطعه بیش از دو روز یا مدت زمان استاندارد تعمیرات به طول انجامد، شرکت مربوطه موظف به پرداخت خسارت خواب (توقف) خودرو در تعمیرگاه به مالک آن است.

در این رابطه در ماده ۱۷ این قانون تاکید شده است:" عرضه‌کننده خودرو موظف است چنانچه رفع عیب خودرو در دوره تضمین که ناشی از خسارت حاصل از حادثه یا تصادف نباشد، بیش از دو روز کاری یا زمان استاندارد تعمیرات تایید شده به طول انجامد، به تامین خودروی مشابه جایگزین در طول مدت تعمیرات و در صورت عدم امکان پرداخت خسارت حق توقف خودرو اقدام کند".

در قانون حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان خودرو، خسارت خواب (توقف) خودروهای سواری در تعمیرگاه‌های خودروسازان و واردکنندگان خودرو به ازای هر روز توقف مازاد، معادل پانزده ده‌هزارم قیمت خودرو تعیین شده است. در ماده ۱۸ این قانون آمده است:" ضوابط پرداخت خسارت توقف خودروهای سواری در تعمیرگاه‌ها به استثنای خسارت ناشی از حادثه یا تصادف به این صورت است که از زمان تحویل خودرو به نمایندگی مجاز به ازای هر روز توقف مازاد بر میزان یاد شده در ماده ۱۷ این قانون، به مقدار پانزده ده‌هزارم (۰.۰۰۱۵) بهای خودرو به عنوان هزینه توقف توسط عرضه‌کننده خودرو به مصرف‌کننده پرداخت می‌شود".

این قانون در حالی است که طبق جدیدترین ارزیابی صورت گرفته تنها تعداد معدودی از شرکتهای خدمات پس از فروش خودرو در صورت دریافت شکایت از سوی مشتری، اقدام به پرداخت خسارت خواب خودرو در تعمیرگاه می‌کنند؛ در حالیکه طبق قانون تمام خودروهای تحت گارانتی به صورت خودکار در صورت تاخیر در دریافت خدمات، مشمول دریافت جریمه توقف در تعمیرگاه هستند.

این وضعیت و ادامه یافتن تمرد شرکتهای خودروساز و واردکنندگان خودرو از اجرای قانون در حالی است که طبق همین قانون، وزارت صنعت، معدن و تجارت موظف بر نظارت بر حسن اجرای قانون حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان خودرو بوده و باید با خودروسازان و واردکنندگان خودروی متخلف، برخورد کند.

البته این وزارتخانه در دوران وزارت محمدرضا نعمت‌زاده وزیر پیشین نیز در سال ۱۳۹۴ به تمام خودروسازان و واردکنندگان خودرو ابلاغ کرده بود که باید قانون پرداخت خسارت خواب خودرو را تا پایان این سال (۱۳۹۴)، به طور کامل اجرایی کنند با این حال با وجود گذشت بیش از دو سال از مهلت داده شده، هنوز این اتفاق نیفتاده و خودروسازان و واردکنندگان خودرو همچنان بر نقض قانون اصرار می‌کنند!.

انتهای پیام/

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: خدمات پس از فروش قانون حقوق خودرو خودروسازان خواب استاندارد تصادف قیمت خودرو معدن و تجارت وزارتخانه خدمات پس از فروش خودرو خودروسازان وزارت صنعت معدن و تجارت وزارتخانه پارس پارس نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۶۹۱۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختصاص ۳ هزار میلیارد تومان برای رفع نقاط حادثه خیز

وزیر راه و شهرسازی گفت: سه هزار میلیارد تومان برای رفع نقاط حادثه خیز اختصاص یابد.

به گزارش مشرق، مهرداد بذر باش عصر جمعه در جلسه کمیسیون ایمنی راه‌های آذربایجان شرقی گفت: رئیس جمهوری دستور داده‌اند تا از محل اعتبارات صندوق تأمین خسارت‌های بدنی، ۳ هزار میلیارد تومان برای رفع نقاط حادثه خیز اختصاص یابد، اما عده‌ای تلاش می‌کنند مانع از انجام این تکلیف بشوند.

وی با اشاره به اینکه بخش زیادی از منابع این صندوق را به سپرده بانکی تبدیل کرده و سود دریافت می‌کنند، نسبت به این موضوع واکنش نشان داده و خواستار عمل کردن این صندوق به تکالیف قانونی شد.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه رفع نقاط حادثه خیز با کاهش تصادفات فوتی وجرحی به صورت مستقیم، موجب کاهش پرداخت خسارت توسط صندوق می‌شود تصریح کرد: صندوق تأمین خسارت بدنی باید به تکالیف قانونی خود عمل کرده و از منابع صندوق برای رفع نقاط حادثه خیز استفاده کند.

دیگر خبرها

  • چالش‌های قانونی جدید شهردار قم برای ادامه حضور در مدیریت شهری
  • دستگیری ۲۲ عضو یک شرکت هرمی در نوشهر
  • پرداخت خسارت درمان بازنشستگان تامین اجتماعی تا آخر سال ۱۴۰۲
  • دستگاه‌های نظارتی مشکلات شرکت پیش فروش خودرو را هشدار می‌دادند
  • مشاورین املاک و خودرو باید دارای پروانه فعالیت باشند
  • ۴۲ راه روستایی و یک راه فرعی در بلوچستان همچنان بسته است
  • احتمال کاهش عرضه لپ تاپ؛ بازار راکد و متقاضی بلاتکلیف است
  • کشف بیش از ۲ هزار قوطی نوشیدنی انرژی‌زا قاچاق در هشترود
  • راه‌ها در خراسان جنوبی باز شده، اما همچنان ناایمن هستند
  • اختصاص ۳ هزار میلیارد تومان برای رفع نقاط حادثه خیز