Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-04-27@23:41:08 GMT

رقم بدهی بانک‌های خصوصی به بانک مرکزی چه میزان است؟

تاریخ انتشار: ۲۴ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۶۶۹۲۹۴

رقم بدهی بانک‌های خصوصی به بانک مرکزی چه میزان است؟

بدهی بانک‌های غیردولتی و موسسات اعتباری با افزایش 110.1 درصدی به 80 هزار و 310 میلیارد تومان رسیده است.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، بر اساس آمار خلاصه دارایی‌ها و بدهی‌ها، دارایی‌های خارجی بانک‌ مرکزی در پایان سال گذشته به 407 هزار و 760 میلیارد تومان رسیده که نسبت به سال 95 به میزان 20.1 درصد افزایش داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بدهی بخش دولتی به بانک مرکزی 52 هزار و 520 میلیارد تومان محاسبه شده که سهم دولت 26 هزار و 620 میلیارد تومان و سهم شرکت‌های دولتی 25 هزار و 900 میلیارد تومان است. در سال گذشته بدهی دولت 2.8 درصد و بدهی شرکت‌های دولتی 14.3 درصد کاهش یافته است.

سپرده قانونی بانک‌ها و موسسات اعتباری نزد بانک مرکزی در سال گذشته 154 هزار و 340 میلیارد تومان بود که در دوره یک ساله 23.1 درصد رشد داشته است.

همچنین سپرده‌های بخش دولتی نزد بانک مرکزی 25.9 درصد رشد داشته و به رقم 160 هزار و 530 میلیارد تومان رسید.

بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی اما با 32.4 درصد رشد به عدد 132 هزار و 30 میلیارد تومان رسیده است. با این حساب در طول سال گذشته بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی 32 هزار و 340 میلیارد تومان رشد کرده است.

در این میان بدهی بانک‌های تجاری دولتی به بانک مرکزی با 62.5 درصد کاهش 4 هزار و 510 میلیارد تومان شد. بدهی بانک‌های تخصصی دولتی هم 4.5 درصد کاهش یافت و به 47 هزار و 210 میلیارد تومان رسید. بخش عمده بدهی بانک‌های تخصصی به بانک مرکزی خط اعتباری مسکن مهر است.

بر خلاف این دو گروه بانکی، بدهی بانک‌های غیردولتی و موسسات اعتباری با افزایش 110.1 درصدی به 80 هزار و 310 میلیارد تومان رسیده است. از این رقم گفته می‌شود حدود 20 هزار میلیارد تومان آن ناشی از خط اعتباری بانک مرکزی برای بازپرداخت سپرده‌های سپرده‌گذاران موسسات غیرمجاز پرداخت شده است.

در صورتی که رقم 20 هزار میلیارد تومان را هم کسر کنیم، باز هم حجم بدهی بانک‌های غیردولتی و موسسات اعتباری به 60 هزار و 310 میلیارد تومان می‌رسد. به عبارت دیگر بدهی بانک‌های غیردولتی و موسسات اعتباری پس از کسر خط اعتباری برای ساماندهی موسسات غیرمجاز، در سال گذشته 22 هزار و 80 میلیارد تومان رشد داشته است.

با کاهش نرخ سود سپرده بانکی در سال گذشته تصور می‌شد، رشد شدید بدهی بانک‌های غیردولتی به بانک مرکزی متوقف شود اما باز با وجود کاهش نرخ‌ها، باز هم بدهی بانک‌های غیردولتی 57.7 درصد (بدون احتساب خط اعتباری ساماندهی موسسات غیرمجاز) رشد کرده است.

انتهای پیام/

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۶۹۲۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیاست بانک ترکیه تغییر نکرد

بانک مرکزی ترکیه نرخ بهره را ۵۰ درصد نگه داشت.

به گزارش ایسنا، بانک مرکزی جمهوری ترکیه (CBRT) اعلام کرد که نرخ بهره را پس از افزایش در ماه گذشته بدون تغییر در ۵۰ درصد نگه می‌دارد.

کمیته سیاست پولی استدلال کرد که به دلیل تاخیر بین افزایش نرخ‌ها و تاثیر آن بر تورم، توقف در انقباض الزامی است.

بانک افزود که «به شدت به ریسک‌های تورمی توجه می‌کند».

بانک ترکیه گفت: تا زمانی که شاهد کاهش قابل توجه و پایدار در روند زیربنایی تورم ماهانه نباشد و تا زمانی که انتظارات تورمی به محدوده پیش‌بینی شده باز نگردد، موضع پولی فشرده خود را حفظ خواهد کرد.

این سازمان مجددا تاکید کرد که آماده است تا در صورت پیش‌بینی وخامت قابل توجه و مداوم تورم، نرخ‌ها را بیشتر افزایش دهد.

دیگر خبرها

  • سطح اعتبار سنجی تسهیلات خرد دقیق‌تر می‌شود+ فیلم
  • بانک مرکزی آرژانتین نرخ بهره را به ۶۰ درصد کاهش داد
  • سیاست بانک ترکیه تغییر نکرد
  • تداوم کاهش نرخ رشد ۱۲ ماهه نقدینگی/ مهار خلق پول در بانک‌ها و موسسات اعتباری ناتراز
  • تداوم کاهش نرخ رشد ۱۲ ماهه نقدینگی/مهار خلق پول در بانک‌ها و موسسات اعتباری ناتراز
  • تداوم کاهش نرخ رشد نقدینگی
  • پرهزینه و زیان‌ده؛ پول قرارداد پرداخت بازیکنان استقلال و پرسپولیس از جیب کارگران و بازنشستگان!
  • بدهی کلان استقلال به بانک پرسپولیسی!
  • بدهی کلان استقلال به بانک سهام‌دار پرسپولیس!
  • سلطانی: پرسپولیس را به ظاهر واگذار کردند/ از ۱۰۰ میلیارد بدهی به پیشکسوتان می‌دهند!