Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-01@02:01:54 GMT

کشت محصول جایگزین، فرصت یا تهدید؟!

تاریخ انتشار: ۲۴ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۶۶۹۶۹۳

کشت محصول جایگزین، فرصت یا تهدید؟!

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، بهار که می‌ آید بوی خوش شالی زمین‌ های کشاورزی را عطرآگین می‌ کند، اما امسال کم آبی برای شالیکاران مازندرانی زنگ هشداری شد تا بجای برنج که محصولی آب بر هست محصولات دیگری بکارند.

کاهش بارش‌ها، برداشت‌های بی‌رویه آب و تغییر اقلیم در استان و گرم‌تر شدن هوا سبب شد بخشی از شالیزار‌های ۴ شهرستان ساری، میاندرود، نکا و جویبار با تنش خشکسالی مواجه شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موسوی معاون شرکت آب و منطقه‌ ای مازندران در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، با اشاره به روند کاهش بارش باران در استان گفت: نزولات جوی استان در سال جاری ۱۵ درصد و در روان آب ۴۰ درصد نسبت به سال گذشته کاهش داشته که این تغییر باعث شد ۵۰ درصد مخازن آب مازندران تحت شعاع قرار بگیرد.

آموزش کشاورزان لازمه اصلاح الگوی کشت

کشاورزی به عنوان یکی از مشاغل اصلی اکثر مردم مازندران محسوب می‌ شود که در صورت تداوم روند خشکسالی و مشکل کم آبی دچار چالش‌ های اساسی شده و اقتصاد استان را دگرگون میکند.

رستم کلایی کارشناس جهاد کشاورزی در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، گفت: جهاد کشاورزی استان کلاس‌ های آموزشی متعددی در راستای طرح اصلاح الگوی کشت برای کشاورزان برگزار کرد تا آن‌ها مجاب شوند کشت جایگزین انجام دهند.

پس از توصیه‌ های جهاد مبنی بر کشت محصولات جایگزین به جای برنج، برخی کشاورزان هم با در نظر گرفتن سود و مسائل اقتصادی به اجرای طرح کشت جایگزین لبیک گفتند و حالا بیش از ۵۰ کشاورز تصمیم گرفتند امسال بجای برنج آفتابگردان، سویا، لوبیا و کنجد بکارند که احتیاج به آب کمتری دارد اقدامی خودجوش برای مقابله با کم آبی که این روز‌ها کشور و کشاورزی را تهدید می‌کند.

یکی از کشاورزان می‌ گوید: سال گذشته مشکل آب نداشتیم و تمام زمین هایمان را کشت شالی کردیم، اما امسال که آب نداشتیم سویا کاشتیم و حالا تمام زمینهایمان سرسبز شده است.

یک میلیون تن برنج سالانه از ۲۳۰ هزار هکتار از شالیزار‌های استان برداشت می‌‌شود که امسال فقط ۶ هزار هکتار آن زیر کشت محصولات جایگزین رفته که این یعنی برداشت برنج ۲۵ هزار تن کاهش یافته است.

قربان نژاد مدیر دفتر برنج جهاد کشاورزی استان درباره تاثیر این کاهش در قیمت برنج در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، می‌گوید: با مدیریت صحیح در آبیاری و همچنین مدیریت مصرف کود و روش‌ های نوین می‌توانیم تولید برنج را در سطح هکتار بالا برده و با کشت برنج‌های پر محصول آن میزان تولید را که کاهش داشته جبران کنیم.

این در حالی است که کشاورزان هم از کشت برنج پر محصول راضی اند، آقای محمدی کشاورز جوانی است که  تحصیل کرده رشته کشاورزی و خود نیز شالیکار است، او می‌گوید: برنج پر محصول کشت کردم تا هم عملکرد بهتری بگیرم هم سود بیشتری دریافت کنم.

برای هر هکتار شالیزار ۱۲ هزار و برای هکتار دانه روغنی ۳ هزار متر مکعب آب مورد نیاز است، این یعنی با کشت جایگزین  ۵۴ میلیون متر مکعب در مصرف آب صرفه جویی می‌ شود.

بر اساس پیش بینی‌ ها یک درصد شالیزار‌های مازندران امکان دارد سال آینده با تنش کم آبی مواجه شود.  

سارا فرهمندراد

انتهای پیام/ م

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بحران آب محصولات کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۶۹۶۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باغات مرکبات مازندران شناسنامه‌دار می‌شوند

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به ضرورت شناسنامه‌دار کردن باغات مازندران گفت: تاکنون ۱۵ هزار هکتار از باغات مازندران شناسنامه‌دار شده‌اند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری، حسن رزاقی در همایش باغداران شهرستان قائم شهر، با اشاره به لزوم اطلاع رسانی به باغداران درباره اهمیت شناسنامه کردن باغ و دریافت پروانه کسب و کار گفت: شناسنامه دار شدن باغات در 22 شهرستان مازندران اجرا می‌شود و هم اکنون با همکاری مسئولان و کارشناسان اتاق اصناف کشاورزی مازندران در حال انجام است.

وی افزود: در طرح شناسنامه دار کردن باغات که در راستای تحقق اصل 44 قانون اساسی و با هدف واگذاری فعالیت کشاورزی و باغی به مردم انجام می‌شود، ساماندهی فعالیت باغداران مازندران و تولید محصول سالم که قابلیت صادراتی داشته باشد، اجرا می‌شود.

رزاقی گفت: تاکنون 15 هزار هکتار از باغات مازندران شناسنامه‌دار شدند.

وی تاکید کرد:  پیش بینی می‌شود قبل از برداشت مرکبات امسال در شهریور، باغات مرکبات شناسنامه دار بشوند.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: 230 هزار بهره بردار مرکبات در مازندران داریم و در 160هزار هکتار باغات استان سالانه بیش از سه میلیون تن محصول مرکبات برداشت می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: میزان تولید در باغات مازندران قابل توجه است و ارتقای کیفیت محصول برای صادرات ضرورتی است که باید به آن توجه شود.

رزاقی گفت: باغداران مازندران با شناسنامه دار کردن باغات می‌توانند در تولید مرکبات نقش ایفا کنند.

وی یادآور شد: عضویت باغداران و کشاورزان در اتاق اصناف کشاورزی هم یک فرصت برای باغداران بوده که می‌توانند در تعیین قیمت عادلانه محصولات مطالبه گری کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تک‌کشتی پسته، کشاورزی خوشاب را تهدید می‌کند
  • کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد
  • تولید بیشتر توت فرنگی با روش علمی
  • تک‌کشتی پسته، کشاورزی خوشاب خراسان رضوی را تهدید می‌کند
  • «خودروی برقی» راه‌حلی بدون جایگزین
  • برداشت جو قصیل در قم
  • کشت آزمایشی جو قصیل در قم به برداشت رسید
  • باغات مرکبات مازندران شناسنامه‌دار می‌شوند
  • تمدید سه روزه مهلت واریز وجه مشتریان فراخوان شده پارس
  • کشت مکانیزه ۷۵ درصد از اراضی شالیزاری شفت